Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Συνέντευξη Ν.Λυγερού(Bίντεο)


Συνέντευξη Ν.Λυγερού στο Veto FM
με τον Σπύρο Κουταβά.
Στις 5/12/2012
Veto Fm 91

Σημαντικότερος αρχαιολογικός προορισμός στον κόσμο η Κνωσός

Ιδιαίτερα σημαντική η διάκριση που απέσπασε η Κνωσός στην ψηφοφορία του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού portal της Ολλανδίας.
Πρώτη στις προτιμήσεις των Ολλανδών σχετικά με τους παγκόσμιους αρχαιολογικούς προορισμούς  έρχεται η Κνωσός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας που πραγματοποίησε το ΖΟΟVER.

Σημειώνεται ότι το zoover.nl είναι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό portal της Ολλανδίας, τόσο για την...  πραγματοποίηση κρατήσεων όσο και για τη σύγκριση τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων βάσει αξιολόγησης των ίδιων των επισκεπτών.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ο αρχιφύλακης της Κνωσού,

Πτωτικά κινείται το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,13% παρουσιάζει την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί (στις 13:01) στις 124,85 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySe 20 βρισκόταν στις 47,79 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,06%, ενώ η αξία των συναλλαγών μέχρι στιγμής διαμορφώνεται μόλις στις €135.320,00 σε μια συνεδρία που χαρακτηρίζεται από νωχελικό κλίμα.

Υποτονική άνοδος στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Το υποτονικό συναλλακτικό μοτίβο των προηγούμενων συνεδριάσεων διατηρείται και σήμερα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε ήπια θετικό έδαφος με χαμηλό τζίρο.

Ανοδικά αντιδρά ο δείκτης των τραπεζών, ενισχυμένος νωρίτερα έως και 3,55%, με το «βλέμμα» εστιασμένο στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους του Δημοσίου, η εξέλιξη του οποίου (για την ακρίβεια, η αναμονή για το αποτέλεσμά του) διαμορφώνει το κλίμα συνολικά στο ταμπλό.

Κύπρος:Πυρ ομαδόν των κομμάτων κατά του Προέδρου με αφορμή το διάγγελμά του

Λευκωσία: Έντονες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, προς το κυπριακό λαό για τον Μνημόνιο και τις θυσίες που καλείται να λάβει. Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού και μετάθεση ευθυνών σε άλλους κάνει λόγο ο ΔΗΣΥ, ενώ το ΔΗΚΟ επικρίνει την κυβέρνηση ότι «φέρει ασήκωτες ευθύνες» κατηγορώντας την για αναβλητικότητα και για λανθασμένες εκτιμήσεις. «Είναι ώρα ανάληψης και όχι αποποίησης ευθυνών» το δεικτικό σχόλιο του προέδρου της ΕΔΕΚ, για «πλασματική ενότητα που ζητά ο Πρόεδρος» κάνουν λόγο οι Οικολόγοι…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Σοκαριστικό βίντεο με εν ψυχρώ εκτέλεση Σύρων στρατιωτών από ισλαμιστές αντάρτες



Σχόλιο από ALEXANDER

Προσοχή: Οι σκηνές...πολιτισμού που ακολουθούν είναι πολύ σκληρές.
Απομακρύνετε τα παιδιά και δείτε το βίντεο με δική σας ευθηνή.
 

Μετά και την επίθεση ανταρτών με βλήμα όλμου εναντίον σχολείου έξω από τη Δαμασκό, με αποτέλεσμα το θάνατο 29 ανθρώπων (28 μαθητές και ένας δάσκαλος), νομίζουμε ότι η Δύση κάτι θα πρέπει να αλλάξει στη στάση της απέναντι στους ισλαμιστές. Το τέρας που εκτρέφουνε, μπορεί στο μέλλον να τους δαγκώσει.

Οι διαμαρτυρόμενοι ανάγκασαν τον Μούρσι να εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο

Το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου οι αντίπαλοι του Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μούρσι τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο. Η είδηση αυτή μεταδόθηκε από το Reuters.
Σε συγκέντρωση της 4ης Δεκεμβρίου, την οποία οι αρχηγοί του κινήματος διαμαρτυρίας ονόμασαν «τελευταία προειδοποίηση», πήραν μέρος περίπου 100.000 Αιγύπτιοι. Οι συγκεντρωμένοι στο βόρειο τμήμα του Καΐρου, πέρασαν σε φάλαγγα προς το προεδρικό μέγαρο.

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ... Deutsche Bank: "Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει άμεσα 214 δισ. ευρώ από το φυσικό αέριο"!

Στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, αποτιμά τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης, η Deutsche Bank σε έκθεσή της, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, το καθαρό όφελος για το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να είναι 214 δισ. ευρώ και να λυθεί άπαξ και δια παντός το πρόβλημα του χρέους της χώρας!
Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την έκθεση προκύπτει, με δεδομένο ότι ως γενικός κανόνας το 25% εξ αυτών προορίζεται για το κόστος εξόρυξης και διάθεσης και άλλο 25% είναι το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα αναλάβουν το έργο, επομένως το 50% μένει στο ελληνικό κράτος.

ΤΑΔΕ ΕΦΗ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ "Η χειρότερη στιγμή μου ήταν όταν με ... μάλωσε (!!!) ο Σόιμπλε. Εκεί, λύγισα"!!!

Σε μια δημόσια δήλωση υποτέλειας της χώρας αλλά και δήλωση "αυτομαστίγωσης" προχώρησε ο yπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, την νύχτα μιλώντας σε εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάϊ .
Συγκεκριμένα η τελευταία ερώτηση της συνέτευξης από τον Αλέξη Παπαχελά: "Πέστε μια ανθρώπινη στιγμή που απογοητευθήκατε κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως υπουργός Οικονομικών;". Αφοπλιστική απάντηση του Στουρνάρα :
"Στενοχωρήθηκα...όταν με πήρε ξαφνικά στο τηλέφωνο ο Σόιμπλε και με μάλωσε επειδή είπα στη Βουλή για την επιμήκυνση του χρέους! Αυτό δεν έπρεπε να το πεις μου είπε. Εκεί λύγισα"!

Μπροστά στα μάτια του υφυπουργού Εξωτερικών Αυτοκτόνησε ο πρέσβης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ

Ο επικεφαλής της αποστολής της Σερβίας στο ΝΑΤΟ έχασε τη ζωή του, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ενώ σερβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυτοκτόνησε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Το NATO έχει την έδρα του στη βελγική πρωτεύουσα. Η Σερβία δεν είναι μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας, αλλά εκπροσωπείται σ' αυτήν από το 2010.

Μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου ανέφεραν πως ο πρεσβευτής, ο Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς, 52 ετών, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα κτίριο στάθμευσης στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αυτοκτόνησε μπροστά στον σέρβο υφυπουργό Εξωτερικών Ζόραν Βούγιτς. Ο πρεσβευτής ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Δασκάλα έπεσε και σκοτώθηκε ενώ στόλιζε την τάξη!

Τραγικό θάνατο βρήκε, σήμερα το πρωί, 40χρονη δασκάλα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Τούμπας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην προσπάθειά της να στολίσει την τάξη και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, και σκοτώθηκε ακαριαία.

Πηγές ανέφεραν ότι η δασκάλα έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος ενώ προσπαθούσε να περάσει κουρτίνα στο παράθυρο της σχολικής αίθουσας.

Το υπουργείο παρακάμπτει τους δημάρχους Διαθεσιμότητα με διαδικασία εξπρές

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία έχει υπογραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από όλα τα μέλη της κυβέρνησης, θα παρακάμψει η κυβέρνηση τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους δήμους και την άρνηση ορισμένων δημάρχων να αποστείλουν στοιχεία υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο είπε πως θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση εντός του 2013, με συγκεκριμένα κριτήρια, ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχει συμφωνία με την τρόικα για συγκεκριμένο νούμερο.

«Αφορολόγητο τέκνων» τέλος από το 2013

Ο χρόνος που απομένει μέχρι τη δόση της 13ης Δεκεμβρίου θα κρίνει τις αλλαγές στο νέο φορολογικό. Το νομοσχέδιο πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, αλλά φαντάζει αμφίβολο κατά πόσον θα έχει επιτευχθεί διακομματική συμφωνία νωρίτερα αφού, μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για τη νέα φορολογική κλίμακα από τα κόμματα, το υπουργείο Οικονομικών επιστρέφει στις αρχικές θέσεις του της περασμένης εβδομάδας.

Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης που θα παρουσιάσει ο Γιάννης Στουρνάρας στην διακομματική επιτροπή για το φορολογικό – αν και η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα δεν είχε μπει μέχρι αργά το βράδυ στην επίσημη «ατζέντα» του υπουργού κι όπως έγινε γνωστό παίρνει παράταση μιας ημέρας – περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές:

Spiegel: Δραματική αύξηση της διαφθοράς στην Ελλάδα

Spiegel: Δραματική αύξηση της διαφθοράς στην Ελλάδα

«Διεφθαρμένοι αξιωματούχοι και πολιτικοί που εξαγοράζονται»: η ετήσια έκθεση της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια δόθηκε στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα είναι δυσοίωνα για την Ελλάδα, για την οποία το Spiegel σημαίνει «συναγερμό».   
Η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) καταρτίζει πίνακα με 176 χώρες ανάλογα με το επίπεδο διαφθοράς τους, σε μια κλίμακα που αρχίζει από το 0 για την πολύ μεγάλη διαφθορά και φτάνει ως το 100 για την ελάχιστη διαφθορά.
Η οργάνωση διαπιστώνει πως «η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει τις κοινωνίες σε όλον τον κόσμο» και επισημαίνει το «απογοητευτικό» επίπεδο διαφθοράς στη ζώνη του ευρώ «στις χώρες που πλήττονται περισσότερο» από την οικονομική κρίση.

Σαμαράς και Στουρνάρας αλληλοδιαψεύδονται για το φορολογικό «Δεν υπήρξε ποτέ κλίμακα 45%» λέει ο ένας, «προτάθηκε αλλά…» ο άλλος! Ποιος κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό;(Βίντεο)

Βίντεο: Σαμαράς και Στουρνάρας αλληλοδιαψεύδονται για το φορολογικό
Τη φόρμουλα για το φορολογικό νομοσχέδιο προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα κοινωνική κατακραυγή αναζητούν στην κυβέρνηση.
Σε πανικό το οικονομικό επιτελείο τρέχει να βρει ισοδύναμα μέτρα για να μην «χτυπήσει» γα μια ακόμη φορά τους «μη έχοντες».
Μετά τις έντονες αντιδράσεις, η κυβέρνηση απέσυρε άρον άρον το μέτρο για τη φορολόγηση με 45% των μεσαίων εισοδημάτων, με τον Α. Σαμαρά να βγαίνει και να δηλώνει πως «είναι με τη μεσαία τάξη» και πως ποτέ δεν υπήρξε σενάριο για τέτοιο φορολογικό μέτρο.
Λίγες ώρες αργότερα όμως, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαίωνε το «αλαλούμ» που επικρατεί στην κυβέρνηση για το φορολογικό, αποκαλύπτοντας πως το αρχικό σχέδιο προέβλεπε κλίμακα με 45% για τα εισοδήματα από 26.000 ευρώ το χρόνο και πάνω.
«Το συγκεκριμένο μέτρο προτάθηκε αλλά υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Ανοίγει το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου

Ανοίγει το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου
- ''Λαγός'' ο Κουβέλης που βάζει στο τραπέζι την απλή αναλογική
.- Στόχος να ανακοπεί η πορεία του Σύριζα.
- Σχεδιασμοί για λίστα και λιγότερες περιφέρειες.
Το κλίμα ρευστότητας που αποτυπώνεται στο πολιτικό σκηνικό και η φθορά που καταγράφουν οι άλλοι δύο εταίροι της κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) οδηγεί τον Αντώνη Σαμαρά σε σκέψεις αλλαγής του εκλογικού νόμου .
Ο Πρωθυπουργός, έχοντας αποτυπωμένη την εικόνα που αναδύουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και τα δύσκολα που είναι μπροστά, αντιλαμβάνεται ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, υπάρχουν τα εξής δεδομένα:

Στο δρόμο του μνημονίου η Κύπρος-Διάγγελμα Χριστόφια(Βίντεο)

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου από το real.gr

Τα χνάρια της Ελλάδας ακολουθεί η Κύπρος στο δρόμο προς το μνημόνιο με το ύψος του δανείου, τη βιωσιμότητα του χρέους και το πλήθος των διαρθρωτικών αλλαγών που πρέπει να πραγματοποιηθούν, να αποτελούν αγκάθια στις συζητήσεις Λευκωσίας - Βρυξελλών - Ουάσιγκτον.

«Συνεργαζόμαστε με εποικοδομητικό πνεύμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να ολοκληρώσουμε την ανάλυσή μας για τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους», επεσήμανε χθες μετά το τέλος του ecofin ο επίτροπος Ρεν, δίνοντας για πρώτη φορά τη δέουσα βαρύτητα σε μια παράμετρο που μπορεί να καθορίσει τη συμμετοχή ή όχι του Ταμείου στο πρόγραμμα. Βεβαίως διάσωση της Κύπρου άνευ ΔΝΤ δεν νοείται εκ των κανόνων των μηχανισμών διάσωσης και ως γνωστόν το ΔΝΤ δεν συμμετέχει σε διασώσεις χωρίς εξασφαλισμένη τη βιωσιμότητα του χρέους σε ένα δεδομένο χρόνο.

Οι πασοκογενείς «διχάζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ

Έντονο είναι το παρασκήνιο και μεγάλη η υπόγεια σύγκρουση πασοκογενών ομάδων και αριστερών ομάδων στον ΣΥΡΙΖΑ, μ’ αφορμή την εκλογή της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που θα οδηγήσει στο Συνέδριο της άνοιξης.

Κατόπιν έντονων αντιδράσεων στη Συνδιάσκεψη, βγήκε εκτός λίστας των αριστίνδην ο Γιώργος Ραυτόπουλος, πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Στην Κουμουνδούρου, παρά την «κάλυψη» της ηγεσίας, ποτέ δεν έγινε αποδεκτός από πολλά στελέχη, καθώς χαρακτηρίζεται ως ο «δοτός» Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, προκειμένου να περάσει το άρθρο 4 και η κατάργηση της ΑΤΑ όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου στη δεύτερη τετραετία του εφάρμοζε το σταθεροποιητικό πρόγραμμα, με υπουργό Οικονομικών τον μετέπειτα διάδοχό του Κώστα Σημίτη.

Στον Προθάλαμο του Εμφυλίου...Ιδού οι Υπεύθυνοι...για να ξέρουμε «ποιός το ξεκίνησε»...


Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Οι «καθεστωτικές πονηριές» συνεχίζονται...όλο και πιο θρασύτατα...όλο και πιο αδίστακτα....κι ανερυθρίαστα...

«Ας τελειώσουμε πρώτα με τα επείγοντα και μετά στήνουμε εξεταστικές επιτροπές για να βρούμε τι λάθος έγινε στο παρελθόν»...

Αυτή είναι η προκλητική απάντηση των κυβερνητικών πολιτικών στο λαϊκό αίτημα για διαλεύκανση του «τι συνέβη» και φτάσαμε στο μνημόνιο.

Πάει ακόμη πιο «βαθιά» το πράγμα όμως.

Απώλειες και επιφυλακτικότητα στη Wall Street

Dow12.951,78-13,82 -0,11%  



  Nasdaq2.996,69-5,51 -0,18%  

Η Wall Street χθες
Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς διατηρήθηκαν και σήμερα στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο προκειμένου να αποφευχθεί ο λεγόμενος "δημοσιονομικός γκρεμός".

Οι Ρεπουμπλικάνοι  παρουσίασαν χθες ένα νέο σχέδιο που προβλέπει αυξημένα φορολογικά έσοδα χωρίς αύξηση του συντελεστή φόρου εισοδήματος σε μια νέα προσπάθεια να σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Σε επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων σημειώνουν ότι το σχέδιο τους θα οδηγήσει σε νέα έσοδα 800 δισ. δολ. μέσω αυτού που ο πρόεδρος της Βουλής John Boehner και άλλοι έχουν χαρακτηρίσει "φορολογική μεταρρύθμιση με γνώμονα την ανάπτυξη". Μεταξύ άλλων το σχέδιο προβλέπει μείωση των φορολογικών συντελεστών, ενώ την ίδια στιγμή θα καταργούνται οι φοροαπαλλαγές και θα κλείνουν τα κενά που εξυπηρετούν ειδικά συμφέροντα.

Ο Λευκός Οίκος πάντως απέρριψε τις προτάσεις υποστηρίζοντας ότι δεν προσφέρουν τίποτα καινούργιο.