Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Δες τη φωτογραφία(Βίντεο - Φωτο)

Του Ν. Λυγερού

Δες τη φωτογραφία
που σου δείχνει
το μέλλον
γιατί ήδη
στον Άβαντα
η πινακίδα
γράφει
την απόσταση
από την Πόλη
και πάνω της
βλέπεις
τον μαύρο αετό

Νέο επίτευγμα της κυπριακής ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Ακριβώς με τα δεδομένα που αναμέναμε λόγω στρατηγικής και ενέργειας, τελείωσε ο τρίτος γύρος αδειοδότησης για τα θαλάσσια οικόπεδα 6,8 και 10, με μεγάλη επιτυχία αφού είχαμε 6 προσφορές από 8 πετρελαϊκές εταιρείες και μάλιστα και σε θαλάσσιο οικόπεδο που είχε αφήσει η Total, διότι προτίμησε το 11 σε σχέση με το 10. Επιπλέον με τις συνθήκες που έχουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, βλέπουμε ότι η καινοτομία στη γεωπολιτική προσφέρει δυνατότητες που δημιουργούν προοπτικές ακόμα κι εκεί όπου άλλοι θεωρούν ότι υπάρχουν μόνο προβλήματα.

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο - Επίσημα τρεις έως έξι οι νεκροί - Τρεις ημέρες μετά την επίθεση τζιχαντιστή σε τρένο

Φόβοι για «χτύπημα» τζιχαντιστών - Τρεις δράστες διαφεύγουν - Πληροφορίες ακόμα και για 15 νεκρούς - Πανικός από λάθος «συναγερμό» για δεύτερη επίθεση - Αναφορές για τρίτο περιστατικό 
«Συναγερμός» σήμανε στο Μόναχο όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εντός εμπορικού κέντρου στη συνοικία Moosach.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη γερμανική αστυνομία τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εντούτοις υπάρχουν αναφορές ακόμα και για 15 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Στο εδώλιο η Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί - Το δικαστήριο απέρριψε την έφεσή της

Το Ανώτατο Εφετείο της Γαλλίας αποφάνθηκε ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ πρέπει να περάσει από δίκη
Το Ανώτατο Εφετείο της Γαλλίας αποφάνθηκε ότι η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, πρέπει να περάσει από δίκη για την υπόθεση Ταπί.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, το δικαστήριο απέρριψε την έφεση της σιδηράς κυρίας του ΔΝΤ σε δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί το Δεκέμβριο και την παρέπεμπε σε δίκη ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου που εκδικάζει αδικήματα που διαπράττονται από μέλη της κυβέρνησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.