Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ pallerio

Γιατί γίναμε διώκτες του γράμματος Ν;

Από το  defencenet.gr

  Κάθε γράμμα του Ελληνικού Αλφαβήτου εκπέμπει ήχο και εικόνα. Κάθε λέξη τέθηκε από τους «Ονοματοθέτες», νομοθέτες θα τους λέγαμε σήμερα, με ακρίβεια και όχι τυχαία και έχει άμεση σχέση Αιτίας και Αιτιατού, μεταξύ Σημαίνοντος και Σημαινομένου.
Εάν πάμε δε στις Επιστήμες, τα παραδείγματα είναι ατελείωτα και άκρως διαφωτιστικά, αλλά και διδακτικά για τις επόμενες γενεές.
Το “Ν” συντονίζει τον εγκέφαλο.
Σχετικά πρόσφατα (1996) στο Ιατρικό Περιοδικό MEDIZIN-JURNAL στην Γερμανία, δημοσιεύτηκε μία επιστημονική εργασία, σύμφωνα με την οποίαν:

Εγκαταλείπει η Τουρκία την προσπάθεια ένταξης στην ΕΕ;

"Θα ήταν μεγάλη ανακούφιση αν ο Ερντογάν εγκαταλείπει την προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ" σχολιάζει το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Agence EuropeΑναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρ. Ερντογάν σχετικά με τη συμμετοχή της Τουρκίας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe (AΕ) αναρωτιέται στο σημερινό φύλλο του εάν οι δηλώσεις αυτές σημαίνουν ότι ο Eρντογάν εγκαταλείπει την προσπάθεια ένταξης της χώρας του στην ΕΕ.
Εάν πράγματι συνέβαινε αυτό, σχολιάζει, θα ήταν μεγάλη ανακούφιση. Ανακούφιση όχι για την Ε.Ε. (η οποία δεν πιστεύει σε αυτήν την προοπτική ένταξης εδώ και πολύ καιρό) αλλά γιατί θα σημάνει το τέλος της υποκρισίας και την επικράτηση της λογικής και της διαφάνειας.

«Ενεργειακό κέντρο της Ευρώπης η Κύπρος»

Η Κύπρος φιλοδοξεί να καταστεί ενεργειακό μοντέλο για ολόκληρη την Ευρώπη, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης.

  Σε συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό αναφορικά με την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης ανέφερε ότι η Κύπρος μπορεί να αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα τερματικά υγροποίησης φυσικού αερίου.

  Το τερματικό στο Βασιλικό θα προσφέρει ασφαλή δίοδο για την εξαγωγή του φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές, συμπλήρωσε.
 

Τίμησαν τους Γιαλοψό, Καραθανάση και Βλαχάκο «Αθάνατοι» οι νεκροί των Ιμίων, είπε στη Βουλή ο Μιχαλολιάκος(Βίντεο)

Από το protothema

Σε προσκλητήριο νεκρών προχώρησε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ανήμερα της θλιβερής επετείου του θανάτου των τριών αξιωματικών -Έκτορας Γιαλοψός, Χριστόφορος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος- του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια.

«Οι Έλληνες δεν ευχαριστούν τους Αμερικάνους και σύντομα θα έρθει η ώρα που θα λάμψει η αλήθεια και θα δικαιωθούν οι νεκροί ήρωες του ελληνισμού» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Γιατί οι αρχαίοι δεν αρρώσταιναν από καρκίνο;

Είναι ο καρκίνος ασθένεια της σύγχρονης εποχής; Δεν υπήρχε παλιά; Η έρευνα καταλήγει στο ότι ο καρκίνος δεν υπήρχε στα... αρχαία χρόνια. Είναι πιθανό να είναι προϊόν της σύγχρονης εποχής. Η άποψη αυτής έχει πολλούς υπερασπιστές αλλά και πολλούς πολέμιους.
Η καθηγήτρια Ροζαλί Ντέηβιντ και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ όπως και ο καθηγητής Ζίμερμαν του Πανεπιστημίου Βιλανόβα εκτιμούν ότι ο καρκίνος είναι νόσος που έχει να κάνει με το σύγχρονο τρόπο ζωής.
Ισχυρίζονται ότι στην αρχαιότητα δεν υπήρχει καμία γενεσιουργός αιτία για τον καρκίνο. Η νόσος οφείλεται στη διατροφή, στις συνήθειες και στο περιβάλλον.

Το ΚΚΕ απέλυσε εργαζόμενο στο Ριζοσπάστη με μνημονιακή προειδοποίηση και μισή αποζημίωση

Η ηγεσία της εφημερίδας Ριζοσπάστης γνωστοποίησε χθες, την ώρα που συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καταλάμβαναν το γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σε τέσσερις εργαζόμενους -και μέλη του ΚΚΕ- ότι απολύονται,ανεβάζοντας έτσι σε 9 τον συνολικό αριθμό των απολύσεων από τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα enimerosi24 το απίστευτο της ιστορίας είναι ότι ένας από τους εργαζόμενους,ο επί 25 χρόνια διοικητικός υπάλληλος της εφημερίδας Κώστας Τσαρουχάς απολύεται με χρήση του μνημονικού νόμου που προβλέπει την καταβολή μισής αποζημίωσης μετά από τετράμηνη προειδοποίηση.

Το λάθος του ΔΝΤ και η έκθεση της Eurobank

Τι συνέβη με το λάθος που βύθισε τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση

Με αφορμή τις δηλώσεις αξιωματούχων του ΔΝΤ σχετικά με την έκβαση του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας μας και το λάθος που έγινε σε έναν πολλαπλασιαστή με αποτέλεσμα να σπρώξουν την Ελλάδα σε ακόμη βαθύτερη ύφεση, δημοσιεύουμε πρόσφατη, πλην εξαιρετικά επίκαιρη, μελέτη του κ. Πλάτωνα Μονοκρούσου που είχε εκδώσει η Eurobank με θέμα «Δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές

Βόμβα Έλληνα διπλωμάτη: Αμερικανοί μισθοφόροι στη Βουλή

Μια αποκάλυψη-βόμβα κάνει ο κορυφαίος Έλληνας διπλωμάτης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του Καναδά. Ο κ. Χρυσανθόπουλος δηλώνει σαφώς ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συνάψει συμφωνία με τη διάδοχο εταιρεία της αμερικανικής Blackwater, για να προσλάβει μισθοφόρους για τη φύλαξη του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Blackwater ήταν η κύρια εταιρεία μισθοφόρων που ανέλαβε την επιβολή της τάξης στο Ιράκ και τη φύλαξη Αμερικανών αξιωματούχων, μετά την εισβολή των Αμερικανών και είναι διαβόητη για πρακτικές βασανιστηρίων κατά των Ιρακινών. Η εταιρεία έχει μετονομαστεί σε Academi.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΔΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΤΗΣ 1ης ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!!!!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΛΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.... Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ (15euro) ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΜΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ. ΕΤΣΙ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ....

Πλήγμα για το ελληνικό βιβλίο από δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών υπέρ Ιταλών εκδοτών

Ποια είναι η δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που δικαιώνει Ιταλούς εκδότες και αποτελεί τεράστιο πλήγμα για το ελληνικό βιβλίο. Πως απαντά ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου.
Σε μια ιταλική εκδοτική εταιρεία χορηγείται από το Εφετείο Αθηνών το μονοπώλιο στη χρήση ενός τεχνικού συστήματος απεικόνισης μνημείων με διαφάνειες, καθώς επίσης και των κοινότοπων φράσεων "Παρελθόν και παρόν", "Τα μνημεία τότε και τώρα", "Τα μνημεία τώρα και τότε", "Τα μνημεία χθες και σήμερα".
Κοινότοπες φράσεις όπως "Παρελθόν και Παρόν", "Τα μνημεία τότε και τώρα", "Τα μνημεία τώρα και τότε" ή "Τα μνημεία χθες και σήμερα" απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται από ελληνικούς εκδοτικούς οίκους ως τίτλοι στα βιβλία τους σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου.

ΣΟΥΗΔΙΑ Ρεκόρ βιασμών – Το 77% των περιπτώσεων μουσουλμάνοι

Η Σουηδία έχει το αρνητικό ρεκόρ να είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο στους βιασμούς γυναικών μετά τη Νότια Αφρική και έξι φορές πιο πάνω –αναλογικά με τον πληθυσμό της- από τις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης βιασμών γυναικών ανά 100.000 κατοίκους ήταν για το 2003 στο 9,24, το 2005 ο δείκτης αυτός εκτοξεύτηκε στο 36,8 και το 2008 ανέβηκε στο 53,2.
Σύμφωνα με έκθεση των ΗΕ και πιο συγκεκριμένα της υπηρεσίας για ναρκωτικά και το έγκλημα (UNDC) ο δείκτης βιασμών (ανά 100.000 κατοίκους) της Σουηδίας είναι μόνο μικρότερος από το Λεσότο στο οποίο ο δείκτης βρίσκεται στο 91,5, στη Σουηδία βρίσκεται στο 53,2 στις ΗΠΑ στο 28,6 στην Ζιμπάμπουε στο 25,6 στη Νορβηγία στο 19,8 κι στο Ισραήλ στο 17,6.

Σίλβιο vs Γερμανών

«Πρέπει να κερδίσουμε την αναμέτρηση δύναμης με την Γερμανία, δίνοντας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματικές εξουσίες», δήλωσε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη.
«Διαφορετικά, όλες οι χώρες θα αναγκασθούν να βγουν από το ευρώ και να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα, αρχίζοντας από τα κράτη της Μεσογείου», πρόσθεσε ο μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «ο κύριος μελλοντικός στόχος είναι να μπορέσει να ξεπερασθεί η ευρωπαϊκή πολιτική που βασίζεται αποκλειστικά στην λιτότητα».
 «Όλη η Ευρώπη διέρχεται κρίση, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τα πενήντα εκατομμύρια και η πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε από την Γερμανία οδήγησε σε δίνη ύφεσης», υπογράμμισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Προτείνει δημόσιες συνεδριάσεις

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, απέστειλε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, από τον οποίο ζητεί, να εισηγηθεί η Διάσκεψη των προέδρων αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, ώστε να είναι δημόσιες οι συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της Προανακριτικής τονίζει ότι οι εργασίες δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που πρέπει, λόγω των εντάσεων που δημιουργούνται καθημερινά και αφενός- όπως λέει- αποπροσανατολίζουν την έρευνα, αφετέρου πλήττουν το κύρος του θεσμού της Βουλής και των βουλευτών.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το αγροτικό

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχει αυτή την ώρα η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Οι κύριοι Αθ. Τσαυτάρης και Μαξ. Χαρακόπουλος συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, και εκτίμησαν την μέχρι τώρα κατάσταση, προετοιμάζοντας ουσιαστικά τη σημερινή σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά.

Στην κυβέρνηση κρατούν χαμηλούς τόνους σε σχέση με άλλες κινητοποιήσεις, καθώς οι αγρότες μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο του εθνικού οδικού δικτύου. Ωστόσο, η καθημερινή ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων προβληματίζει την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου.

Reuters για Κύπρο: «Μικρό νησί, μεγάλο πρόβλημα»

Reuters για Κύπρο: «Μικρό νησί, μεγάλο πρόβλημα»
Πάνω που οι Ευρωπαίοι ηγέτες πίστεψαν πως έχουν «τιθασεύσει» την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, που μετρά ήδη τρία χρόνια, ένα νέο πρόβλημα αναδύεται αυτό της Κύπρου. Ένα φαινομενικά μικρό πρόβλημα, που δεν μπορεί ωστόσο να αγνοηθεί, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη.
Επικαλούμενο πηγές από τις Βρυξέλλες, το Reuters αναφέρει ότι με ένα πακέτο στήριξης ύψους 17 δισ. ευρώ το χρέος της χώρας θα εκτιναχθεί στο 140%-150% του ΑΕΠ.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία η Ελλάδα

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία η Ελλάδα
-Ξεπέρασε για πρώτη φορά ακόμα και την Ισπανία -Αύξηση 7,1% μέσα σε μόλις ένα χρόνο 
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε όλη την Ευρώπη έχει πλέον η Ελλάδα σύμφωνα με τη  Eurostat αφήνοντας πίσω της ακόμα και την Ισπανία.
Η Ελλάδα καταγράφει ποσοστό 26,8% τον Οκτώβριος του 2012, ενώ ακολουθεί η Ισπανία με 26,1%.
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Αυστρία (4,3%), σε Γερμανία και Λουξεμβούργο (5,3%) και Ολλανδία (5,8%).

Κινδύνεψε έγκυος στα Χανιά, εξαιτίας της δραστικής!

Κινδύνεψε έγκυος στα Χανιά, εξαιτίας της δραστικής!
«Ως συνέπεια του μνημονιακού νόμου, άλλα φάρμακα γράφει ο γιατρός κι άλλα λαμβάνει ο ασθενής»!
Σοβαρό κίνδυνο αντιμετώπισε έγκυος στα Χανιά, εξαιτίας του μνημονιακού νόμου που υιοθέτησε η τρικομματική κυβέρνηση και επιβάλλει τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, χωρίς επωνυμία φαρμάκου, με συνέπεια άλλα φάρμακα να χορηγεί ο γιατρός και άλλα να καταλήγουν στον οργανισμό του ασθενούς!
Αναλυτικά, σύμφωνα με καταγγελία-κόλαφο του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, η συγκεκριμένη έγκυος ασθένησε με πνευμονία. Ο γιατρός της χορήγησε συγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο όμως άλλαξε εξαιτίας του επικίνδυνου νόμου που υποχρεώνει τον φαρμακοποιό να δίνει το πιο φθηνό σκεύασμα με την ίδια δραστική,

Ισλανδός πρόεδρος: Βγήκαμε από την κρίση γιατί δεν ακούσαμε την Τρόικα!

«Η Ισλανδία κατάφερε να υπερβεί με επιτυχία την κρίση, επειδή την αντιμετώπισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι χώρες της ευρωζώνης. Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν» λέει στην Deutsche Welle σήμερα o πρόεδρος της χώρας Ολ. Γκρίμσον.

Ένα από τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ήταν η Ισλανδία. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κατάσταση της τότε ήταν χειρότερη και από εκείνη της Ελλάδας. Σήμερα, όμως, η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Η οικονομία αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και η ανεργία μειώνεται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ισλανδίας Όλαφουρ Γκρίμσον, η ανάκαμψη οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ισλανδοί αντιμετώπισαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την κρίση σε σχέση με τις χώρες της ευρωζώνης.

Άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Le Monde Diplomatique Στροφή στη… στροφή από τον Τσίπρα

Στροφή ξανά προς τα αριστερά κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει το αριστερό ακροατήριο του κόμματος που θορυβήθηκε μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Αυτή τη φορά με άρθρο του στη Le Monde Diplomatique επιστρέφει στα περί ακύρωσης του μνημονίου δηλώνοντας κατηγορηματικά: «Η ακύρωση του μνημονίου είναι, άρα, προϋπόθεση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Το φάρμακο είναι θανατηφόρο –δεν είναι η δόση, όπως ισχυρίζονται κάποιοι στην Ευρώπη».

Συμμορία δέκα ληστών με καλάσνικοφ χτύπησαν στον Βελβενδό Κοζάνης!

Σκηνές βγαλμένες από ταινία του Χόλιγουντ εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής στη μικρή κοινωνία του Βελβεντού Κοζάνης θέτοντας σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Δέκα άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ που είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες «χτύπησαν» τα δυο καταστήματα σπέρνοντας τον πανικό στην ήσυχη κωμόπολη της δυτικής Μακεδονίας.

Τα μέλη της μιας ομάδας αρχικά έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα εισόδου της Αγροτικής Τράπεζας και αφού ακινητοποίησαν περίπου δέκα υπαλλήλους και τους πελάτες άρπαξαν 200.000 ευρώ.

Επίθεση αυτοκτονίας στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα

Μια ισχυρή έκρηξη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, συγκλόνισε το μεσημέρι  την τουρκική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, νεκρός έιναι ένας από τους φρουρούς ασφαλείας του κτηρίου και ο καμικάζι, ενώ μια γυναίκα, η οποία βρισκόταν στην πρεσβεία για δουλείες, τραυματίστηκε σοβαρά.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η έκρηξη ήταν έργο καμικάζι, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ακόμη από επίσημες πηγές.

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Ανοδικά κινείται ο δείκτης του ΧΑΚ την Παρασκευή, με το Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 13:11 στις 112,26 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 1,16%.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 43,65 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,99%.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, ανοδικά κινείται ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 1,50% και ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,48%. Από την άλλη, πτώση παρουσιάζει η Παράλληλη Αγορά σε ποσοστό 2,85% και η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,17%.

Η ΔΕΗ "πιέζει" τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με εναλλαγές προσήμου κινείται την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, που βρέθηκε νωρίτερα πάνω από τις 1.000 μονάδες, μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Η εικόνα που διαμορφώνεται στη σύνθεση του FTSE25 είναι μικτή, καθώς ξεχωρίζουν τα κέρδη έως και άνω του 6% της Eurobank Properties, ενώ με κέρδη άνω του 3% ακολουθούν οι μετοχές των Eurobank, Ελλάκτωρ, Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς. Σε θετικό έδαφος κινούνται, μεταξύ άλλων, και οι τίτλοι των ΕΛΠΕ, Τιτάν, Coca-Cola 3E.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η ΔΕΗ υποχωρώντας 7,59%. Με μικρότερες απώλειες ακολουθούν τίτλοι όπως των ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, ΕΤΕ, Motor Oil και ΟΛΠ.

Έργα και Ημέραι Ησιόδου

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ SarisaSoldier

Χαρακτηριστικά του στρατηγικού ηγέτη

Του Ν. Λυγερού


Αν και πολλοί θεωρούν ότι ο ηγέτης πρέπει να είναι δίκαιος, το πρέπον είναι διαφορετικό, αλλιώς θα είχαμε μόνο και μόνο το χαρακτηριστικό του δικαστή, ενώ ξέρουμε ότι η στρατηγική εμπεριέχει τη νομική που εμπεριέχει την πραγματικότητα. Μόνο που αυτή δεν είναι παρά μόνο το πρώτο στάδιο, το επόμενο είναι η πράξη και στη συνέχεια έχουμε το όραμα, που είναι μια μετα-στρατηγική οντότητα, μετά έχουμε την ουτοπία, που παράγει την επόμενη πραγματικότητα, και τελικά το αδιανόητο που είναι η πηγή έμπνευσης για τους εφευρέτες και τους ηγέτες που έχουν ευρηματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο είναι πιο κατανοητή η παράδοξη έκφραση περί του ηγέτη. Ο ηγέτης είναι αυτός που είναι στρατηγικά άδικος με όλους. Μέσω του χρόνου μπορούμε να απορρίψουμε το παράλογο μιας απλοϊκής προσέγγισης. Όντως η φαινομενικά αδικία μπορεί να ενοχλεί αυτούς που κοιτάζουν, ενώ αυτοί που βλέπουν κατανοούν ότι πρόκειται για μια μετα-δικαιοσύνη. Με άλλα λόγια, ο ηγέτης προετοιμάζει την επόμενη πραγματικότητα που θα είναι δίκαιη.

Wall Street: Ο καλύτερος Ιανουάριος για τα blue chips από το 1994

 Dow13.860,58-49,84 -0,36%  



  Nasdaq3.142,13-0,18 -0,01%  

Η Wall Street χθες
Μπορεί οι βασικοί δείκτες να "οπισθοχώρησαν" την Πέμπτη αφού οι επενδυτές αποφάσισαν να πατήσουν "pause" στο ράλι του Ιανουαρίου, ωστόσο τα blue chips κατάφεραν να κάνουν το καλύτερο ξεκίνημα στο έτος εδώ και πολλές δεκαετίες.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 49,80 μονάδες (-0,36%) κλείνοντας στις 13.860,50 μονάδες. Η μηνιαία άνοδος του δείκτη ήταν η υψηλότερη που έχει σημειωθεί για μήνα Ιανουάριο από το 1994.

Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,10 μονάδων (-0,01%) και έκλεισε στις 3.142,10 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 3,80 μονάδων (-0,26%) κλείνοντας στις 1.498,10 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 9 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 20 με αρνητικό, ενώ 1 παρέμεινε αμετάβλητη. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Travelers Companies Inc κλείνοντας στα 78,45 δολάρια με άνοδο 0,87 δολ. ή σε ποσοστό 1,12%. Ακολούθησαν η AT&T με κέρδη 0,96% και κλείσιμο στα 34,81 δολάρια και η Hewlett-Packard, η οποία έκλεισε στα 16,51 δολάρια με άνοδο 0,67%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Intel (-1,54%), η United Technologies(-1,52%) και η Microsoft (-1,44%).

Ο Οίκος Moody's αδειάζει τον Στουρνάρα για την ύφεση

Το χρέος της Ελλάδας θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα την περίοδο 2012-2016 παρά τα όποια μέτρα έχουν ή αναμένεται να ληφθούν, εκτιμά ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.

Παράλληλα προειδοποίησε για υψηλό κίνδυνο νέας χρεοκοπίας στο υπόλοιπο χρέος του ιδιωτικού τομέα, ενώ άδειασε και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα υποστηρίζοντας ότι η ύφεση δεν θα σταματήσει το 2013.

«Η έγκριση ορισμένων πολιτικών στο ελληνικό κοινοβούλιο ενδεχομένως να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη λόγω του εύθραυστου κοινωνικού και οικονομικού κλίματος και της αδύναμης υποστήριξης από την κοινωνία σε νέα μέτρα λιτότητας», επισημαίνει.