Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Με τη φαρέτρα γεμάτη πας στη μάχη

Του Ν.Λυγερού

Με τη φαρέτρα γεμάτη πας στη μάχη. Αλλιώς δεν έχει νόημα να την κουβαλάς και να κάνεις ότι είσαι τοξότης. Και δεν θα πείσεις κανένα ότι έχεις σκοπό να σημαδεύσεις τον εχθρό. Όταν λες λοιπόν ότι θα δώσεις μάχη μην περιμένεις και ανταπόκριση από τους δικούς μας. Αφού όλοι έχουν καταλάβει ότι οι κινήσεις σου δεν πρόκειται να γίνουν πράξεις. Δεν αρκεί να έχεις πειθώ όταν ο άλλος ξέρει από στρατηγική. Κι όταν χρησιμοποιείς ένα εθνικό θέμα για να προωθήσεις τις θέσεις για να κάνεις τη δήθεν εξιλέωση αποφάσεων που πήρες πριν δέκα χρόνια κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει. Διότι εμείς, δεν εγκαταλείπουμε τη μάχη για την πατρίδα μας. Κανένας δεν παίζει σκάκι χωρίς να έχει όλα τα κομμάτια του και τα πιόνια του στην αρχή. Ειδικά αν ο εχθρός έχει περισσότερο υλικό από εσένα.

Δεν αρκεί να έχεις ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Δεν αρκεί να έχεις ΑΟΖ αν δεν την υποστηρίζεις με πράξεις. Αλλιώς παραμένει ένα θεωρητικό και νομικό πλαίσιο που δεν αλλάζει τίποτα για την πατρίδα μας. Η αξία της ΑΟΖ δεν προέρχεται από τη θέσπιση ή τις οριοθετήσεις, αλλά από την αξιοποίησή της. Δίχως την αξιοποίηση το κυριαρχικό δικαίωμα παραμένει δυνητικό και αφήνει τα δεδομένα όπως είναι. Η ΑΟΖ είναι ένα μέσον κι όχι ο τελικός στόχος της υψηλής στρατηγικής. Είναι μία στρατηγική κίνηση που δημιουργεί πρακτικές πράξεις για το λαό και την πατρίδα. Η ΑΟΖ είναι ένα εργαλείο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο γιατί δίνει ένα χώρο στην χώρα που την διαχειρίζεται στρατηγικά.

Πλούτος αρχαιολογικών ευρημάτων


Οι καρποί των μακροχρόνιων ερευνών που έχουν διεξαχθεί σε διάστημα δύο και πλέον αιώνων καταγράφονται στην πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών με τίτλο «Αρχαίες πόλεις της Θεσσαλίας και περίοικων περιοχών», που εκδόθηκε πρόσφατα με δαπάνες της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Σημαντικά τεκμήρια, ιστορικά στοιχεία που σκιαγραφούν μια διαδρομή χιλιάδων χρόνων και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, συνθέτουν μια σπάνια έκδοση, η οποία απευθύνεται σε όλους, φιλίστορες, ερευνητές και φίλους του πολιτισμού, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το οδοιπορικό στην αρχαιολογική γνώση περικλείει όλες τις γνωστές και άγνωστες αρχαιολογικές θέσεις της Θεσσαλίας, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας και πλαισιώνεται από όλες τις βιβλιογραφικές καταγραφές, οι οποίες συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εικόνα στον αναγνώστη-ερευνητή.

Μια βυζαντινή βασιλική στον βυθό της λίμνης-Υποβρύχια έρευνα στη βυζαντινή βασιλική της Νίκαιας

Τα ερείπια μιας βυζαντινής βασιλικής έχουν ανακαλυφθεί 20 μέτρα περίπου από την ακτή στην λίμνη της Νίκαιας (σήμερα: İznik) στην Προύσα της Τουρκίας.

«Έχουμε βρει τα κτιριακά κατάλοιπα μιας εκκλησίας. Είναι ένα σχέδιο τρίκλιτης βασιλικής», δήλωσε ο Mustafa Şahin, καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Uludağ στην Προύσα.

Τα θεμέλια της εκκλησίας βρίσκονται σήμερα στο νερό σε βάθος περίπου 1,5 – 2 μέτρων.

Η ισλαμική τρομοκρατία απειλεί τους Καλάς

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου οι οποίοι μένουν πιστοί στις παραδόσεις τους και στον πολυθεϊστικό χαρακτήρα της Θρησκείας τους εδώ και αιώνες απειλούν οι φανατικοί ισλαμιστές στο Πακιστάν....

Μέσω βίντεο διάρκειας ούτε λίγο ούτε πολύ 50 ολόκληρων λεπτών μια ισλαμο - φασιστική οργάνωση τους απειλεί με εξαφάνιση και θάνατο εάν δεν σπαστούν το Ισλάμ. «Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές στη φυλή Καλάς ότι θα εξαλειφθεί αν δεν αγκαλιάσει το ισλάμ», αναφέρει στο βίντεο ένας άγνωστος διοικητής των Ταλιμπάν.

Σε ανοδική τροχιά τα futures της Wall Street

Dow16.027,5963,65 0,40%  



  Nasdaq4.240,6739,38 0,94%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται την Παρασκευή τα futures των δεικτών της Wall Street διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη με τον τεχνολογικό Nasdaq να οδεύει προς την έβδομη διαδοχική συνεδρίαση κερδών μετά την απροσδόκητη άνοδο των τιμών εισαγωγών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones ενισχύονται κατά 18 μονάδες στις 15.997 μονάδες, ενώ τα futures του ευρύτερου S&P ενισχύονται κατά 1,8 μονάδες ή 0,1% στις 1.826,1 μονάδες. Τέλος, τα futures του Nasdaq σημειώνουν άνοδο 7 μονάδων ή 0,2% στις 3.658 μονάδες.

Η μετριοπαθής άνοδος στις αμερικανικές αγορές ακολουθεί την χθεσινή συνεδρίαση κερδών όπου οι επενδυτές αποστασιοποιήθηκαν από τα όχι και τόσο ενθαρρυντικά μάκρο και εστίασαν περισσότερο στα εταιρικά κέρδη.

Σήμερα, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας της χώρας έδειξαν ότι μικρή αύξηση σημείωσαν οι τιμές εισαγωγών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικούς ανοδικούς μήνες.

Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν άνοδο 0,1% τον Ιανουάριο έπειτα από αύξηση 0,2% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα ανοδικά αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου.

Οριακή άνοδο παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Οριακή άνοδο παρουσιάζει στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας η κυπριακή αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, στις 1:01 καταγράφει κέρδη σε ποσοστό 0,10%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευση στις 119,75 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στις 28.300,42 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 καταγράφει αύξηση σε ποσοστό 0,31%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 57,67 μονάδες.

Πιέσεις με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας


Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr


Εξανεμίζει τα κέρδη του ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ο οποίος βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως 1,08% στις 1.285 μονάδες.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται αφενός στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το πρωί η Coca-Cola HBC, αφετέρου στα στοιχεία για το ΑΕΠ, τον πληθωρισμό και την αγορά ακινήτων.

«Δοκιμασία» στα τρέχοντα επίπεδα αναμένει από την πλευρά της η Eurobank Secuities για σήμερα, όπως και η Piraeus Securities, η οποία εκτιμά ότι τα στοιχεία για το ΑΕΠ θα μπορούσαν να έχουν κάποια επίπτωση στο ταμπλό.

"ΕΙΣΒΟΛΗ" ΜΕΣΩ ΤΗΣ ZIRAAT ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΜΙΤ Οι Τούρκοι “πλακώνονται” & αποκαλύπτουν σχέδιο αρπαγής εδαφών σε Σερβία-Δ.Θράκη

Μέσα από την κόντρα της τουρκικής εφημερίδας «TARAF» και του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ξεδιπλώνεται το σχέδιο της Άγκυρας για την «κατάκτηση» εδαφών στη Σερβία και στη Δυτική Θράκη μέσω δανείων που χορηγεί η τράπεζα «Ziraat» και τους όρους που θέτει με μικρά γράμματα για τις κατασχέσεις οι οποίες ακολουθούν όταν οι δανειολήπτες φανούν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Η εφημερίδα «TARAF» με εκτενές δημοσίευμα της κατηγόρησε τον ομόλογο και «φίλο» του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον εκφραστή του νέο-οθωμανισμού κ. Νταβούτογλου πώς προβαίνει σε «πολιτική επιχείρηση για να αποκτήσει τον έλεγχο σερβικών εδαφών μέσω των δανείων που παραχωρεί η τουρκική τράπεζα “Ziraat” σε Βόσνιους».

Απίστευτο.. Εγκεφαλικά νεκρή μητέρα γέννησε το παιδί που κυοφορούσε!

μωρό-νεογέννητο-από-εγκεφαλικά-νεκρή-μητέραΈνας Καναδός πατέρας και σύζυγος βιώνει ίσως τα πιο ανάμικτα συναισθήματα που θα μπορούσε να βιώσει ποτέ ένας άνθρωπος.. Η γέννηση του πρώτου του παιδιού ακολουθήθηκε από τον θάνατο της γυναίκας του, που από τον Δεκέμβριο είχε διαπιστωθεί «εγκεφαλική νεκρή» από το ιατρικό προσωπικό του μαιευτηρίου.
Το νεογέννητο αγοράκι, ο Iver Cohen Benson, έχει αποτελέσει θέμαδιεθνούς συζήτησης ,έπειτα από το αίτημα του πατέρα του, Dylan, να κρατηθεί η μητέρα του Robyn εν ζωή μέσω μηχανικής υποστήριξης ώστε να του δοθούν «μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης».
Το αγοράκι γεννήθηκε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Victoria του Καναδά.
“Το Σάββατο το απόγευμα γεννήθηκε ο όμορφος και εκπληκτικός γιός μου, ο Iver Cohen Benson. Ο Iver είναι υγιής και είναι ο πιο χαριτωμένος και πολύτιμος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου,” έγραψε στο blog του ο Dylan Benson.

«Αόρατο χέρι» σταμάτησε το Ελληνικό »υπερόπλο΄΄ CCIAS ; (Σύστημα παθητικού εντοπισμού στόχων)

Έτοιμη να αναχωρήσει από την Ελλάδα για το εξωτερικό είναι η «Ομάδα Θεσσαλονίκης», η ομάδα που σχεδίασε και ανέπτυξε το σύστημα παθητικού εντοπισμού στόχων HEMPAS-CCIAS, το οποίο, αν και αναγνωρίστηκε από την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

(ΕΕΔ) ως ιδιαίτερα χρήσιμο για την εθνική άμυνα και ασφάλεια, τελικά ουδέποτε προχώρησε προς υλοποίηση.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ

Το σύστημα HEMPAS-CCIAS έγινε γνωστό στην ελληνική κοινή γνώμη την άνοιξη του 2011, όταν εμμέσως πλην σαφώς ετέθη προς συζήτηση στη Βουλή από το βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη και τη βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλη. Ακολούθησαν δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία ανέλυαν την αξία του συστήματος για την εθνική άμυνα και ασφάλεια.

Γιατί δεν έδειξε τα "προσόντα" της και στην Σ.Αραβία η κα Κεφαλογιάννη;


Κανένα άλλο σχόλιο.....
Τα συμπεράσματα δικά σας....
Τις λυπηρές όντως αυτές φωτό τις είδαμε εδώ http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/
ΠΗΓΗ aegeanhawk

Για τη διαφωνία του κόμματος τους με την Κυβέρνηση Τρεις υπουργοί του ΔΗΚΟ δηλώνουν πως είναι ώρα ευθύνης

Λευκωσία: Για τους Υπουργούς του ΔΗΚΟ αυτό που προέχει είναι η ενότητα στον τόπο και η πολιτική σταθερότητα, ήταν η απάντηση των Υπουργών Αμυνας Φώτη Φωτίου, Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου και Υγείας Πέτρου Πετρίδη για το τι μέλλον γενέσθαι σε σχέση με διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ΔΗΚΟ και Κυβέρνησης.

Οι τρεις Υπουργοί κλήθηκαν να σχολιάσουν το τι θα γίνει ύστερα από συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Αμυνας για το θέμα των ναρκωτικών με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο.

«Σχέδιο Ομπάμα» και Συνομοσπονδία βλέπει ο Economist για λύση του Κυπριακού

- «Οδικό χάρτη με ένωση των δύο κοινοτήτων σε μια συνομοσπονδία» χαρακτηρίζει το περιοδικό τη συμφωνία Αναστασιάδη-Έρογλου
- Αναφορά και στην «υποβοηθητική» στήριξη των Αμερικανών στη διαδικασία
- «Με στήριξη ΑΚΕΛ, Αναστασιάδης και ΔΗΣΥ μπορούν να κερδίσουν ένα δημοψήφισμα επί του Σχεδίου Ομπάμα»
- Πρώτη αντίδραση για το δημοσίευμα από τη Συμμαχία Πολιτών Ως ένωση των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο σε μία «συνομοσπονδία» με δύο συνιστώντα κράτη που θα διοικούν τις υποθέσεις τους περιγράφει το περιοδικό Economist τον «οδικό χάρτη» στον οποίο συμφώνησαν οι Νίκος Αναστασιάδης και Ντερβίς Έργολου.

Πυρηνικές δοκιμές δημιούργησαν κρατήρες στη Νεβάδα και μοιάζει σαν την Σελήνη

Δείτε τους διαδραστικούς χάρτες που δείχνουν τους κρατήρες που δημιουργήθηκαν μετά τις πυρηνικές δοκιμές στην έρημο Νεβάδα.
Μοιάζει με την επιφάνεια της Σελήνης ωστόσο πρόκειται για μια περιοχή στην έρημο της Νεβάδα όπου κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου γινόντουσαν δοκιμές πυρηνικών όπλων.
Η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας χρησιμοποιούσε την περιοχή, Nevada Test Site, TS ως περιοχή δοκιμών πυρηνικών βομβών. Η NTS είναι χαρτογραφημένη ως ένα δίκτυο τετραγώνων που απαριθμούνται από το 1 ως το 30.
Οι κάτοικοι που ζούσαν στη γύρω περιοχή άκουγαν τις ισχυρές εκρήξεις και έβλεπαν το σύννεφο μανιταριών που υψωνόταν μετά από αυτές.

Κρήτη: Έδωσαν ποντικοφάρμακο αντί για σκιαγραφικό σε ασθενή!

Απίστευτο περιστατικό στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Χορήγησαν σε ασθενή ποντικοφάρμακο.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τον 60χρονο ασθενή στον οποίο χορηγήθηκε άγνωστη, μέχρι εχθές, ουσία αντί για σκιαγραφικό για μια αξονική εξέταση ρουτίνας, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Όπως προέκυψε η ουσία που του χορηγήθηκε ήταν ποντικοφάρμακο!!!
Η αποκάλυψη αυτή έγινε από την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων από δείγμα του υγρού που βρέθηκε στο μπουκάλι του σκιαγραφικού, τα αποτελέσματα των οποίων εστάλησαν στο γραφείο του Διοικητή του Ιδρύματος.
Για την σοβαρότατη αυτή υπόθεση ενημερώθηκε και ο διοικητής της ΔΥΠΕ κ. Αντώνης Γρηγοράκης ενώ στις έρευνες για την εξιχνίαση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες το υγρό που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, μπαίνει πλέον και η αστυνομία.

Θα δουλεύουμε μόνο για την Εφορία! Θα φορολογούν μέχρι και τις προκαταβολές μισθού! - Όλα θα έχουν αναδρομική ισχύ από 01/01/2014!

Θα φορολογούνται ακόμα και οι παροχές των επιχειρήσεων προς τους εργαζόμενους τους!
- Ο συντελεστής φορολόγησης θα κυμαίνεται από 22% έως 44%!
- Όλες οι παροχές σε είδος από επιχείρηση σε εργαζόμενο θα φορολογείται ως εισόδημα
 Στα πρόθυρα εγκεφαλικού είναι οι φορολογούμενοι με αυτά που τους ξημερώνουν από το υπουργείο οικονομικών. Το νεο φιρμάνι το οποίο έχει και την υπογραφή του Γιώργου Μαυραγάνη, αναφέρει ότι θα θεωρείται φορολογητέα ύλη από την Εφορία τις προκαταβολές μισθού προς τους εργαζόμενους από τις εταιρείες τους ακόμα και τις παροχές σε είδος.

Εκθεση της ΕΛ.ΑΣ: Το 2013 η χώρα γέμισε με όπλα, πλαστά ευρώ και ζητιάνους

Μπορεί το 2013 να καταγράφηκε μείωση της «βαριάς εκληματικότητας» δηλαδή των κάθε είδους κλοπών και των ανθρωποκτονιών, ωστόσο, την περασμένη χρονιά φαίνεται ότι «άνθισαν» υποθέσεις που σχετίζονται με την οικονομική κρίση όπως τα πλαστά χαρτονομίσματα, το λαθρεμπόριο αλλά και η επαιτεία. Επίσης μέσα στο 2013 κατεγράφη εκρηκτική αύξηση των παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα αλλά και σεξουαλικές εκμετάλλευσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία το 2013 υπήρξε μείωση, σε σχέση με το 2012, στους εξής δείκτες εγκληματικότητας:

12 μοναδικά «άγνωστα» σημεία του πλανήτη - Και ένα ελληνικό!

Ποιο σημείο της Ελλάδας μπήκε στη λίστα;
Ο πλανήτης Γη είναι γεμάτος από μέρη μοναδικής ομορφιάς και σημεία που κόβουν την ανάσα. Πολύ συχνά μαθαίνουμε για αυτά από φωτογραφίες και ρεπορτάζ, ενώ κάποιοι τυχεροί έχουν την ευκαιρία να τα επισκεφτούν και από κοντά.

Η παρούσα λίστα της Huffington Post σας παρουσιάζει 12 πραγματικά υπέροχα μέρη που είναι σχετικά άγνωστα. Ανάμεσά τους υπάρχει και ένα ελληνικό...

Θεομηνία κολοσσιαίων διαστάσεων Apocalypse (S)now: Τρομακτικές σκηνές στη Βόρεια Καρολίνα(Βίντεο)

Η παγοθύελλα που σαρώνει τις ΗΠΑ δημιουργεί κολοσσιαία προβλήματα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων. Εγκαταλελλειμμένα αυτοκίνητα καίγονται καταμεσής του δρόμου στη Βόρεια Καρολίνα. Οδηγοί προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν βοήθεια στα παγωμένα λιβάδια στην ευρύτερη περιοχή της κομητείας Raleigh, που βρέθηκε στο επίκεντρο της τρομακτικής παγοθύελλας -όπως πλέον την ονομάζουν οι μετεωρολόγοι.

Η φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο, την οποία έστειλε στον εργοδότη της η κυρία Lindsay Webb, εργαζόμενη στο Blo Salon στην πόλη Brier Creek, για να... δικαιολογήσει την αδυναμία της να φτάσει εγκαίρως στη δουλειά της, είναι αποκαλυπτική της κατάστασης που επικρατεί σχεδόν στο σύνολο της αμερικανικής επικράτειας, αφού επισήμως 49 Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού για να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή κακοκαιρία...

«Οι τράπεζες που έχουν πρόβλημα θα κλείσουν»

«Οι τράπεζες που έχουν πρόβλημα θα κλείσουν»
Δεν είναι είδηση πλέον να επαναλάβουμε ότι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, όλα τα ισχυρά χαρτιά είναι στα χέρια τους.
Και ένα από αυτά, είναι ο έλεγχος αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών από την Black Rock. Το γεγονός ότι δεν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του ελέγχου, τα οποία έχουν καθυστερήσει υπέρ του δέοντος, δείχνουν προς μία και μοναδική κατεύθυνση: ότι οι δανειστές έχουν αποφασίσει να παίξουν το χαρτί του stress test των ελληνικών τραπεζών για να πιέσουν την κυβέρνηση στην κατεύθυνση της λήψης μέτρων για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και για την αποδοχή του νέου μνημονίου που βρίσκεται προ των πυλών.

Η Βουλή των (άφαντων) Ελλήνων!

Η Βουλή των (άφαντων) Ελλήνων!
Άδεια έδρανα κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων σε ένα ιδιαιτέρως φλέγον θέμα που έχει να κάνει με τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων. 
 
Είναι προφανές ότι μιλάμε για την Βουλή των (άφαντων) Ελλήνων. 
 
«Χαίρε Βουλή το μεγαλείο σου!».

Η φράση ταιριάζει γάντι για να χαρακτηρίσει κανείς την εικόνα που παρουσίαζε σήμερα το πρωί το ελληνικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων προς τον υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Φωτογραφικό αφιέρωμα της ιστοσελίδας BuzzFeed Δείτε τις 30 φωτογραφίες που θα «αναγκάσουν» τους ξένους να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

H δημοσιογράφος Τζέσικα Μίσενερ, προτρέπει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να έρθουν στην χώρα μας, ανεξαρτήτου κόστους. Τα ταξίδια είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ξεφύγει λίγο από την φορτισμένη καθημερινότητα... Ποια όμως είναι τα μέρη που έχουμε έναν παραπάνω λόγο να επισκεπτούμε όσο πιο σύντομα μπορούμε;

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την χώρα μας εδώ και τέσσερα χρόνια και η είσοδος μας στο μνημόνιο, έχει κάνει την επίσκεψη ξένων τουριστών στη χώρα μας ακόμα μεγαλύτερη. Ο λόγος είναι σαφής: H κάθετη μείωση τιμών και στη διαμονή και στα προιόντα.

Καθιέρωσε τα ελληνικά ώς τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας

Η Ελληνικής καταγωγής διευθύντρια σε σχολείο του Χάρλεμ, Πανωραία Παναγιωσούλη, κατάφερε να καθιερώσει τα ελληνικά, ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στο πρότυπο σχολείο της.

Σύμφωνα με την Πένι Παναγιωσούλη, "Δεν πρόκειται απλά για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ξεκομμένη από το περιβάλλον της. Δείχνουμε τη σχέση των ελληνικών με διάφορα πράγματα στον κόσμο. Χάρη στη νέα τεχνολογία ο κόσμος έχει γίνει επίπεδος. Οι μαθητές μας, μέσω τις διδασκαλίας των ελληνικών και διαφορετικών πολιτισμών, θα αναπτύξουν μεγαλύτερη εκτίμηση για το ποιοι πραγματικά είναι".