Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Το Χαμένο Σμήνος: Πώς δημιουργήθηκε ο θρύλος για το «Τρίγωνο των Βερμούδων»

Ως «Χαμένο Σμήνος» χαρακτηρίζεται η μυστηριώδης εξαφάνιση πέντε αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και πιο συγκεκριμένα σαν σήμερα, στις 5 Δεκεμβρίου του 1945.

Η περιοχή στην οποία εξαφανίστηκαν τα αμερικανικά αεροσκάφη είχε προκαλέσει την περιέργεια αρκετών, καθώς εκεί, στο λεγόμενο Τρίγωνο των Βερμούδων, είχαν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά, με αποτέλεσμα να «γεννηθεί» ο περίφημος μύθος.

Α/Α PATRIOT: Η επωφελής για τα συμφέροντα της Ελλάδας συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία πλησιάζει…

Μετά από έναν σχεδόν χρόνο που την ελληνική επικαιρότητα απασχόλησε η προοπτική αποστολή μιας πυροβολαρχίας ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία, είχε δοθεί η εντύπωση ότι το θέμα αυτό είχε ξεχαστεί. Λίγο μια σχετική αποκλιμάκωση στο μέτωπο της Υεμένης και λίγο οι μεταβαλλόμενες ισορροπίες στην περιοχή, δεν είχαν επιτρέψει την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Εξάλλου αυτό δεν εύκολο. Απαιτούνται επιμέρους συμφωνίες για την προστασία του προ0σωπικού που θα υπηρετήσει στη Σαουδική Αραβία, καθώς επίσης κι άλλες ρυθμίσεις για κάθε απίθανη λεπτομέρεια. Πριν από ένα πενθήμερο, στο ρεπορτάζ του έμπειρου συναδέλφου Μάκη Πολλάτου για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, αποκαλυπτόταν ότι όχι μόνο η συμφωνία δεν έχει ενταφιαστεί, αλλά βρίσκεται ένα βήμα από την ολοκλήρωσή της.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Επεισόδιο στην Άσκηση “Μέδουσα”: Αιγυπτιακή φρεγάτα όρμησε εναντίον τουρκικής

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από πηγές της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, σοβαρό επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια της Άσκησης “Μέδουσα”, μεταξύ μιας φρεγάτας τύπου Perry του Αιγυπτιακού ναυτικού και μιας ίδιου τύπου του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Το επεισόδιο εξελίχθηκε ως εξής: Η τουρκική φρεγάτα επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο της άσκησης. Της έγιναν προειδοποιήσεις κατά τα κεκανονισμένα να απομακρυνθεί από τον δεσμευμένο χώρο και η τουρκική φρεγάτα αρνήθηκε να υπακούσει.

Τότε η αιγυπτιακή φρεγάτα όρμησε κατ’ ευθείαν πάνω στην τουρκική, για να την εμβολίσει. Μετά από αυτό ο Τούρκος κυβερνήτης το έβαλε στην κυριολεξία στα πόδια και δεν επιχείρησε άλλη φορά να πλησιάσει στο χώρο της άσκησης.

Γερμανία: Οι αντιφάσεις την αποδομούν… ηγέτης ΕΕ στα κέρδη όχι στις ζημιές;

Ο Gary Lineker παλιός superstar της Εθνικής Αγγλίας και της Barcelona σαν Άγγλος που σεβόταν τον εαυτό του, προχώρησε σε ένα παγκοσμίως γνωστό αφορισμό, για να περιγράψει το πείσμα και τη μαχητικότητα των Γερμανών στο ποδόσφαιρο λέγοντας «Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο αγωνίζονται για 90 λεπτά δύο ομάδες και παίζουν 22 παίκτες και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί». Δυστυχώς ή ευτυχώς, πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τους Γερμανούς.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΡΙΒΑ
ΠΗΓΗ: LIBERAL

Στη διεθνή πολιτική, η Γερμανία δεν έχει να επιδείξει τις αντίστοιχες ποδοσφαιρικές της επιτυχίες

Ο ιός ΔΕΝ είναι ζωντανός άρα ΔΕΝ μπορεί να λέμε ότι είναι πονηρός!!!

Του Αλέξανδρου Γιατζίδη,
διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea
Από το medlabgr

Χθες ακούσαμε από την κα Παπαευαγγέλου ότι ο ιός είναι πιο πονηρός από εμάς.

Συγκεκριμένα ανέφερε η κα Παπαευαγγέλου, επιχείρησε να δώσει μία εξήγηση για το 2ο κύμα που επιμένει, με τη διασπορά να παραμένει μεγάλη και την κινητικότητα του πληθυσμού να μην μειώνεται, όπως στο πρώτο κύμα.

«Λόγω της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα υπάρχει ένα συνεχής πινκ πονκ μεταξύ του εργασιακών χώρων και της ενδοοικογενειακής διασποράς. Εκεί που πάει να ηρεμήσει μία περιοχή ξεσπάει μία συρροή κρουσμάτων σε έναν εργασιακό χώρο, σε μία κλειστή δομή και λειτουργεί σαν μία πηγή υπερμετάδοσης, που έχει ως αποτέλεσμα την διασπορά μέσα στα σπίτια. Δυστυχώς, ο ιός έχει αποδείξει ότι είναι πολύ πιο πονηρός από μας και παραμονεύει παντού», τόνισε.