Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Η καταδρομική επιχείριση του Κανάρη στην Αίγυπτο



Τον Ιούλιο του 1825 ο Ιμπραήμ είχε πατήσει για τα καλά το πόδι του στον Μοριά και σημείωνε τη μία επιτυχία μετά την άλλη απέναντι στους επαναστατημένους Έλληνες.

Την εποχή εκείνη, ο Κωνσταντίνος Κανάρης σκέφτηκε ένα παράτολμο σχέδιο ως αντιπερισπασμό προς τον Αιγύπτιο πολέμαρχο: να εκστρατεύσει στην πατρίδα του και να κάψει τον αιγυπτιακό στόλο, που ναυλοχούσε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, μπροστά από το παλάτι του πατέρα του Μοχάμετ Άλι.

Το σχέδιο του κοινοποιήθηκε στους προύχοντες της Ύδρας Μανώλη Τομπάζη, Λάζαρο Κουντουριώτη και Αντώνιο Κριεζή, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν και αποφάσισαν να το θέσουν σε εφαρμογή.

Drone μπήκε στα άδυτα της περιοχής 51 – Μοναδικές εικόνες - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Clipboard
Και όμως τα κατάφεραν!

Όλοι μας θέλουμε να μάθουμε αν η βάση 51 είναι αληθινή και να «ξετρυπώσουμε» τα μυστικά της.

Μια περιοχή 20 χιλιομέτρων η οποία φυλάσσεται κατάφερε να μπει δημοσιογράφος της σελίδας area51/org και να καταγράψει με το drone αυτές τις σκηνές.

Επιστροφή στο Μίτιορ Κρέιτερ - Το ζιρκόνιο θυμάται

Ουάσινγκτον
Συνέβη πριν από 49.000 χρόνια, όταν ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει ακόμα στην Αμερική και η βόρεια Αριζόνα ήταν λιβάδι αντί για έρημος. Ένας αστεροειδής από σίδερο χτύπησε το έδαφος με ταχύτητα 12 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και άνοιξε έναν κρατήρα που συνεχίζει μέχρι σήμερα να γοητεύει τους γεωλόγους.

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Geology εξετάζει σπάνιους κρυστάλλους που βρέθηκαν στον πυθμένα του κρατήρα και αποκαλύπτουν τις ασύλληπτες συνθήκες που δημιούργησε στιγμιαία η πρόσκρουση: η θερμοκρασία έφτασε τους 2.000 βαθμούς Κελσίου, αρκετά υψηλή για να λιώσει οποιοδήποτε πέτρωμα στη Γη, ενώ η πίεση εκτινάχθηκε στο ασύλληπτο νούμερο των 300.000 ατμοσφαιρών.

Αυστραλία: Βρέθηκε τμήμα πτερυγίου από την αγνοούμενη πτήση MH370 έπειτα από δύο χρόνια (Βίντεο)

Οι Αρχές της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τμήμα πτερυγίου που βρέθηκε στην Τανζανία να προέρχεται από την πτήση MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται από το 2014, ύστερα από τις έρευνες που πραγματοποίησαν εμπειρογνώμονες από τη Υπηρεσία Μεταφορών και Ασφάλειας της Αυστραλίας.
Ο υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας Ντάρεν Τσέστερ ανέφερε σήμερα (29/7) σε ανακοίνωση ότι οι εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν τις αναλύσεις «προκειμένου να αξιολογήσουν τις πληροφορίες μπορούν να εξαχθούν» από το κομμάτι που έχει βρεθεί.

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης η Ιταλία: Ο νέος ασθενής της Ευρώπης


Τη δυσχερή θέση στην οποία έχει βρεθεί η Ιταλία αναλύει με εκτενές άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Διαφθορά, ανεργία των νέων και τώρα οι εντελώς προβληματικές τράπεζες. Το να αποφεύγεται η αντιμετώπιση των προβλημάτων και να δίνεται έμφαση στο «φαίνεσθαι» δεν λειτουργεί πλέον, σχολιάζει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα.


Είναι η Ιταλία η πλέον ασθενής χώρα της Ευρώπης; Και μόνο το ερώτημα είναι ένας εφιάλτης για τους Ιταλούς οι οποίοι δεν θεωρούν το «φαίνεσθαι» ως το σημαντικότερο πράγμα. Είναι όμως δύσκολο στην κεντρική Ευρώπη σε αυτούς τους καιρούς της γενικευμένης κρίσης να φανταστεί κανείς ένα κράτος με μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα από την Ιταλία.

N. Lygeros - I and Thou - Rethinking the self and others(Βίντεο)


N. Lygeros - I and Thou - Rethinking the self and others. 
Μεσαιωνική πόλη Ρόδου. 
28/07/2016

Χαβάη: Το ηφαίστειο Κιλαουέα «χύνεται» στη θάλασσα (Φωτό & Βίντεο)

Εκπληκτικό, όσο και επικίνδυνο, σε κάθε περίπτωση όμως μοναδικό... 

Το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη «βρυχάται» και εκδηλώνει την οργή του με χειμάρρους από λάβα, οι οποίοι έφτασαν μέχρι τις ακτές της θάλασσας, όπου σχημάτισαν ένα εκπληκτικό φαινόμενο, προσθέτοντας λίγα μέτρα γης στην επιφάνεια του «μεγάλου νησιού», του συμπλέγματος.

Αστυνομικός ακινητοποιεί κλέφτη, φορώντας μόνο το μαγιό της

Το μαγιό δεν εμπόδισε την Σουηδέζα αστυνομικό να κάνει σπριντ 15 μέτρων και να ακινητοποιήσει έναν επίδοξο κλέφτη κινητών 
 
Ένας κλέφτης είχε μεταμφιεστεί σε πωλητή εφημερίδων και ξάφριζε τους επισκέπτες σε πάρκο της Στοκχόλμης, μέχρι που έπεσε πάνω στην αστυνομικό Μικαέλα Κέλνερ.

AdTech Ad
Η Μικαέλα βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και έκανε ηλιοθεραπεία στο πάρκο όταν κλέφτης προσπάθησε να κλέψει το κινητό τηλέφωνο μιας φίλης της, με αποτέλεσμα η αστυνομικός να αναλάβει δράση, φορώντας μόνο το μαγιό της.


Όταν αντιλήφθηκε πως την ώρα που άφηνε στο τραπέζι τις εφημερίδες, προσπαθώντας να αρπάξει το κινητό, η Μικαέλα άρχισε να τον κυνηγάει, κάνοντας ένα σπριντ 15 μέτρων και τον ακινητοποίησε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκόμενων.

“Αλαλούμ” με τις τηλεοπτικές άδειες – Οι ενστάσεις και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

- Η διαδικασία συνεχίζεται... ομαλά σύμφωνα με τη ΓΓΕΕ, αλλά οι ενστάσεις πάνε κι έρχονται
- Προσφυγή των 10 εταιρειών που διεκδικούν άδειες κατά του πρακτικού προεπιλογής
- Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ασφαλιστικά μέτρα των σταθμών
- Τον Σεπτέμβρη η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας επί των κύριων προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών
“Ομαλά και εντός χρονοδιαγράμματος” προχωρά η διαγωνιστική διαδικασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας παρά τις προσφυγές των 10 εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό κατά της απόφασης με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό προεπιλογής.

«Θρίλερ» με τις περιπολίες της τουρκικής ακτοφυλακής στα ελληνικά νησιά

Τη στιγμή που πηγές του Λιμενικού Σώματος δεν επιβεβαιώνουν πληροφορίες για εν εξελίξει επιχείρηση της τουρκικής ακτοφυλακής περιμετρικά της Ψερίμου, η εφημερίδα «Χουριέτ» δημοσιεύει αναφορές σε ελληνικά ΜΜΕ που έκαναν λόγο ότι κάτοικοι του νησιού είδαν εκεί άγνωστους ένστολους ή κι άκουσαν πυροβολισμούς.
Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα έχει αναρτήσει και μια φωτογραφία, όπου απεικονίζεται τουρκικό σκάφος, το οποίο φέρεται να περιπολεί στ’ ανοιχτά του νησιού, αναζητώντας στρατιωτικούς που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και οι οποίοι φέρονται να έχουν διαφύγει σε ελληνικά νησιά, με σκοπό να γλιτώσουν από το καθεστώς Ερντογάν.

Eurostat: «Πρωταθλήτρια Ευρώπης» στην ανεργία η Ελλάδα με 23,3% - Στοιχεία Απριλίου 2016

Ακολουθείται από την Ισπανία, την Κροατία και την Κύπρο - Αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,3% και κατά 0,4% για την Ε.Ε. των “28” προβλέπει για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 η Eurostat
Στο 23,3% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα (στοιχεία Απριλίου 2016) σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Όπως αναφέρει η Eurostat, η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση των κρατών – μελών αναφορικά με την ανεργία, ενώ ακολουθείται από την Ισπανία με 19,9%.