Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

«ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ» ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ… ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΖΗΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Με ένα πραγματικά καταπληκτικό άρθρο ο Τούρκος αρθογράφος της εφημερίδας Sabah, Hasan Bülent Kahraman, αφού κάνει μια μακρά περιγραφή της μεγάλης βυζαντινής κληρονομιάς της Κωνσταντινούπολης, 
ζητεί με ξεκάθαρο τρόπο την επαναφορά και αναβίωση αυτής της κληρονομιάς που σήμερα είναι καλυμμένη κάτω από τους μουσουλμανικούς σοβάδες που καλύπτουν τους τοίχους των εκκλησιών που έγιναν τζαμιά.

Ο Hasan Kahraman αρχίζει το άρθρο του κάνοντας εκτενή αναφορά στην μονή του Παντοκράτορος και στην εκκλησία της Παμμακάριστου που σήμερα είναι το Fethiye τζαμί. Ενώ το βυζαντινό αυτό περίτεχνο κτίσμα πριν από 20 χρόνια ανακηρύχτηκε από την UNESCO σαν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, ο Kahraman κατηγορεί τις τουρκικές πολιτιστικές αρχές ότι δεν έκαναν τίποτα από τότε για να αξιοποιήσουν αυτό το θαυμάσιο βυζαντινό μνημείο με τόσο μεγάλη παγκόσμια προβολή.


Αναστασιάδης: Είναι η ώρα της Τουρκίας

Είναι η ώρα της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη Διάσκεψη για την Κύπρο στην Ελβετία.

Μιλώντας στο μνημόσυνο ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα και πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι τόσο για τα θέματα ασφάλειας, εγγυήσεων και στρατευμάτων, όσο και για τα θέματα των εδαφικών αναπροσαρμογών, όλα εξαρτώνται από τη βούληση της Τουρκίας.

Τόνισε ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται εγγυήσεις, ιδίως από μία χώρα η οποία από το 1974 μολύνει και κατέχει έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κρανίου τόπος με 62 νεκρούς στην Πορτογαλία Σοκαριστικές εικόνες και βίντεο από τα πύρινα μέτωπα

Εθνική τραγωδία στην Πορτογαλία. Η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας σκότωσε 62 άτομα και τραυμάτισε 54, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Η πλειοψηφία των θυμάτων έχασαν τη ζωή τους όταν εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους προσπαθώντας να φύγουν από τις περιοχές που φλέγονταν, ενώ άλλοι πέθαναν από τις αναθυμιάσεις.
Οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικές καθώς απεικονίζονται πτώματα και καμένα αυτοκίνητα.

Ιαπωνία:Τραγικό τέλος: Νεκροί οι επτά ναύτες του αμερικανικού αντιτορπιλικού

Οι άνδρες του πληρώματος αγνοούνταν από χθες, Σάββατο, αφότου το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Fidgerald» το οποίο μετέφερε κατευθυνόμενους πυραύλους, συγκρούστηκε το πρωί με ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
Τραγικό τέλος είχε η σύγκρουση του αμερικανικού αντιτορπιλικού «USS Fitzgerald» με ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το ACS Crustal, υπό σημαία Φιλιππίνων στα ανοικτά της Γιοσουκούκα, στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα.

Οι άδειες της Total στην Κύπρο

Του Ν. Λυγερού

Η αποτελεσματικότητα της Κύπρου στον τομέα της ενέργειας είναι θεαματική ακόμα και για τους πιο άσχετους του τομέα. Βλέπουμε χειροπιαστά ότι η Κύπρος που έκανε ήδη τρεις γύρους αδειοδότησης, λειτουργεί δυναμικά για να κάνει καταλυτικές κινήσεις. Κι ενώ στην Ελλάδα ακόμα συζητάμε για τον πρώτο γύρο αδειοδότησης, διότι πάλι δόθηκε παράταση για την αξιολόγηση υποψηφιοτήτων, η Κύπρος έχει περάσει ήδη στην άδεια γεώτρησης.