Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

28 Σεπτεμβρίου 1922 Μαύρη Ημέρα.Υπογράφεται η Συνθήκη των Μουδανιών

Τραυματίες και καταπονημένοι Ελληνες στρατιώτες επιστρέφουν από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα, θύματα κι αυτοί των τυχοδιωκτικών επιλογών
Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται τη συμφωνία της Διάσκεψης των Μουδανιών, με την οποία δίδεται στους Τούρκους και η Ανατολική Θράκη μέχρι τον Έβρο.

Η 14η Σεπτεμβρίου, είναι η επέτειος της καταστροφής της Μ. Ασίας – Ανατολικής Θράκης.
Έχει ανακηρυχθεί ημέρα περισυλλογής και μνήμης των αξέχαστων πατρίδων της Ανατολής και των θυμάτων της Μικρασιατικής τραγωδίας 1914-1924, όπου τα αθεράπευτα τραύματα της γενιάς του πολέμου, της βίας, της αδικίας, του πόνου και του ξεριζωμού, μαζί με την μεγαλύτερη ακόμα αθεράπευτη ανθρώπινη, ψυχολογική καταστροφή μεταδίδονται από γενιά σε γενιά και σε όλες τις επόμενες γενιές, χωρίς τελειωμό, έτσι ώστε τέτοιες συμφορές να μην επαναληφθούν ποτέ πια !!
Στις 28 Σεπτεμβρίου /11 Οκτωβρίου1922 υπογράφτηκε η Συνθήκη ή Πρωτόκολλο των Μουδανιών, αλλά εμείς λέμε ότι υπογράφτηκε η παράδοση , η εγκατάλειψη και η καταστροφή της Ανατολικής Θράκης.

Πιστοποιημένη ανικανότητα

Του Ν. Λυγερού

Όσοι πίστευαν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε κάποια αξία είναι υποχρεωμένοι τώρα να αποδεχθούν ότι η ανικανότητά του είναι πιστοποιημένη. Τα λεγόμενά του περί Συνθήκης Λωζάνης δείχνουν ότι δεν έχει ούτε ιστορικές γνώσεις ούτε στρατηγικές. Άβυσσος το βάθος των στρατηγικών λαθών του. Δεν ξέρει ότι η Συνθήκη Λωζάνης δεν εμπεριέχει καν την έννοια των συνόρων για το Αιγαίο, ούτε βέβαια ότι τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ιταλία κι όχι στην Ελλάδα αφού έπρεπε να περιμένουμε την Συνθήκη Παρισίων του 1947 για την απελευθέρωσή τους.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη Ν. Λυγερού,
 A. Aprahamian στους Θ. Μακρίδη και Ι. Βαμβακίδου. 
Εκπομπή ''Αναστορώ τα παλαιά'' 
Pontos Radio 29/09/2016

Στόλο-«ασπίδα» στα νησιά στέλνει στο Αιγαίο η Ρωσία - Γιατί η Μόσχα αντιδρά έντονα στις δηλώσεις άρνησης του Ρ.Τ.Ερντογάν για την Λωζάνη - TO "ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΟΥΖΝΕΤΣΟΦ" ΑΠΟΠΛΕΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ(Βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews
  
Εντονη είναι η δυσφορία της Μόσχας από τις δηλώσεις άρνησης της συνθήκης της Λωζάνης από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ.Ερντογάν και αυτό θα φανεί σύντομα στην πράξη: Τέσσερα τουλάχιστον πολεμικά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, εφ'εξής θα περιπολούν μόνιμα στο Αιγαίο, ενώ το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, το οποίο αποπλέει σε μία εβδομάδα από την Βόρεια Θάλασσα, θα κινείται νότια της Κρήτης, στέλνοντας καθαρά μηνύματα στην Αγκυρα.

Απάντηση Π.Καμμένου σε Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι φωνές που ακούει είναι των γηγενών Ελλήνων της Μ.Ασίας που σφαγίασαν οι Τούρκοι» - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ(Βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews

Άμεσα απάντησε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στην προκλητική δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν  σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής: «Οι φωνές που ακούς στα παράλια της Μικράς Ασίας ήταν ελληνικές και ανήκαν σε αυτούς που σφάξατε».
Επιτέλους κάποιος από την κυβέρνηση έδωσε μια απάντηση στον Ρ.Τ.Ερντογάν στις χθεσινές δηλώσεις του με τις οποίες ευθέως ζήτησε την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης εις βάρος της Ελλάδας.

Νέο ηχηρό μήνυμα Ιερώνυμου: Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν πωλούνται

Νέες αιχμές του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – «Κάποιοι θέλουν αφελληνισμό και αποχριστιανισμό. Όσοι τα έβαλαν με την πατρίδα και τον Χριστιανισμό έχασαν»
Μαίνεται και κλιμακώνεται συνεχώς η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας με επίκεντρο τα Θρησκευτικά και τις εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.
Η Εκκλησία φαίνεται πως έχει απασφαλίσει και εξαπολύει συνεχώς επιθέσεις κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ασκώντας αιχμηρή κριτική και δηλώνοντας αποφασισμένη να μην επιτρέψει να περάσουν οι εμμονές και αριστερίστικες ιδεοληψίες του υπουργού Παιδείας και κατ’ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γερμανικό ΥΠΕΞ ανασκευάζει: Η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει - Κίνδυνος να εκτροχιαστεί το επικίνδυνο «παίγνιο» που ξεκίνησε ο Ερντογάν

Είχε προηγηθεί το... δεν ξέρουμε αν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά από τον εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠΕΞ - «Γνωστές οι ελληνοτουρκικές διαφορές, εμείς δεν παίρνουμε το μέρος κανενός» απάντησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης
Στην αρχή, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επέδειξε προσήλωση στην αρχή της ουδετερότητας η οποία ευλόγως μεταφράστηκε σε ουδετεροφιλία του Βερολίνου υπέρ της Άγκυρας, αφού ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ αρνήθηκε να απαντήσει αν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος ανήκουν στην Ελλάδα!

Διεκόπη εν μέσω διαφωνιών η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες - Άγνωστο πότε θα επαναληφθεί η διαδικασία στην Ολομέλεια

Πρωτοφανές επεισόδιο στα δικαστικά χρονικά - Πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου Νικολάου Σακελλαρίου - Μαξίμου: Το ΣτΕ να αφεθεί να αποφασίσει ανεπηρέαστο
Πρώτη φορά στην ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια διάσκεψης της Ολομέλειας του δημιουργήθηκε τόσο μεγάλης έντασης επεισόδιο μεταξύ των συμβούλων της Επικρατείας και του προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.