Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων 13 Δεκεμβρίου 1943

H «Ράχη του Καπή», όπου εκτελέστηκαν 800 Καλαβρυτινοί
Η κατοχή αποτελεί μια από τις πιο συγκλονιστικές περιόδους της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Ο λαός μας, εξαντλημένος από την πολεμική εποποιία του 1940, υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει πολλαπλές περιπέτειες και κακουχίες: την εισβολή των κατακτητών, το πρόβλημα της επιβίωσης, την οδυνηρή περιπέτεια της πείνας, εκτελέσεις, βασανιστήρια και καταστροφές.
Η ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, τόπος με μακραίωνη ιστορική διαδρομή και επαναστατικό παρελθόν, υπέστη την περίοδο της Κατοχής τεράστιες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό, με μαζικές εκτελέσεις αμάχων και ολοκληρωτικές καταστροφές. Στο χώρο της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων οργανώθηκε αντιστασιακό κίνημα ενάντια στους ξένους κατακτητές. Το καλοκαίρι του 1943, άρχισαν εκτελέσεις, βομβαρδισμοί και καταστροφές χωριών.

Ο Τάσος Παπαδόπουλος και η πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση

Γιάννης Νικήτας
Από το defencereview 

Σαν σήμερα το 2008 απεβίωσε ο τελευταίος πραγματικός ηγέτης του ελληνισμού. Ο Τάσος Παπαδόπουλος. Ο ηγέτης που πήγε ενάντια στη σχολη του ΕΛΙΑΜΕΠ και όσων διέδιδαν πως ένα «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του Σχεδίου Αναν θα κατέστρεφε τη Κύπρο και τον κυπριακό ελληνισμό.

Είναι αυτοί οι σήμερα αναφέρονται στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), στη προσέγγιση με το αρπακτικό που λέγεται Τουρκία, αυτοί που προσδοκούν η χώρα μας να προχωρήσει σε συνεκμετάλλευση και στη τελική να βρει μια κοινή συνισταμένη με τη Τουρκία.

Σεθ Φράντζμαν: Η Τουρκία προσπαθεί να σαμποτάρει τη φιλία του Ισραήλ με Ελλάδα και Εμιράτα

Το καθεστώς της Τουρκίας επιδιώκει να απομονώσει το Ισραήλ χρησιμοποιώντας μία ψευδή «συμφιλίωση». Η Άγκυρα ελπίζει να παίξει -εναντίον του Ισραήλ, τον «καλό αστυνομικό» για την επερχόμενη κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Μετά από ένα χρόνο εισβολών, (πολεμικών) κτυπημάτων, επιθετικότητας, και εθνοκάθαρσης, χρησιμοποιώντας Σύρους πρόσφυγες ως μισθοφόρους, αγοράζοντας ρωσική αμυντική τεχνολογία και συνεργαζόμενο με το Ιράν για να αντιταχθεί στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία, το καθεστώς της Τουρκίας προσπαθεί να αλλάξει τον «τόνο» του για να σαμποτάρει την αυξανόμενη φιλία του Ισραήλ με την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Είναι πολλά τα λεφτά: «Χρυσές» μπίζνες Ευρωπαίων με τον Ερντογάν – Οι Γερμανοί παρέδωσαν όπλα την ώρα που η Αθήνα ζητούσε εμπάργκο

Κανονικά «τρέχουν» όλα τα εξοπλιστικά της Ευρώπης προς τους γείτονες παρά το αίτημα της Ελλάδας για εμπάργκο όπλων που θα μπορούσαν να στραφούν εναντίον της εθνικής μας κυριαρχίας και συνεπώς της κυριαρχίας της ίδιας της ΕΕ.

Την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίζεται πως οι «λογικές χώρες» απέτρεψαν τις κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας ο Έλληνας πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες διαμήνυε πως τα μέτρα κατά τις Τουρκίας δεν είναι για την Ελλάδα αυτοσκοπός αλλά ένα εργαλείο.

Ωστόσο, πέραν της εφαρμογής κυρώσεων που πέτυχε εν τέλει η Αθήνα υπήρχε και ένα δεύτερο ζήτημα, αυτό του εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα.

Ως προς το δεύτερο η πραγματικότητα είναι πως η κατά τα άλλα αυτόνομη και αυτάρκης τουρκική αμυντική βιομηχανία είναι μάλλον άμεσα εξαρτώμενοι από ξένους εξοπλισμούς.

«Το έκανα για την πατρίδα μου» υποστήριξε ο 56χρονος φερόμενος κατάσκοπος στη Ρόδο

Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί κατάσχεσαν φορητό υπολογιστή και κινητά τηλέφωνα που εντόπισαν στο σπίτι του.

«Δεν το έκανα για τα χρήματα, το έκανα για την πατρίδα μου» δήλωσε, εννοώντας την Τουρκία, ο 56χρονος μάγειρας πλοίου που συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας ελληνικών πολεμικών πλοίων στο Καστελόριζο.

Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί κατάσχεσαν φορητό υπολογιστή και κινητά τηλέφωνα που εντόπισαν στο σπίτι του.

Τουρκία όπως Spiegel! Προπαγάνδα Άγκυρας περί “επαναπροωθήσεων” (Βίντεο)

Επαναφέρει η Αγκυρα τις κατηγορίες κατά της Ελλάδας για push – backs μεταναστών. 

 Αυτή τη φορά ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, επιτίθεται μέσω twitter στον υπουργό Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη, συνοδεύοντας τις «καταγγελίες» του με ένα βίντεο.

«Αγαπητέ υπουργέ, μονάδες της ακτοφυλακής σας κλιμακώνουν κάθε μέρα τα βασανιστήρια και την απάνθρωπη συμπεριφορά.

 Δείτε τις δυνάμεις σας να εμπλέκονται σε απάνθρωπες ενέργειες και pushback, για τα οποία η Frontex

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΈΝΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΠΕΙΛΈΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΉΣΕΙ ΤΗΝ ΎΠΑΡΞΉ ΤΟΥ

Brian Cloughley, Strategic Culture, Zero Hedge, 11-12-20
.
H κυβερνητική και μιντιακή προπαγάνδα έχει πείσει την πλειοψηφία των πολιτών στην Δύση ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Κριμαία και η αλήθεια διαλύθηκε μέσα στο μίασμα που το αντιρωσικό κίνημα επέβαλε ως Ιστορία.
.
Τον Μάρτιο του 2014 η εθνικά ρωσική επαρχία της Κριμαίας δήλωσε ότι είναι ξεχωριστή από την Ουκρανία. Έγινε δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων της και δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση αιματοχυσίας σε ολόκληρη τη διαδικασία. Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κλήθηκε από την κυβέρνηση της Κριμαίας να στείλει εκπροσώπους για την παρακολούθηση του δημοψηφίσματος, αλλά αρνήθηκε να το πράξει, και η εξέλιξη καταδικάστηκε έντονα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατασκοπεία Μουσουλμάνων Ελλήνων κατά του Ναυτικού σε Ρόδο-Καστελλόριζο

Όπως μεταδίδει ο Γιάννης Σουλιώτης για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, sτο επίκεντρο βρίσκονται δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που εργάζονται ο ένας ως γραμματέας στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο και ο δεύτερος ως μάγειρας σε πλοίο που εκτελεί τοπικό δρομολόγιο στα Δωδεκάνησα.

Και συνεχίζει: “Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο τελευταίος που σημειωτέον κατάγεται από τη Θράκη φωτογράφιζε ελληνικά πολεμικά πλοία και έστελνε το φωτογραφικό υλικό στον υπάλληλο του προξενείου“.