Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Η Μάχη των Πλαταιών

Τον Αύγουστο του 479 π.Χ. (στις 27 Αυγούστου, κατά μία εκδοχή) οι Έλληνες νικούν του Πέρσες στην πεδιάδα των Πλαταιών και εξαφανίζουν οριστικά την περσική απειλή από τον ελλαδικό χώρο.
Ο Περσικός στρατός υπό τον Μαρδόνιο, αφού ξεχειμώνιασε στη Θεσσαλία, ετοιμάσθηκε την άνοιξη του 479 π.X. να επιτεθεί εκ νέου κατά της Αθήνας. Προτού όμως ξεκινήσει, ο Μαρδόνιος έστειλε στην Αθήνα το σύμμαχό του και υποτελή βασιλέα της Μακεδονίας, Αλέξανδρο Α', με συγκεκριμένες προτάσεις ειρήνης. Πρότεινε στους Αθηναίους να γίνουν σύμμαχοί του κι αυτός θα αναλάμβανε όχι μόνο να ανοικοδομήσει την κατεστραμμένη πόλη και τους ναούς της, αλλά θα τους καθιστούσε ηγεμόνες της Ελλάδας.

Πιο σκληρή στάση στο Κυπριακό ζητά ο Αρχιεπίσκοπος

Πιο σκληρή στάση από την ελληνοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος δήλωσε ότι «η Τουρκία οφείλει να σοβαρευτεί, ώστε η διαδικασία να οδηγηθεί σε βιώσιμη και διαρκή λύση».

Είπε επίσης ότι η Εκκλησία θα παραμείνει σταθερή στις θέσεις της, ανεξαρτήτως των απόψεων που διατυπώνουν τα κόμματα και οι υποψήφιοι και θα αγωνίζεται για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού.

Εντοπίστηκαν εμπρηστές στη Ζάκυνθο - Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή τους

Συναγερμός σήμανε σε Αστυνομία και Πυροσβεστική το μεσημέρι της Κυριακής (27/8/2017), όταν το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής εντόπισε κοντά στο χωριό Μαριές της Ζακύνθου δύο άτομα τα οποία επιχειρούσαν να βάλουν φωτιά.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., πυροσβέστες αλλά και κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τους επίδοξους εμπρηστές.
Οι επίδοξοι εμπρηστές επέβαιναν σε μηχανάκι και μόλις κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί τράπηκαν σε φυγή.

«Έκρηξη» Καϊλή κατά Κοντονή: «Κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου» - Απειλεί με αγωγές τους συκοφάντες η ευρωβουλευτής

Απρέπεια Πολάκη: «Οι κομμουνιστές στην κατοχή κυνηγούσαν μαυραγορίτες και δοσίλογους - Τον είχες ξανακλάψει τον παππού και παλιότερα ή τώρα πρώτη φορά, λόγω Εσθονίας, σταλινισμού και περιόδου μεταγραφών προς ΝΔ μεριά;»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ασκεί, με άρθρο της, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, αναφερόμενη σε εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων, για τα οποία γίνεται δημόσια συζήτηση, μετά την απουσία της ελληνικής κυβέρνησης από την εκδήλωση της εσθονικής προεδρίας για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων της Ευρώπης.