Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Τα μυστήρια της Σελήνης(Βίντεο)

Γράφει ο Γεώργιος Kαρδαμιτσης - Υποστράτηγος ΕΑ
Από το master-lista

Δημιούργησαν κι άλλη Γαία απέραντη, που η Σελήνη και οι Θεοί την ονομάζουν, ενώ οι άνθρωποι. Κι' αυτή πολλά όρη έχει . πόλεις πολλές και πολλά μέγαρα. Για να περιφέρεται σένα μήνα, πράγμα που ο ήλιος κάνει σ' ένα χρόνο.
Ορφέως Αποσπάσματα

Πρόκλου, Υπόμνημα εις τον Πλάτωνος Τίμαιον, Δ' 283. 11Β'63, 49

Δρ. Ν. Λυγερός:«H Στρατηγική σημασία του LNG γα τη Θράκη»


«H Στρατηγική σημασία του LNG γα τη Θράκη»
Δρ. Ν. Λυγερός
Διοργάνωση: Δήμος Αλεξανδρούπολης
Αίθουσα: Επιμελητήριο Ν. Έβρου, 3ος όροφος
Τρίτη 12 Απριλίου 2016, ώρα: 19:30΄

Ομιλία Ν.Λυγερού με θέμα"Ελεύθεροι Πολιορκημένοι"(Βίντεο)


Ομιλία του Νίκου Λυγερού 
στην εκδήλωση με θέμα:
 "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι". 
Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών. 
Κυριακή 10 Απριλίου 2016, ώρα: 18.00

Πραγματικότητα η αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS που φαίνεται να στέλνουν «μήνυμα» σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα


Τα BRICS στέλνουν μήνυμα σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα που φαίνεται να συνοψίζεται στη φράση «δεν εξαρτόμαστε από εσάς». Πως; Με την σύσταση της δικής τους αναπτυξιακής τράπεζας που έρχεται τρία χρόνια μετά τις αρχικές εξαγγελίες με την υπογραφή των πέντε αναδυόμενων οικονομιών. Το ερώτημα βέβαια που θέτει και η Deutsche Welle είναι εάν η κίνηση αυτή θα στεφθεί από επιτυχία.

Κύπρος:Κομψό άδειασμα Κουτσοκούμνη από την κυβέρνηση και αντιδράσεις από κόμματα - "Προσοχή όταν εκπροσωπείται η Κύπρος στο εξωτερικό"

Λευκωσία: Θέση στο θέμα που προέκυψε με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, πήρε σήμερα η Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση της ανέφερε πως, «Παρά το γεγονός ότι το όλο θέμα δεν άπτεται πολιτικών αποφάσεων της Κυβέρνησης ή εν γένει πολιτικών δραστηριοτήτων, αλλά δραστηριοτήτων μιας ανεξάρτητης αθλητικής Ομοσπονδίας, η Κυβέρνηση πιστεύει ότι κάθε ενέργεια οποιασδήποτε Ομοσπονδίας ή Σωματείων ή εκπροσώπων τους δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τις ευαισθησίες των Ελληνοκυπρίων με βάση και τα σημερινά δεδομένα. Κυρίως όταν εκπροσωπούν την Κύπρο στο εξωτερικό».

Ομπάμα: Το μεγαλύτερο λάθος της θητείας μου είναι η Λιβύη - «ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε δημοσίως ότι η ελλιπής προετοιμασία των ΗΠΑ για την μετά-Καντάφι εποχή ήταν το χειρότερο λάθος της προεδρίας του.
Ο Μπαράκ Ομπάμα απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα σκαμπανεβάσματα της θητείας του στο Fox News δήλωσε ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν είχαν αντιληφθεί επακριβώς τι θα επακολουθούσε μετά την πτώση του Λίβυου Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι από την ηγεσία της χώρας του.

Υπό κατάργηση η Προσευχή στα σχολεία και οι παρελάσεις

Η κυβέρνηση αντί να λύσει τα σοβαρά προβλήματα στην Παιδεία, ασχολείται με το πώς θα καταφέρει να αλλάξει την πίστη των Ελλήνων και να παραποιήσει την ελληνική ιστορία.

Άλλωστε από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Νίκος Φίλης είχε εκφράσει τη βούλησή του να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές.

AdTech Ad
Έβαλε λοιπόν σε εφαρμογή το σχέδιο του, προσηλωμένος στην ιδεοληψία του ότι το έθνος είναι κατασκευή του κράτους και παρωχημένη έννοια.

Λαγκάρντ: Η Αθήνα δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της - Παραδέχεται το λάθος του ΔΝΤ με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει απλά να διευθετηθούν τα προβλήματα, υπερεκτιμήσαμε την ικανότητα της να αναλάβει την κυριότητα του προγράμματος»
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να ακολουθεί κατά πόδας και να περιμένει ότι τα πράγματα θα φτιάξουν. Οι Ελληνες ηγέτες θα χρειαστεί να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες ως προς το να αποκατασταθεί η χώρα» επισημαίνει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο Bloomberg.

Πρωτοφανές: Τρία τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τη Λέσβο - Απίστευτη διπλή πρόκληση της Άγκυρας

Δύο τουρκικά F-4 και ένα KC-135 πέταξαν 22.000 πόδια πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Λέσβου - Νωρίτερα δύο τουρκικά F-16 έκαναν υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες
Σε διπλή σοβαρή πρόκληση προέβη το μεσημέρι της Δευτέρας η τουρκική πολεμική αεροπορία, μαχητικά της οποίας πέταξαν πάνω από την Λέσβο,ενώνωρίτερα σήμερα ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών είχε κάνει υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες!

Η πρώτη υπέρπτηση άνωθεν ελληνικού εδάφους σημειώθηκε ώρα 13:26. Ζεύγος δύο τουρκικών μαχητικών έκανε υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες. Τα τουρκικά F-16 πέρασαν σε ύψος 9.000 ποδών πάνω από το ελληνικό νησί.