Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τι συνέβη μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου και διαλύθηκε η τεράστια αυτοκρατορία του


Διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου 

Διάδοχοι και Επίγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Tετράδραχμο που απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο στην εποχή των διαδόχων    

Από το lithosfotos
 
Διάδοχοι ονομάστηκαν οι στρατηγοί του Μεγάλου Αλεξάνδρου οι οποίοι μετά τον θάνατό του διαμοιράστηκαν το κράτος του.[1] Στην έννοια των Διαδόχων περιλαμβάνονται συνεκδοχικά και οι Επίγονοι, δηλαδή οι γιοι και οι εγγονοί τους που τους διαδέχτηκαν[2] και των οποίων η δράση εξετάζεται από τους συγγραφείς μαζί με αυτήν των Διαδόχων. Οι όρoι «Διάδοχοι» και «Επίγονοι» απαντούν ήδη στον Διόδωρο τον Σικελιώτη.[3] Η αυθεντικότερη (αν και μη σωζόμενη) πηγή, η ιστορία τουΙερώνυμου του Καρδιάνου, έφτανε ως τον θάνατο του Πύρρου τουλάχιστον. ΗGeschichte des Hellenismus του Ντρόυζεν (Droysen) (μεταφρασμένη από τον Ρένο Αποστολίδη ως Ιστορία των Διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου) φτάνει ως την επιδρομή των Γαλατών το 280,[4] ενώ το πρώτο κεφάλαιο του εβδόμου βιβλίου τηςΙστορίας του Ελληνικού Έθνους του Παπαρρηγόπουλου (Οι μεταξύ των διαδόχων πόλεμοι μέχρι της οριστικής του κράτους διαιρέσεως) φτάνει ως τον Αντίγονο Γονατά, γιό του Δημήτριου Πολιορκητή και εγγονό του Διαδόχου Αντίγονου του Μονόφθαλμου.

Το χρυσό νόμισμα του Αλεξίου Α' Κομνηνού

Χρυσούν Υπέρπυρον Αλεξίου Α’ Κομνηνού
Περιγραφή Νομίσματος και σκιαγράφηση ιστορικού πλαισίου, εντός του οποίου εξεδόθη 

«Έτερον δε σημείον δυναστείας των Ρωμαίων
 ο αυτοίς κεχάρισται ο Θεός, λέγω δη ότι εν τω νομίσματι 
αιτών εμπορεύονται πάντα τα έθνη και εν παντί τόπω
 απ' άκρου γης έως άκρου γης δεκτόν εστι, θαυμαζόμενον 
παρά παντός ανθρώπου και πάσης βασιλείας, 
όπερ ετέρα βασιλεία ουχ υπάρχει το τοιούτο» 

Κοσμάς ο Ινδικοπλεύστης 6ος αιών (για το βυζαντινό νόμισμα)

Ι. Εισαγωγή

Τα βυζαντινά νομίσματα κυριάρχησαν κατά την διάρκεια του Μεσαίωνος. Είχαν τέτοια επιρροή που όλα τα βασίλεια στην Δύση εκείνη την εποχή επιχείρησαν να κόψουν παρόμοια νομίσματα. Βησιγότθοι, Οστρογότθοι, Λογγοβάρδοι, Νορμανδοί, Βενετοί, Δανοί, άλλοι λιγότερο, και άλλοι περισσότερο, μιμήθηκαν το βυζαντινό νομισματικό πρότυπο. Με το παρόν θα εξετάσουμε το χρυσό Υπέρπυρον νόμισμα του Αλεξίου Α’ Κομνηνού (1081-1118). Αρχικά θα το περιγράψουμε ενώ θα ακολουθήσει η παράθεση του ιστορικού πλαισίου, εντός του οποίου εξεδόθη.

Μαγική η μικρή Βενετία της Ελλάδας…. Εικόνα σαν καρτ-ποστάλ!!!! (ΦΩΤΟ)

Αλλοι την παρομοιάζουν με νερένια πόλη, άλλοι την αποκαλούν μικρή Βενετία της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό, πυκνοκατοικημένο νησάκι στη μέση της ήρεμης λιμνοθάλασσας που συνδέεται με τη ξηρά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια του 19ου αιώνα μήκους 300 μέτρων.
Αυτή η βγαλμένη από καρτ ποστάλ ομορφιά είναι το Αιτωλικό, το οποίο δικαιολογημένα αποκαλείται «μικρή Βενετία» της Ελλάδας.
Το Αιτωλικό, είναι δημοτική ενότητα του δήμου Μεσολογγίου, με πληθυσμό 5.349 κατοίκους, και βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου.

Ο Πούτιν δίνει το "Χρυσό Αστέρι" στους πιλότους του μαχητικού...


Ο ένας μετά θάνατον...

Θα λάβουν το «Χρυσό Αστέρι» του ήρωα, όπως και ο πιλότος του ελικοπτέρου που σκοτώθηκε χθες από μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης - Με καταδρομική επιχείρηση σώθηκε και είναι ασφαλής ο δεύτερος πιλότος του Σουκχόι

Με το «Χρυσό Αστέρι» του ήρωα, την ανώτατη τιμή στη Ρωσία, θα παρασημοφορηθούν οι πιλότοι του ρωσικού μαχητικού Σουκχόι που καταρρίφθηκε χθες από τους Τούρκους στην Λαττάκεια της Συρίας, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο μέλλον, ο Άρης θα αποκτήσει τον δικό του δακτύλιο όπως ο Κρόνος - Σε 20 έως 40 εκατομμύρια χρόνια

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων, ο 'Αρης θα γίνει ο πέμπτος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος με δακτύλιο, μετά τον Κρόνο, (που έχει πολλούς και εντυπωσιακούς δακτυλίους), τον Δία, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα
Σε 20 έως 40 εκατομμύρια χρόνια ο μεγαλύτερος δορυφόρος του 'Αρη, ο Φόβος, θα αποσυντεθεί και τα απομεινάρια του θα δημιουργήσουν έναν δακτύλιο γύρω από τον «κόκκινο» πλανήτη.

Έτσι, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων, ο 'Αρης θα γίνει ο πέμπτος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος με δακτύλιο, μετά τον Κρόνο, (που έχει πολλούς και εντυπωσιακούς δακτυλίους), τον Δία, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Βετεράνος Αμερικανός Στρατιώτης: «17 Χρόνια Πολεμούσα Εξωγήινους στον Άρη»(ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ…
 
Ο πρώην στρατιώτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, γνωστός ως Captain Kaye, αποκαλύπτει πως υπάρχουν πέντε ανθρώπινες αποικίες στον Κόκκινο Πλανήτη, και πως έχει περάσει 17 χρόνια αγωνιζόμενος για την προστασία τους.

Αυτό Έγινε υπηρετώντας σε ένα στόλο, γνωστό ως «Earth Defense Force» (η Δύναμη Άμυνας της Γης) – που προσλαμβάνει στρατιωτικό προσωπικό από χώρες όπως η Αμερική, η Ρωσία και η Κίνα. Όπως αναφέρει ήταν εκπαιδευόμενος να πετάξει με μια ποικιλία από βομβαρδιστικά και μαχητές στυλ Star!!!

Ο άντρας που αποχαιρέτησε τον σκύλο του με τον πιο συγκινητικό τρόπο (Βίντεο)

‘Όταν κάποιος που αγαπάς μπαίνει μέσα στο σπίτι, όσες φορές και να μπει την ίδια μέρα, αισθάνεσαι τόση τρελή χαρά, κάθε φορά.’

Το παρακάτω βίντεο με τον τίτλο ‘Denali’, μιλάει για την τρομερή,υπέροχη αγάπη, ευγνωμοσύνη και φιλία ενός σκύλου που ονομάζεται Denali και το ταξίδι μέσα στην ζωή που έκανε μαζί με το αφεντικό του,τον Ben Moon, φωτογράφο και σέρφερ.

 Στο βίντεο ακούγεται ο ίδιος ο σκύλος να αφηγείται για την ζωή του μαζί με το αφεντικό του, όλα αυτά που πέρασαν μαζί . Ήξερε πως πέθαινε αλλά είχε ζήσει τόσο καλά. Έφευγε ευχαριστημένος.

Η εκδοχή της NASA για την "εξωγήινη υπερκατασκευή" που ανακαλύφθηκε σε μακρινό άστρο στο Γαλαξία μας

Τη δική της εκδοχή για την «εξωγήινη υπερκατασκευή», που ανακαλύφθηκε σε μακρινό άστρο στον Γαλαξία μας, το οποίο παραπέμπει στο «άστρο του θανάτου» από τη σειρά Πόλεμος των Άστρων παρουσίασε η NASA, υποστηρίζοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για σμήνος «απενεργοποιημένων» ή «παγωμένων» κομητών, κάτι σαν «νεκροταφείο» κομητών.

Το ίδιο σενάριο είχε εξεταστεί από επιστήμονες, αλλά απορρίφθηκε ως σχεδόν αδύνατο, καθώς κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί. Επιπροσθέτως, από την παρατήρηση φαίνεται να υπάρχει μία κίνηση, η οποία δεν ερμηνεύεται επαρκώς ούτε από τις ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες, ούτε από τη NASA.

Ρώσος πιλότος: Οι Τούρκοι δεν μας προειδοποίησαν πριν την κατάρριψη

Ο διασωθείς κυβερνήτης Konstantin Murakhtin του ρωσικού μαχητικού SU-24 που κατερρίφθη την Τρίτη από τουρκικό F-16, δηλώνει σύμφωνα με το Assocciated Press, ότι οι Τούρκοι δεν τους προειδοποίησαν και υποστηρίζει ότι δεν παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο ούτε για ένα δευτερόλεπτο.
«Στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν προειδοποιήσεις. Ούτε μέσω ασυρμάτου, ούτε οπτικές, έτσι δεν τροποποιήσαμε την πορεία μας. Πρέπει να καταλάβετε τη διαφορά στην ταχύτητα ανάμεσα σε ένα βομβαρδιστικό όπως το Su-24 και ένα F16. Αν ήθελαν να μας προειδοποιήσουν, θα μπορούσαν να «κολλήσουν» στο φτερό μας.

Ο Πούτιν στέλνει στη Συρία αντιαεροπορικά συστήματα S-400

Καλεί τους Ρώσους να μην επισκέπτονται την Τουρκία - «Οι πολίτες μας ίσως κινδυνεύουν», προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος - Μεντβέντεφ: Οι Τούρκοι προστατεύουν τους τζιχαντιστές
Να μην επισκέπτονται την Τουρκία κάλεσε σήμερα τους Ρώσους πολίτες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας από τουρκικά F-16.

Όπως είπε σε νέες του δηλώσεις το πρωί της Τετάρτης, «έπειτα από όσα έγιναν χθες δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα άλλων περιστατικών. Αν συμβεί, θα πρέπει να αντιδράσουμε με κάποιον τρόπο».

Σ.Λαβρόφ: "Η Τουρκία παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο 1.500 φορές ετησίως και κτύπησε το Su-24 για... 17 δευτερόλεπτα;"

YΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ - "ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ"

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews
 
"Ξεσκέπασε" την τουρκική και την ΝΑΤΟϊκή υποκρισία ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ ως προς την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 αναφέροντας τις 1.500 παραβιάσεις τον χρόνο του ΕΕΧ από τα τουρκικά μαχητικά, "κάτι για το οποίο η Ελλάδα ψάχνει το δίκιο της εις μάτην"