Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Νικηφόρος B’ Φωκάς (912 – 969)

Νικηφόρος B’ ΦωκάςΑπό τους σημαντικότερους αυτοκράτορες του Βυζαντίου, που ανήκε στη Μακεδονική Δυναστεία. Διακρίθηκε, κυρίως, για τις στρατιωτικές και λιγότερο για τις πολιτικές του ικανότητες. Έγινε ο φόβος και ο τρόμος των Αράβων και είναι απορίας άξιον γιατί δεν ονομάσθηκε Αραβοκτόνος, κατά το Βουλγαροκτόνος. Δολοφονήθηκε από τον ανιψιό του Ιωάννη Κουρκούα (γνωστότερο με το παρανόμι Τσιμισκής), που συνωμότησε με τη θεία και ερωμένη του Θεοφανώ.
Γεννήθηκε περί το 912 στην Καππαδοκία και ήταν γόνος της οικογένειας των Φωκάδων, πολλά μέλη της οποίας κατέλαβαν υψηλά αξιώματα στην αυτοκρατορία. Εντάχθηκε από νεαρή ηλικία στο στρατό και το 945 ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Z' ο Πορφυρογέννητος του ανέθεσε τη διοίκηση του Ανατολικού Θέματος, που βρισκόταν υπό την απειλή των Αράβων. Αρχικά είχε αποτυχίες, αλλά στη συνέχεια τους κατατρόπωσε σε σειρά μαχών για να κερδίσει τον χαρακτηρισμό «Ο Ωχρός Θάνατος των Σαρακηνών».

Απάντηση στους Σκοπιανούς και από την φυλή των Καλάς: Εμείς είμαστε οι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου και των Ελλήνων - Δείτε τα βίντεο

Από το  iellada

Οι Καλάς, είναι φυλή του ορεινού Πακιστάν και μέρους του Αφγανιστάν, η οποία ομιλεί δική της γλώσσα. Ο πληθυσμός της ανέρχεται περίπου στις 5.000 και παραδόξως, διαφέρει από τις γειτονικές φυλές, τόσο εθνολογικά, όσο και κοινωνιολογικά, αφού οι Καλάς είναι πολυθεϊστές εν μέσω τεραστίου μουσουλμανικού πληθυσμού.
Την διαφοροποίηση αυτή οι ίδιοι οι Καλάς την αποδίδουν στο γεγονός ότι έχουν ελληνική καταγωγή, όπως υποστηρίζουν, αφού θεωρούν τη φυλή τους μακρινή απόγονο των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η γλώσσα τους, ινδοευρωπαϊκής προελεύσεως, παρουσιάζει στοιχεία από τα Περσικά, τα Σανσκριτικά και τα Ελληνικά, με λέξεις στις οποίες κάποιοι γλωσσολόγοι εντοπίζουν κοινές ρίζες με τις ελληνικές. ΝΟΜ είναι το όνομα. ΠΑΡΕΙΜ, από το αρχαίο πάρειμι σημαίνει πορεύομαι, διαβαίνω.

Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μετατράπηκε σε ένα τεράστιο θερινό σινεμά(Βίντεο)

«Οι Επισκέπτες» βρέθηκαν ξανά μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου σε μια εντυπωσιακή οθόνη

Η λεωφόρος Σανζ-Ελιζέ μετατράπηκε πρώτη φορά, για ένα βράδυ, σε μια τεράστια κινηματογραφική αίθουσα, χθες, Κυριακή, με την προβολή της ταινίας «Les Visiteurs» ("Οι Επισκέπτες") παρουσία ενός εκ των πρωταγωνιστών της, του Ζαν Ρενό.
Χαμένοι στη διαδρομή του χρόνου, ένας κόμης του μεσαίωνα και ο υπηρέτης του βρίσκονται στη σημερινή εποχή μετά τα λανθασμένα μαγικά ενός δρυίδη. Οι ήρωες της ταινίας «Οι Επισκέπτες» βρέθηκαν ξανά μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου σε μια εντυπωσιακή οθόνη 180 τετραγωνικών μέτρων, τεχνολογίας LED, υψηλής ευκρίνειας και βάρους 6 τόνων που στηριζόταν σε γερανό, σε ύψος 30 μέτρων.

«Ηταν κάποτε μια ισχυρή χώρα» -Το σκληρό εξώφυλλο του Der Spiegel για τη Γερμανία - ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Σφοδρή κριτική στη... Γερμανίa ασκεί το Der Spiegel με το πρωτοσέλιδό του.
Στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού φιγουράρουν τα χρώματα της σημαίας της Γερμανίας τα οποία, όμως, φαίνεται να «λιώνουν» κάτω από το βάρος της πολιτικής, οικονομικής και αθλητικής κρίσης στη χώρα της Ανγκελα Μέρκελ.
«Ήταν κάποτε μια ισχυρή χώρα», γράφει ο τίτλος.

Σκοπιανό - Προκαλεί ο Ζάεφ στο Twitter: «Η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα διασφαλίζονται»

Σκοπιανό | Ζόραν Ζάεφ: Τη μάχη στο εσωτερικό της χώρας του φαίνεται πως προσπαθεί διακαώς να κερδίσει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος αναρτά σε κάθε δυνατή ευκαιρία μηνύματα στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό.
Αυτή τη φορά, ο κ. Ζάεφ έστειλε tweets από τη Χαλκιδική, όπου και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο, υποστηρίζοντας ότι «η “μακεδονική” γλώσσα και ταυτότητα διασφαλίζονται».

Το διακύβευμα της Συμφωνίας

Του Ν. Λυγερού

Όσοι πιστεύουν ότι το διακύβευμα της Συμφωνίας είναι μόνο και μόνο η ένταξή της FYROM στο NATO και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνουν ένα σοβαρό λάθος και μπορούν να το αναγνωρίσουν διαβάζοντας το άρθρο 20 και όχι μόνο της Συμφωνίας. Διότι αν έρθει σε ισχύ η Συμφωνία, θα πρέπει η Ελλάδα να υποστηρίξει κάθε ενταξιακή πορεία σε οποιονδήποτε οργανισμό σε διεθνές επίπεδο, σε πολυμερές επίπεδο αλλά και περιφερειακό επίπεδο. Δεν πρόκειται λοιπόν για μια περιορισμένη περίπτωση αλλά για τη γενική.

Ένα κράτος δεν μπορεί να τα βάζει με το λαό - Συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία

Ένα κράτος δεν μπορεί να τα βάζει με το λαό
Του Ν. Λυγερού


Όσο ισχυρό και να είναι το κρατικό σύστημα από τη στιγμή που επίσημα βρισκόμαστε σε δημοκρατικό πλαίσιο, δεν μπορεί να τα βάζει με τον λαό που εκπροσωπεί. Είναι απαράδεκτο να ακούμε πολιτικούς να μας εξηγούν ότι είναι φυσιολογικό να μην ακούν τον λαό και να μην ακολουθούν τη θέλησή του. Ο πολλαπλασιασμός των Συλλαλητηρίων εντός και εκτός της Ελλάδας δίνει το στίγμα του λαού που παλεύει ενάντια στην εξουσία. Δεν μπορεί το σύστημα να καταπατά τους ανθρώπους και να στέλνει εναντίον τους δυνάμεις καταστολής, επειδή βλέπει ότι δεν ακολουθούν τις επίσημες οδηγίες αλλά συνεχίζουν να παλεύουν όλο και πιο δυναμικά ενάντια στη βάρβαρη Συμφωνία που θέλει να σβήσει την ιστορία του ελληνικού Έθνους.

Δεν υπάρχει νίκη χωρίς αντίσταση - Το υπόβαθρο της βάρβαρης ιδεολογίας

Δεν υπάρχει νίκη χωρίς αντίσταση
Του Ν. Λυγερού

Ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε τα εμπόδια των συμβιβαστικών λύσεων είναι να κατανοήσουμε ότι πρόκειται για καθαρά ιδεολογικές προσεγγίσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα εθνικά μας συμφέροντα ούτε βέβαια με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Οι δικαιολογίες του ΥπΕξ που χρησιμοποιεί τα ευρωπαϊκά δεδομένα ως πρόσχημα δεν λειτουργούν πια και δεν πείθουν τον ελληνικό λαό. Διότι όλοι έχουμε καταλάβει πια τις ύπουλες τακτικές του σε σχέση με αυτά τα θέματα. Κανένας στη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας ζητάει να συμβιβαστούμε με τα Σκόπια, ούτε με την Αλβανία κι ούτε με την Τουρκία.