Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

The Turkish Kristallnacht… Ιστορικό σφοδρό πλήγμα Politico στον Ερντογάν…

Ένα σκληρό, έως συντριπτικό επικοινωνιακό πλήγμα είχε δεχθεί προ πενταετίας η Τουρκία από το διεθνούς φήμης ευρωπαϊκό περιοδικό POLITICO. Με αφορμή την επέτειο του πογκρόμ του 1955 στην Κωνσταντινούπολη (6-7 Σεπτεμβρίου) σε βάρος των Χριστιανών της Πόλης, κυρίως δηλαδή των Ελλήνων, Τούρκος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bilkent, δημοσιεύει ένα άρθρο γνώμης που δεν θα αρέσει καθόλου στους ισλαμιστές που κυβερνούν την Τουρκία… Ο δε τίλος που επέλεξε το περιοδικό είναι συγκλονιστικός: “The Turkish Kristallnacht“, δηλαδή “Η τουρκική νύχτα των κρυστάλλων”, σε μια ευθεία εξίσωση των γεγονότων του 1955 με “το μαζικό πανεθνικό πογκρόμ στη Γερμανία και στην Αυστρία τη νύχτα της 9ης προς 10η Νοεμβρίου 1938. Ο στόχος ήταν οι Εβραίοι πολίτες όλης της χώρας και αποτέλεσε την απαρχή του Ολοκαυτώματος” (Wikipedia).

Για την... Μεγάλη Μακεδονία διδάσκονται και φέτος στα σχολεία της Βόρειας Μακεδονίας!

Το ethnos.gr φέρνει στο φως τις αλλαγές που πρότεινε η Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία
Πρώτο κουδούνι την 1η Οκτωβρίου στα σχολεία της Βόρειας Μακεδονίας χωρίς, όμως, αλλαγές στα σχολικά βιβλία της γειτονικής χώρας, όπως αυτές συμφωνήθηκαν από την Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ)  Αθήνας-Σκοπίων. Οι μαθητές της γειτονικής χώρας θα διδαχθούν και φέτος τους χάρτες της… «Μεγάλης Μακεδονίας», τη… «Μακεδονία του Αιγαίου» καθώς και μια σειρά από αλυτρωτικές αναφορές όπως η συσχέτιση της χώρας τους με την αρχαία ελληνική Μακεδονία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου μια και δεν έχουν διαγραφεί από τα βιβλία δύο χρόνια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Κουρτς: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας ζητά πάλι ο καγκελάριος της Αυστρίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η χώρα συνεχίσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

“Είναι επικίνδυνο να δίνουμε την εντύπωση ότι έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι σωστό να επιβάλουμε κυρώσεις στη Λευκορωσία, αλλά τι κάνουμε με την Τουρκία;”, διερωτήθηκε ο Κουρτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Με το βλέμμα στραμμένο στο Καστελόριζο… Όλα τα σενάρια ανοιχτά

Με το βλέμμα στραμμένο μετά τις 12 Σεπτεμβρίου και το ενδεχόμενο επέκτασης των δραστηριοτήτων του «Ορούτς Ρέις» σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο, σε περίοδο λίγο πριν από την προγραμματισμένη, για τις 24 και 25 του μηνός, Σύνοδο Κορυφής, όπου θα τεθούν επί τάπητος πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, βρίσκεται η Αθήνα. Αυτή τη στιγμή το «Ορούτς Ρέις» και τα συνοδευτικά του πλοία κινούνται σε μια θαλάσσια έκταση, μέρος της οποίας είναι εντός και εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σε απόσταση 35 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο και παραπέρα. Τα τρία βασικά αρνητικά σενάρια που εξετάζονται από την Αθήνα είναι τα εξής:
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΕΔΟΥ
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πρώτον, να επεκταθεί η υφιστάμενη NAVTEX βορειότερα, δεσμεύοντας περιοχή που θα περιλαμβάνει μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ 6 και 12 ν.μ. από το Καστελλόριζο.

30 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, από την Τουρκία στην Β. Ήπειρο, με χορηγία Ερντογάν προς Αλβανία.

Του Αλκιβιάδη Χανιώτη
Από το europost
 
Με άκρα μυστικότητα προχωρούν στην Βόρειο Ήπειρο, δηλαδή στο Νότιο κομμάτι της Αλβανικής επικράτειας όπου ζούν πάνω από 120.000 Έλληνες Βορειοηπειρώτες, οι εργασίες κατασκευής έξι κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, που θα στείλει η Τουρκία στην Αλβανία, για να αποσυμφορήσει τους δικούς της προσφυγικούς καταυλισμούς.
 Η σχετική συμφωνία έγινε πριν από έναν χρόνο, μεταξύ του Ερντογάν και του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντυ Ράμα, με το Υπ. Εσωτερικών της Τουρκίας να αναλαμβάνει το κόστος χρηματοδότησης όλων των υποδομών.

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σύστησαν ειδικό τμήμα διαστημικού «πολέμου» κατά της Ελλάδας

Θα μπορούσε να ήταν αστείο, όμως είναι πραγματικότητα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, έδωσε εντολή για τη δημιουργία ειδικού τμήματος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο θα «τσεκάρει» τις δραστηριότητες της Ελλάδας και της Κύπρου... στο διάστημα. 
Με αυτό τον τρόπο οι Τούρκοι προσπαθούν να «μπλοκάρουν» τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών από τους ελληνικούς δορυφόρους, αλλά και ταυτόχρονα να ελέγχουν το τι «βλέπει» η Ελλάδα. 

Μαζί με την Κύπρο στο “παιχνίδι” της αμυντικής ενίσχυσης… και στοχεύστε ψηλά

Από τις αρχές του έτους που διανύουμε, η Τουρκία έχει ξεδιπλώσει πλήρη επίθεση εναντίον της Ελλάδας. Με διαφορετικές μορφές και πάντα με αρωγούς παραδοσιακούς της και παραδοσιακούς μας συμμάχους. Οι ενέργειες Στόλτενμπεργκ μόνο τυχαίες και αυθαίρετες, από την πλευρά του ως γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, δεν ήταν. Οι εναλλακτικές που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα, είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Το φωνάζουν τα γεγονότα. ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην τις εκμεταλλευτούμε…
Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη
Μετά από δεκαετίες αφασίας, όπως αυτή περιγράφεται γλαφυρά και σε όλες τις σχεδόν τις πτυχές

Η τζιχάντ του Ερντογάν κατά της Δύσης,γραμμένη από τον προσωπικό του αρθρογράφο! Τι γράφει για την Ελλάδα

Η εφημερίδα Yeni Safak είναι η “ντουντούκα” του Ερντογάν και ο Ιμπραήμ Καταγκιούλ ο προσωπικός του αρθρογράφος. Συνεπώς τα άρθρα του εκλαμβάνονται ως “σκέψεις του παλατιού”…
Ο Καραγκιούλ στο σημερινό άρθρο κηρύσσει ένα είδος…τζιχάντ κατά της Δύσης! Καλό είναι να διαβάσουν το άρθρο οι Ευρωπαίοι και να πάψουν να μετρούν την Τουρκία μόνο με …λογιστικά κριτήρια, οικονομικά συμφέροντα και επενδυτικά σχέδια. Αν συνεχίσουν τις ίδιες ανοησίες πολύ σύντομα θα χάσουν κάθε έλεγχο στην Τουρκία.