Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Το κάστρο της Μεθώνης στην κορυφή του Κόσμου (Βίντεο)

Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε το κάστρο της Μεθώνης μέσα από το βίντεο της ομάδας DroneGr, κατακτώντας την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό «The Best Drone Videos of the Week 2018».


Η εντυπωσιακή εναέρια λήψη κέρδισε την πρωτιά μετά από σχετική ψηφοφορία στο διαδίκτυο, η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου.

Ανατροπή δικαστικής απόφασης για αγωνιστές της ΕΟΚΑ

Αρνητική τροπή έλαβε για 34 αγωνιστές της ΕΟΚΑ η δικαστική διεκδίκηση αποζημίωσης από τη βρετανική κυβέρνηση για τον βασανισμό τους κατά τον απελευθερωτικό αγώνα 1955-59.

Η κοινοποιηθείσα σήμερα απόφαση του Εφετείου του Λονδίνου απορρίπτει προηγούμενη βρετανική δικαστική απόφαση, η οποία έκανε αποδεκτό το αίτημα των Κυπρίων εναγόντων όπως η εκδίκαση του αιτήματος αποζημίωσης γίνει με βάση το αγγλικό δίκαιο.

Η εφαρμογή του αγγλικού δικαίου στην προκειμένη περίπτωση, αντί του κυπριακού, αποτελεί επιδίωξη των δικηγόρων των 34 βετεράνων αγωνιστών διότι δίνει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τον χρόνο που μπορεί να έχει παρέλθει από την τέλεση της αδικοπραξίας και την απόδοση αποζημίωσης.

Καιρός: Έρχεται χιονιάς – «τέρας» - Θα το στρώσει και στην Αττική

Προ των πυλών η σφοδρότερη κακοκαιρία για φέτος – Ποιες περιοχές θα «θαφτούν» στο χιόνι – Υπό το μηδέν ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα – Χιόνια και στην Αθήνα
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και για τις επόμενες δύο ημέρες.
Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα «Σοφία» είναι προ των πυλών και αποτελεί το πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει την Ελλάδα το φετινό χειμώνα.
Τα ακραία για τη χώρα μας φαινόμενα θα αρχίσουν να χτυπούν από τα ξημερώματα της Πέμπτης τη βόρεια Ελλάδα, με σφοδρότατες χιονοπτώσεις σε όλη σχεδόν τη Μακεδονία και τη Θράκη. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν χιονόστρωση ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» σε εκδήλωση στην Τουρκία - «Είμαστε Τούρκοι που μείναμε στα Βαλκάνια όταν έκλεισαν τα σύνορα»

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία και σε ένα άλλο μέτωπο, αυτό της Θράκης. Σύμφωνα με βίντεο της τηλεόρασης της Αδριανούπολης και ρεπορτάζ της ιστοσελίδας sondakika.com, διοικούντες και μαθητές του μειονοτικού σχολείου Κομοτηνής συμμετείχαν σε εκδήλωση που έγινε στην Αδριανούπολη όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, Νετζάτ Αχμέτ, φαίνεται να προτρέπει Έλληνες μουσουλμάνους νέους να εγγράφονται σε γυμνάσια και λύκεια της Τουρκίας διότι, όπως σημειώνει, για τον σύλλογό του η τουρκική εθνική συνείδηση είναι σημαντική.

Ν. Λυγερός: "Αναφορά Αμερικανικής Αποστολής και Ιστορία Ενεργειακής Ανατολικής Μεσογείου"(Βίντεο)



Απόσπασμα - Ν. Λυγερός: 
"Αναφορά Αμερικανικής Αποστολής και Ιστορία Ενεργειακής Ανατολικής Μεσογείου". 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, 20/12/2018

Δεν είχες φανταστεί

Δεν είχες φανταστεί
Του Ν. Λυγερού
 
Δεν είχες φανταστεί
πόσο ζεστό
είναι το χιόνι
πάνω στο χιόνι
όταν
έρχεται
με δύναμη