Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Τα 10 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε για τον Παρθενώνα

Το λαμπρότερο μνημείο της αθηναϊκής πολιτείας, πολλοί, δυστυχώς, έχουν να το επισκεφτούν από τις εκδρομές του σχολείου, όταν ήταν παιδιά. Μιας και αποτελεί ένα σημαντικό αξιοθέατο της πόλης μας και πόλος έλξης εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο, ας δούμε μερικά πράγματα γι’ αυτό που πολλοί ίσως δεν γνώριζαν.

Νεολιθικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στις πλαγιές της Ακρόπολης δείχνουν μια συνεχόμενη αποικία στο λόφο, από τουλάχιστον το 2800 π.Χ.

Σοκ: Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε παιδική χαρά σκοτώνοντας 65 μητέρες και παιδιά (Βίντεο-Φωτο)

Βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 65 άνθρωπους σήμερα έξω από πάρκο στη Λαχόρη, στο ανατολικό Πακιστάν, το πολιτικό «προπύργιο» του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.
Η έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο στάθμευσης του Πάρκου Γκουλσάν-ε-Ικμπάλ, ακριβώς έξω από την πύλη εξόδου και σε απόσταση μερικών μέτρων από τις κούνιες όπου έπαιζαν μικρά παιδιά.

AdTech Ad
«Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 280 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Μουστανσάρ Φερόζ, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά» πρόσθεσε.

«Θύελλα» αντιδράσεων για τους «πρόσφυγες επενδυτές» του Μάρδα(Βίντεο)

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση-βόμβα του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, βάσει της οποίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μελετά σχέδιο για τον έλεγχο του οικονομικού προφίλ των προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, ώστε να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης για να παραμείνουν στην Ελλάδα, εφόσον επενδύσουν ποσά από 250.000 ευρώ και άνω.

Τρόμος: Ρωσικό drone πέταξε πάνω από την Παλμύρα - Το αρχαίο θέατρο είναι γεμάτο αίματα από τις εκτελέσεις(Βίντεο)

Σοκαριστική καταγραφή από ρωσικό drone που πέταξε πάνω από την αρχαία πόλη της Παλμύρα, την οποία κατείχαν μέχρι λίγες ώρες πριν οι Τζιχαντιστές.
Το ρωσικό drone κατέγραψε μεγάλες κηλίδες αίματος εντός του αρχαίου θεάτρου της πόλης. Οι κηλίδες αυτές πιστεύεται από ειδικούς ότι προήλθαν από τις συνεχείς ομαδικές εκτελέσεις εντός του αρχαίου θεάτρου, από άνδρες του ISIS.
Στην Παλμύρα, από τους 70.000 κατοίκους της πόλης, παρέμειναν και μετά την κατάληψή της από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, 15.000 κάτοικοι, οι οποίοι έζησαν 10 μήνες υπό το καθεστώς τρόμου του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμπντάλα κατηγορεί την Τουρκία ότι στέλνει σκόπιμα τζιχαντιστές στην Ευρώπη - Τι είπε σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου(Βίντεο)

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας υποστήριξε ότι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους «κατασκευάζονται» στην Τουρκία και στη συνέχεια «απελευθερώνονται» στις χώρες της ευρωπαϊκής Ένωσης
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία εξαπέλυσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα, ο οποίος κατηγόρησε την Άγκυρα ότι «απελευθερώνει» σκόπιμα τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη!

Ο μονάρχης της Ιορδανίας έκανε τις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Independent», υποστήριξε ότι οι τζιχαντιστές της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης «κατασκευάζονται» στην Τουρκία και στη συνέχεια στέλνονται στις χώρες της ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νέο «ρήγμα» στο κυβερνητικό μέτωπο ΑΝΕΛ κατά Φίλη: Προκλητικός και ανιστόρητος

Με αφορμή το μήνυμα Φίλη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Δημήτρης Καμμένος δηλώνει ότι ο υπουργός Παιδείας «αλλοιώνει την Ιστορία και -γιατί όχι;- πολύ σύντομα θα εκδίδει νέα βιβλία στα σχολεία με προσωπικές ιστορικές του εκτιμήσεις για το πώς εξελίχθηκαν τα ιστορικά γεγονότα»
Ανακοίνωση με την οποία καυτηριάζει το περιεχόμενο του μηνύματος που απέστειλε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και την Επανάσταση του 1821, εξέδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, προκαλώντας νέο ρήγμα στο κυβερνητικό μέτωπο.