Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Κέρδη επέλεξε στο τέλος η Wall Street

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.061,1268,99 0,63%  
  Nasdaq2.495,0927,10 1,10%  
Η Wall Street σήμερα

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street σημειώνοντας εντυπωσιακό ράλι στα τελευταία λεπτά των συναλλαγών με τον βιομηχανικό Dow Jones να καλύπτει απώλειες άνω των 100 μονάδων για να τερματίσει τελικά πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 11.000 μονάδων.

Η έντονη μεταβλητότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης με τους δείκτες να ξεκινούν στο "κόκκινο"  τις συναλλαγές εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και για τον κίνδυνο μιας νέας και βαθύτερης ύφεσης στις μεγάλες οικονομίες.

Οι αρχικές προσπάθειες αντίδρασης της αγοράς με άξονα τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Bank of America για περικοπές δαπανών 5 δισ. δολ. το έτος στην εταιρεία, αλλά και την εξαγορά της NetLogic Microsystems Inc. από την Broadcom έναντι σχεδόν 3,7 δισ. δολ. έπεσαν στο κενό με τους δείκτες να διευρύνουν τις απώλειες τους.

Οι αμερικανικοί δείκτες επανήλθαν το τελευταία δεκάλεπτο, καταγράφοντας εντυπωσιακή κούρσα, με τους αναλυτές να αποδίδουν την αναστροφή του κλίματος σε δημοσιεύματα ότι η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κίνα για τις την πώληση ιταλικών κρατικών ομολόγων.

Η Ιταλία ζητά "σανίδα σωτηρίας" από την Κίνα

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95569&catid=13



Η Ιταλία ζήτησε από την Κίνα να προχωρήσει σε "σημαντικές" αγορές ιταλικού χρέους, γράφει σήμερα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Financial Times.

Λαμπρινίδης προς Αλβανία: «Επιστρέψτε σε ευρωπαϊκή τροχιά» Ο υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στα Τίρανα μαζί με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Φράνκο Φρατίνι

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=419292

Λαμπρινίδης προς Αλβανία: «Επιστρέψτε σε ευρωπαϊκή τροχιά»
Την επαναφορά της Αλβανίας στον ευρωπαϊκό δρόμο, ζήτησε από τα Τίρανα, όπου βρέθηκε μαζί με τον ιταλό ομόλογό του Φράνκο Φρατίνι, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδης


Τίρανα

Η Ελλάδα αναζητά πετρέλαιο στο Ιόνιο ενώ τα Αλβανικά ΜΜΕ αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία της περιοχής.

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/09/blog-post_1747.html

Η ακύρωση της συνθήκης δεν εμπόδισε τα σχέδια των νοτίων γειτόνων
- αναφέρει ο υπότιτλος


"Η Ελλάδα αναζητά πετρέλαιο σε μη καθορισμένα ύδατα."

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της σημερινής Shqip, και αποτελεί απάντηση των χθεσινών δηλώσεων του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου σε Ιόνιο και Ήπειρο και μάλιστα άμεσα. Κάπως έτσι αρχίζει και βγάζει νόημα η επαναφορά του ζητήματος της εφαρμογής της συνθήκης για τα θαλασσιά ύδατα μεταξύ των δύο χωρών από τον Υπ.Εξ. κ Λαμπρινίδης πριν λίγες μέρες από την Πρίστινα.

Το Ιράν είναι πρόθυμο για συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της ατομικής ενέργειας

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/12/56067536.html

Photo: RIA Novosti




Το Ιράν είναι πρόθυμο να εξετάσει τις προτάσεις της Ρωσίας για συνεργασία στον τομέα της ατομικής ενέργειας, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν.

Βουλγαρία: φιλο-ισραηλινή και αντι-τουρκική διπλωματία

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/


Αναρτήσαμε δυο μικρά άρθρα σχετικά με δυο διαφορετικές διπλωματικές κινήσεις της Βουλγαρίας για το στολίσκο για τη Γάζα και την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητο κράτος.



Στολίσκος για τη Γάζα, Βουλγαρία προς Τουρκία: το Ισραήλ έχει δίκιο
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάι Μλαντένοφ συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, υπεύθυνο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Βούλγαρος υπουργός δεν δίστασε να επικρίνει την τρέχουσα τουρκική πολιτική δηλώνοντας: «Ξέρετε, εμείς στη Βουλγαρία, κανένας από τους πολίτες μας προσπάθησε ποτέ να βιάσει έναν νόμιμο αποκλεισμό»

Υπό επιτήρηση ο Σαάντι Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/78494/ypo-krathsh-o-saanti-kantafi

Οι αρχές του Νίγηρα διαβεβαίωσαν το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι έχουν θέσει υπό επιτήρηση το γιο του Μουαμάρ Καντάφι, Σαάντι, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.
Προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ο γιος του πρώην Λίβυου ηγέτη βρίσκεται υπό κράτηση.
Είχε γίνει γνωστό ότι ο Σαάντι Καντάφι έχει εισέλθει στα εδάφη του Νίγηρα και ότι νωρίτερα σήμερα βρισκόταν κάπου στην έρημο.

"Αργά ή γρήγορα θα πάω στην Γάζα"

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...σκυλί που γαυγίζει δεν δαγκώνει......στην πραγματικότητα φοβάται....
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/
Χαμηλώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Ισραήλ ο τούρκος πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο, λέγοντας ότι δεν προτίθεται να μεταβεί τελικά στην αποκλεισμένη Γάζα, μέσω του περάσματος της Ράφα.

Η ΔΙΠΛΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ταράφ 12-9-2011

Jerusalem Post : Οι ΗΠΑ και η Γερμανία να φρενάρουν τον Ερντογάν
Μετά την άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση στον στόλο, και την ανακοίνωση της Τουρκίας ως κύρωση της ¨διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοίας¨ ζητείται η επέμβαση της Δύσης.

Φονική επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας στη Συρία Ο ΟΗΕ διόρισε τριμελή επιτροπή που θα ερευνήσει για εγκλήματα στη Συρία.

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/09/2011_405992

 Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά στρατιωτών και ανδρών των συριακών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση στα περίχωρα της πόλης Χάμα, στην κεντρική Συρία, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ρωσία: Υπέρ της ένταξης ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=92066&catID=14


Η Ρωσία θα υποστηρίξει το αίτημα ένταξης ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν. "Φυσικά θα ψηφίσουμε υπέρ κάθε πρότασης των Παλαιστινίων, όμως δεν θα τους πιέσουμε να (αντιδράσουν) με κάποιο τρόπο. Θα σας υποστηρίξουμε ό,τι κι αν αποφασίσετε, είναι δικής σας στρατηγική επιλογή πολιτική και διπλωματική (...) αν επιθυμείτε να ενταχθείτε στον ΟΗΕ", δήλωσε ο Τσούρκιν.

Οι παλαιστίνιοι ηγέτες σκοπεύουν να παρουσιάσουν στις 20 Σεπτεμβρίου ένα αίτημα για ένταξη στον ΟΗΕ, όμως ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί αν θα προτιμήσουν να την περάσουν από το Συμβούλιο Ασφαλείας ή τη Γενική Συνέλευση.

Πόλεμος για το Πετρέλαιο: Η σύγκρουση Ισραήλ -Τουρκίας θα μπορούσε να αρχίσει στην Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/


Σεπτέμβριος 11, 2011.

Ο Alon Liela, βετεράνος υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, πρώην πρέσβης στην Τουρκία και πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, προειδοποίησε ότι η αιτία της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου.

Περίεργες συμπτώσεις.Ελληνες εφοπλιστές ενημέρωθηκαν σε μυστική συνάντηση για τα εθνικά μας θέματα και τις εξελίξεις με τις απειλές της Τουρκίας.

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......δυστυχώς η ευτυχώς όπως το πάρει κανείς .....δεν είναι περίεργο.......
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/blog-post_2858.html

Ολοκληρώθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Πειραιά, κεκλεισμένων των θυρών και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεγαλύτερη σε αριθμό συμμετεχόντων συνάντηση του λόμπι των Ελλήνων εφοπλιστών. Συνολικά, περίπου 250 Έλληνες εφοπλιστές και εκπρόσωποί τους, συναντήθηκαν και συζήτησαν με άκρα μυστικότητα για το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συζητήθηκαν θέματα που...
άπτονται των εθνικών θεμάτων αλλά και κοινή πολιτική όλων των εφοπλιστών απέναντι σε κρίσιμης σημασίας θέματα για τη χώρα.

Εξαπατούν το λαό για τη λαθρομετανάστευση

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
250px-mediterranian_sea_16.61811e_38.99124nΣτο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ο αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης κ Χρήστος Παπουτσής, ενημέρωσε για τις δράσεις που αναλαμβάνει η Πολιτεία (Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διαχείρισης των Συνόρων) για να αντιμετωπίσει τη λαθρομετανάστευση. Δόθηκε και μια συνέντευξη, η οποία είχε καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα, για την πολιτική εξαπάτηση του πόπολου. Διαβάστε:
«Στην Ελλάδα, θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα ασύλου και εκείνοι που έχουν άδεια νόμιμης εργασίας και παραμονής στην χώρα μας. Κανείς άλλος. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με απέλαση. Σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε απολύτως αποφασισμένοι».

Αλαζονεία από Ερντογάν: Χωρίς άδεια μέσω FIR Κύπρου στο Κάιρο

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....ένας τρελός χρειάζεται μόνο ......να πατήσει την σκανδάλη....
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Επίδειξη δύναμης και αλαζονείας από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν: Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Τουρκίας ένα Airbus Α 319 προκειμένου να μεταβεί στην Αίγυπτο μεταφέροντας τον ίδιο και τη συνοδεία του σε περιοδεία που πραγματοποιεί στο ισλαμικό τόξο Αιγύπτου – Λιβύης – Τυνησίας πέρασε τον εναέριο χώρο της Κύπρου χωρίς καν να δώσει σχέδιο πτήσης και χωρίς καν να ζητήσει από τη Λευκωσία να εγκρίνει το σχέδιο αυτό.

Η απόδοση των 20 μεγαλύτερων Χρηματιστηριών κατά την διάρκεια του 2011

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/


Μια ματιά στην απόδοση των 20 μεγαλύτερων χρηματιστηριών με βάση την κεφαλαιοποίηση τους κατά την διάρκεια του 2011, είναι αρκετή για να καταλάβουμε ότι η χρονιά εως τώρα τουλάχιστον,  είναι πτωτική για το σύνολο των μεγαλύτερων αγορών μετοχών.

ΔΝΤ: Oι αναλύσεις των χωρών πρέπει να είναι ρεαλιστικές

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/
Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ σε έκθεση που έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα επισημαίνουν πως για τις αξιολογήσεις τους χρειάζονται ρεαλιστικές αναλύσεις των χωρών.

Nomura: Ένα παγκόσμιο σοκ, σαν την ελληνική χρεοκοπία, απαιτεί ισχυρή αντίδραση, σαν το QE

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/


             Σε νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης (QE3) θα μπορούσε να προχωρήσει η Fed αν συνεχιστεί να επιδεινώνεται η κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ και η Ελλάδα καταλήξει σε πτώχευση, εκτιμά η Nomura.
Σύμφωνα με την ιαπωνική επενδυτική, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ευρώπη, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει ένα παγκόσμιο σοκ θα πρέπει μετά να δούμε μία ισχυρή αντίδραση.

Σχέδιο αναδιάρθρωσης των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου Εθνικής Τράπεζας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη Εθνική Τράπεζα: Δημιουργεί εταιρεία holding στη ΝΑ Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=145204

Σχέδιο αναδιάρθρωσης των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου Εθνικής Τράπεζας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που περιλαμβάνει τη δημιουργία εταιρείας holding company των τραπεζών και των λοιπών χρηματοοικονομικών εταιρειών στην περιοχή ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, στο πλαίσιο συνεδρίασης την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Παπανδρέου: «Συντριπτική απάντηση σε όσους επιθυμούν τη χρεοκοπία μας» «Μήνυμα σιγουριάς η αποφασιστικότητά μας»

Σχόλιο ιστολογίου μας : 
«Είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα» να πληρώσουμε τους πιστωτές μας με ότι διαθέτει η Ελλάδα ακόμα και με την σκλαβιά των Ελλήνων πολιτών στους Επικυριάρχους (we need global governanse and we need it fast).......αυτό ήθελε να πεί ο φίλτατος GAP , αλλά επειδής δεν γνωρίζει καλά την Ελληνικήν ....τα είπε κάπως μπερδεμένα .....μην δίνεται σημασία....

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4656347

«Είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στέλνοντας «μήνυμα σιγουριάς προς τον ελληνικό λαό, αλλά και απάντηση σε όλους εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας». «Οφείλουμε να δώσουμε μια συντριπτική απάντηση σε όσους επιθυμούν είτε κρυφά είτε φανερά τη χρεοκοπία της Ελλάδας», συμπλήρωσε.

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου-Σόιμπλε

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Τους απασχόλησαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα

Συμφωνεί πως «δεν υπάρχουν ταμπού» «Οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για όλα» λέει ο Σόιμπλε για τα περί σχεδίου Β

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...χμμμ για πες καλύτερα στους Έλληνες τι περιέχει το Σχέδιο Γ"......
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231128063

Σόιμπλε, Μέρκελ και Ρέσλερ: «Χάος στην κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων» βλέπουν τα γερμανικά ΜΜΕ
Σόιμπλε, Μέρκελ και Ρέσλερ: «Χάος στην κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων» βλέπουν τα γερμανικά ΜΜΕ   (Φωτογραφία:  Reuters )         


Βερολίνο

Η λίστα με τους 151 φορείς που μπαίνουν στην εργασιακή εφεδρεία

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/


Τουλάχιστον 3.500 υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ θα τεθούν, σε πρώτη φάση το αμέσως προσεχές διάστημα, σε εργασιακή εφεδρεία, με πρώτους στον κατάλογο να είναι όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα.

ΔΝΤ: Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας Wall Street Journal: Μέσα στο μήνα η 6η δόση - διαψεύδονται οι φήμες για πτώχευση

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=419283&h1=true

ΔΝΤ: Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας


Οι πιστωτές της Ελλάδας αναμένεται να εισπράξουν τα οφειλόμενα από τη χώρα προς αυτούς, διανέμοντάς τους μερίδια από την επόμενη δόση της δανειακής βοήθειας που θα εισπράξει η χώρα εντός του μηνός, έπειτα από την ανακοίνωση των νέων φόρων από τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση θα καλύψει την υστέρηση εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ, δήλωσαν σήμερα δύο ανώτεροι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Δείτε τα χαράτσια online Νέα υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Οικονομικών

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=309084

    Στον λογαριασμό τους στο νέο taxisnet θα μπορούν να βλέπουν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές, τις πληρωμές φόρου εισοδήματος και τις επιστροφές φόρου οι φορολογούμενοι που έχουν κωδικούς για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
 

Ισραήλ: Πλιάτσικο στην Ελλάδα, με υπογραφή Παπανδρέου

Σχόλιο ιστολογίου μας : Για όσους έχουν ασχοληθεί με το θέμα , το πλιάτσικο γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα από το Ισραήλ μέσω του ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο), ένα θέμα ταμπού για τα κατεστημένα ΜΜΕ , ΞΑΦΝΙΚΆ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ......
Τώρα όσον αφορά το συγκεκριμένο άρθρο καλό θα ήταν ο συγγραφέας και η ιστοσελίδα να προσέχουν γιατί θα βρεθούν προ έξυπνης καλοστημένης παγίδας όταν και υπερθεματίζοντας υπέρ της Τουρκίας βοηθάνε τα σχέδια των προοδευτικών /εκσυγχρονιστών νεοθωμανών για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του Νταβούτογλου.....
Επειδή ο συγκεκριμένος (GAP) , ήταν και αυτός στην κυβέρνηση του Εβραίου ελαιοπαραγωγού όταν και διαμέσω της ελληνοτουρκικής επίθεσης φιλίας συμφώνησαν σε απεμπόληση εθνικών εδαφών και κυριαρχικών δικαιωμάτων,  με την επίσης συνδρομή του άλλου δοσίλογου στο επεισόδιο που όλοι καλά γνωρίζουμε να συμφωνηθούν τα τετελεσμένα , πάντα και με την συνδρομή των άλλων "φίλων μας" (ευχαριστούμε τις ΗΠΑ) και να λάβουν επίσημη θέση συμφωνίας παραχώρησης σε παράνομη δοσοληψία εν αγνοία του Ελληνικού Λαού......(όλα αυτά όπως γνωρίζεται υπάρχουν καταγεγραμμένα στα wikileaks)......
Δυστυχώς όμως τώρα ο GAP έτσι όπως σκατά τα έκανε ......εμείς θα τα λουστούμε όταν και αυτός θα την κάνει για την πατρίδα του και κοντά στην μαμά του......
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Αρχισε η δίκη στη Χάγη για τις αποζημιώσεις υπέρ του Διστόμου Την Τετάρτη η ελληνική παρέμβαση

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/society/article/?aid=419247&h1=true

Αρχισε η δίκη στη Χάγη για τις αποζημιώσεις υπέρ του Διστόμου
Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου Στέλιος Περράκης (αριστερά) παρευρέθηκε σήμερα Δευτέρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μαζί και με τους επίσης καθηγητές Μαρία-Ντανιέλα Μαρούδα και Αντώνη Μπερεδήμα

MΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ/12-9-2011/ΔΕΥΤΕΡΑ

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
*Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ PKK.

Καντάφι: «Δε μας μένει παρά να πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη»

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Καντάφι: «Δε μας μένει παρά να πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη»
Ο Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε σήμερα σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από το κανάλι της συριακής τηλεόρασης Arrai, ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσει "μέχρι τη νίκη".

Ισχυρή έκρηξη στη Λιβύη Συνεχίζεται η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, όσο θα διαρκεί η απειλή προς τους αμάχους.

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/09/2011_405915

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε μία μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, σύμφωνα με έναν φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου και αυτόπτες μάρτυρες.
«Τα πυρομαχικά εξερράγησαν διότι δεν είχαν αποθηκευτεί σωστά. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, οι οποίοι διακομίστηκαν σε ιατρικό κέντρο», δήλωσε ένας από τους φύλακες της αποθήκης.
Στην αποθήκη βρίσκονταν διαφοροι τύποι όπλων κυρίως ρουκέτες και οβίδες, καθώς και τέσσερα άρματα μάχης.
Εξάλλου πολλοί άμαχοι προσπαθούν σήμερα, Δευτέρα, να φύγουν από την πόλη Μπάνι Ουαλίντ για το φόβο νέων συγκρούσεων μεταξύ οπαδών του ανατραπέντα Λίβυου ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι και των δυνάμεων του νέου καθεστώτος που πολιορκούν το προπύργιο αυτό των φιλοκανταφικών δυνάμεων.

Η Αραβική Ανοιξη έφερε βαρυχειμωνιά στο Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Επτά μήνες μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, το Ισραήλ βλέπει τους φόβους που εξαρχής τού ενέπνευσε η Αραβική Ανοιξη να γίνονται πραγματικότητα. Τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής εισέβαλαν διαδηλωτές στην πρεσβεία του στο Κάιρο. Η Τουρκία απέλασε την περασμένη εβδομάδα τον πρεσβευτή του. Εντός δεκαπενθημέρου, οι Παλαιστίνιοι θα επιδιώξουν μονομερή αναγνώριση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ.

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ταράφ 12-9-2011

Όποιος κατευθύνει το λογισμικό κατευθύνει και τα όπλα
 Η επιχείρηση κατασκοπίας εντός του στόλου και το γεγονός ότι το λογισμικό που χρησιμοποιούνε οι Τ.Ε.Δ. έχει αγοραστεί από το Ισραήλ κατέστησε συζητήσιμη την ασφάλεια των όπλων στην διάρκεια μιας πιθανής κρίσης στην Μεσόγειο.

"Κρατική τρομοκρατία ασκεί το Ισραήλ".Κι άλλο λάδι στη φωτιά από Ερντογάν!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8219

"Πρέπει να συζητήσουμε όσα συμβαίνουν με την Τουρκία, την Αίγυπτο και τους Παλαιστίνιους", δήλωσε  ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, καλώντας έκτακτη σύγκληση των υπηρεσιών ασφαλείας. 

   

Έλληνας δήμαρχος παραλαμβάνει από Τούρκο δήμαρχο πίνακα με την σημαία της "ανεξάρτητης Δ. Θράκης"

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει πια η εμμονή ορισμένων κύκλων της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη να αποδέχονται την τουρκική προπαγάνδα περί της "ανεξάρτητης δημοκρατίας της δυτικής Θράκης". Σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία ο δήμαρχος Αριαννών  Ιμπραήμ Σερίφ αποδέχτηκε από τον δήμαρχο της τουρκικής πόλης Οσμάνγκαζί-Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ έναν πίνακα που έχει πάνω του την τουρκική και την σημαία της "ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης".
Image

Διαγωνισμός για σεισμικές έρευνες στο πλαίσιο των ερευνών για πετρέλαιο

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2054089

Την πρώτη Διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών - μη αποκλειστικής χρήσης - στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης, απευθύνει το ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της πρόθεσης της κυβέρνησης να αρχίσουν έρευνες για πετρέλαιο.

Την πρώτη Διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών - μη αποκλειστικής χρήσης - στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης, απευθύνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Πρόταση προμήθειας αεροσκαφών από τη Lockheed ενόψει ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=309073

    Πρόταση για την προμήθεια τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας τύπου «P3C», τα οποία «θεωρούνται απαραίτητα, προκειμένου να εποπτεύεται ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος, ενόψει και της οριοθέτησης ΑΟΖ» κατέθεσε στο ελληνικό υπουργείο Αμυνας η Lockheed Martin. Παράλληλα, επαναφέρει την πρότασή της για πρόγραμμα αναβάθμισης των υφιστάμενων «F-16» της Ελλάδας, έναντι συνολικού τιμήματος 850 μέχρι 1,2 δισ. δολ., αν το πρόγραμμα συμπεριλάβει και τα 157 υπάρχοντα αεροσκάφη.
 

Βγάζει φρεγάτες στη Μεσόγειο η Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Τρεις τουρκικές φρεγάτες σαλπάρουν ήδη προς τα διεθνή ύδατα ανάμεσα στο τρίγωνο Ισραήλ, Γάζας, Κύπρου. Δημοσίευμα της Σαμπάχ παρομοιάζει την πολιτική με αυτή που εφαρμόζεται έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο


ΕΠΙΘΕΣΗ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...όπου τρομοκράτες βάζετε Κούρδοι Αντάρτες.....
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Έπεσαν μάρτυρες δύο άντρες ασφαλείας και έχασαν τη ζωή τους τρεις πολίτες

Επίθεση πραγματοποίησαν τρομοκράτες κατά των δυνάμεων ασφαλείας στην υποδιοίκηση Şemdinli του Hakkari.

Για τις 10 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η διαδικασία των αγορεύσεων της υπόθεσης της εταιρείας Ήλιος

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Για τις 10 Οκτωβρίου αναβλήθηκε, η σημερινή διαδικασία των αγορεύσεων της υπόθεσης της εταιρείας Ήλιος.
Την αναβολή ζήτησε η πλευρά της υπεράσπισης και συγκεκριμένα ο εκ των δικηγόρων των κατηγορουμένων Πόλυς Πολυβίου, λόγω του μεγάλου όγκου εργασίας που έχει να διεκπεραιώσει σε σχέση με την υπόθεση της τραγωδίας στο Μαρί.

Αβέρωφ : ‘Αν ο κ.Κυπριανού θεωρεί έγκυρα τα wikileaks τότε πρέπει να απολογηθούν στο λαό’

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


averof 853982022 300x200 Αβέρωφ : Αν ο κ.Κυπριανού θεωρεί έγκυρα τα wikileaks τότε πρέπει να απολογηθούν στο λαό Αφού ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ θεωρεί ως εγκυρότατα τα  wikileaks, τότε πρέπει να απολογηθεί στον κυπριακό λαό τόσο ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ γιατί μια διαρροή  από τον Πρέσβη της Αμερικής έφερε τον τότε Υπουργό Εξωτερικών  Μάρκο Κυπριανού να δηλώνει ότι εκείνες όλες οι περιπέτειες και  χειρισμοί για το φορτίο της πυρίτιδας από το Ιράν ήταν εξαιτίας των  ιδεοληψιών του Προέδρου Χριστόφια, δήλωσε ο Αναπληρωτής  Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ετοιμες για συνεργασία είναι η ΑΗΚ η Noble και Delek Στον τομέα του φυσικού αερίου

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ετοιμες για συνεργασία είναι η ΑΗΚ η Noble και Delek


Την ετοιμότητά τους για ενδεχόμενη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου εκφράζουν τόσο η ΑΗΚ όσο και οι δύο εταιρείες Noble και Delek.

Την Τετάρτη κατατίθεται στο υπουργικό και την Πέμπτη στη Βουλή «Πυρετός» διαβουλεύσεων για το δεύτερο πακέτο μέτρων για την οικονομία

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/79355

Το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας συναντήθηκε με τις ηγεσίες του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ, ενώ το απόγευμα με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.
Το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας συναντήθηκε με τις ηγεσίες του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ, ενώ το απόγευμα με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.
Λευκωσία: Εντατικές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει της κατάθεσης την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο του δεύτερου πακέτου μέτρων για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και την επομένη στη Βουλή για έγκριση από την Ολομέλεια.

ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Συνάντηση Χριστόφια - Έρογλου

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211719&-V=articles

Ανταλλαγή απόψεων στο κεφάλαιο αλλοδαπών, ασύλου, υπηκοοτήτων και μετανάστευσης, περιλάμβανε η σημερινή απευθείας συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, που πραγματοποιήθηκε στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών Λίζας Μπάτενχαϊμ.

Το Φυσικό Αέριο «καίει» τους Τούρκους

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/417999

Φαίνεται πως οι Τούρκοι του «φυσούν και δεν κρυώνει» για το γεγονός ότι η Κύπρος σύντομα θα αρχίσει τις γεωτρήσεις για ανεύρεση φυσικού αερίου στην ΑΟΖ. Τόσο ο Τ/Κ όσο και ο Τουρκικός τύπος ασχολούνται σε μεγάλο βαθμό με το θέμα. Τούρκοι αξιωματούχοι καθώς και παράγοντες των κατεχομένων προβαίνουν καθημερινά σε δηλώσεις ενώ την ίδια ώρα κατεχόμενα και Τουρκία δίνουν το μήνυμα πως πρέπει να ακολουθηθεί κοινή γραμμή όσο αφορά τους χειρισμούς και τα διαβήματα που θα κάνουν.

Τον στόλο της βγάζει η Άγκυρα

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_7768.html#more

Τον στόλο στο Αιγαίο, απέναντι από τη Ρόδο και νοτιότερα, βγάζει την επόμενη εβδομάδα η Τουρκία προκειμένου να εκτελέσει εκπαιδευτικά γυμνάσια.Η δραστηριότητά της όμως προκαλεί έντονο προβληματισμό στην Αθήνα, αφού έρχεται αμέσως μετά τις απειλές της Άγκυρας για ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της στην Ανατολική Μεσόγειο και τους «τσαμπουκάδες» κατά της συνεργασίας Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου εν όψει των ερευνών για φυσικό αέριο στο «οικόπεδο 12» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Γαλλία: Κανένας κίνδυνος για διαρροή ραδιενέργειας

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=91978&catID=14


Πρώτο θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι η έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μαρκούλ, στη Νότια Γαλλία.

Καθησυχαστικές εμφανίζονται οι αρχές της Γαλλίας, μετά την πρωινή έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μάρκουλ στη Νότια Γαλλία. Από το δυστύχημα δεν προκλήθηκε διαρροή πυρηνικής ενέργειας εκτός του σταθμού, επιβεβαιώνουν το υπουργείο Ενέργειας και η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Γαλλίας (ΑSN).

Στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) η ASN ανακοίνωσε ότι το δυστύχημα έχει "λήξει" και ότι δεν υπάρχει "ραδιολογικός κίνδυνος, ούτε απαιτείται δράση για την προστασία των κατοίκων".

Σε επίπεδα... χρεοκοπίας τα CDS

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Σε επίπεδα... χρεοκοπίας τα CDS
(upd 7) Μαστίγωμα στην Ελλάδα από ολόκληρη την Ευρώπη. Όλες οι δηλώσεις. Λάδι στη φωτιά από σύμβουλο της Μέρκελ.
Τρελή κούρσα σημειώνουν στις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές τα spread των ελληνικών ομολόγων και τα 5ετή CDS, την ώρα που στη Γερμανία οι "φωνές" περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επικείμενης χρεοκοπίας ολοένα και ενισχύονται.

Μέρκελ: «Χρεοκοπία δεν σημαίνει και εγκατάλειψη του ευρώ»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Άντε να δούμε πότε θα το καταλάβουν οι Έλληνες , ότι όλα γίνονται για να προστατευθεί το ήδη υπάρχον σύστημα των Τραπεζών ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ.......
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

"Μια ελληνική χρεοκοπία δεν σημαίνει και εγκατάλειψη του ευρώ" δήλωσε η Α. Μέρκερ. "Είναι παρερμηνεία να συνδέονται και τα δύο μαζί" .

Με την "πλάτη στον τοίχο" το Χ.Α.

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Του Δημήτρη Ζάντζα

Τα νέα σπασμωδικά φοροεισπρακτικά μέτρα που εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να κλείσει την «τρύπα» του ελλείμματος και να «εξευμενίσει» την τρόικα, αλλά και η άνευ προηγουμένου κλιμάκωση των αναφορών περί ελληνικής χρεοκοπίας στο εξωτερικό, υποχρέωσαν το Χρηματιστήριο της Αθήνας σε νέες «βαριές» απώλειες.

Αναλυτές εξηγούν ότι η αγορά αιφνιδιάστηκε εις διπλούν από την επιβολή του νέου τέλους στα ακίνητα. Αφενός, διότι η αίσθηση που υπήρχε προ των ανακοινώσεων ήταν ότι η κυβέρνηση θα περιοριζόταν απλά στο να τονίσει την ανάγκη λιτότητας και τήρησης των όρων του Μνημονίου, αφετέρου διότι από την έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού την Κυριακή οι προσδοκίες εστιάζονταν στη λήψη «γενναίων» διαρθρωτικής φύσης πρωτοβουλιών και όχι στην επιβολή ενός ακόμη έκτακτου φόρου.