Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ο Ρώσος που χρηματοδοτεί στη Σαντορίνη τη σημαντικότερη αρχαιολογική ανασκαφή στην Ελλάδα(Βίντεο-Φωτο)

Από το news247
 Ένας άγνωστος πολιτισμός που έζησε πριν από 3.600 χρόνια έρχεται ξανά στο φως χάρη στην χορηγία του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Eugene Kaspersky
Adtech Ad
O Eugene Kaspersky, δεν είναι σίγουρα ο τυπικός Ρώσος τουρίστας και πολύ περισσότερο ο τυπικός Ρώσος επιχειρηματίας. Αρκετά χρόνια πίσω, 15 συγκεκριμένα, στις οικογενειακές διακοπές του στην Ελλάδα βρέθηκε στην Σαντορίνη μετά από ένα περιπετειώδες ταξίδι. Στην Κρήτη που βρίσκονταν ένας φίλος του του είχε αναφέρει ότι θα έπρεπε να επισκεφθεί την Σαντορίνη καθώς την θεωρούσε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του κόσμου. Αγοράζει εισιτήριο και κορνάροντας στο λιμάνι του Ηρακλείου και καταφέρνει 6 ώρα το πρωί να μπει τελευταίος στο πλοίο της γραμμής που τότε έκανε ατελείωτες ώρες να φθάσει.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΟΒΙΤΣ: ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! Συγκινητική βραδιά στις Συκιές(Βίντεο-Φωτο)

Σε μια πολύ ξεχωριστή και συγκινητική Εκδήλωση τιμήθηκε χθες (25-11-2016) από τον ευαίσθητο Δήμαρχο Νεάπολης- Συκεών Σίμο Δανιηλίδη,ο γηραιός φύλακας του Σερβικού Τομέα των Συμμαχικών Κοιμητηριών (Ζέιτενλικ) της Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Μιχαήλοβιτς! 

Ο 88χρονος Φύλακας, φορώντας πάντα το στρατιωτικό δίκοχο και χιτώνιο με το σερβικό εθνόσημο (παρόμοιο με τα 4 Β των Παλαιολόγων) αποτελούσε και αποτελεί ως τώρα την πλέον εμβληματική μορφή των Κοιμητηρίων, αφού εκεί έζησε όλη του κυριολεκτικά τη ζωή, αφοσιωμένος στο ιερό καθήκον της μνήμης και της τιμής προς τους 7.500 πεσόντες Σέρβους του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που πολέμησαν στο πλευρό των Συμμάχων και της Ελλάδας, εναντίον των Γερμανο-Αυστρουγγαρέζων, που είχαν αιματοκυλίσει για μια ακόμη φορά τότε τον κόσμο....

«Bank run» και αγορές χρυσού στην Ελβετία από τους Ιταλούς

Οι Ιταλοί αδειάζουν τους λογαριασμούς τους και αγοράζουν χρυσό στην Ελβετία, σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche (WiWo).
Ο λόγος είναι η ανασφάλεια που υπάρχει για την έκβαση του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής για τη συνταγματική μεταρρύθμιση και οι συνέπειες τις οποίες μπορεί να έχει ως προς την παραμονή ή μη της Ιταλίας στην ευρωζώνη.
Στο υποκατάστημα εμπορίας πολύτιμων μετάλλων Pro Aurum της πόλης Λουγκάνο, το οποίο βρίσκεται στο ιταλόφωνο καντόνι Τεσσίνο της νότιας Ελβετίας, εδώ και βδομάδες Ιταλοί παραγγέλουν σε αυξανόμενο βαθμό ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα.

Κοτζιάς: Αν κάποιοι εννοούν «λύση» την παράδοση της Κύπρου, ας το πουν ευθέως - «Η ουσία είναι ο ορισμός του Κυπριακού προβλήματος, δηλαδή η κατοχή της Β. Κύπρου από τον Τουρκικό στρατό»

Αθήνα: «Πολλοί θα θέλανε να δημιουργήσουν ένα ρήγμα ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα και ο πιο εύκολος δρόμος γι αυτό θα ήταν να υπονομεύσουν την ελληνική εξωτερική πολιτική» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του σήμερα το μεσημέρι στον ρ/σ του ΑΛΦΑ, αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχτηκε πρόσφατα μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία.

Ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι «η ουσία είναι ο ορισμός του Κυπριακού προβλήματος», δηλαδή  «η κατοχή της Βορείου Κύπρου από τον Τουρκικό στρατό». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Εκτός κι αν κάποιοι με «λύση» εννοούν την παράδοση και εννοούν να παραμείνει ο τουρκικός στρατός κατοχής πάνω στο νησί. Ας το πούμε ευθέως. Με υβρίζουν γιατί δεν τολμούν ηθικά και πολιτικά να το πουν ευθέως, ότι είναι υπέρ της παραμονής και της νομιμοποίησης του παράνομου κατοχικού τουρκικού στρατού».

Παράλογες απειλές

Του Ν. Λυγερού

Ενώ ο Πρόεδρος της Τουρκίας μας εξηγούσε τόσο καιρό ότι η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου δεν θα είχε καμιά σημασία, τώρα απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αντίποινα. Έτσι φαίνεται και η συνοχή της σκέψης του. Αυτές οι παράλογες απειλές έρχονται να αναδείξουν το αληθινό πρόσωπο της Τουρκίας που δεν έχει καμιά σχέση με την έννοια της Δημοκρατίας. Απλώς σίγουρα μερικοί αναλυτές και πολιτικοί θα πάθουν ένα νοητικό σοκ, αφού μας έλεγαν ότι η Τουρκία ήταν με το μέρος μας για το μεταναστευτικό.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στον Σ. Πολύζο, 
"TRT". 24/11/2016

Έξυπνη αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών

Έξυπνη Παιδεία και Νευροεπιστήμες
Του Ν. Λυγερού


Ενώ υπάρχουν οι Νευροεπιστήμες που μας δείχνουν μια ζωντανή εικόνα της λειτουργίας του εγκεφάλου μας, η υποχρεωτική εκπαίδευση συνεχίζει να ακολουθεί μια ύλη που καθορίστηκε δίχως να κάνει κάποια αποτελεσματική χρήση αυτού του τομέα. Ενώ η Έξυπνη Παιδεία θεμελιώνεται μέσω της, αφού ξέρει ότι οι ενεργοποιημένοι νευρώνες με τη δράση τους δέχονται περισσότερο οξυγόνο και τροφή, η νευρωνική ενεργοποίηση πολλαπλασιάζει το πλήθος των συναπτικών διασυνδέσεων και η ανανέωση των νευρώνων γίνεται ακόμα και στον ενήλικα.