Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Αϊζενχάουερ" με ΠΝ & ΠΑ

Ολοκληρώνεται απόψε η συνεκπαίδευση μεταξύ μονάδων και μέσων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας και του αεροπλανοφόρου USS DWIGHT D. EISENHOWER (Carrier Strike Group, CSG) η οποία ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου, όταν οι ελληνικές δυνάμεις ενσωματώθηκαν στη δύναμη κρούσης του αεροπλανοφόρου κατά τον πλου του στην ανατολική και κεντρική Μεσόγειο.
Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας - «Η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος»

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τονίζει ότι η Αγιά Σοφιά ανήκει στην Τουρκία και μόνο.
Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι ορισμένες χώρες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος.
«Ακόμη και αιώνες μετά την κατάκτηση, βλέπουμε ότι δεν είναι ακόμη αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη είναι στα χέρια του τουρκικού έθνους και των μουσουλμάνων», πρόσθεσε.
S;ymfvma me to Open, ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε πως «το εκ νέου άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για λατρεία αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα ότι η χώρα μας ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Εχθρικές επιθέσεις και πολιτικές κρίσεις δεν μπορούν να καταστρέψουν την πατρίδα μας. Με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας».

Οκτάι: Κόκκινη γραμμή η αποστρατικοποίηση νησιών και Κύπρος

Αν κάποιος προσπαθήσει να κόψει την ανάσα της Τουρκίας θα κοπεί η δική του η ανάσα, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ενώ ανέφερε ότι η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου είναι κόκκινη γραμμή για την Τουρκία και αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει εργασίες για νομικές διαδικασίες. Πρόσθεσε πως κόκκινες γραμμές είναι επίσης η ‘γαλάζια πατρίδα’ στην Μεσόγειο, η Κύπρος, ο διαμοιρασμός του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο, η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη. Υποστήριξε ακόμη ότι στην Κρήτη είχε γίνει γενοκτονία των Τούρκων μουσουλμάνων και πως γενοκτονία έγινε και στην Κύπρο το 1960 και μετά. 

Η πιο εκκωφαντική ομολογία αποτυχίας της σχολής κατευνασμού της Τουρκίας

Σάββας Ιακωβίδης
Από το simerini.sigmalive
 
 Λοιπόν, ο Αναστασιάδης θα αναπετάσει τα λάβαρα της ισχυροποίησης της άμυνας, της εξύψωσης του ηθικού του λαού, της ενίσχυσης της οικονομίας, της τόνωσης του πατριωτικού φρονήματος; Θα εξαγγείλει αγώνα απελευθέρωσης; Με τον Μητσοτάκη θα διακηρύξουν ότι η Τουρκία ΔΕΝ εντάσσεται στην ΕΕ; Θα της κόψουν ΟΛΑ τα κοινοτικά κονδύλια; Καμία ψευδαίσθηση! Αναμείνατε τον επόμενο κατευνασμό…

Ως πότε η Ελλάδα θα είναι γερμανοκρατούμενη; Ογδόντα χρόνια, και που ‘σαι ακόμα!

Γράφει ο Κρεσέντσιο Σαντζίλιο 
Από το infognomonpolitics

Έτσι όπως πάει η Ελλάδα – μια χώρα όπου ποτέ το πάθημα δεν έγινε μάθημα για όλους τους κατά καιρούς δήθεν «πολιτικούς» της – οι πιθανότητες μέσα στον επόμενο χρόνο να μείνει κουτσουρεμένη και αποδεκατισμένη, δηλαδή βαριά λεηλατημένη είναι εξαιρετικά μεγάλες και προπαντός ορατές:

μόνο οι τυφλοί και οι πουλημένοι δεν το βλέπουν ή δεν θέλουν να το δουν.

Και είναι για την Ελλάδα η πιο οδυνηρή συμφορά το/που (να) βρίσκεται μέσα στη τροχιά της Γερμανίας, όντας πολύ απλά η Γερμανία (μαζί με τη Τουρκία) ο υπ’αριθ. 1 εχθρός της, ο πιο ύπουλος και σκληρός εχθρός.

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι ο ελληνισμός


Τού Σάββα Καλεντερίδη 
Aπό το pontos-news

Ο ελληνισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθόσον η Τουρκία έχει βάλει «αμέτι μουχαμέτι», που λέει ο λαός μας, να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα νέο βιλαέτι της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας που οραματίζεται ο Ερντογάν.


Και μάλιστα αυτό το έχει βάλει ως στόχο να το πετύχει σε ένα βαθμό το 1821, για να ακυρώσει τον συμβολισμό της 200ής επετείου της Εθνεγερσίας.

Δεν ξέρω αν τα είχε αυτά υπόψη η Γιάννα Αγγελοπούλου –ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης που την διόρισε– όταν ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντήσει τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα για να τον ενημερώσει για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων. Πάντως, για όσους γνωρίζουν τα σχέδια της Τουρκίας, η κίνηση αυτή φάνηκε ως προσπάθεια ενός νεοραγιά να υποβάλει τα σέβη του στον εκπρόσωπο του νεοσουλτάνου στην Αθήνα.*