Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Πάντα θα τους ... πονάει η Άλωση της Τριπολιτσάς - Είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας!

Σαν σήμερα γιορτάζεται μία από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του '21, η Άλωση της Τριπολιτσάς!

Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός το οποίο πολλές φορές στο παρελθόν έχει δυσφημιστεί και έχει γίνει προσπάθεια να … υποβαθμιστεί η σημασία του.

Το σχέδιο είναι γνωστό. Αυτοί που εμφάνισαν τον ξεριζωμό της Σμύρνης ως «συνωστισμό», έχουν βαλθεί –τα τελευταία χρόνια- να δυσφημίσουν την Άλωση της Τριπολιτσάς.

 Θέλουν να την εξαφανίσουν από κάθε βιβλίο, είναι τόσο μεγάλη η μανία τους που θέλουν να μην γίνεται πουθενά, καμία αναφορά στο γεγονός αυτό, που είναι γνωστό ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την θετική έκβαση της Επανάστασης του ’21. Θέλουν να μας κάνουν να ντρεπόμαστε που υπήρξε η Άλωση. Θέλουν να πάψουν να διδασκόμαστε οποιοδήποτε ιστορικό γεγονός αποδεικνύει ότι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο.

Δεν πρόκειται όμως να τα καταφέρουν ΠΟΤΕ.

Εκδήλωση μνήμης για τις αλησμόνητες πατρίδες – Δάφνη (25/9/22)

 Ο Σύλλογος Αρκάδων Δάφνης – Υμηττού «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» σε συνεργασία με την Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Δάφνης, με την συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τις αλησμόνητες πατρίδες. 

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 19:15, στην πλατεία Δημαρχείου Δάφνης.
 
Η Νάντια Καραγιάννη θα ερμηνεύσει τον κύκλο τραγουδιών «Της Ρωμιοσύνης τα χαμένα»


Συμμετέχει: Το εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Δάφνης – Υμηττού

με χοροδιδάσκαλο τον Δημήτρη Μαρκαντώνη

Η αναβίωση των λίθων - Οχυρό Συγκρότημα Τρουπάκηδων - Μούρτζινων, Παλιά Καρδαμύλη

Διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Η αναβίωση των λίθων», με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, παρουσιάζεται στο Οχυρό Συγκρότημα Τρουπάκηδων – Μούρτζινων έως τις 28 Οκτωβρίου 2022.

Η έκθεση αναπτύσσεται σε όλους τους χώρους του μεταβυζαντινού οχυρού συγκροτήματος της Καρδαμύλης, που συνιστά ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της μανιάτικης χερσονήσου και ένα από τα καλύτερα σωζόμενα του είδους του σε όλη τη Μάνη. Η ανέγερση των πρώτων κτηρίων ανάγεται στα τέλη του 17ου αιώνα, ενώ συνεχείς ανακατασκευές και προσθήκες πραγματοποιούνται έως τις αρχές του 19ου αιώνα. Πλήρως αποκατεστημένο από το έτος 2015 προσελκύει πλήθος επισκεπτών και ήδη έχει καθιερωθεί ως χώρος φιλοξενίας ποικίλων εκθέσεων σύγχρονης τέχνης κατά τα προηγούμενα έτη.

Κάποιοι δυσκολεύονται με τη Μάχσα Αμίνι

Κάποιοι απορούν αν η χιτζάμπ του 2022 είναι το ευρωπαϊκό σουτιέν του 1980, ενώ στο ανατολικό Κουρδιστάν και στο Ιράν δοκιμάζονται τα όρια του ισλαμοφασισμού.

Ακόμη κάποιοι δυσκολεύονται να τοποθετηθούν μπροστά στα όσα συμβαίνουν στο Ιράν και στο ανατολικό Κουρδιστάν. Σκοντάφτουν στις ηθικολογίες για τα... δικαιώματα των γυναικών, στο Παρίσι, στην Αθήνα ή στη Λευκωσία και αγνοούν επιδεικτικά τις εκρήξεις που συγκλονίζουν εδώ και δεκαετίες τον αραβικό κόσμο.

Οι Κωνσταντινουπολίτες απαντούν στον Ερντογάν: Άνευ περιεχομένου οι υποσχέσεις που δεν συνοδεύονται από ενέργειες

Ανακοίνωση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία

Απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή από τη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι: «Δεν υπήρξαμε η κυβέρνηση που να θέλει τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία», δίνει η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών.

Σε ανακοίνωσή της η ΟιΟμΚω αναφέρει ότι οι υποσχέσεις που δεν συνοδεύονται από ενέργειες αποτελούν δηλώσεις άνευ περιεχομένου και προσθέτει ότι όλες οι προτάσεις της για «αποκατάσταση και θεραπεία των αδικιών παραμένουν αναπάντητες».

Επιμένουν οι Τούρκοι για ρωσικές πτήσεις προς τα κατεχόμενα: Κινήσεις στο παρασκήνιο και οι εκπλήξεις που ετοιμάζονται

Το παράνομο αεροδρόμιο των κατεχομένων στην Τύμπου. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του ψευδοκράτους

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η Μόσχα έχει διαψεύσει ότι ρωσική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία προτίθεται να ξεκινήσει απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα. Η διάψευση έγινε δημόσια από την πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία ενώ ο πρέσβης της χώρας έδωσε διαβεβαιώσεις στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών. Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ», που ομολογουμένως προκάλεσε αναστάτωση στην κυπριακή πλευρά, αναφερόταν και σε ημερομηνία έναρξης των πτήσεων. Γινόταν αναφορά στις 15 Νοεμβρίου, την επέτειο δηλαδή της ανακήρυξης του ψευδοκράτους και στο γεγονός ότι παρών θα είναι και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (όπως λέγει και μια λαϊκή παροιμία «λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;») .

«Kαμία απόφαση για πτήσεις στη Βόρεια Κύπρο» λέει η Μόσχα… Κρατάει διαβεβαιώσεις και παρακολουθεί η Λευκωσία

Η Λευκωσία συνεχίζει να παρακολουθεί το ζήτημα που αφορά τις πληροφορίες για απευθείας πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και ψευδοκράτος – «Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση για απευθείας πτήσεις στη Βόρεια Κύπρο» λέει η Μόσχα

Η Λευκωσία συνεχίζει να παρακολουθεί το ζήτημα σε σχέση με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για απευθείας πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και ψευδοκράτους.

Ερωτηθείς σε σχέση με τις δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «εμείς κρατούμε τις διαβεβαιώσεις που πήραμε τόσο στη Μόσχα από το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και στη Λευκωσία από τον ίδιο τον Ρώσο Πρέσβη».

Yeni Safak: Βρέθηκε φόρμουλα για πτήσεις Μόσχα-ψευδοκράτος μέσω Αττάλειας

Λεπτομέρειες των πτήσεων από τη Ρωσία προς το ψευδοκράτος δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η Yeni Safak επικαλούμενη δικές της πληροφορίες. Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ οι πτήσεις Μόσχας-Αεροδρόμιο Ερκάν, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί μέσω Αττάλειας, αναμένεται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο λεγόμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Ünal Üstel, ο «υπουργός» Τουρισμού Fikri Ataoğlu και ο «υπουργός» Μεταφορών Erhan Arıkli εργάστηκαν σκληρά για τις πτήσεις  που θα πραγματοποιηθούν στο δρομολόγιο Μόσχα-Αττάλεια-Ψευδοκράτος θα είναι καθημερινές και στην πρώτη πτήση θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Πολεμική Αεροπορία: Υπερπολύτιμη η κοινωνική της προσφορά με εναέρια μέσα

Είκοσι δύο ασθενείς – ανάμεσα τους τρία παιδιά, ένα βρέφος και δύο νεογνά – μετέφεραν τα πτητικά μέσα που ανέπτυξε η Πολεμική Αεροπορία από την Αλόννησο, την Κω, την Κάρπαθο, την Αστυπάλαια, την Κέρκυρα, τη Λήμνο, την Κάλυμνο, την Κεφαλονιά, τη Μύκονο, τη Χάλκη, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων το τελευταίο τετραήμερο, από 19 έως και 22 Σεπτεμβρίου.

Συμπληρώθηκαν 32,6 ώρες πτήσης σε 15 αποστολές. Το ίδιο τετραήμερο, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη (CL-415, CL-215 και PZL) της Πολεμικής Αεροπορίας εκτέλεσαν αποστολές αεροπυρόσβεσης σε Ανατολική Μάνη, Βλαχόπουλο Μεσσηνίας, Πύλο, Ληξούρι και Ζολά συμπληρώνοντας 36,2 ώρες πτήσης.

Το «ναυάγιο» στο πρόγραμμα των κορβετών επαναφέρει στο προσκήνιο λύσεις για μεταχειρισμένα πλοία – Οι «μνηστήρες» και η ακτινογραφία των πλοίων

Του Κώστα Σαρικά

Αν κάποια μεταχειρισμένα πλοία ενδιαφέρουν ιδιαίτερα το Πολεμικό Ναυτικό αυτά δεν είναι άλλα από τις Ολλανδικές φρεγάτες «Μ».

Το ενδεχόμενο να επανέλθουν με νέα πρόταση για παραχώρηση στο Πολεμικό μας Ναυτικό δύο μεταχειρισμένων φρεγατών La Fayette φαίνεται ότι εξετάζουν οι Γάλλοι σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost. Η αναβολή  στο πρόγραμμα ναυπήγησης καινούργιων κορβετών για τoν Ελληνικό Στόλο την ώρα που η ανάγκη για πλοία τα οποία θα αντικαταστήσουν σε πρώτη φάση τις μη αναβαθμισμένες φρεγάτες «S» σε συνδυασμό με τις άριστες σχέσεις που έχει το Παρίσι με την Αθήνα φαίνεται ότι «αναθερμαίνουν» ένα ενδεχόμενο deal.

Πρωτοφανής στοχοποίηση της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού

Γιάννης Νικήτας

Τις τελευταίες ημέρες μετά τη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό λαμβάνει χώρα πρωτοφανές σχέδιο στοχοποίησης της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού. Στη σύσκεψη η ηγεσία του ΠΝ στάθηκε για πολλοστή φορά απέναντι σε όσους απεργάζονται σχέδια που ναρκοθετούν το μέλλον του ΠΝ.

Κατευθυνόμενα δημοσιεύματα στοχεύουν στην απαξίωση της ηγεσίας του ΠΝ και συγκεκριμένα με πυρά κατά του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλλιανού Πετράκη ΠΝ και του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ οι οποίοι αντιδρούν και εναντιώνονται απέναντι σε εθνικά

Τουρκία: Σενάριο αναβολής εκλογών μέσω… Ελλάδας—Το τουρκικό Σύνταγμα και οι κίνδυνοι

 Η Αθήνα εξετάζει ενδεχόμενη τεχνητής κρίσης στα ελληνοτουρκικά με στόχο την αναβολή των εκλογών από τον Ερντογάν

Το σενάριο για αναβολή των εκλογών από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία με πρόσχημα τα ελληνοτουρκικά εξετάζει προσεκτικά η Αθήνα.

Το σενάριο της εργαλειοποίησης των άρθρων του – αναθεωρημένου το 2017- τουρκικού Συντάγματος και της σύνδεσής του με τεχνητή κρίση στα ελληνοτουρκικά προκειμένου να αιτιολογηθεί αναβολή των εκλογών της 18ης Ιουνίου εφόσον η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό δεν επιτρέπει την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρότι ακραίο, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Αθήνας.

Πύλος: Διασώθηκαν 92 μετανάστες, ανάμεσά τους 37 ανήλικα παιδιά – Συνελήφθησαν 3 διακινητές (Εικόνες)

Στη διάσωση 92 μεταναστών (24 ανήλικα αγόρια, 13 ανήλικα κορίτσια, 12 γυναίκες, 43 άνδρες) από ξύλινο σκάφος που βρέθηκε σε δυσχερή θέση 65 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου προχώρησε χθες (23/9) το Λιμενικό

Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από δύο παραπλέοντα πλοία και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ηλικίας 51, 47 και 32 ετών, μεταξύ των μεταναστών, που είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων, ενώ ήταν και οι χειριστές του σκάφους.

«Μᾶς τά εἶπαν καί ἄλλοι καί εἶναι θαμμένοι ἐδῶ»

Αὐστηρό μήνυμα τοῦ στρατηγοῦ Φλώρου ἀπό τόν Ἕβρο πρός ὅλους ὅσοι ἀπειλοῦν ὅτι «θά ἔρθουμε ξαφνικά ἕνα βράδυ» – «Κοπιάστε, σᾶς περιμένουμε»

ΚΑΛΕΣ εἶναι οἱ πολιτικές ἀντιδράσεις πού ἀπαντοῦν στά ὅσα ὑποστηρίζει ὁ Ταγίπ Ἐρντογάν. Αὐτό ὅμως πού ὁ ἴδιος (καί οἱ Τοῦρκοι συνολικῶς) καταλαβαίνει εἶναι ἡ γλῶσσα τῆς ἰσχύος. Οἱ Τοῦρκοι εἶναι θρασύδειλοι. Προχωροῦν μόνον ὅταν βλέπουν ἀπέναντί τους κάποιον πού δέν ἀντιδρᾶ ἤ ἀντιδρᾶ μέ φοβικότητα.

Κατά τοῦτο θεωροῦμε ὅτι τό ἐνδεδειγμένο μήνυμα πρός τήν Τουρκία ἦταν ἡ ἐπίσκεψις τοῦ ἀρχηγοῦ ΓΕΕΘΑ, στρατηγοῦ Κωνσταντίνου Φλώρου, στήν μεθοριακή ζώνη τοῦ Ἕβρου, χθές καί σήμερα. Καί μόνον ἡ παρουσία τοῦ ἀνωτάτου Ἕλληνος στρατιωτικοῦ τέτοιες ἡμέρες, τήν ἑπομένη τοῦ παραληρήματος τοῦ Ἐρντογάν στά Ἡνωμένα Ἔθνη, εἶναι μία κίνησις πολύ ἰσχυροῦ συμβολισμοῦ. Τόν ὁποῖον ὁ στρατηγός Φλῶρος ἀνέδειξε σέ μήνυμα ἀποφασιστικότητος μιλῶντας στούς ἀκρῖτες τῆς Θράκης:

Επιμένει σε υψηλούς τόνους η Άγκυρα: Βολές Τσαβούσογλου για F-16

Την εμπρηστική ρητορική συντηρεί η Άγκυρα, στον απόηχο της επίθεσης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ακραίους χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ 

Την εμπρηστική ρητορική συντηρεί η Άγκυρα, στον απόηχο της επίθεσης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ακραίους χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ και λίγες ώρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε εκ νέου βολές κατά της Ελλάδας για το ζήτημα της προμήθειας F-16 από την Άγκυρα, ενώ τόνισε ότι η χώρα του δεν θα προχωρήσει σε μία συμφωνία με τις ΗΠΑ «που δένει τα χέρια» της.

Διογκώνοντας το λάθος

Αγγελος Αγγελίδης 

Ηταν Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει το αμίμητο: «Εχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέραμε;». Το είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου είχε παραστεί με την ιδιότητα του προέδρου κόμματος και όχι του πρωθυπουργού, καθώς η χώρα βάδιζε προς τις κάλπες.

Χρειάστηκε να περάσουν επτά ολόκληρα χρόνια μέχρι να αισθανθεί την ανάγκη να προχωρήσει σε διευκρίνιση. Και το έπραξε πάλι από τη ΔΕΘ και πάλι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Από τον ίδιο χώρο, δηλαδή το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», έκανε λόγο για… διαστρεβλωμένη διατύπωση. «Είναι δυνατόν να μου λέτε ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα; Εν τη ρύμη του λόγου είπα ότι δεν μπορείς να διακρίνεις σύνορα στη θάλασσα. Δεν υπάρχουν τελωνειακοί σταθμοί. Δεν υπάρχουν συρματοπλέγματα. Δεν υπάρχουν φράχτες», ανέφερε.

Σε αμερικανικά συμφέροντα περνά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Βασίλης Κώτσης

Δύο σχήματα με έντονο αμερικανικό «χρώμα» υπέβαλαν προσφορές, αποσύρθηκαν ο ΟΛΘ του Ιβάν Σαββίδη και η κοινοπραξία όπου μετείχε ο όμιλος Κοπελούζου. Εξαιρετική η στρατηγική σημασία του λιμανιού για τις ΗΠΑ. Βελτιωμένες προσφορές θα ζητηθούν για την Ηγουμενίτσα.

Δύο σχήματα με έντονο το αμερικανικό στοιχείο κατέθεσαν τελικά οικονομικές προσφορές στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. (Ο.Λ.Α. Α.Ε.).

Ταγίπ : ¨Δεν ξεχνάμε την σφαγή της Τριπολιτσάς¨

Δεν ξεχάσαμε και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε την σφαγή της Τριπολιτσάς πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821 κατά την οποία δολοφονήθηκαν βάρβάρα και ανελέητα χιλιάδες Τούρκοι μουσουλμάνοι,  αδελφοί μας Αλβανοί και Εβραίοι

O Ερντογάν, οι Σύροι πρόσφυγες και τα «καραβάνια του φωτός»

 

Κώστας Τσιτούνας

Μέσα σε όλο τον αναθεωρητισμό που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν έχει ενδιαφέρον το περίεργο και θολό παιχνίδι που παίζει η Τουρκία με την εκμετάλλευση των Σύρων προσφύγων και μεταναστών – 

Η τουρκική εισβολή στη Συρία ακυρώθηκε ή βρίσκεται σε αναμονή;

 

«Η τουρκική επιχείρηση στη Συρία... ακυρώθηκε ή το χέρι της Άγκυρας είναι ακόμα στη σκανδάλη;»

Σεπτέμβριος 23, 2022. Ελλάδα.

Βουλγαρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα σύνορα με την Τουρκία για το μεταναστευτικό κύμα

 

Ο αριθμός των μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στη Βουλγαρία μέσω της συνοριακής διάβασης με την Τουρκία, έχει τετραπλασιαστεί INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Σε κατάσταση μερικής έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Βουλγαρία τα σύνορά της με την Τουρκία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών.

Μια χώρα –που ίσως δεν έχετε ακουστά– μπορεί να αναπληρώσει τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου

 

Του Ιke Brannon

Το χάος που έφερε στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου η φετινή χρονιά είναι πρωτόγνωρο. Η Ρωσία χρησιμοποιεί τους αγωγούς στην Ευρώπη ως όπλα και η Γηραιά Ήπειρος αναζητά εναλλακτικές λύσεις για προμήθεια ενέργειας κατεπειγόντως, γεγονός που έχει εκτοξεύσει τις τιμές του φυσικού αερίου π.χ. από τον περασμένο Μάιο έχουν διπλασιαστεί. 

BLOOMBERG Τα απόρρητα σχέδια της ρωσικής Gazprom – Πώς η Τουρκία θα γίνει ο μεγαλύτερος πελάτης της

 

Τι θα κάνει η Ρωσία με το φυσικό αέριο τα επόμενα τρία χρόνια - Τα σχέδια για τις εξαγωγές πετρελαίου

Συγκαλυμμένη απειλή από Φον ντερ Λάιεν προς Ιταλία

 

Αν τα πράγματα οδεύσουν προς μια δύσκολη κατάσταση στην Ιταλία, έχουμε τα αναγκαία εργαλεία, τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

OHE – Η Αρμενία κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν για «ανείπωτες φρικαλεότητες»

 

Ο αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν κατηγόρησε χθες Πέμπτη στο βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το Αζερμπαϊτζάν ότι διέπραξε «ανείπωτες φρικαλεότητες», μία εβδομάδα μετά τις εχθροπραξίες ανάμεσα σε δυνάμεις των δυο αντιπάλων κρατών, αναφερόμενος ιδίως σε ακρωτηριασμούς πεσόντων.

Ένας παρατεταμένος πόλεμος φθοράς που προσφέρεται για διδάγματα

 

Του Κωνσταντίνου Θ. Λαμπρόπουλου, Ανώτερου Στρατηγικού Αναλυτή, Εταίρου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης.

Πριν από μερικούς μήνες είχα αναρτήσει κείμενο όπου αναφερόμουν στις συνθήκες που αφορούν στον βαθμό κινητοποίησης στον πόλεμο.

Γιώργος Καπόπουλος: Σύγκρουση μακράς διαρκείας

 

Ο Πούτιν διαμηνύει στην Δύση ότι οι τέσσερις επαρχίες που θα ενσωματωθούν θα αποτελούν έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας το οποίο θα είναι εκτός της όποιας διαπραγμάτευσης.

Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος

Κίνδυνο Γ' Παγκοσμίου πολέμου «βλέπουν» οι Γερμανοί μετά τη νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία

 

Για την απειλή ενός νέου παγκοσμίου πολέμου έκανε λόγο και ο αρχηγός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Τίνο Χρουπάλα, αποδίδοντας παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της

Βόμβα από την Bild: Ο αρχισφαγέας της Wagner θέλει να… καθαρίσει τον Πούτιν και να γίνει νέος χαλίφης στο Κρεμλίνο [videos]

 

FILE PHOTO: Kαθόλου τυχαία – λένε οι παρατηρητές –  η Wagner πλέον στρατολογεί με “κράχτη” μια φωτογραφία του ίδιου του Πριγκοζίν και σύνθημα “Γίνε μέρος της ελίτ που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ρωσίας”. Photo via Twitter

O Βλαντιμίρ Πούτιν είναι αυτοεγκλωβισμένος στον απονενοημένο πόλεμό του κατά της Ουκρανίας.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ;

 

Τη ρωσική επιστράτευση, τα δημοψηφίσματα και την απειλή πυρηνικού πολέμου απο τον Πούτιν πρέπει να τα δούμε ενιαία. Είναι μια συνολική πολιτική. Που αποβλέπει και γιατί;
Για να καταλάβουμε:

Ανάλυση Τίμοθι Σνάιντερ: Γιατί τα ψευδοδημοψηφίσματα του Πούτιν στην Ουκρανία είναι εγκλήματα πολέμου

 

Ο Αμερικανός ιστορικός εξηγεί γιατί δεν πρέπει να θεωρούμε τα "δημοψηφίσματα" των Ρώσων στην Ουκρανία τίποτα παραπάνω από εγκλήματα πολέμου.

Φινλανδία: Το “αδιαχώρητο” στα σύνορα – Περίπου 7.000 Ρώσοι εισήλθαν στη χώρα

 

διέλευση οχημάτων στην Φινλανδία από τα νοτιοανατολικά της σύνορα με τη Ρωσία εξακολουθούσε να είναι πυκνή σήμερα, ανακοίνωσε η συνοριοφυλακή στο Reuters, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των Ρώσων που εισήλθαν στη χώρα χθες, Πέμπτη, ήταν υπερδιπλάσιος από αυτόν της προηγούμενης Πέμπτης.

Κύμα οργής στη Ρωσία: «Να πάει ο Πούτιν στο μέτωπο», φωνάζουν οι διαδηλωτές [βίντεο]

 

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή στη Ρωσία / Φωτογραφία: AP

Μεγαλώνει συνεχώς το κύμα οργής η κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν από τους διαδηλωτές στη Ρωσία μετά την απόφασή του για μερική επιστράτευση.

Νέες ανακαταλήψεις εδαφών ανακοίνωσε το Κίεβο - «Έπεσε» η Γιατσκίβκα

 

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακατέλαβε από τους Ρώσους μια τοποθεσία στην περιοχή του Ντονέτσκ, στα ανατολικά της χώρας, τη στιγμή που η Μόσχα διοργανώνει δημοψηφίσματα προσάρτησης σε περιοχές της Ουκρανίας που τελούν υπό τον έλεγχό της.

ΟΗΕ: Ρώσοι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία - Στοιχεία για βιασμούς και βασανισμούς παιδιών

 

Ουκρανία   -   Πνευματικά Δικαιώματα  Rodrigo Abd/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.

Η επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ για την Ουκρανία έχει στοιχεία για κακοποίηση και εκτοπισμό ανήλικων Ουκρανών, και σπεύδει να προβεί σε περαιτέρω διερεύνηση σχετικά.

Νέφη για Πούτιν; Συνάντηση ΥΠΕΞ Κίνας-Ουκρανίας, πρώτη μετά την εισβολή

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι συναντήθηκε με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα στην Νέα Υόρκη για να τον διαβεβαιώσει ότι το Πεκίνο καλεί σε σεβασμό «της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών», μεταδίδουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. 

Οι Γυναίκες του Ιράν γράφουν Ιστορία!

 

Γράφουν οι: Παπαδοπούλου Χρυσή-Ουρανία, Οικονομολόγος και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος

Οι θαρραλέες Ιρανές δείχνουν ηρωικά τον δρόμο προς τον αγώνα για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την ισότητα, την δημοκρατία και την πατρίδα. 

Οι γυναίκες στο Ιράν: Μια παράξενη ως απάνθρωπη ιστορία

 

Η παρουσία των γυναικών στο Ιράν, από την απόλυτη ελευθερία του Σάχη στην υποχρεωτική χιτζάμπ

Νίκος Μπουρλάκης

Ιράν: Απειλεί με επέμβαση ο στρατός για την καταστολή των διαδηλώσεων

 

Τουλάχιστον 36 πολίτες έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από την έναρξη των διαδηλώσεων, που καταπνίγονται από τις δυνάμεις ασφαλείας, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί.

Ιράν: Χιλιάδες άνδρες και γυναίκες διαδήλωσαν υπέρ της μαντίλας – «Θάνατος στους συνωμότες»

 

Ο ιμάμης της προσευχής της Παρασκευής ζήτησε να τιμωρηθούν οι διαδηλωτές «με το όπλο του νόμου»

Ιράν: Συνελήφθη η δημοσιογράφος που ξεσήκωσε την παγκόσμια κοινή γνώμη για το θάνατο της Αμινί

 

Με κάθε τρόπο επιχειρεί το καθεστώς του Ιράν να καταστείλει τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη χώρα, με αφορμή τον μαρτυρικό θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί στα χέρια της Αστυνομίας Ηθών, επειδή δεν φορούσε «σωστά» την μαντήλα της.

Άλωση της Τριπολιτσάς | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821(ΕΠ 3)

 

Άλωση της Τριπολιτσάς | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821(ΕΠ 3)

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Β. Μωϋσή, Radio North 98. 22/09/2022

 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Β. Μωϋσή, Radio North 98. 22/09/2022

Σπυρίδων Πλακούδας στο pagenews.gr: Νέα δεδομένα για Ελλάδα – Κύπρο σε Αν.Μεσόγειο -Ανοίγει παράθυρο

 

Ο εφιάλτης του δημοψηφίσματος στα κατεχόμενα και η αντιμετώπισή του

 

Γιάννος Χαραλαμπίδης : Ο εφιάλτης του δημοψηφίσματος στα κατεχόμενα και η αντιμετώπισή του

Κώστας Λάβδας, Δεν θα τελειώσει το πρόβλημα Τουρκία σε λίγους μήνες ή μετά τις εκλογές

 

Δεν θα τελειώσει το πρόβλημα Τουρκία σε λίγους μήνες ή μετά τις εκλογές δηλώνει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκρητικής πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κώστας Λάβδας

Σάββας Καλεντερίδης: Οι "γκιαούρηδες" πήραν κεφάλι στον αέρα! (22-9-2022)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Οι γκιαούρηδες πήραν κεφάλι στον αέρα! 

Τουρκία: Νέα επίθεση Ερντογάν | Μεσημβρινό δελτίο | 23/09/2022

 

1. Σήμερα η απάντηση Μητσοτάκη από το βήμα του ΟΗΕ
2. Ουκρανία: Δημοψηφίσματα στα κατεχόμενα εδάφη για ένωση με τη Ρωσία 
3. Τουρκία: Νέα επίθεση Ερντογάν

Συνέντευξη στο CNN: Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 23/9/22 | OPEN TV

 

1. Συνέντευξη στο CNN: Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα
2. Ηχηρή απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν απόψε από το βήμα του ΟΗΕ
3. Έβρος: Σε κρύπτες μετέφεραν τους παράτυπους μετανάστες οι διακινητές