Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Μέγας Αλέξανδρος και Καστάς

Άραγε γιατί οι παραερμηνευτές αποπροσανατολίζουν συστηματικά με Φίλιππους, Ολυμπιάδες κτλ;

Γιατί δεν μιλάνε απευθείας για Αλέξανδρο;

Έχουμε ακούσει πολλούς να ειρωνεύονται στο ενδεχόμενο σύνδεσης του ονόματος του Μεγαλέξανδρου με την ιστορία του Καστά.

Όλοι λένε πως το σκήνωμα του Αλέξανδρου είναι γνωστόν πως ευρίσκετο στην Αλεξάνδρια.

Όμως η σύνδεση του Καστά με τον Αλέξανδρο δεν προυποθέτει την ύπαρξη του σώματος του σε αυτόν.

Η σύνδεση αφορά στον σχεδιασμό του Καστά, ώστε να δεχτεί το σκήνωμα κάποιου σαν τον Αλέξανδρο ή τον ίδιο τον Αλέξανδρο.

Ο μοναδικός σχεδιασμός του Καστά μας δίνει την εξαιρετική ευκαιρία να καταλάβουμε πως θα μπορούσε να ήταν το Σήμα του Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια.

«Απομακρυσμένη» η πιθανότητα τριμερούς συνάντησης Γκουτέρες και ηγετών στη Νέα Υόρκη

Απομακρυσμένη θεωρούν διπλωματικές πηγές την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Κι αυτό γιατί, υποστηρίζουν, δεν φαίνεται να έχουν διαμορφωθεί ακόμη οι κατάλληλες συνθήκες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να φτάσει στη Νέα Υόρκη το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης. Το ίδιο Σαββατοκύριακο αναμένεται και ο κ. Ακιντζί.

Σκόπια: Σκηνικό τρόμου στήνουν οι «δημοκράτες» Δυτικοί στο δημοψήφισμα-παρωδία για να περάσει το «ΝΑΙ»

Πόσες φορές έχουμε ακούσει δυτικές χώρες και κυρίως τις ΗΠΑ να αποκηρύσσουν δημοψηφίσματα τα οποία δεν τους συμφέρουν ως «νοθευμένα» ή επειδή δεν «τηρούν τα προβλεπόμενα στάνταρ».
Είναι απορίας άξιο τι θα έλεγαν αν στο δημοψήφισμα για τα Σκόπια το «ΝΑΙ» το στήριζε μία μη δυτική χώρα πχ η Ρωσία, καθώς η ανάμειξη στα εσωτερικά του κρατιδίου είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής και προκλητική.

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ…ΔΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Ένα σκήνωμα μιας ελληνορθόδοξης καλόγριας που εκτίθεται στο μουσείο της πόλης της Νίγδης στην Καππαδοκία, έχει προκαλέσει το τεράστιο ενδιαφέρων των Τούρκων που προσέρχονται κατά κύματα για να δουν και να θαυμάσουν με δέος, όσο και αυτό ακούγεται υπερβολικό, το λείψανο αυτό από την περίοδο που στην περιοχή αυτή, στην αγιωτόκο Καππαδοκία, άκμαζε ο μοναχισμός αφήνοντας μέχρι σήμερα την μεγάλη και ιστορική του παρακαταθήκη και στους σημερινούς κατοίκους της σύγχρονης Τουρκίας.

 Όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, (και είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα αυτό, δηλαδή το σκήνωμα της ελληνορθόδοξης καλόγριας έχει προβληθεί από πολλές τουρκικές εφημερίδες, όπως της Milliyet), στην περιοχή της Νίγδης όπου υπήρχε μια ανθούσα ελληνορθόδοξη κοινότητα μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών, ανακαλύφθηκε πριν από λίγο καιρό το σκήνωμα μιας ελληνορθόδοξης καλόγριας καθώς και τα οστά άλλων τεσσάρων παιδιών.