Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Μικρά Ασία: Ανακαλύφθηκε τάφος 2400 ετών του Κοινού των Λυκίων (Βίντεο)

Στην Αττάλεια,  όταν χωματουργικό  μηχάνημα έκανε μια ανασκαφική εργασία κοντά σε ένα βράχο,  παρουσιάσθηκε ένας τεράστιος τάφος. Ο εργολάβος ειδοποίησε αμέσως την χωροφυλακή που έσπευσε στον τόπο της ανασκαφής.

Ο τεράστιος τάφος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι ηλικίας 2.400 ετών και ανήκει στην περίοδο του Κοινού των Λυκίων.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  στο χωριό  Ντεμρέ της Αττάλειας και συγκεκριμένα στην συνοικία  Κοσκερλέρ (Köşkerler Mahallesi), 1,5 χιλιόμετρα από το χωριό,  σε μια εργασία ενός εκσκαφέα για τη δημιουργία ενός θερμοκηπίου, ο ‘κουβάς’ του σκάλωσε σε λίθινο τοίχο  αποκαλύπτοντας  την αρχαία δομή.

Χάρτης: Ποιες χώρες και πόσο επηρέασε η ραδιενέργεια που ανιχνεύτηκε και στην Ελλάδα - ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Το Ινστιτούτο Ραδιοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας της Γαλλίας (IRSN) εντόπισε στη Ρωσία την πιθανότερη προέλευση των ραδιενεργών στοιχείων που ανιχνεύθηκαν στην ατμόσφαιρα πολλών χωρών της Ευρώπης στις αρχές του Οκτωβρίου.
Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη με τις συγκεντρώσεις ρουθηνίου-106 επάνω από την Ευρώπη εκείνο το χρονικό διάστημα και την εκτίμηση για τον γεωγραφικό εντοπισμό της προέλευσης της ρύπανσης.

YΠΕΞ: Η Κύπρος αναβαθμίζεται στην ΕΕ

Η στόχευση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η ασφάλεια και η συνεργασία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης σε μακρά συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου του, στον οποίο περιλαμβάνονται η αναβάθμιση σχέσεων με τα Μόνιμα Μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ, τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την ενεργότερη εμπλοκή στην ΕΕ με την πρωτοβουλία MED7, τα ενεργειακά, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των ασύμμετρων κινδύνων.

Ηράκλειο Κρήτη: Γέμισαν σημαίες το σχολείο που τιμωρήθηκε ο μαθητής για την γαλανόλευκη

Οι συμμαθητές του νεαρού βρήκαν ένα συμβολικό τρόπο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους 
Διαστάσεις έχει λάβει το περιστατικό στο Λύκειο του Γαζίου, όπου ένας μαθητής απεβλήθη από το σχολείο επειδή το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, ύψωσε σε στύλο την ελληνική σημαία, κάτι που δεν είχε γίνει από το Λύκειο τα τελευταία 4 χρόνια, παρά το ότι το θέμα είχε θιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Ανακάλυψη της ΝASA: Η Ανταρκτική λιώνει... από κάτω! - Αιτία για τη γεωθερμική δραστηριότητα στη Χαβάη ή το Γιέλοουστοουν

Πρόκειται για μια πηγή γεωθερμικής ενέργειας, γνωστή ως μανδυακό διάπυρο, που εντοπίζεται βαθιά κάτω από την περιοχή Marie Byrd Land της νοτιότερης ηπείρου του πλανήτη μας
Την αιτία που προκαλεί πιθανότατα το λιώσιμο παγετώνων και τη δημιουργία λιμνών και ποταμών στη δυτική Ανταρκτική λέει ότι ανακάλυψε η NASA.


Πρόκειται για μια πηγή γεωθερμικής ενέργειας, γνωστή ως μανδυακό διάπυρο, που εντοπίζεται βαθιά κάτω από την περιοχή Marie Byrd Land της νοτιότερης ηπείρου του πλανήτη μας.