Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Νέα από τη Σερβία

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ
07.12.2011.
 Οι Σέρβοι του βορείου Κοσσυφοπεδίου έχουν δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ανεμπόδιστες συγκοινωνίες σε όλους τους αυτοκινητόδρομους στο μέρος αυτό του Κοσσυφοπεδίου, όμως, οι ίδιοι συνέχισαν να εφημερεύουν δίπλα σε τέσσερα οδοφράγματα – στους τόπους Rudare, Zupče, Jagnjenica, και κοντά στη μεγάλη γέφυρα υπεράνω του ποταμού Ibar, που χωρίζει το νότιο από το βόρειο μέρος της πόλης Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα. Στα οδοφράγματα που δεν έχουν παραμεριστεί ακόμα, τα οχήματα χρησιμοποιούν μια λωρίδα για να περάσουν. Οι Σέρβοι πολίτες εφημερεύουν και παραπέρα δίπλα στα οδοφράγματα επειδή οι ίδιοι εναντιώνονται στην άφιξη Αλβανών τελώνων από την Πρίστινα στις διοικητικές συνοριακές διαβάσεις, που χωρίζουν το βόρειο Κοσσυφοπέδιο από το υπόλοιπο μέρος της Σερβίας.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΤΟ 2014 ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ./ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΓΕΣ.

Του ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

*ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΟ 2014 ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΗΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΝΤΟΥ ΚΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ.
*ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ-ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ-ΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ , ΟΤΙ Η ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΔΙΟΔΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ, ΑΦΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΙΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣ. ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΕΦΟΔΙΟΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 3 ΧΡΟΝΩΝ.

OI ΣΕΡΒΟΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΩΣ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ Β.ΚΟΣΟΒΟ/ΟΡΑΤΗ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

Οι Σέρβοι Απομακρύνουν Μερικώς τα Οδοφράγματα – Ορατή κάποια Αποκλιμάκωση
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr 



Η απομάκρυνση κάποιων οδοφραγμάτων στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, τα οποία έστησαν Σέρβοι στα τέλη Ιουλίου σε προσπάθεια να εμποδίσουν τις Αρχές του Κοσσυφοπεδίου να αναλάβουν την λειτουργία των σημείων διέλευσης προς την κεντρική Σερβία, ξεκίνησε έπειτα από συμφωνία μεταξύ KFOR και του επικεφαλής του δήμου Ζουμπίν Ποτόκ, Σλάβισα Ρίστιτς.
Η περιοχή αυτή βίωσε σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ Σέρβων και στρατιωτών την προηγούμενη βδομάδα, όταν η KFOR επιχείρησε να απομακρύνει μέρος των οδοφραγμάτων. Το επεισόδιο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 23 στρατιωτών της KFOR και αρκετών δεκάδων Σέρβων.
Ο Σέρβος υφυπουργός του υπουργείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Όλιβερ Ιβάνοβιτς, δήλωσε στους SETimes πως αποτέλεσε «σοφή κίνηση των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου η οποία κατευνάζει την κατάσταση».

Προκλητικότατη ανθελληνική ταινία ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί!!!

Προκλητικότατη ανθελληνική ταινία ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί!
Από το newsbomb

Οι προκλήσεις των Σκοπιανών γίνονται πλέον και… τηλεοπτικές! Ταινία ετοιμάζουν οι «αγαπημένοι» μας γείτονες, με τίτλο «Η άλλη Ελλάδα», στην οποία η χώρα μας παρουσιάζεται ως ο «μέγας κατακτητής» της Μακεδονίας, από όπου "εκδίωξε" το 1913 τους πραγματικούς «Μακεδόνες»… τους Σκοπιανούς!
Κεντρικός ήρωας ένας Αμερικανοσκοπιανός πεζοναύτης, που συλλαμβάνεται και βασανίζεται στον Κορυδαλλό, επειδή -άκουσον, άκουσον- έχει στο στήθος του τατουάζ την αμερικανική σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας!!!Η «φοβερή» αυτή πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της οργάνωσης «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο», κ. Τόντορ Πέτροφ, έναν από τους πλέον σκληροπυρηνικούς Σκοπιανούς και πιστό υποστηρικτή του πρωθυπουργού, κ. Νίκολα Γκρούεφσκι.

Το τέλος μιας σχέσης: Η Βουλγαρία εκτός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Αθήνα: Δεν μας ενημέρωσαν



Η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταλείψει το έργο κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη που θα μετέφερε αργό πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Σόφια προτείνει στη Ρωσία και την Ελλάδα τη διάλυση της τριμερούς συμφωνίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού και δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από το έργο εάν μετά από 12 μήνες η Αθήνα και η Μόσχα αρνηθούν να ακυρώσουν οικειοθελώς τη συμφωνία που υπεγράφη το 2007, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ ανακοίνωσε την οριστική αποχώρηση της Βουλγαρίας από το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τα σχέδια, ο αγωγός θα είχε μήκος 300 χλμ. και δυνατότητα μεταφοράς έως 50 εκατ. τόννους αργού ετησίως.

Σε επτά σημεία το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά κοιτάσματα



Σε έναν χρόνο από σήμερα το Δημόσιο θα γνωρίζει με ακρίβεια αν, πού και πόσους υδρογονάθρακες έχει το κοίτασμα της Νότιας Κρήτης, είπε ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης κατά την κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών Εξωτερικών-Αμυνας και Παραγωγής-Εμπορίου.

Επεσήμανε ότι η εκμετάλλευση κοιτασμάτων γίνεται σε βάθος 20ετίας και πριν την εξόρυξη μεσολαβούν πολλά χρόνια προετοιμασίας, επικαλούμενος και το παράδειγμα της Κύπρου «η οποία προσέλαβε τον πρώτο τεχνικό σύμβουλο το 2005 και το γεωτρύπανο έπιασε δουλειά το 2011».

Ελλάδα, Σκόπια και στη μέση "πετιέται" η Τουρκία


Τη πρόθεσή της να ανακινήσει το θέμα πρόσκληση των Σκοπίων για ένταξη του ΝΑΤΟ δείχνει η Τουρκία μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής της ΠΓΔΜ
Όπως αναφέρει το "ΒΗΜΑ", το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει "ικανοποίηση για την εν λόγω απόφαση", με την ελπίδα ότι θα επιταχύνει τις προσπάθειες της "Μακεδονίας" για την ενοποίησή της με την Ευρώπη και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς και θα εξασφαλίσει υποστήριξη σε νομική βάση".

"Η Αρχαία Μακεδονία δεν είναι δική μας ούτε η ιστορία της"


Λίγο μετά τη δικαίωση των Σκοπίων από το δικαστήριο της Χάγης στο θέμα της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι, μιλώντας στο "Radio Free Europe", επιτίθεται στο νυν πρωθυπουργό, προκαλώντας τριγμούς στο εσωτερικό της χώρας.
Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος "VMRO DPNE", του οποίου σήμερα ηγείται ο πρωθυπουργός κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, επιτίθεται κατά του διαδόχου του για την πολιτική "αρχαιομακεδονοποίησης" που προωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, τονίζοντας με νόημα πως επιχειρεί να "ξαναγράψει την ελληνική ιστορία", ενώ θεωρεί πως τα Σκόπια θα εκμεταλλευτούν την απόφαση της Χάγης, προκειμένου να μην υπάρξει λύση με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας.

Καλεί την Κομισιόν να εμποδίσει την διακοπή του ρεύματος "Παραπομπή στο ευρωδικαστήριο για το χαράτσι"

Με αφορμή την έκδοση της εγκυκλίου ΠΟΛ 1244 (1/12/2011) του υπουργείου οικονομικών «για την εφαρμογή του άρθρου 53 του νόμου 4021/2011, περί έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών» ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής ζητά, με ερώτησή του, την άμεση παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, αφού παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία.

Ταυτόχρονα ο έλληνας ευρωβουλευτής καλεί την Κομισιόν να εμποδίσει την «παράνομη και καταχρηστική» διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές αυτούς που δέχονται να πληρώσουν την κατανάλωση ρεύματος αλλά όχι το φόρο. Ζητά επίσης να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής των φόρων που, με παράνομες διαδικασίες και υπό απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, ήδη έχουν καταβληθεί από κάποιους καταναλωτές.

Spiegel: Οι Έλληνες αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση του γερμανικό περιοδικό Spiegel υπογραμμίζει την αβεβαιότητα που κυριαρχεί ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες για την κρίση.

«Πολλοί Έλληνες στραγγίζουν τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς τους επειδή δεν έχουν δουλειά, αντιμετωπίζουν υψηλή φορολογία ή φοβούνται ότι η χώρα θα αναγκαστεί να αφήσει την ζώνη του ευρώ. Με το να αποσύρουν τα χρήματα, αναγκάζουν τις τράπεζες να μειώσουν τον δανεισμό τους- και κάνουν αναπόφευκτα χειρότερη την ύφεση» υπογραμμίζει το Spiegel.

Έκδηλη αμηχανία στο ταμπλό του Χ.Α. παρά την άνοδο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με «γνώριμο» τζίρο που μετά βίας ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κινήθηκε ανοδικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών και έκλεισε σε θετικό έδαφος την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να «απειλήσει» με ανοδική διάσπαση τις 700 μονάδες.

Μικτή η τελική εικόνα και οριακά τα κέρδη για τον δείκτη των τραπεζών, όπου τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι Alpha Bank και Eurobank υποχωρώντας άνω του 3%, ενώ με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν οι τίτλοι των Marfin Popular Bank, Τρ. Πειραιώς και ΕΤΕ.

Παρά το θετικό κλείσιμο, η αμηχανία και αβεβαιότητα της αγοράς για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής είναι εμφανής, σχολιάζουν αναλυτές, εξηγώντας ότι με δεδομένη και την πλήρη απουσία εγχώριων νέων, το Χ.Α. δεν είναι έχει την πολυτέλεια να μην «παρακολουθήσει» τις διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πτωτικά κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστήριου Αξιών Κύπρου την Τετάρτη.

Στις 12:57 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 258,48 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,40%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 91,67 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,23%.

Την ίδια ώρα ο όγκος συναλλαγών ανερχόταν στα 349.859,85 ευρώ.

Μέχρι αυτή την ώρα όλοι σχεδόν οι επιμέρους δείκτες παρουσιάζουν απώλειες.

Ο δείκτης της Κύριας Αγοράς παρουσιάζει απώλειες σε ποσοστό 0,41%, η Παράλληλη Αγορά 0,29%, οι Τράπεζες σε ποσοστό 0,37% και τα Ξενοδοχεία σε ποσοστό 1,92%.

Στάση αναμονής στη Wall με το βλέμμα στην Ευρώπη

Dow12.150,1352,30 0,43%  



  Nasdaq2.649,56-6,20 -0,23%  

Η Wall Street χθες

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι δείκτες της Wall Street με την επενδυτική κοινότητα να τηρεί στάση αναμονής ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες για το μέλλον της Ευρωζώνης.


Οι αμερικανικοί δείκτες αντέδρασαν ανοδικά λίγο πριν την ολοκλήρωση των συναλλαγών εν μέσω δημοσιευμάτων για νέες διαπραγματεύσεις στην Ευρωζώνη με στόχο την ενίσχυση της δύναμης πυρός των ευρω-μηχανισμών για την αντιμετώπιση της κρίσης.


Περιόρισαν ωστόσο στη συνέχεια και πάλι τα κέρδη τους, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος, στο κλίμα επιφυλακτικότητας που ακολούθησε την απειλή της Standard & Poor’s Ratings Service για πιθανή υποβάθμιση του συνόλου των χωρών της Ευρωζώνης.


Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, αξιωματούχοι της Ε.Ε. εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτραπεί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) των 440 δισ. ευρώ να συνεχίσει να λειτουργεί  όταν τεθεί σε ισχύ το νέο ταμείο (ESM) των 500 δισ. ευρώ στα μέσα του 2012.


Σε αυτό το πλαίσιο η δύναμη πυρός για παρεμβάσεις διάσωσης εντός της  Ε.Ε. σχεδόν θα διπλασιαστεί.