Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Πρόβλημα και στην Eλλάδα αν δεν δοθεί άμεση λύση στην Κύπρο

Ως ενιαίο με την Ελλάδα φαίνεται να αντιμετωπίζουν το κυπριακό πρόβλημα οι Γερμανοί. Θεωρώντας τις δύο οικονομίες αλληλοσυμπληρούμενες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εκπονούν αυτή τη στιγμή σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, με νέο -εκτός του ήδη συμφωνηθέντος- πακέτο στήριξης, στην περίπτωση πάντα μη εξεύρεσης τελικής λύσης στην Κύπρο.

Κύκλοι υπό τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε, εκτιμούν πως σε περίπτωση εξόδου της Κύπρου από τη Ευρωζώνη, θα χρειαστεί και άλλο πακέτο βοήθεια για τη χώρας μας, που σημαίνει νέα σκληρότερα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες.

Η «κ. Δρακουλέσκου» δείχνει τα δόντια του ΔΝΤ στην Κύπρο

Στην αρχή οι κύπριοι την χαρακτήρισαν ως τον «θηλυκό» Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξεγελάστηκαν από το γλυκό και συνεσταλμένο πρόσωπο της 37χρονης Ρουμάνας. Όταν, όμως η Ντέλια έδειξε τα δόντια της και τις πραγματικές  προθέσεις της για την Κύπρο και την οικονομία του νησιού, τότε οι δημοσιογράφοι δεν άργησαν να την βαφτίσουν «Δρακουλέσκου» παραποιώντας το επώνυμό της που είναι Βελκουλέσκου.
Ο θηλυκός εκπρόσωπος της τρόικας με το που πάτησε το πόδι της στην Λευκωσία φρόντισε να επιβεβαιώσει την φήμη της σκληρής μονεταρίστριας που την συνοδεύει εδώ και μια δεκαετία σχεδόν στους διαδρόμους του κτιρίου της 19ης Οδού της Ουάσινγκτον.

Tο κατάλαβες επί τέλους η ακόμα ζεις το παραμύθι σου;

Από το greki-gr
 
Λες ε.. κατέβηκε ο μισθός αλλά έχω ακόμα δουλίτσα
Μένεις άνεργος αλλά λες έχω ακόμα ένα σπιτάκι
Σου παίρνουν το σπιτάκι και λες ε δόξα το θεό έχω την υγειά μου
Αρρωσταίνεις και φάρμακα γιοκ αλλά έχεις μια κάρτα με κάτι τελευταία ψιλά
Τους κ@υλѠν€ι να παίξουν παιχνιδάκια με τις τράπεζες
Κι ανακαλύπτεις ότι ούτε εκείνα τα λεφτουδάκια είναι δικά σου

“Γιατί η Ελλάδα”; Συγκλονιστικό βίντεο. Αυτά που δεν τολμούν τα ντόπια παχύδερμα, τα λέει ένας Ισπανός.

Αυτή η Ελλάδα που ταΐζει την άθλια νομενκλατούρα εδώ και δεκαετίες. Αυτή η Ελλάδα που έκανε πλούσιους τους βιαστές της. Τους γερμανοφιλιππινέζους εκσυγχρονιστές και όλη τους την συμμορία. Αυτούς που σήμερα την ξεπουλάνε χωρίς κανέναν οίκτο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ


SLEEPING WITH THE ENEMY

Υπάρχει και αυτή η άποψη...
Tου Καρτέσιου

Από το e-rodios
 
Μπουρδέλα για τους ναζί. Πόρνες στο Παρίσι. Καταδικασμένες στη μνήμη όλου του κόσμου. Κανάκευαν τις ορμές των κατακτητών. Μετά την απελευθέρωση, διασύρθηκαν. Τελείωσαν....

Ίσως έμειναν χορτάτες για λίγο καιρό, ίσως είχαν ειδικά δελτία κυκλοφορίας, ίσως δεν ένιωσαν πόλεμο, αλλά ήταν οι χειρότερες πόρνες στην Ιστορία. Οι πόρνες των ναζί.

Πρόταση από ΗΠΑ σε Κύπρο ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΕΥΡΩ-ΕΞΟΔΟ - Επικοινωνία Τ.Κέρι με Μ.Σαρρή για τράπεζες - "οικόπεδα" ΑΟΖ -

Η αναμενόμενη, αμερικανική κίνηση στην κυπριακή κρίση, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο της Γερμανίας προς την Κύπρο φαίνεται ότι εκδηλώθηκε:....

Όπως μεταδίδει τα ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Vesti.ru το οποίο με τη σειρά του επικαλείται δημοσίευμα του ITAR-TASS ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόν Κέρι επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρή, λίγο μετά την επιστροφή του τελευταίου από την Μόσχα.

Προειδοποίηση – βόμβα προς Ελλάδα από τον Β. Πούτιν: «Προσέξτε μην γίνετε Κύπρος» ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΕ ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

«Μάθημα» στην Ελλάδα να γίνει η κυπριακή τραγωδία δήλωσε τοποθετούμενος δημόσια για το ζήτημα μετά τη τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιτ Κάμερον ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν....

Συγκεκριμένα ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι «Θα πρέπει να γίνει μάθημα στην Ελλάδα η κυπριακή κρίση και να προσέξουν ιδιαίτερα την κατάληξη του διαγωνισμού των εταιρειών ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στην Ελλάδα όπου η Ρωσία έχει προσφέρει το μεγαλύτερο τίμημα», εννοώντας ότι τυχόν απόρριψη της ρωσικής πρότασης κατόπιν την πιέσεων της ΕΕ ή της τρόικα, θα προκαλέσει την ρωσική απόσυρση ενδιαφέροντος σε σειρά επενδυτικών σχεδίων. Αλλά και την μη επάνοδο της Ρωσίας αν καταρρεύσει η Ελλάδα.

Oδηγία-σοκ των Ρώσων:Πάρτε τα λεφτά σας από τις ευρωπαικές τράπεζες!

Εγκύκλιος-σοκ του Ρωσικού ΥΠΕΞ στους πολίτες της Ρωσίας

-Πάρτε τα χρήματά σας από τις Ευρωπαικές Τράπεζες γιατί κινδυνεύετε να τα χάσετε

H αποκάλυψη έγινε από την τηλεόραση του ΡΙΚ στη διάρκεια εκπομπής πριν από λίγο.

Για την ακρίβεια καλεσμένος στης εκπομπής

Ἀκολουθεῖ μία πολύ μεγάλη ἔκρηξις;

Ἀκολουθεῖ μία πολύ μεγάλη ἔκρηξις;2
Από το filonoi.gr

Μά τί σκέπτομαι τώρα; Μήπως πολλές πληροφορίες μαζεμένες μᾶς φορτώθηκαν; Μήπως ἀδυνατοῦμε νά τίς χονέψουμε; Ἤ μήπως εἶναι πολύ ἁπλᾶ ὅλα κι ἁπλῶς, ἐάν τά βάλουμε σέ σειρά, θά καταλάβουμε τούς πραγματικούς στόχους κάποιων;
Ἔχουμε λοιπὸν καὶ λέμε…
Ἡ κατάστασις στὴν Κύπρο εἶναι κάπως …περίεργη. 
Τὰ τραπεζικὰ «τέρατα» τοῦ πλανήτου ἔχουν σαφῶς καλλίτερη ἀντιληψιν ἀπὸ ἐμᾶς, ποὺ πασχίζουμε νὰ ἐκτιμήσουμε, μὲ βάσει τὰ ὅσα γνωρίζουμε, τὰ ὅσα ἔπονται. 
Ὅμως ἐδῶ συμβαίνουν πάρα πολλὰ «περίεργα» ταὐτοχρόνως, τὰ ὁποῖα πέρασαν στὰ …ψιλά…
Παράδειγμα;

Το ...GPS των αρχαίων Ελλήνων σε κοινή θέα

Πώς λειτουργούσαν τα ρολόγια - ξυπνητήρια του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη; Πώς ήταν φτιαγμένο το πρώτο παζλ της ιστορίας από τον Αρχιμήδη; Με ποιον τρόπο δούλευε η ανυψωτική μηχανή ή πώς σχεδίασε ο Πτολεμαίος τον αστρολάβο ή αλλιώς το ...GPS των αρχαίων Ελλήνων;

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα - και σε πολλά ακόμη - θα δοθούν μέσα από την έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, με τίτλο "Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων", που θα φιλοξενηθεί από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 26 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο του θεάτρου Νέων Μουδανιών, στη Χαλκιδική.

Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί αγώνες στο Κατάρ

Μεταφέρεται η έκθεση που
πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο
Στην Ντόχα του Κατάρ μεταφέρεται από τις 28  Μαρτίου  η μεγάλη  έκθεση  που  με τον  τίτλο «Ολυμπία-μύθος, λατρεία, αγώνες» παρουσιάσθηκε από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013 στο μουσείο Μάρτιν Γκρόπιους Μπάου στο Βερολίνο. 

Και θα την εγκαινιάσει στις 27 Μαρτίου ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας.


Πρόκειται για  μία  εντυπωσιακή  έκθεση με  μοναδικά αρχαία  ευρήματα, 600 στον αριθμό, από την  Ελλάδα, τη Συλλογή Αρχαιοτήτων των Κρατικών Μουσείων του Βερολίνου, το Μουσείο του Βατικανού, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρώμης, το Λούβρο και τις αρχαιολογικές συλλογές της Δρέσδης και του Μονάχου. Ανάμεσά τους βρίσκονται ευρήματα πρόσφατων ανασκαφών στην Ολυμπία.

Aνακαλύφθηκαν οικισμοί 8.000 ετών στη Μακεδονία


Λιμναίους οικισμούς ηλικίας 8.000 ετών και μια τεράστια νεκρόπολη φέρνει στο φως η αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της δυτικής Mακεδονίας ανάμεσα στις λίμνες Xειμαδίτιδα, Πετρών, Bεγορίτιδα και Zάζαρη (στη βόρεια απόληξη της λεκάνης της Πτολεμαϊδας στα όρια των νομών Kοζάνης και Φλώρινας).



Tα πρώτα δείγματα ζωής στην περιοχή εμφανίζονται κατά την πρώιμη περίοδο της νεολιθικής εποχής (6.000 π.X.) με έναν οικισμό, ενώ στις επόμενες περιόδους ο αριθμός των οικιστικών εγκαταστάσεων αυξάνεται σημαντικά.

«Ανοιχτοχέρης» ο Μπαγίς: Προτείνει να χρησιμοποιήσουμε την τουρκική λίρα

Μας αγάπησε ξαφνικά ο Μπαγις , αναφέροντας προκλητικά, ότι «μακάρι να τους βοηθήσει ο θεός να σωθούν» ενώ είπε ότι αν ο γείτονας έχει ανάγκη, πρέπει να τον βοηθήσουμε προτείνοντας αν υπάρξει έξοδος από το ευρώ, να χρησιμοποιήσουμε την τουρκική λίρα!

Την κακή διοίκηση του κ. Χριστόφια και τα αντίτιμα των κακών πολιτικών, πληρώνει δυστυχώς «η νέα διοίκηση» του Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός, αρμόδιος για θέματα ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς λέγοντας πως «δεν αρμόζει σε εμάς να χτυπάμε αυτόν που πέφτει (τουρκική έκφραση)».

Άρχισε ο πόλεμος ευθυνών – ΑΚΕΛ: Αγνόησε την δέσμευση του ο Αναστασιάδης να μεταβεί στη Ρωσία

Μία δέσμευση, όπως υποστηρίζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να μεταβεί στη Μόσχα, την περασμένη Παρασκευή, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με την Ρωσική Κυβέρνηση για δανειοδότηση της Κύπρου, κατέστη η αφορμή για να ξεσπάσει νέα διαμάχη μεταξύ του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Άντρου Κυπριανού.

Άρχισαν τα όργανα, για τις παραλείψεις και τις ευθύνες στους χειρισμούς, σε ότι αφορά, τα όσα θα έπρεπε να γίνουν,στις διαπραγματεύσεις για την δανειακή σύμβαση της Κύπρου.

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: «Να πάνε φυλακή όσοι ευθύνονται – Τόσο καιρό έτρωγαν μόνο»

Η περιουσία της εκκλησιάς μπορεί να απαμβλύνει το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

 Η περιουσία της εκκλησία δεν είναι δίκης μας, είναι του λάου, την δικαιούται και όταν την χρειάζεται είναι στην διάθεση του, εμείς είμαστε απλά διαχειριστές ξεκαθάρισε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ Ελλάδος ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησιάς επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά την πρόθεση, να διατεθεί η περιουσία για τη διάσωση του τόπου.

Κατήφορος χωρίς τέλος για την οικονομία και πλήρης αποδυνάμωση στο γεωπολιτικό παιχνίδι Κίνδυνος για αργό θάνατο της Κύπρου

To νομοσχέδιο για τον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων που ψηφίστηκε στόχο έχει να αποτρέψει την φυγή,δηλαδή το λεγόμενο bank run και να κρατήσει τα διαθέσιμα μέσα στις κυπριακές τράπεζες.Αυτό όμως θα εγκλωβίσει τα κεφάλαια εντός των αναξιόπιστων, μετά από τις εξελίξεις τραπεζών για αγορές,επενδυτές και επιχειρήσεις, μπλοκαροντάς τα επί μακρό και άγνωστο για πόσο μεγάλο διάστημα.

Κατά τον τρόπο αυτό οι κυπριακές τράπεζες θα αδρανοποιηθούν και πολύ δύσκολα θα μπορούν να εκτελέσουν τις παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες,δηλαδή να ανατροφοδοτούν την οικονομία.Η απειλή μιας βαθιάς ύφεσης από πλήρη έλλειψη ρευστότητας αλλά και απο τα επερχόμενα συμπληρωματικά μέτρα αναμένεται να οδηγήσει σε οδυνηρή συρρίκνωση το κυπριακό ΑΕΠ.Την ίδια στιγμή τα εργαλεία ανάκαμψης δεν υφίστανται ενώ η εμπιστοσύνη που έχει κλονισθεί δεν πρόκειται να αποκατασταθεί.

Τo ΔΝΤ θέλει τώρα αναδιάρθρωση και της Τράπεζας Κύπρου

Κρίσιμη χαρακτηρίζει κυβερνητική πηγή τη συνάντηση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο κυπριακό υπουργείο οικονομικών με την αντιπροσωπεία της Τρόικας. Όπως αναφέρθηκε, σήμερα, θα διαφανεί κατά πόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πεισθεί πως δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση και της Τράπεζας Κύπρου, όπως αρχικά επέμενε το Ταμείο.

Η ίδια πηγή εξήγησε ότι μέχρι χθες το ΔΝΤ εκτιμούσε πως «τα νούμερα δεν βγαίνουν» όσον αφορά το bail in (μετατροπή των καταθέσεων σε μετοχές) για την Τράπεζα Κύπρου, ενώ Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχουν ενστάσεις.

Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για την Κύπρο(Βίντεο)

Τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με ανταποκρίσεις από τη Λευκωσία.

Τα γερμανικά Μέσα είναι ιδιαίτερα επικριτικά και εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν το επιχείρημα ότι πρέπει να πληρώσουν το βαρύ τίμημα οι Ρώσοι ολιγάρχες.

Δείτε το βίτνεο από το MEGA

Δύο έκτακτες ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σε δύο έκτακτες ρυθμίσεις θα υπαχθούν από τον Μάιο οι οφειλές του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Ηδη η τρόικα έχει τα τελικά σχέδια στα χέρια της και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για να κατατεθούν οι διατάξεις στη Βουλή και να εκδοθούν οι σχετικές εγκύκλιοι. Στο υπουργείο Οικονομικών «βιάζονται» και επιθυμούν την εφαρμογή της ρύθμισης το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», από τις δύο έκτακτες ρυθμίσεις υπολογίζεται η είσπραξη περίπου 5,2 δις. ευρώ σε διάστημα 3-4 ετών. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπ. Οικονομικών, που επικαλείται η εφημερίδα, από τα 55 δις. ευρώ που ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα 44 δις. ευρώ θα υπαχθούν στη λίστα με τις μη εισπράξιμες οφειλές. Δηλαδή περίπου 11-12 δις. ευρώ υπολογίζεται ότι μπορούν να εισπραχθούν.

Παράταση στο θρίλερ- Το απόγευμα το νέο ραντεβού με την τρόικα

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να στείλει αεροσκάφος του στην Κύπρο για να μεταφέρει στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τους αρχηγούς των κομμάτων για την αυριανή έκτακτη σύνοδο του Εurogroup, στην οποία θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Την πρόταση για την αποστολή του αεροπλάνου έκανε στον Κύπριο πρόεδρο ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακόμη δεν έχει καθοριστεί ο ακριβής χρόνος αναχώρησης του προέδρου Αναστασιάδη. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξαρτηθεί από την έκβαση της συνάντησης, που έχει η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.

Έκλεψαν τους δείκτες του άνθινου ρολογιού στην Τριών Συμμάχων στην Πάτρα!!!

Από το thebest

Δεν το χωράει ο νους, αλλά το είδαμε και αυτό. Άγνωστοι, προφανώς κυνηγοί μετάλλων, έκλεψαν τους δείκτες του άνθινου ρολογιού στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα. Ο φακός του thebest.gr κατέγραψε το ρολόι χωρίς δείκτες στη λιακάδα, αλλά δεν κατάφερε να μάθει... τι ώρα είναι.

Όπως πληροφορούμαστε, οι δείκτες εξαφανίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι η δεύτερη φορά που κλέφτες "χτυπάνε" στο άνθινο ρολόι, ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Εκτακτη εισφορά 3 τοις χιλίοις στις ισπανικές καταθέσεις Θα εξαιρεθούν οι λογαριασμοί στις μικρές και αδύνατες τράπεζες

Η ισπανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της El Pais και του Reuters,  θα ζητήσει από τις υγιείς τράπεζες της χώρας να συνεισφέρουν εκτάκτως το ποσό των 2 δισ. ευρώ, μέσω των καταθέσεων σε αυτές,  στο Ταμείο Εγγύησης καταθέσεων με σκοπό να βοηθηθούν περί τους 300.000 επενδυτές, οι οποίοι αγόρασαν τραπεζικά ομόλογα υψηλού ρίσκου και έχασαν χρήματα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Συνελήφθησαν δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων - Ανθρωποκυνηγητό για τους υπόλοιπους 9(Βίντεο)

Συνελήφθησαν δύο από τους 11 κρατουμένους που δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο που συνελήφθη ήταν και ο πιο επικίνδυνος. Για τους υπόλοιπους εννέα συνεχίζονται οι εξονυχιστικές έρευνες ομάδας των ΕΚΑΜ και από τον αέρα με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων της αστυνομίας για εντοπισμό των έντεκα δραπετών.

Η περιοχή γύρω από τις φυλακές έχει αποκλειστεί, ενώ ελέγχεται κάθε κίνηση. Η αστυνομία πάντως θεωρεί ότι οι υπόλοιποι 9 δραπέτες κρύβονται στα βουνά της περιοχής. 

Στα Τρίκαλα μεταβαίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης, ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης και ο γενικός γραμματέας Μαρ. Σκανδάμης. 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟΥ



Του Νικόλαου Μενελάου

Αύγουστος του 490 Π.Χ.

Οι στρατιές του Δαρείου έρχονται στην Αττική για να υποδουλώσουν τους Έλληνες.
Μια χούφτα Αθηναίοι με αρχηγό τον Μιλτιάδη κόντρα σε κάθε λογική τους νίκησαν  και τους υποχρέωσαν να γυρίσουν ηττημένοι και ντροπιασμένοι στην Περσία.

480 Π.Χ.

Οι ορδές του Ξέρξη έρχονται για να υποτάξουν την Ελλάδα και να την ενσωματώσουν στην Περσική Αυτοκρατορία.
Το μέγεθος της Περσικής στρατιάς είναι τέτοιο που σε όποιο ποτάμι πίνει νερό στερεύει!!!
300 Σπαρτιάτες με αρχηγό το Λεωνίδα τους κλίνουν το δρόμο στις Θερμοπύλες και πέφτουν μέχρι ενός μετά από προδοσία.
Το περσικό ναυτικό καταστρέφετε στην Σαλαμίνα από  τον ενωμένο  Ελληνικό στόλο με αρχηγό τον Θεμιστοκλή.

ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΣΑΣ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ JOYAKOUN ΣΤΟ FACEBOOK

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821



ΑΠΟ THΝ ΣΕΛΙΔΑ  Είμαι ένας από τους 10.964.020 Ελληνες ΤΟY FACEBOOK

Συνέντευξεις του Ν.Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν.Λυγερού στο 
ράδιο 98.4fm στις 21/03/2013
με τον Γιώργο Σαχίνη

Εντυπωσιακή συμφωνία των δύο κομμάτων Μέτωπο Τσίπρα - Καμμένου για να σώσουν την Κύπρο

Εντυπωσιακή συμφωνία -με βάση την μέχρι τώρα πρακτική των κομμάτων- επετεύχθη ανάμεσα στους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μετά από την ταύτιση απόψεων των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου όσον αφορά την αντιμετώπιση του Κυπριακού προβλήματος .

Η συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων που έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι στην Βουλή  με αφορμή την πρωτοβουλία  των ΑΝΕΛ για πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και την πρόσκληση για στήριξη της κίνησης αυτής από τον ΣΥΡΙΖΑ - πρόσκληση την οποία διατύπωσε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς.

Συνεργάτης του Ντάισελμπλουμ εκθέτει τον Στουρνάρα

Συνεργάτης του Ντάισελμπλουμ εκθέτει τον Στουρνάρα
 Από το newsbomb

Πηγή από του Eurogroupπαραδέχεται: «Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ συντάχθηκε απόλυτα με τον Σόϊμπλε για την Κύπρο»!
Έκθετος- αυτή τη φορά περισσότερο από ποτέ- είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας για την στάση που έλαβε στο πρόσφατο κρίσιμο Eurogroup για την Κύπρο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Newsbomb.gr”, στενός συνεργάτης του Ολλανδού επικεφαλής του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας off the record σε δημοσιογράφους στην Ολλανδία παραδέχτηκε ότι «η θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας ταυτίστηκε πλήρως με την επίσημη Γερμανική τοποθέτηση, που ήταν υπέρ του κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο».

Στην «Πειραιώς» πάνε Κύπρου – Λαϊκή


Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που μεταδώσαμε νωρίς το απόγευμα περί αποκλεισμού της “AlphaBank” από την κούρσα διεκδίκησης των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα   
Την πρόταση της Τραπέζης Πειραιώς ενέκρινε τελικώς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος για την εξαγορά του δικτύου υποκαταστημάτων που διαθέτουν κυπριακές τράπεζες στη χώρα μας.
Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα ύστερα από τη γιγάντωση που θα προκαλέσει η απογευματινή εξέλιξη στον Όμιλο της Τραπέζης Πειραιώς.

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΣΑΡΡΗΣ δίνοντας άλλοθι σε Αναστασιάδη!

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΣΑΡΡΗΣ  δίνοντας άλλοθι σε Αναστασιάδη!
Του Βελισσάριου Δραγάτση από το newsbomb


Στη διάθεση του Κυπρίου Προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη έχει θέσει την παραίτησή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής ύστερα από τον πολιτικό σάλο που έχουν προκαλέσει οι χειρισμοί της Λευκωσίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το κρίσιμο Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας.
Η πληροφορία είναι διασταυρωμένη και δεμένη τόσο από την Αθήνα, όσο και από τη Λευκωσία. Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής αναλαμβάνει να επωμιστεί το πολιτικό κόστος των κακών χειρισμών και των ερασιτεχνισμών στους οποίους αναλώθηκε ο Πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης την τελευταία εβδομάδα.

Πιθανή ομαδική απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων Συναγερμός στις φυλακές Τρικάλων έπειτα από πυροβολισμούς.

Πιθανή ομαδική απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων
Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα που ήταν παρκαρισμένο έξω από τις φυλακές άνοιξαν πυρ εναντίον των εξωτερικών σωφρονιστικών υπαλληλων. Την ίδια στιγμή, ομάδα βαρυποινιτών είχε ανέβει στην ταράτσα και πυροβολούσε κατά των σκοπών. 
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για άτομα που είναι άγνωστο αν πρόκειται για τους δράστες που ήταν στο όχημα εξωτερικά των φυλακών ή για δραπέτες του Σωφρονιστικού  Καταστήματος.
Από το περιστατικό τραυματίστηκαν δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα πιο σοβαρά με τραύματα στην κοιλιά.

Κινδύνεψαν να χάσουν το νεφρό τους εξαιτίας της δραστικής!

Κινδύνεψαν να χάσουν το νεφρό τους εξαιτίας της δραστικής!
Άλλα δύο θύματα της εγκληματικής ρύθμισης που επέβαλε η τρόικα προς όφελος των γερμανο-ισραηλινών πολυεθνικών.
Δύο Ελληνες κόντεψαν να χάσουν τα νεφρά τους ή ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, εξαιτίας της επικίνδυνης ρύθμισης που επέβαλε η τρόικα –και αποδέχθηκε χωρίς αντίρρηση η τρικομματική κυβέρνηση- για τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας.
Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο ακόμη θύματα της μεθόδου που υποτίθεται ότι θα μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη (αφού ο ασθενής δε λαμβάνει το φάρμακο που επιλέγει ο θεράπων ιατρός, αλλά το φθηνότερο «παρόμοιο»), καταλήγει όμως όχι μόνο να την αυξάνει, αλλά και να πετσοκόβει το προσδόκιμο ζωής του ελληνικού λαού!