Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Πρώτη επίσημη παρουσίαση όλων των στοιχείων για το «Θρόνο του Αγαμέμνονα»

Από το apocalypsejohn

Όλα τα στοιχεία και τις επιστημονικές απαντήσεις για ένα από τα πιο σημαντικά και εμβληματικά ευρήματα της Μυκηναϊκής Εποχής, παρουσίασε την Τρίτη ο καθηγητής αρχαιολογίας και πρόεδρος του Μυκηναϊκού Ιδρύματος, υπεύθυνος ανασκαφής Κάτω Πόλης των Μυκηνών, κ. Χριστοφίλης Μαγγίδης.

''Βόμβα Βροχής'': Αυτό το σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταγράφηκε στην κάμερα (Βίντεο)

Η Μητέρα Φύση δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει.

Όλα τα φυσικά φαινόμενα που κρύβει στο μανίκι από καταιγίδες μέχρι ανεμοστρόβιλους, δεν μπορούν παρά να μας εντυπωσιάσουν και να μας κάνουν να υποκλιθούμε στο μεγαλείο της. Το περασμένο καλοκαίρι, ο φωτογράφος και κυνηγός καταιγίδων, Bryan Snyder, τράβαγε μερικές μακρινές φωτογραφίες μιας καταιγίδας στην Αριζόνα της Αμερικής, όταν κατέγραψε με τον φακό του ένα μοναδικό γεγονός.

Το θέατρο και η έξυπνη παιδεία - Οι εκκλησίες είναι θύματα

Το θέατρο και η έξυπνη παιδεία
Του Ν. Λυγερού


Στην κλασσική εκπαίδευση, το θέατρο χρησιμοποιείται ελάχιστα και μερικοί από τους μικρούς ανθρώπους δεν έχουν ασχοληθεί επί της ουσίας ποτέ με το θέατρο. Ενώ αυτό ανήκει εκ φύσης στην έξυπνη παιδεία, όχι απλώς επειδή αποτελεί μνημοσύνη της Ανθρωπότητας από την Αρχαιότητα, αλλά για την προσομοίωση που είναι. Το θέατρο επιτρέπει να ζήσουμε πολλές ζωές, επιτρέπει να εξετάσουμε πολλά σενάρια, να μελετήσουμε τους χαρακτήρες των ανθρώπων, να σκεφτούμε ομαδικά την ολοκλήρωση ενός έργου. Διότι στο θέατρο η ανθρώπινη φύση και η συνεννόηση είναι θεμελιακά στοιχεία.

Η Κυπριακή ΑΟΖ ως στρατηγικό εργαλείο

Του Ν. Λυγερού

Όλο και περισσότερο βλέπουμε πως η Κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι απλώς ένας οικονομικός παράγοντας όπως πιστεύουν οι περισσότεροι ακόμα και από τους δικούς μας, κι ότι στην ουσία είναι ένα στρατηγικό εργαλείο για την Κύπρο όσον αφορά στις σχέσεις της με τα άλλα κράτη. Διότι όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση την αναγνωρίζει, το ίδιο και η Αμερική και η Ρωσία αλλά επίσης κι όλες οι χώρες που με τις εταιρίες τους ήταν υποψήφιες και θα είναι υποψήφιες στους γύρους αδειοδότησης για τα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου.

Ο λαός του κέντρου

Του Ν. Λυγερού

Όταν μελετάς τη σημασία των Αβορίγινων βλέπεις ότι απουσιάζει το γαλάζιο και επί της ουσίας δεν υπάρχει το στοιχείο του Ωκεανού. Κι όμως ξέραμε ότι εκεί που βρίσκεται η Όπερα του Σύδνεϋ ήταν μέρος συγκέντρωσης και ουσιατικά προσκυνήματος για τον λαό του κέντρου.

Η διαφορά εξηγείται από το γεγονός ότι το μέρος συνδυαζόταν με το πόσιμο νερό του ποταμού κι όχι με την ύπαρξη του Ωκεανού. Με άλλα λόγια αυτός ο λαός δίνει περισσότερο σημασία στη γη και στον ήλιο. Πρόκειται για το bush.

Γιούνκερ - ΓΓ ΟΗΕ Γιούνκερ – Μπαν Κι Μουν: Η λύση θα πρέπει να έρθει μέσα στο 2016 - Το Κυπριακό στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης

Βρυξέλλες: Η επίλυση του κυπριακού προβλήματος μαζί με το προσφυγικό βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν σήμερα, στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

Τόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν όσο και ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η λύση θα πρέπει να έρθει μέσα στο 2016, ως αποτέλεσμα της δυναμικής που έχει δημιουργηθεί. Ο κ. Γιούνκερ ζήτησε "επίλυση πριν από το τέλος της θητείας Μπαν Κι Μουν" και ο ΓΓ του ΟΗΕ έκανε λόγο για το τέλος του 2016.

Το «πουλόβερ» της ΕΕ αρχίζει να ξηλώνεται: Έως και 7% μπροστά το Brexit - Υπέρ της εξόδου η "Sun"

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
 
Το προβάδισμα υπέρ του Brexit φαίνεται να παγιοποιείται λίγες μόνες ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα που θα κρίνει αν η Μεγάλη Βρετανία θα μείνει ή θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δημοσκοπήσεις δείχνουν με διαφορά έως και 7% το Brexit, ενώ η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα, η Sun έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε.

Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος

Κύμα καύσωνα και μάλιστα διαρκείας θα πλήξει την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.
AdTech Ad
Από την Πέμπτη 16 Ιουνίου και μετά ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38, 39 και 40 βαθμούς ενώ σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να τους ξεπεράσει.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ένα θερμό μέτωπο από την Αφρική θα χτυπήσει τη Νότια Ευρώπη. Τα φαινόμενα αρχικά θα εμφανιστούν στη γειτονική Ιταλία και στη συνέχεια θα κινηθούν προς την Ελλάδα.

Φίλης: Δεν είναι αμαρτία για ένα σχολείο να μην ξεκινά την ημέρα με προσευχή - Δήλωση που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις(Βίντεο)

«Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία» υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας - Τάχθηκε και κατά των παρελάσεων λέγοντας «δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός μιας παρέλασης»
Τη λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην προσευχή και τις παρελάσεις ξεδίπλωσε για άλλη μια φορά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή του σε δημοτικό σχολείο στην Ξυλοκέριζα Κορίνθου.