Τρίτη 12 Απριλίου 2022

«Κανείς Απών»! – Συγκλονιστικό βίντεο για τον πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο που «έπεσε» εν ώρα καθήκοντος

Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο αφιέρωμα στο Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, πατέρα δύο παιδιών από το Μορφοβούνι Καρδίτσας, που το 2018 έπεσε υπέρ πατρίδος κοντά στη Σκύρο, όταν επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Σε λίγες ημέρες, στις 12 Απριλίου, συμπληρώνονται 3 χρόνια από την ημέρα που ο ήρωας Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, σε απόσταση εννέα (9) ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα.

Γνωρίζοντας το πολιτικό σκηνικό, λέει ο άλλος

Άριστος Μιχαηλίδης   

Πρώτα ήταν ο Σεργκέι Λαβρόφ. Μίλησε για την «τδβκ» χωρίς να προτάξει το ούτω καλούμενη. Πανηγύριζε ο Τατάρ. Μετά από τις αντιδράσεις, και αφού ρωτήθηκαν, κάποιοι Ρώσοι πρεσβευτές έκαναν δηλώσεις για να εξηγήσουν ότι δεν άλλαξε πολιτική η Ρωσία στο Κυπριακό, το είπε ο Λαβρόφ έτσι, χωρίς να το εννοεί. Μετά ήταν το Φόρεϊν Όφις. Το οποίο πρόβαλλε την Κύπρο σε ένα φιλμάκι με χάρτες των χωρών που είναι στο πλευρό της Ουκρανίας και από τον χάρτη της Κυπριακής Δημοκρατίας έλειπαν τα κατεχόμενα και οι περιοχές των Βάσεων. Δηλαδή, άφησαν στο νόμιμο κράτος το 59,5% της επικράτειάς του. Το υπόλοιπο το εξαφάνισαν με τον μαγικό βρετανικό δάκτυλο. Μετά από τις αντιδράσεις είπαν ότι ήταν λάθος και το διόρθωσαν.

Στη χώρα που συμβαίνουν τεχνικά προβλήματα και γλωσσικά σαρδάμ: Ο Ζελένσκι, η Νούλαντ και το HALC

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Βιώνουμε μονίμως μια υστερική αντιμετώπιση των γεγονότων και των ζητημάτων που προκύπτουν και οδηγούν σε μια επιδερμική ανάγνωση των δεδομένων. Από την περασμένη Πέμπτη και εντεύθεν, που έχει προσφωνήσει την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Ζελένσκι, βρίσκεται σε εξέλιξη μια αντιπαράθεση. Μια κόντρα εσωτερικά, ενίοτε με προεκλογικούς όρους και στοιχεία συνδρόμων του παρελθόντος, ενώ ο Ουκρανός Πρόεδρος έκανε τη δουλειά του, έκλεισε και το διακόπτη και απεχώρησε για να ετοιμαστεί για να μιλήσει σε κάποιο άλλο κοινοβούλιο. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος ζητά με τις παρεμβάσεις στα κοινοβούλια την αλληλεγγύη από τους άλλους λαούς, αλλά ο ίδιος αρνείται- όπως φάνηκε στην ομιλία του στην κυπριακή Βουλή- να την εκφράσει σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως αυτή της Κύπρου. Εν πάση περιπτώσει η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος και πολίτες, χωρίς δεύτερη σκέψη εκφράζουν εμπράκτως τη στήριξή τους σε θύμα εισβολής. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Αυτοκαταστροφικές επιλογές

* Στο τρίγωνο του «τρόμου» ξανά η Βικτώρια Νούλαντ
* Με φιλοτουρκική ρητορική προετοιμάζει το έδαφος για ΝΑΤΟϊκούς διακανονισμούς σε Κύπρο - Ελλάδα - Αιγαίο και διαμοιρασμό του θαλάσσιου πλούτου με Τουρκία - Ισραήλ

Την ώρα που στην Κύπρο συνεχίζονται οι συζητήσεις κατά πόσον η ημικατεχόμενη και παραγκωνισμένη από τους δήθεν συμμάχους της Κύπρος θα στείλει όπλα στην Ουκρανία και μάλιστα ρωσικά, κανένας δεν ασχολείται με την αποστολή της Βικτώρια Νούλαντ στο «τρίγωνο του τρόμου», Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου.

Οι γαλλικές εκλογές καίριο πλήγμα στην παγκοσμιοποίηση

Του Γιώργου Καραμπελιά

(συμπλήρωση στις 5 μμ της 10ης Απριλίου)

Οι γαλλικές εκλογές –άσχετα με το εάν τελικώς ο Μακρόν ή η Λεπέν θα κόψουν το νήμα στον πρώτο γύρο των εκλογών– είναι υψίστης σημασίας για το σύνολο της Ευρώπης και της Δύσης.

Πόσο μάλλον που η Γαλλία αποτελεί παραδοσιακά το πολιτικό εργαστήριο της Ευρώπης από τη γαλλική επανάσταση και εντεύθεν. H επανάσταση του 1848 θα εγκαινιάσει ένα μεγάλο κύμα επαναστάσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση του σύγχρονου κόσμου, η Κομούνα του Παρισιού, το 1871. Στη Γαλλία θα εγκατασταθεί η πρώτη ρεπουμπλικανική και λαϊκή κυβέρνηση του σύγχρονου κόσμου. Στη Γαλλία θα δημιουργηθεί το Λαϊκό Μέτωπο, το 1936, που θα προδιαγράψει τις συμμαχίες της πολεμικής περιόδου ενάντια στους Ναζί και υπήρξε το πρότυπο του ελληνικού ΕΑΜ.

Πόσο ρεαλιστική είναι η επέκταση του ΝΑΤΟ

Αλέξανδρος Θ. Δρίβας, Αρθρογράφος
Διεθνολόγος -Συντονιστής του Τομέα Ευρασίας & Ν. Α. Ευρώπης
στο ΙΔΙΣ - Research Fellow in HALC (Hellenic American Leadership Council)

Αν το ΝΑΤΟ δεν κάνει επέκταση, τότε ο πόλεμος της Ρωσίας θα είναι επιτυχημένος και επομένως η Ρωσία θα μπορεί να απειλεί συνεχώς την Ευρώπη.

Είδηση αποτελεί η επέκταση του NATO με εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας το προσεχές καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Στα μέσα της τελευταίας δεκαετίας του 20ου αιώνα ξεκίνησε μια συζήτηση για την επέκταση ή όχι του ΝΑΤΟ προς ανατολάς. Επρόκειτο ουσιαστικά για μια συζήτηση μεταξύ ″αμυντικών″ και ″επιθετικών″ ρεαλιστών.

Τα Τουρκικά Fake News

Του Λεωνίδα Κουμάκη
μέλος του ΙΗΑ

Όπως είναι γνωστό, ένα από τα πολύ ισχυρά «όπλα» ενός υβριδικού ή ενός πραγματικού πολέμου αποτελούν οι ψευδείς ειδήσεις που διοχετεύονται κατάλληλα από τους μηχανισμούς προπαγάνδας ενός κράτους, προκειμένου να προετοιμάσουν ή να επηρεάσουν την κοινή γνώμη με την ευρύτατη έννοια της, προς την κατεύθυνση των στόχων του.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί ευρέως τις ψευδείς ειδήσεις (Fake News) σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα (πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, πολιτιστικό, οικονομικό κ.α) προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ποικιλόμορφους στόχους της.

Ο κίνδυνος από το αλαλούμ Μπάιντεν

Η παρατεταμένη πλέον κρίση στην Ουκρανία, οδηγεί χωρίς αμφιβολία σε ένα νέο διεθνές σύστημα, που θα χαρακτηρίζεται από μια πολυπλοκότητα, η οποία συχνά θα προκαλεί περιφερειακές κρίσεις των οποίων το επίπεδο έντασης θα διαφέρει. Το μόνο σίγουρο είναι όλο αυτό το νέο σκηνικό θα έχει ως βασικό πεδίο σύγκρουσης την οικονομία. Ένα επίσης, ξεκάθαρο συμπέρασμα της ουκρανικής κρίσης, είναι το τεράστιο, με δεδομένη την ανυπαρξία στρατηγικής στην Ευρώπη, κόστος που έχει και θα έχει για τη Δύση συνολικά, η ανυπαρξία συγκροτημένης στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

Του Δημήτρη Γ. Απόκη * 

Η παράνομη και εγκληματική εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, αποκάλυψε και αποκαλύπτει κάθε

ΗΠΑ: Καρότο και μαστίγιο στην Ινδία για να μην συνεργάζεται με την Ρωσία

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Ινδία και η Ρωσία είναι φυσικοί σύμμαχοι δηλώνει ο υπουργός Αμυνας Rajnath Singh

Η κυβέρνηση του Biden προσπαθεί να απομακρύνει την Ινδία από την Ρωσία προσφέροντάς της αυξημένη στρατιωτική και οικονομική συνεργασία. Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Wendy Sherman στις 6 Απριλίου σε ακρόαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την πολιτική της Ουάσιγκτον για την Ινδία και τον Ειρηνικό, η κυβέρνηση Biden πρέπει «να βοηθήσει την Ινδία να καταλάβει τι είναι προς το εθνικό της συμφέρον».
Ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Duleep Singh, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στο Νέο Δελχί, τόνισε στις ινδικές αρχές τη σημασία της συμμόρφωσης με αντιρωσικές κυρώσεις και πρόσφερε βοήθεια για τη μείωση της εξάρτησης από τις προμήθειες πετρελαίου από τη Ρωσία.
Σύμφωνα όμως με διαρροές στον Τύπο η απροθυμία του Νέου Δελχί να υποστηρίξει τη θέση των ΗΠΑ σε αυτό το ζήτημα αυξάνει τις εντάσεις στις ινδοαμερικανικές σχέσεις.

”Ψυχρολουσία” από ΝΑΤΟ: ”Η Τουρκία προστατεύει τον συμμαχικό εναέριο χώρο”! – ”Τσιμουδιά” για τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σε νέα ”ψυχρολουσία” προχώρησε το ΝΑΤΟ κατά της Ελλάδας, καθώς αποθέωσε την Τουρκική ΠΑ! Μία Τουρκική ΠΑ η οποία καθημερινά παραβιάζει τον Εθνικό μας Εναέριο Χώρο.

Μετά την εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, η Τουρκία άρχισε σταδιακά να αµφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώµατα της Ελλάδας και να ασκεί µια προκλητικά επιθετική πολιτική.

Στόχος ήταν η µεταβολή του υφιστάµενου status quo στο Αιγαίο, τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι σαφώς καθορισµένο από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο όχι µόνο δεν µετριάστηκε, αλλά αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Τμήμα της ΔΕΠ σε εκπαιδευτικό ρόλο στην Μοζαμβίκη

Από Σαββας Δ. Βλάσσης

Στην Αφρική βρίσκεται ήδη ομάδα στελεχών του Ελληνικού Στρατού, με αποστολή την εθνική συμμετοχή στην Εκπαιδευτική Αποστολή της ΕΕ που έχει αναπτυχθεί στην Μοζαμβίκη (EUTM MOZ). Πρόκειται για 8 στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) με επικεφαλής αξιωματικό βαθμού λοχαγού, που προέρχονται από το ΕΤΑ.

Η αναχώρηση της ομάδος πραγματοποιήθηκε στις

«Δεν βλέπουμε την Τουρκία ως κράτος μέλος της ΕΕ. Ούτε τώρα ούτε στο μέλλον»: Τι λέει η επί Ευρωπαϊκών θεμάτων αυστριακή υπουργός

«Δεν βλέπουμε την Τουρκία ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Επειδή η Τουρκία απομακρύνεται από δυτικές αξίες. Ως προς αυτό υπήρξαμε σαφείς».

Τα παραπάνω δηλώνει η Karoline Edtstadler, Ομοσπονδιακή υπουργός της Αυστρίας, επί Ευρωπαϊκών θεμάτων και του Συντάγματος, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συνέντευξη έγινε στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και η κα Edtstadler αν και αναφέρθηκε στον διαμεσολαβητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την παραβίαση κυριαρχίας κατά τον 21ο αιώνα.»

Νόαμ Τσόμσκι: Η πολιτική των ΗΠΑ εμποδίζει την αποκλιμάκωση στην Ουκρανία

Συνέντευξη στον πολιτικό επιστήμονα, οικονομολόγο, συγγραφέα και δημοσιογράφο, C.J. Polychroniou, έδωσε ο Νόαμ Τσόμσκι αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλεί σεισμό στις διεθνείς υποθέσεις. Ο πόλεμος έχει εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με την εθνική ασφάλεια σε ολόκληρη την Ευρώπη και ταρακουνά την ενεργειακή γεωπολιτική. Επιπλέον, ο πόλεμος φαίνεται να δημιουργεί νέους διαχωρισμούς μεταξύ του Παγκόσμιου Βορρά και του Παγκόσμιου Νότου, ενώ η Ρωσία και η Κίνα ενισχύουν τη στρατηγική τους σχέση.

Οργή του Κυριάκου για την παρατεταμένη «πόρτα» από τον Μπάιντεν

Η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον Τούρκο πρέσβη που εξόργισε τον πρωθυπουργό

Έξω φρενών έγινε ο πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε για την συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο πρέσβη στην Ουάσινγκτον! Ήταν μάλιστα τέτοια η οργή του που ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από τους συνεργάτες του και μάλιστα το μίνι υπουργείο εξωτερικών που έχει συστήσει ο ίδιος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η οργή του πρωθυπουργού είναι απολύτως δικαιολογημένη. Ο Κυριάκος έχει δώσει τα πάντα στους

Ὁ Μπάιντεν αὐξάνει κατά 20% τό ΑΕΠ τοῦ δικτάτορος Μαδοῦρο

Τί ἀποκαλύπτει ἔκθεσις τῆς Credit Suisse τονίζοντας ὅτι δέν πρόκειται γιά «τυπογραφικό λάθος»

ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ἐπιπτώσεις γιά πετρέλαιο καί φυσικό ἀέριο ἐμφανίζονται μία-μία στίς διεθνεῖς ἀγορές. Πολλές ὑπῆρξαν ἀπρόβλεπτες, ἐνῶ ἄλλες ὑπηγορεύθησαν ἀπό τήν ἀνάγκη. Γιά τίς ΗΠΑ, εἶναι προφανές ὅτι ἡ δύναμις τῆς ἀνάγκης ὑπερισχύει τῆς δυνάμεως τῶν Ἀρχῶν πού διέπουν τά δημοκρατικά μας πολιτεύματα. Τῶν Ἀρχῶν πού θέλουμε νά πιστεύουμε ὅτι μᾶς διαφοροποιοῦν ἀπό τά αὐταρχικά καθεστῶτα. Δικαιολογεῖται ἆρά γε ὁ ἀγών ἤ ἡ προσπάθεια περιορισμοῦ τῆς ἐπιθετικότητος ἑνός τέτοιου αὐταρχικοῦ καθεστῶτος, νά ὁδηγεῖ στήν ἐνίσχυση ἑνός ἄλλου; Ἐξ ἴσου αὐταρχικοῦ, ἐξ ἴσου καταπιεστικοῦ, τό ὁποῖο μάλιστα μέχρι χθές κατηγγέλλετο γιά τήν ἀνέχεια στήν

Υδρογονάνθρακες: Οι fast track έρευνες, η πρώτη γεώτρηση και οι στόχοι για παραγωγή πριν το 2030

Γιώργος Φιντικάκης

Το κακό της παρελθόν επιχειρεί να ξορκίσει η χώρα, βάζοντας στόχο με fast track διαδικασίες να έχει εντός του 2023 καθαρή εικόνα ως προς το αν υπάρχουν ή όχι εκμεταλλεύσιμα οικονομικά κοιτάσματα σε θάλασσες και ξηρά.

Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος θα πρέπει να παραμερίσει γραφειοκρατικές διαδικασίες, να εκδώσει ταχύτατα άδειες που περιλαμβάνουν εγκρίσεις από υπουργεία, φορείς και τοπικές κοινωνίες, να ξεπεραστούν οι βέβαιες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε έως τον Μάρτιο του 2023 να έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος των σεισμικών ερευνών και στις έξι περιοχές. Ο λόγος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο (οικόπεδο 10), περιοχή στο Ιόνιο, τη χερσαία περιοχή στα Ιωάννινα που θεωρείται ως η πιο ώριμη και τα δύο θαλάσσια οικόπεδα, δυτικά και ΝΔ της Κρήτης.

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ

Θυμάμαι όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Τομά Πικετί, ένας γάλλος οικονομολόγος, αντιμετωπίσθηκε με δύο υπερβολές.

Η μια ήταν των υποστηρικτών του: τον χαρακτήρισαν νέο Μάρξ.
Η άλλη των…πολύξερων του διαδικτύου. Η επωδός τους ήταν “τι να μας πει και αυτός”.
Και όμως, το βιβλίο του Πικετί “Κεφάλαιο” είναι καταλυτικό στην ανάδειξη των νέων ανισοτήτων.
Ο ΠΙκετί πρότεινε, μεταξύ άλλων, την φορολόγηση των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων απο έναν παγκόσμιο θεσμό για την μείωση των ανισοτήτων.
Το μεγάλο πρόβλημα που αναδύεται στην ευρωπαίκή δύση είναι αυτό. Οι τεράστιες ανισότητες απο τη

Αγώνας δύο εβδομάδων Μακρόν - Λεπέν με το βλέμμα στην Αριστερά - Θρίλερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις(Βίντεο)

Η ακροδεξιά υποψήφια για την γαλλική προεδρία, Μαρίν Λεπέν, μειώνει την διαφορά απέναντι στον απερχόμενο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα κι ενώ οι δύο υποψήφιοι συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία με το βλέμμα στην Αριστερά.

Κλείνει την ψαλίδα η Λεπέν

Η δημοσκόπηση της εταιρείας OpinionWay-Kea Partners που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Les Echos και Radio Classique δείχνει ότι η Λεπέν μειώνει την διαφορά των δύο υποψηφίων προέδρων που θα πάνε στον δεύτερο γύρο κατά μια ποσοστιαία μονάδα παρότι ο Μακρόν παραμένει ο νικητής του δεύτερου γύρου με 54% των ψήφων.

Μητσοτάκης: Επιταχύνονται οι έρευνες για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε 6 περιοχές

Έρευνες σε Κρήτη, Ιόνιο, Iωάννινα και Κυπαρισσιακό κόλπο - ΙΕΝΕ: Πολύ σοβαρές οι ενδείξεις για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ελλάδα - Energean: Προχωρούμε στις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτάσματος φυσικού αερίου στα Ιωάννινα

«Είμαι χαρούμενος που μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε μια νέα αρχή και θέλω να επαναλάβω πως όταν μιλάμε για έρευνες στον τομέα φυσικού αερίου κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα. Έχουμε ενδείξεις που μας κάνουν συγκρατημένα αισιόδοξους. Οφείλουμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν υπάρχουν αποθέματα τα οποία είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμα. Θα το ξέρουμε τέλος του 2023», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του κατά την επίσκεψή του στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων.

Ουκρανία: Τα Bayraktar εξοπλίζονται πλέον με αμερικανικούς πυραύλους APKWS

Του David Hambling

Στο τελευταίο πακέτο βοήθειας που στέλνει το Πεντάγωνο στην Ουκρανία περιλαμβάνονται "πυραυλικά συστήματα καθοδηγούμενα με λέιζερ". Ακούγεται κάπως περίπλοκη η περιγραφή, αφού έχουμε συνηθίσει να λέμε πύραυλο κάθε κατευθυνόμενο βλήμα. Στον αμερικανικό στρατό, όμως, όταν αναφέρονται σε "κατευθυνόμενο πύραυλο" εννοούν ένα συγκεκριμένο όπλο, με το οποίο θα μπορούσε να εξοπλιστεί ο στόλος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 της Ουκρανίας.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM. 11/04/2022

 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM. 11/04/2022

Ρωμανός Γ.: Τι βλέπουν οι αγορές που δεν βλέπουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ; / Ενημέρωση & Σκέψη

Ο Συγγραφέας – Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής κ. Γιώργος Ρωμανός καταθέτει έγγραφα και ντοκουμέντα μιλώντας στον Focus FM 103.6 (11-04-2022 / focusfm.gr).

Δημήτρης Σταθακόπουλος: Τι συμβαίνει με την Αμερικάνικη στάση απέναντι στην Τουρκία

 

Ο Οθωμανολόγος και διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Σταθακόπουλος στο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη

Φίλης Γ.: Θα γίνει τελικά ο αγωγός EASTMED; / Ενημέρωση & Σκέψη

 

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika για τις τελευταίες εξελίξεις στην κατασκευή του αγωγού EASTMED μετά και τις δηλώσεις Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα (11-04-2022 / parapolitika.gr).

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 48η ημέρα εισβολής

 

Η επίθεση στο Ντονμπάς έχει ήδη ξεκινήσει, λέει το Κίεβο

Ενδείξεις ότι η ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς έχει ήδη ξεκινήσει καταγράφονται τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, μεταδίδει το CNN.