Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Γεώργιος Αβέρωφ 1818 – 1899

Επιχειρηματίας και μέγας εθνικός ευεργέτης. Βλάχικης καταγωγής, γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1818 στο Μέτσοβο. Ήταν ο νεώτερος από τα πέντε αδέλφια της οικογενείας και οι γονείς του τον προόριζαν για δάσκαλο στο εκεί σχολείο. Εκείνος, όμως, πνεύμα ανήσυχο, προτίμησε να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό.
Σε ηλικία 22 ετών μετέβη στο Κάιρο για να εργασθεί κοντά στον αδελφό του, ο οποίος είχε υφασματοπωλείο. Γρήγορα άνοιξε τα δικά του φτερά και αρχικά ασχολήθηκε με τη γεωργία, νοικιάζοντας κτήματα πλησίον του Νείλου. Στη συνέχεια επιδόθηκε στο εμπόριο σίτου στη Ρωσία και το 1866 ίδρυσε εμπορικό και τραπεζιτικό οίκο στην Αλεξάνδρεια.

Αυτό το βίντεο του Χάρβαρντ πρέπει να το δει κάθε Έλληνας! Ποια τα «μαθήματα» από την Ελληνική κρίση

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας (2009) και τι δεν ακούσαμε από εχθρούς, φίλους, ακόμα και εκείνους που εκλέξαμε για να μας κυβερνήσουν.

Ότι είμαστε τεμπέληδες, φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, σπάταλοι… Ότι δεν έχουμε επιχειρηματικό πνεύμα και το μόνο που κάνουμε είναι να συντηρούμε, με δανεικά, ένα τεράστιο δημόσιο τομέα.

Σαφώς και σε κάθε κατηγορία υπάρχει ένας πυρήνας αλήθειας, αλλά αυτά ισχύουν για όλους τους λαούς, όλα τα έθνη, όχι ειδικά για τους Έλληνες και σαφώς δεν είναι ο κανόνας.

Ενώ τα Σκόπια είναι η Παιονία θέλουν να είναι «Μακεδονία» – Στο τέλος θα χαθούν από τον χάρτη και θα ησυχάσουμε

Εγκλωβισμένοι στα παραμύθιά τους οι βόρειοι γείτονές μας Σκοπιανοί, τους οποίους η χώρα μας έχει όλη την καλή διάθεση να ωφελήσει αρκεί να σταματήσουν να καπηλεύονται τον ελληνικό πολιτισμό και ιστορία, όπως και το όνομα της Μακεδονίας μας, αντί να κοιτάνε πώς να εξασφαλίσουν το μέλλον τους ως χώρα μέλος της Δύσης, κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνουν ένα «κενό» στον χάρτη μέχρι να χαθούν ολοκληρωτικά. 

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, ο συμπαθής (μέχρι στιγμής) Νίκολα Ντιμιτρόφ, εξέφρασε τη λύπη του με γραπτή του δήλωση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Σέρβου ομολόγου του, Ίβιτσα Ντάτσιτς, από την Αθήνα, ότι το Βελιγράδι διέπραξε λάθος που αναγνώρισε την πΓΔΜ με την αποκαλούμενη «συνταγματική» ονομασία της.

Κύπρος:ΠτΔ: Η Τουρκία παραπλάνησε τον ΓΓ του ΟΗΕ

Απόλυτα σίγουρος για την ορθή στρατηγική που ακολούθησε στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Η πρότασή μας ήταν ξεκάθαρη και κοινή με την ελληνική κυβέρνηση: κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα δημιουργία μηχανισμών εφαρμογής και παρακολούθησης της λύσης όπου θα υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες για την ασφάλεια Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων» αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Κλιμακώνει η Άγκυρα: Προς την Πάφο πλέει τουρκική φρεγάτα - Μετά την αλλαγή πορείας του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός

Μήνυμα της κυπριακής ακτοφυλακής προς την τουρκική φρεγάτα Ίμβρος να μην πλησιάσει το πλωτό γεωτρύπανο West Capella - Ξεκινούν σε λίγες ώρες οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖΚλιμακώνει τις προκλήσεις της η Άγκυρα, λίγες ώρες πριν την έναρξη των γεωτρήσεων στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ: Η τουρκική φρεγάτα Gökçeada (Ίμβρος) πλέει προς την Πάφο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επιπλέον αναφέρουν ότι η ελληνοκυπριακή ακτοφυλακή έστειλε μήνυμα μέσω ασυρμάτου καλώντας την να μην πλησιάσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η φρεγάτα έχει πλησιάσει αρκετά την πλατφόρμα "West Capella", που βρίσκεται στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.