Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ράλι - ξέσπασμα στη Wall Street



  Dow11.043,86272,38 2,53%  



  Nasdaq2.516,6933,46 1,35%  

Η Wall Street σήμερα

Aπό το capital

Τη νευρικότητα των τελευταίων συνεδριάσεων διαδέχθηκε σήμερα το ανοδικό ξέσπασμα των βασικών δεικτών στη Wall Street με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να επανακτά το επίπεδο των 11.000 μονάδων σημειώνοντας άλμα 2,5%.

Το κλίμα στην αγορά διαμόρφωσαν και σήμερα οι εξελίξεις στην Ευρώπη με τους δείκτες να βρίσκουν από νωρίς στήριξη στις προσδοκίες για πιο συντονισμένη δράση στην κατεύθυνση της επίλυσης της κρίσης χρέους.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς βρέθηκαν μάλιστα να σημειώνουν ράλι τα τελευταία λεπτά των συναλλαγών εν μέσω αναφορών για σχέδιο που προβλέπει τη μόχλευση κεφαλαίων στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης με στόχο την ανάσχεση της κρίσης.

Νωρίτερα σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα που φέρουν τα μέλη της ΕΚΤ να εξετάζουν την επαναφορά σε ισχύ του προγράμματος αγοράς καλυμμένων ομολόγων αλλά και των πράξεων παροχής 12μηνου δανεισμού στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Την ίδια στιγμή επέστρεψαν στις αγορές οι εικασίες για το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να προχωρήσει σε μειώσεις των επιτοκίων της καθώς η οικονομική ανάκαμψη φαίνεται να χάνει την ορμή της.

Τις εικασίες πυροδότησαν υψηλόβαθμα στελέχη της κεντρικής τράπεζες με δημόσιες δηλώσεις τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Ξαναχτύπησαν οι Anonymous - Στη φόρα προσωπικά δεδομένα 25.000 αστυνομικών

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/

Τα στοιχεία αυτά αποκτήθηκαν μέσω μιας οργάνωσης που σχετίζεται με την αστυνομία, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο διενεργεί έρευνα.

Πολλά εμπόδια αλλά και επιλογές Αρχίζει ο διπλωματικός μαραθώνιος για την αναγνώριση της Παλαιστινικής Αρχής

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......χρειάζεται 9 ψήφους .......το Ισραήλ έχει βάλει όλα τα μέσα και καραδοκεί και οι ΗΠΑ με Βέτο.......
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/
Η Παλαιστινιακή Αρχή επιδιώκει να γίνει το 194ο μέλος του ΟΗΕ   (Φωτογραφία:  Reuters

Ηνωμένα Έθνη
Κεκλεισμένων των θυρών γίνεται τη Δευτέρα η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας όπου εξετάζεται το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής για αναγνώριση από τον ΟΗΕ.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Από το ιστολόγιο http://glassrbije.org/

Ο αρχηγός του κλιμακίου διαπραγματευτών του Βελιγραδίου στο διάλογο με την Πρίστινα, κ. Borislav Stefanović, επιβεβαίωσε την είδηση ότι ο ίδιος θα συμμετάσχει, αύριο, Τρίτη, στις Βρυξέλλες, στο νέο γύρο των συνομιλιών με εκπροσώπους της επίσημης Πρίστινας, επειδή ο ίδιος είχε λάβει την πληροφορία που λέει ότι στην αυριανή συνάντηση θα διεξαχθούν συνομιλίες, με εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας, και για τις συνοριακές διαβάσεις Brnjak και Jarinje στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, προς την Κεντρική Σερβία. 

Αναθεώρηση σύμβασης φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/
Η Ρωσία συμφώνησε σήμερα να αναθεωρήσει τη σύμβασή της με την Ουκρανία για την πώληση φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ, μετά τις συνομιλίες που είχαν το σαββατοκύριακο οι πρόεδροι και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των δύο χωρών.

Γερμανοί παρατηρητές θα «επιτηρoύν» τις ρωσικές εκλογές

Σχόλιο ιστολογίου μας : ..............και ήδη το Κρεμλίνο ταράχτηκε με αυτή την ανακοίνωση....η αμφισβήτηση αυτή αποτελεί πλήγμα και στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας....
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Θέλουν να διασφαλίσουν το σεβασμό των κανόνων της δημοκρατίας

Παραιτήθηκε ο Αλεξέι Κούντριν Ο Μεντβέντεφ «έφαγε» τον Ρώσο ΥΠΟΙΚ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......ο Μεντβέντεφ ως πρωθυπουργός δεν ήταν και τόσο δημοφιλής , αλλά αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα της σημερινής ηγεσίας της Ρωσίας.......
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Κούντριν, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Κρεμλίνο.

«Καμπανάκι» χτυπά η Κίνα στις ΗΠΑ λόγω Ταϊβάν

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......με τα συνεχιζόμενα λάθη από μεριάς του ΥΠΕΞ (Κλίντον) και την προειδοποίηση της Κίνας......
Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Η απόφαση των ΗΠΑ να αναβαθμίσουν το στόλο των πολεμικών αεροσκαφών F-16 της Ταϊβάν, εξόργισε τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας ο οποίος κάλεσε την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον «να επανεξετάσει» , τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να βλάψει την «εμπιστοσύνη» μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο πακιστανικός Στρατός δεν θα διεξάγει επιχείρηση κατά της ομάδας Χακάνι


Σχόλιο ιστολογίου μας : ......άσχημα τα νέα για τις ΗΠΑ που γίνονται ακόμα χειρότερα ......
Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/26/56749333.html
Photo: EPA
Η ανώτατη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν αποφάσισε να μην διεξάγει ένοπλη επιχείρηση κατά της ομάδας Χακάνι, όπως επιμένουν οι ΗΠΑ.

«Αδικαιολόγητα πυρά» Αποζημίωση στην οικογένεια Παλαιστίνιας που σκοτώθηκε από την ισραηλινή αστυνομία

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...επίσης αναμενόμενες είναι οι συναντήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς με τον Νασράλα της Χεζμπολάχ ......με κύρια θέματα παλαιστινιακό και Συρία.....
Από το ιστολόγιο
Τα πυρά «δεν είχαν στόχο αυτούς που πετούσαν πέτρες και ήταν αδικαιολόγητα» αποφάνθηκε το Δικαστήριο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Η Ρωσία υποστηρίζει την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....έχει μεγάλη σημασία η δήλωση, γιατί ο Λίβανος προεδρεύει τον επόμενο μήνα στο Συμβουλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ .....όπως και σημαίνει κινητοποίηση του θέματος των γεωτρήσεων και της αμφισβήτησης από την μεριά του Λιβάνου της ΑΟΖ της Κύπρου.....
Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/26/56776266.html
Photo: EPA

Η Ρωσία υποστηρίζει την ενότητα, την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ σε συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι.

Συρία: Τανκς ισοπεδώνουν πόλεις

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις καταστολής των κινητοποιήσεων εναντίον του καθεστώτος από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Χάμα. . . όταν συριακές δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν στην πόλη Χιλφάγια και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως σε σπίτια και σε κτίρια στην περιοχή», όπως ανέφεραν ακτιβιστές οι οποίοι εδρεύουν στο Λίβανο.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, πάνω από 50 άρματα μάχης σφυροκόπησαν την περιοχή αλ Ραστάν, στην επαρχία Χομς, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας πέντε, ενώ οι επικοινωνίες στην πόλη αλ Ραστάν έχουν διακοπεί στην πόλη.

Η αντίθεση στο Παλαιστινιακό κράτος ισχυροποιεί τον Νετανιάχου

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, μετά την ομιλία στον ΟΗΕ, ο ισραηλινός Πρωθυπουργός αύξησε θεαματικά τη δημοτικότητα του.
Η πλήρης απόρριψη του αιτήματος της Παλαιστινιακής αρχής για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους και η πρόσκλησή του να αναγνωρίσουν οι Παλαιστίνιοι το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος, εκτόξευσε τη δημοτικότητα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Απειλή ο Καντάφι» λέει η κυβέρνηση Σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της Σύρτης, αντιστέκονται ακόμα οι κανταφικοί

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4660050
Οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, υποστηριζόμενες από ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη, εξακολουθούν να μάχονται στα ανατολικά προάστια της Σύρτης με άνδρες που παραμένουν πιστοί στον συνταγματάρχη Καντάφι, σε μία προσπάθεια να καταληφθεί η πόλη-προπύργιο των κανταφικών. Όπως υποστηρίζουν έχουν πραγματοποιήσει πρόοδο αλλά μάλλον απέχουν από την πλήρη κατάληψη.

Από την πόλη, μεταδίδουν ανταποκριτές, ακούγονται εκρήξεις μετά την προέλαση των εξεγερμένων από τα ανατολικά ενώ αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έβαλαν εναντίον θέσεων των δυνάμεων του Καντάφι. Την ίδια ώρα, στη δυτική πλευρά της Σύρτης άρματα των δυνάμεων του Συμβουλίου βάλουν εναντίον στόχων στο κέντρο της πόλης.

Κίνδυνος για τους κατοίκους του νησιού Έγκλημα με τα απόβλητα περλίτη στη Μήλο

Σχόλιο ιστολογίου μας:πρασινη αναπτυξη το είπαμε κύριε υπουργέ μας;

Από το protothema

Συγκεκριμένα, τα πρώτα ευρήματα της έρευνας, που έγινε στις αρχές του καλοκαιριού σε κατοίκους του νησιού, αποκάλυψαν πνευμονολογικά και οφθαλμολογικά προβλήματα από την εισπνοή και την έκθεση στον περλίτη που διαχέεται στον αέρα και ρίπτεται στη θάλασσα από τη βιομηχανία S&B του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Κατόπιν των ανησυχητικών αυτών ευρημάτων, την προηγούμενη Τετάρτη ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος εξέδωσε μια υγειονομική διάταξη -ισοδύναμη με νόμο- που δίδει εντολή στη ρυπαίνουσα εταιρεία να θάψει εδώ και τώρα όλα τα απόβλητά της, αντί να τα ρίχνει στη θάλασσα και να τα αφήνει να αιωρούνται στον αέρα. Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Υγείας αποφασίζει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των κατοίκων του νησιού, μετά και τα ανησυχητικά ευρήματα της επιδημιολογικής μελέτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τα οποία προκύπτουν σαφείς ενδείξεις χρόνιων πνευμονοπαθειών και βεβαιότητα οφθαλμολογικών παθήσεων εξαιτίας ερεθισμών από την αέρια και θαλάσσια ρύπανση που προκαλεί ο περλίτης.

Ο Πόντος ως Ανθεκτικότητα του Ελληνισμού Διάλεξη του Νίκου Λυγερού

                                                     Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα 
                                               "Ο Πόντος ως Ανθεκτικότητα του Ελληνισμού"
                                                      Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 
                                                     στο Σύλλογο Ποντίων Ρόδου "Ο Διγενής"

Ισλαμικές εξτρεμιστικές ΜΚΟ σε Βαλκανικές χώρες

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Του Ιωάννη Μιχαλέτου
Βοσνία -Ερζεγοβίνη
Το κράτος στα Βαλκάνια με τη μεγαλύτερη εμπλοκή εξτρεμιστικών οργανώσεων Ισλαμικής υφής είναι η Βοσνία. Τον Οκτώβριο του 2002 το Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ονομάτισε οργανώσεις οι οποίες εμφανιζόταν ως φιλανθρωπικά σωματεία, ενώ στην πραγματικότητα δρούσαν ως προκάλυμμα για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, ανά την υφήλιο.

Ενοχλημένος ο Νετανιάχου από τις δηλώσεις Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Ως λανθασμένες και σκανδαλώδεις χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τουρκική επιδρομή κατά Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν βάσεις του ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) στο βόρειο Ιράκ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, δήλωσε σήμερα ο Ντοζντάρ Αμό, εκπρόσωπος των Κούρδων ανταρτών. Οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής και διήρκεσαν περίπου μία ώρα.

Απειλές χωρίς αντίκρυσμα από τη Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://strategyreports.wordpress.com/

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Piri Reis πλέει σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πάφου και πιθανότατα θα πραγματοποιήσει διέλευση έξω από την ζώνη ασφαλείας των 5 ναυτικών μιλίων από τη γεώτρηση, όπου η Noble Energy συνεχίζει κανονικά τις εργασίες της και έχει φθάσει ήδη σε βάθος 2.800 μέτρων. Η πορεία του τουρκικού σκάφους σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις περί διεξαγωγής ερευνών στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας προκαλεί εύλογα την ανησυχία της κοινής γνώμης σε Ελλάδα και Κύπρο ωστόσο πρέπει να γίνει σαφές ότι:
1. Το σκάφος του  Ινστιτούτου Θαλλασίων Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Σμύρνης είναι παρωχημένο τεχνολογικά και σύμφωνα εμπειρογνώμονες, δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει έρευνες σε βάθος πέραν των 1200 μέτρων. H παρουσία του Piri Reis στην προαναφερθείσα περιοχή συνοδεία ναυτικής δύναμης έχει ως μοναδικό στόχο την άσκηση πίεσης προς τη Λευκωσία ώστε να διακόψει τις έρευνες υδρογονανθράκων ή να συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αποδεχθεί τις τουρκικές θέσεις (πρόταση 4 σημείων Eroglu).

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ, ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Δεν τρομάζει κανέναν η Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου κάλεσε εκ νέου την Τουρκία και την τ/κ ηγεσία να συνεργαστούν για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ώστε Ε/κ και Τ/κ να μπορούν να απολαύσουν τους καρπούς της συνεργασίας τους στο πλαίσιο της ενωμένης ομοσπονδιακής Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Τουρκία καταγράφει ήδη αποτυχίες

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Η. Κουσκουβέλης: Δεν μπορεί κάποιος να ξεστομίζει τέτοιες απειλές και να μην έχει κόστος
ΤΟΥΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Οι τουρκικές απειλές πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σημειώνει σε συνέντευξή στον «Φ» ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης προσθέτοντας πως την απειλή ένας σώφρων κυβερνήτης, πολιτικός ή αναλυτής δεν χρειάζεται να την ακούσει να διατυπώνεται. Οφείλει, όπως τονίζει, να τη διαβλέπει και να την προαισθάνεται.
Ο κ. Κουσκουβέλης υποδεικνύει πως στην προκειμένη περίπτωση, με βάση τα όσα γνωρίζει, θεωρεί πως η Τουρκία έχει ήδη κάνει πίσω και περιορίζεται σε ρητορικά, κατόπιν εορτής, πυροτεχνήματα. Ο καθηγητής Κουσκουβέλης θεωρεί πως η Τουρκία καταγράφει αποτυχίες στην εξωτερική της πολιτική, ενώ σε σχέση με το διεθνές περιβάλλον που διαμορφώνεται με τις συμμαχίες και συνεργασίες που αναπτύσσονται αναφέρει πως στην πολιτική και, ιδιαίτερα, τη διεθνή, δεν υπάρχουν φιλίες. Πλην όμως όλοι οι συγκεκριμένοι παράγοντες, επί του παρόντος, είναι «φίλοι», σημειώνει για να επισημάνει τα εξής: «Οι «φίλοι» θα επιχειρήσουν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη τους. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς. Αρκεί να έχουμε στρατηγική που δεν έχουμε».

ΚΥΝΗΓΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/
Εφ. Σαμπάχ 26-9-2011
Κυνήγι Ισραηλινών στο Facebook
Υπηρεσίες πληροφοριών μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από εικόνες από την στιγμή της επίθεσης, εντόπισαν ένα-ένα τα ονόματα των Ισραηλινών στρατιωτών που μετείχαν στην επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά. Και αυτό το σχεδιάγραμμα με τα 174 ονόματα παραδόθηκε στον εισαγγελέα Ακίφ Εκιντζί.

12ωρα στο ΥΕΘΑ κι όχι μόνο λόγω Πίρι Ρέϊς

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

“Πήξιμο” μεγάλο στο ΥΕΘΑ με την έναρξη της άσκησης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.Η άσκηση ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου και είναι άσκηση επί χάρτου. Αυτό σημαίνει ότι άπαντες “βαράνε” 12ωρα.

Δημιουργία «οικοπέδων»: Η Κύπρος μπορεί… εμείς;

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Η άμεση δημιουργία «οικοπέδων» στο Λιβυκό πέλαγος, στα νότια της Κρήτης, είναι η μόνη απάντηση στο τεράστιο υπαρξιακό, οικονομικής φύσης και υφής, πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας τον τελευταίο διάστημα.
Ο Ομότιμος Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δρ. Αντώνης Φώσκολος, με ένα μικρό αλλά καλαίσθητο και σαφές βιντεάκι παρουσιάζει με πολύ λίγα λόγια, αρκετούς χάρτες και όμορφη μουσική, όλα αυτά τα οποία θα έπρεπε το ελληνικό κράτος να είχε κάνει εδώ και δεκαετίες, έτσι ώστε να μεγαλώσει την πίττα. Όχι για να φάνε οι λίγοι, αλλά για να την εκμεταλλευτούν οι πολλοί, οι Έλληνες, οι οποίοι αλόγιστα δανείζονταν, για να δημιουργήσουν μία επίπλαστη εικόνα «ευμάρειας» η οποία σήμερα φαίνεται σα μία εικόνα από ένα παρελθόν το οποίο δεν θα μπορέσουμε ποτέ πλέον να αγγίξουμε.
Ίσως όμως και αυτό να μην είναι άσχημο. Ας μη ξεχνάμε πως σε πολλές θρησκείες ο «εξαγνισμός» λαμβάνει χώρα διά του… πυρός αλλά και του… ύδατος. Σήμερα, ο Ελληνισμός … εξαγνίζεται διά του πυρός, αφού η κάθε οικογένεια βλέπει κόπους μία ζωής να εξαφανίζονται από μπροστά της με το μέλλον να φαντάζει ακόμα πιο αβέβαιο από το σήμερα.

Στην αγορά πλωτού γεωτρύπανου ενδέχεται να προβεί η Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να αποκτήσει πλήρη ανεξαρτησία στα μέσα που χρειάζεται για την πραγματοποίησε γεωτρήσεων στην Αν Μεσόγειο επιβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ ο οποίος δήλωσε ότι εάν χρειαστεί η τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) θα αγοράσει μια πλατφόρμα γεωτρήσεων αξίας 1.5 δισ. δολαρίων.
Το εγχείρημα αυτό κατά τον Τούρκο υπουργό είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Αναφορικά με τις τουρκικές έρευνες ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι έχει καθοριστεί ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες πετρελαίου της χώρας του στη Μεσόγειο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έκτακτη συνάντηση Merkel - Sarkozy την 1η Οκτωβρίου; - Στο επίκεντρο Ελλάδα, ευρώ και προστασία τραπεζών

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd)Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις επί ευρωπαϊκού εδάφους, υπό το βάρος των αλλεπάλληλων αρνητικών σεναρίων για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας που απειλούν και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα στο σύνολό του.

Too little,too late...

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

"Τoo little too late". Aυτό ήταν το μήνυμα που έλαβε ο υπουργός Οικονομικών κ.λ Ευάγγελος Βενιζέλος από την επικεφαλής του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου, κ. Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και από τον Πολ Τόμσεν, τον εκπρόσωπο του Ταμείου στην Αθήνα.


Η δυσπιστία και η δυσφορία του ΔΝΤ ήταν έκδηλη και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, βρέθηκε για μια ακόμη φορά σε δύσκολη θέση, καθώς το Ταμείο αλλά και οι ευρωπαίοι ομόλογοί του, του ζήτησαν ξεκάθαρες απαντήσεις.
Στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στην οποία παραβρέθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το ελληνικό πρόβλημα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων και οι δανειστές μας διαμήνυσαν στο οικονομικό ότι βασική προϋπόθεση για να εκταμιευτεί η έκτη δόση αποτελεί η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και η αξιολόγηση από αυτή της ελληνικής οικονομίας.

Σόιμπλε: Όχι στην ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αυστρία: Η διαγραφή του ελληνικού χρέους συνιστά έσχατη λύση

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

  Το ενδεχόμενο διαγραφής ελληνικού χρέους συνιστά την έσχατη λύση για να βοηθηθεί η υπερχρεωμένη Ελλάδα στη μείωση του χρέους της, τόνισε σήμερα η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη, επισημαίνοντας πως πέραν αυτού, η ευρωζώνη δεν διαθέτει προς το παρόν κάποια διαδικασία για μια τέτοια διεκπεραίωση, κάτι που θα υπάρξει μόνον από το 2013.

Bini Smaghi της ΕΚΤ: Πρέπει να γίνουν περισσότερα

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Η Ευρωζώνη έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα για την επίλυση της κρίσης χρέους, συμφωνώντας για παράδειγμα στην επέκταση των αρμοδιοτήτων του EFSF, ωστόσο χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη, δήλωσε σήμερα το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Lorenzo Bini Smaghi μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη.

Αν και παραδέχτηκε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανέλαβαν δράση με κάποια καθυστέρηση και υπό την πίεση των αγορών, ο Bini Smaghi υπογράμμισε ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ωστόσο, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα, πρόσθεσε.

Ο Bini Smaghi σημείωσε ότι η ενίσχυση της οικονομικής δύναμης πυρός του EFSF κατά τα πρότυπα των προγραμμάτων που χρησιμοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το 2008 είναι ήδη υπό εξέταση.

Κομισιόν: Δε θα αποφασίσουμε για την έκτη δόση στις 3 Οκτωβρίου

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4659979
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα αποφασίσει για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου στη συνάντηση του Eurogroup στις 3 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Η συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών θα γίνει στο Λουξεμβούργο, όμως η απόφαση δε θα ληφθεί πριν την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και την ολοκλήρωση του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τον Αμαντέου Αλταφάζ.

Σημαντικά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/


Μοχλός ανόδου οι τραπεζικές μετοχές

Μας γύρισαν στη δραχμή οι Αμερικανοί!

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Παρά τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν εδώ και μήνες για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η χώρα μας εξακολουθεί να έχει ως νόμισμα το ευρώ. Όχι όμως για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Τζ. Βάιντμαν: Απειλείται η γερμανική οικονομία από την κρίση χρέους

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/
Ανήσυχος εμφανίζεται ο επικεφαλής της Bundesbank

Η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, αλλά πιθανόν να αποδυναμωθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, λόγω της κρίσης και της οικονομικής αναταραχής στην Ευρωζώνη.  Αυτά προβλέπει, μεταξύ άλλων,  ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Απώλειες 1,67% στο Χ.Α.

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2062737

Με αρνητικό πρόσημο, στις 784,65 μονάδες, τερμάτισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας απώλειες 1,67%.
Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε σε 46,98 εκατ. ευρώ. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος κατέγραψε «βουτιά» 6,27%.

"Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει"

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........πόσο ποιος κοντινός μας από τον Χορσ(τ) για να μας πει την αλήθεια?
Τα ακούς troll?
Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Ως χώρα που ζει με τις δόσεις της τρόικας περιγράφει την Ελλάδα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ. Τι λέει για τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. "Αν μιλάς με Παπανδρέου-Βενιζέλο όλα φαίνονται μια χαρά" αναφέρει σκωπτικά

Ξεσηκωμός για την «απόβαση στη Λήμνο»

Από το ιστολόγιο http://strategyreports.wordpress.com/

Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ αποβιβάζεται σε ένα νησί της Μεσογείου, το οποίο δεν κατονομάζεται αλλά παρουσιάζεται. Πρόκειται για τη Λήμνο, στην οποία η ομάδα των ειδικών δυνάμεων, στην προσπάθειά της να φέρει σε πέρας την αποστολή, «θα αντιμετωπίσει όλους τους κινδύνους του σύγχρονου πολέμου».

Σε 3 με 4 χρόνια θα μπορεί η Κύπρος να χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο από το τεμάχιο 12

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/
 Η Κύπρος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για παραγωγή ηλεκτρισμού και για άλλες χρήσεις το φυσικό αέριο που θα εξαχθεί από το τεμάχιο 12 σε 3 με 4 χρόνια, δήλωσε ο κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Πάνος Παπαναστασίου.
Όπως εξήγησε στον ΑΣΤΡΑ οι ανάγκες της Κύπρου είναι πολύ μικρές και το αέριο θα μεταφερθεί με αγωγούς και σε αέρια μορφή.

Τι λένε τα τούρκικα δημοσιεύματα για το Πιρί Ρείς

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/
Η ανεπάρκεια του 33 ετών σεισμογραφικού πλοίου Πιρί Ρείς είναι θέμα συζήτησης στις τουρκικές εφημερίδες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μέμφονται την κυβέρνηση Ερντογάν ότι ”κοκορεύεται, χωρίς να έχει φροντίσει να έχουμε ένα σοβαρό σεισμογραφικό πλοίο”.

Στο όνομα της Κύπρου οι έρευνες της τουρκικής ΤΡΑΟ Ερογλου: Εχουμε δικαιώματα από το νότο στο βορρά

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/
Στο όνομα της Κύπρου θα κάνει τις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο η τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ), στο πλαίσιο της ''συμφωνίας οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας'' μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, δήλωσε ο  Ντερβίς Ερογλου, επιστρέφοντας χθες νωρίς το απόγευμα στα κατεχόμενα από τη Νέα Υόρκη μέσω Κωνσταντινούπολης.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ Αρχίζει σεισμικές έρευνες το Πίρι Ρέις

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=212111&-V=articles
Το απόγευμα αρχίζει τις σεισμικές έρευνες στην περιοχή που έχει καθοριστεί το τουρκικό πλοίο Πιρί Ρείς, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τεχνολογικού και Θαλασσίων Επιστημών Ινστιτούτου, Χουσείν Αβνί Μπενί.

Οπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Μπενί δήλωσε στον ανταποκριτή του στην Σμύρνη ότι το Πιρί Ρείς συνεχίζει την πορεία του χωρίς πρόβλημα και κοντεύει να φτάσει στην περιοχή που καθορίστηκε και πως έχουν καταστήσει επικοινωνία με δορυφορικό τηλέφωνο.

Μιλιέτ: “Ο «ξεροκέφαλος» Κασίνης ευθύνεται για τις γεωτρήσεις»

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/422380

Ενδιαφέρον μπορεί να χαρακτηριστεί δημοσίευμα της Μιλιέτ το οποίο υποστηρίζει ότι ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ήθελε να διακοπούν οι διαδικασίες γεώτρησης στο οικόπεδο 12 όσο διαρκούν οι συνομιλίες, τελικά ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις με πρωτοβουλία του «ξεροκέφαλου» όπως τον χαρακτηρίζουν Σόλωνα Κασίνη.

Μια δυνατή ανάλυση για τα ενδεχόμενα από την πολιτική της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_3191.html#more
Χάρτης που σχεδιάστηκε από τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Άγκυρας και θεωρητικό της Τουρκίας για θέματα χωρικών υδάτων, υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, Prof. Dr. Sertaç Başeren, που δείχνει τις προθέσεις της Τουρκίας. 

Η Τουρκία, οι απειλές και ο θησαυρός
του Απόστολου Αποστολόπουλου

¨ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΗΡΕ 50% ;¨

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/
Εφ. Ζαμάν 23-9-2011
Αρθρογράφος Ιχσάν Νταγί
Οι ¨Τρελλοί Τούρκοι¨ επιστρέφουν ;
Όταν σε ένα θέμα εμπλέκεται και το Κυπριακό ¨ενδιαφέρομαι¨. Γιατί ξέρω ότι η Κύπρος είναι ο πιο πετυχημένος χώρος δράσης της Εργκενέκον. Το οξυγόνο για την επιβίωση της αυταρχικής πολιτικής έρχεται από το νησί. Έμεινε κανείς μήπως που να μην ξέρει ότι ομάδα που είχε συνεργαστεί με Ντενκτασικούς προσπάθησε να κάνει πραξικόπημα το 2004 με πρόφαση το Κυπριακό ;

Ερντογάν : “Η Μεσόγειος ήταν μια τουρκική λίμνη και μερικοί βρήκαν το πεδίο άδειο”

Σχόλιο ιστολογίου μας :........ξέρατε και από λίμνες εκεί στις στέπες της Μογγολίας????
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/
Βρήκαν την Μεσόγειο άδεια και κάνουν ό,τι θέλουν δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας την παρουσία του τουρκικού στόλου στην περιοχή, μετά την κρίση με τις γεωτρήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ισραήλ προς Κύπρο:"Δώστε μας αεροδρόμιο για τα μαχητικά μας".

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8538

Τη χρήση της αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου φέρεται να ζητούν οι ισραηλινοί από τη Κύπρο.

Παπανδρέου προς Ερντογάν: «Θα πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και ηρεμία»

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......του τα είπες χύμα και τσουβαλάτα .....τρόμαξε τώρα λες????
Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

  «Σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και ηρεμία.

Ύποπτες κινήσεις του OGS Explora μεταξύ Τουρκίας-Κύπρου

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Ύποπτες  εργασίες  χαρτογράφησης του βυθού της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων εκτελεί το γνωστό ιταλικό ερευνητικό πλοίο OGS Explora.

Κλιμακώνει η Τουρκία Piri Reis και πολεμικά προς το Οικόπεδο 12

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20890
Κλιμακώνει την κατάσταση η τουρκική κυβέρνηση, την παραμονή της Ημέρας του Τουρκικού Ναυτικού (27/9), καθώς στέλνει το ερευνητικό σκάφος Piri Reis ανοιχτά της Κύπρου, σε διεθνή ύδατα ωστόσο.

Η ύπαρξή του και μόνο στην ΑΟΖ δε σημαίνει κάτι από μόνο του, αφού δεν παραβιάζει υπό κάποια έννοια τα χωρικά ύδατα. Το προκλητικό είναι, με βάση τις πληροφορίες του Defencepoint.gr, ότι θα συνενωθεί με ναυτική δύναμη που αποτελείται από μία φρεγάτα, δύο ταχέα περιπολικά κατευθυνομένων βλημάτων και δύο κορβέτες. Όλα μαζί τα πλοία θα βρεθούν δυτικά του Οικοπέδου 12.

Credit Suisse: Μόνο με την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα ανακάμψουν οι αγορές - RBS: Μην αποκλείετε ακόμη και την άτακτη χρεοκοπία

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη εκφράζει ο Bob Parker, ανώτατο στέλεχος της Credit Suisse, τονίζοντας ωστόσο ότι η ελεγχόμενη χρεοκοπία δεν μπορεί να αποφευχθεί, προκειμένου να αποτραπεί μια μεγαλύτερη επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Σύμφωνα με τον Parker υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι διεθνείς αγορές να ανακάμψουν, εάν εφαρμοστεί ένα αξιόπιστο σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας και εάν υπάρξει σημαντική νομισματική χαλάρωση.
Την ίδια ώρα η RBS εκτιμά ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα εισέλθει σε καθεστώς ύφεσης άμεσα και πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους.
"Η Ευρωζώνη θα βυθιστεί στην ύφεση στη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου του 2011", δηλώνει ο Silvio Peruzzo, οικονομολόγος της RBS.
Κατά τον Peruzzo οι πιθανότητες μιας άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας παραμένουν αυξημένες και για το λόγο αυτό, η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, όταν έρθει, θα είναι ιδιαιτέρως μετριοπαθής.

www.bankingnews.gr   

ΕΥΡΩΠΗ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ: Η Ελλάδα στο επίκεντρο μίας φανταστικής ιστορίας συνωμοσίας

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μπορεί να μην συμφωνούμε πλήρως ως προς τα συμπεράσματα , αλλά είναι ένα εξαιρετικό κείμενο που αξίζει κανείς να διαβάσει......
Πάντως μας έβαλε σε σκέψεις μια πρόταση /συμπέρασμα : Δεν είναι καλύτερα να παραμείνουμε ήρεμοι, αφήνοντας τα θηρία να αλληλοκατασπαραχθούν (δεν είναι μόνο οι Η.Π.Α. και η Γερμανία αλλά, επίσης, η Κίνα και η Ρωσία), περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να υποστηρίξουμε τα δικά μας συμφέροντα; Η «μπάλα» είναι άλλωστε στο δικό μας γήπεδο και εμείς μπορούμε να τη στείλουμε εκεί που θα επιλέξουμε ελεύθερα – αρκεί να πάψουμε να εστιάζουμε στην άθλια πολιτική εθνικής υποτέλειας, την οποία μας επιβάλλουν χωρίς να το θέλουμε.
Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/
Η Ελλάδα στο επίκεντρο μίας φανταστικής ιστορίας συνωμοσίας, στην οποία συμμετέχουν οι Η.Π.Α. και η Γερμανία, με στόχο την απόκρυψη των προβλημάτων τους, καθώς επίσης την ηγεμονία της πλουσιότερης ηπείρου του πλανήτη


Η θεωρία της συνωμοσίας στην κοινωνία είναι η άποψη ότι, η εξήγηση ενός κοινωνικού φαινομένου συνίσταται στην ανακάλυψη των ανθρώπων ή των ομάδων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμβεί αυτό το φαινόμενο – ενώ το έχουν σχεδιάσει και συνωμοτήσει για να το προκαλέσουν.