Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Από το ιστολόγιο http://glassrbije.org/

Ο αρχηγός του κλιμακίου διαπραγματευτών του Βελιγραδίου στο διάλογο με την Πρίστινα, κ. Borislav Stefanović, επιβεβαίωσε την είδηση ότι ο ίδιος θα συμμετάσχει, αύριο, Τρίτη, στις Βρυξέλλες, στο νέο γύρο των συνομιλιών με εκπροσώπους της επίσημης Πρίστινας, επειδή ο ίδιος είχε λάβει την πληροφορία που λέει ότι στην αυριανή συνάντηση θα διεξαχθούν συνομιλίες, με εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας, και για τις συνοριακές διαβάσεις Brnjak και Jarinje στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, προς την Κεντρική Σερβία. 



Επιπλέον, ο κ. Στεφάνοβιτς είπε ότι οι συνομιλίες επί του προκειμένου πρόκειται να χωριστούν από τις συνομιλίες για τα θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του τακτικού διαλόγου, και ότι τα θέματα αυτά είναι οι Τηλεπικοινωνίες, οι περιφερειακές πρωτοβουλίες και η τροφοδοσία των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου με ηλεκτρικό ρεύμα. 
Στη συνέχεια, ο κ. Stefanović εκτίμησε ότι οι επικείμενες συνομιλίες για τις συνοριακές διαβάσεις θα γίνουν δύσκολες. Τέλος, ο ίδιος ανέφερε πως δεν πρέπει να αναμένουμε ότι η λύση επί του προκειμένου θα επιτευχθεί αμέσως, και τόνισε πως είναι καλό το γεγονός που η διαδικασία συνομιλιών για το θέμα αυτό έχει αρχίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου