Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Δολιανά - Όταν ο Νικηταράς ονομάστηκε Τουρκοφάγος - Έλξατε Σπάθην(Βίντεο)

 

 Δολιανά - Όταν ο Νικηταράς ονομάστηκε Τουρκοφάγος - Έλξατε Σπάθην

18 Μαΐου 1821 : Η μάχη των Δολιανών

Οι έλληνες επαναστάτες υπό τον Νικηταρά νικούν τους Τούρκους στα Δολιανά της Αρκαδίας στις 18 Μαΐου 1821 και επισφραγίζουν τη μεγάλη νίκη στο Βαλτέτσι (12-13 Μαΐου).

Ο κλοιός γύρω από την Τριπολιτσά σφίγγει, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Μετά την ήττα στο Βαλτέτσι, το σχέδιο των Τούρκων για προέλαση στη Μεσσηνία από το δρόμο της Μεγαλόπολης είχε αποτύχει.

Έτσι, ο κεχαγιάμπεης του Μοριά, Μουσταφάμπεης, υποχρεώθηκε να αναθεωρήσει το σχεδιασμό του και να εφαρμόσει άλλη τακτική για να αντισταθμίσει την ήττα του.

Τα F-35 και η Κύπρος

Του Αλέξανδρου Δρίβα, Διεθνολόγου -Συντονιστή του Τομέα Ευρασίας & Ν. Α. Ευρώπης στο ΙΔΙΣ – Research Fellow in HALC (Hellenic American Leadership Council) 

Το ΗΑLC (Hellenic American Leadership Council) κάποτε αγόρασε χώρο στους ΝΥΤ για να ξεκινήσει καμπάνια εναντίον της απόκτησης του F-35 από την Τουρκία.

Αρκετά χρόνια πριν η κακοσμία των εξοπλισμών, στέρησε από την Ελλάδα την ευκαιρία να είναι co-producer των F-35.

Η Τουρκία ήταν συμπαραγωγός χώρα. Η Τουρκία είχε στο σχεδιασμό της να αποκτήσει 100 F-35. Τότε όλοι έλεγαν ”τι θα κάνουμε αν η Τουρκία τα πάρει”.

Μισό αιώνα μετά και οι κηδείες συνεχίζονται: Οι αφηγήσεις, το ξυπνητήρι και η καθημερινότητα της λήθης

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το περασμένο Σαββατοκύριακο τελέστηκαν δύο κηδείες πεσόντων κατά την εισβολή. Οι συγγενείς τους, σαράντα οκτώ χρόνια μετά, παρέλαβαν τα οστά των δικών τους ανθρώπων για να ταφούν. Οι κηδείες αυτές παραμένουν το ξυπνητήρι για να θυμίζει την εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή. Είναι αυτή η τραγικότητα, που βιώνει η Κύπρος τόσα χρόνια. Το μαρτύριο με τους αγνοούμενους το κουβαλάνε οι οικογένειες μία ολόκληρη ζωή. Ακόμη κι όταν άρχισε το πρόγραμμα των εκταφών, ξεκίνησε η διαδικασία παράδοσης μερικών οστών, για να τελεστούν οι κηδείες, τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Σε ένα μικρό κασόνι, τυλιγμένο με σημαίες, οι άνθρωποί τους, τους οποίους περίμεναν κάθε μέρα, κάθε στιγμή από το 1974.

Αποκάλυψη Bloomberg το μπλόκο Τουρκίας σε ΝΑΤΟ: Αυτά ζητάει ως ανταλλάγματα

Καθώς η Τουρκία απειλεί να μπλοκάρει τις υποψηφιότητες για ένταξη στο ΝΑΤΟ από τη Σουηδία και τη Φινλανδία στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Bloomberg μίλησε σε τρεις ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους για το τι επιδιώκει η κυβέρνησή τους να επιτύχει με τα υψηλά διακυβεύματα.

Οι αξιωματούχοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, λέγοντας ότι δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν δημόσια για τις εσωτερικές κυβερνητικές διαβουλεύσεις και όλοι έδωσαν σε γενικές γραμμές παρόμοιες εκτιμήσεις.

To Bloomberg αποκαλύπτει τα θέματα που θέτει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ και τι ανταλλάγματα επιδιώκει να κερδίσει:

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και ο ρόλος της Ελλάδος στην ευρύτερη περιοχή

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι συνομιλίες του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, οι άλλες επαφές του και οι δημόσιες παρεμβάσεις του ανέδειξαν το πολύ καλό επίπεδο, στο οποίο βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Στις πολύ καλές σχέσεις αναφέρθηκε τόσο ο κ. Μπάιντεν όσο και ο κ. Μητσοτάκης και τούτο επιβεβαιώνεται και από τη μεγάλη γκάμα θεμάτων που συζητήθηκαν και τις συγκλίσεις, που έχουν καταγραφεί. Αναφορικά με τα νέα στοιχεία σε αυτό το παζλ που συνθέτουν τα ελληνοαμερικανικά είναι και η ειλημμένη, όπως αναφέρθηκε, απόφαση της Αθήνας ότι το μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς, που θα επανδρώσει την Πολεμική

Μια ομιλία που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική αλλά μόνο εάν...

Δημοσθένης Γκαβέας
Blog Editor

Η ευχή είναι να μην πρόκειται για μια εξαιρετική προεκλογική ομιλία αλλά να γίνει πράξη που θα αλλάξει την μονίμως δύσκολη καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι χαρακτήρισε την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Αμερικάνικο Κογκρέσο ως «μοναδικής έμπνευσης», συγκρίνοντάς τη μάλιστα με εκείνη του προέδρου της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ με θέμα τη Δημοκρατία την οποία εκφώνησε πριν από 30 χρόνια.

”Ψάχνονται” για νέα κρίση – Τουρκικό ΛΣ: ”Οι Έλληνες βασανίζουν τους μετανάστες-Τους κλέβουν χρήματα & κινητά”!

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σε μία απίστευτη πρόκληση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Αντιναύαρχος Σερκάν Τεζέλ, Διοικητής της Περιφέρειας Αιγαίου Πελάγους του Λιμενικού Σώματος!

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

”Ο Αντιναύαρχος Σερκάν Τεζέλ, Διοικητής της Περιφέρειας Αιγαίου Πελάγους του Λιμενικού Σώματος, δήλωσε ότι 12.846 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν σε 417 περιστατικά, 260 εκ των οποίων ήταν απωθήσεις. Εκφράζοντας ότι συνεχίζουν να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για να μην αφήσουν τους λαθρέμπορους να αναπνεύσουν, ο Τεζέλ δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζονται όλο και περισσότερο. Ο Τεζέλ είπε, «Ενώ συνεχίζουμε τον αγώνα μας με βάση την πρόληψη απωλειών ζωών με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα, δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι η Ελλάδα υιοθετεί παρόμοια προσέγγιση». είπε.

Μπαχτσελί : ¨Όσο λάμπει το οθωμανικό σπαθί, τα κεφάλια των εχθρών μένουν πάντα σκυμμένα¨(Βίντεο)

                        Μπαχτσελί : ¨Όσο λάμπει το οθωμανικό σπαθί, τα κεφάλια των εχθρών 

μένουν πάντα σκυμμένα¨(Βίντεο)

H αγορά F-35, η «Λόκχιντ» και η ΕΑΒ

Βασίλης Νέδος

Το σχέδιο η Αμυντική Βιομηχανία να «σπάσει» σε δύο εταιρείες 

Η αποστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί πρότασης από την αμερικανική εταιρεία «Λόκχιντ Μάρτιν» για την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΕΑΒ έφερε στην επιφάνεια ένα παζλ το οποίο (και) η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να επιλύσει προς όφελος της αποτελεσματικότητας μιας βιομηχανίας που είναι απαραίτητη για την υποστήριξη και τη συντήρηση κρίσιμων συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το F-35 φτάνει στην Ελλάδα όταν τα F-16 Viper θα βρίσκονται στις πολεμικές Μοίρες: Η αγωνία για τα Block 50 παραμένει…

F-35 και F-16 Viper πρόκειται να συμβαδίσουν στην Ελληνική πραγματικότητα καθώς όταν θα έρθει η ώρα το πρώτο αεροσκάφος 5ης γενιάς να τροχοδρομήσει στην Ελλάδα, ήδη στις πολεμικές μοίρες ανά την Ελλάδα θα βρίσκονται τα αναβαθμισμένα F-16. Πηγή εικόνας: Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Όλα δείχνουν πως το νερό έχει μπει στο αυλάκι για τα F-35 και πως τις επόμενες ημέρες η ομάδα εργασίας του stealth αεροσκάφους θα φτάσει ξανά στην Ελλάδα ώστε να παράσχει τις γνώσεις για την σωστή σύνταξη της επίσημης επιστολής ερώτησης- εκδήλωση ενδιαφέροντος (LOR) της Πολεμικής Αεροπορίας για το μαχητικό 5ης γενιάς.
Και οι υπεύθυνοι της Lockheed Martin θέλουν να τρέξει η διαδικασία αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη κυρίως επειδή κατά το παρελθόν, πολλές φορές έχουν ακούσει από την Ελληνική πλευρά ότι σαφώς και επιθυμεί την προμήθεια F-35, αλλά αυτή η θέληση είχε μείνει ανάμεσα σε ευχολόγια και λεκτικά μόνον «θέλω».

Γιατί η αποχώρηση του “απολογητή” Στόλτενμπεργκ από το ΝΑΤΟ είναι… ευτυχές γεγονός

Ευτυχώς, η θητεία του σημερινού γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Νορβηγού Γιενς Στόλτενμπεργκ, βαίνει προς το τέλος της. Παρότι η θητεία παρατάθηκε για ένα χρόνο συνεπεία των ειδικών συνθηκών που επικρατούν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να απαλλαγεί η Συμμαχία από την παρουσία του. Μπορεί η αναφορά να μοιάζει απαξιωτική, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για τα πεπραγμένα του.

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)

Η τελευταία του αστοχία καταγράφτηκε αμέσως μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, την οποία επεδίωξε με στόχο να αλλάξει την αρνητική στάση της

Μέχρι να γίνει η Ελλάδα κανονικό κράτος, μην πυροβολούμε τα πόδια μας

Του Κωνσταντίνου Θ. Λαμπρόπουλου,
Ανώτερου Στρατηγικού Αναλυτή, Εταίρου του Κέντρου
Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης.

 Η απόκτηση των F-35 στο τέλος της δεκαετίας (όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των Viper) είναι μια επιλογή που θα παρέχει στην Πολεμική Αεροπορία αυξημένες δυνατότητες κρούσης στο πλαίσιο δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι μια πλατφόρμα system of systems type όπερ σημαίνει ότι για να αξιοποιηθεί ως asset, απαιτείται να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο δικτυοκεντρικό σύστημα, στο οποίο το αεροσκάφος θα καθίσταται ταυτόχρονα αιχμή του δόρατος και ασπίδα λειτουργώντας ως πανκατευθυντικός μηχανισμός πολλαπλών ρόλων.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Διθύραμβοι Αμερικανών Γερουσιαστών για την ιστορική ομιλία

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Η ομιλία του πρωθυπουργού στην καρδιά της αμερικανικής Δημοκρατίας, προκάλεσε τα διθυραμβικά σχόλια των Γερουσιαστών, οι οποίοι συγκλόνισαν χειροκροτώντας όρθιοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Απόηχος

Από την έντυπη έκδοση

Του Πλάτωνα Τσούλου
plats@naftemporiki.gr

Το ότι Ελλάδα και Τουρκία εκφράζουν απολύτως αντίθετες απόψεις όχι μόνο για το σύνολο των διμερών τους θεμάτων, αλλά και για τα γεωπολιτικά ζητήματα στα οποία εμπλέκονται ως χώρες, είναι γνωστό. Όμως, το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ανέδειξε σε όλες τις διαστάσεις τους τις εν λόγω αντιθέσεις, καταδεικνύοντας ότι η Ελλάδα επιμένει να λειτουργεί ως παράγοντας σταθερότητας και πιστός εταίρος της Δύσης κι η Τουρκία να δρα αποσταθεροποιητικά, εξαντλώντας την πολιτική της στο διπλωματικό παζάρι.

Τα μηνύματα από τις ΗΠΑ είναι ξεκάθαρα θετικά για την Ελλάδα, καθότι:

Η Τουρκία εκβιάζει ολόκληρη την πολιτισμένη ανθρωπότητα!

Θα γονατίσει ο πολιτισμένος κόσμος απέναντι στην τουρκική βαρβαρότητα;

Η Τουρκία έχει μπλοκάρει την αρχική απόφαση του ΝΑΤΟ να διεκπεραιώσει αιτήματα της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις ελπίδες για γρήγορη ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών.

Οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν την Τετάρτη με στόχο να ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες την ίδια μέρα που η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν τις αιτήσεις τους, αλλά η στάση της Άγκυρας σταμάτησε κάθε ψηφοφορία, σύμφωνα με άτομο με άμεση γνώση του θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Του Παντελή Σαββίδη
Αν εξαιρέσει κανείς, τα ωραία και συγκριτικά, ιστορικοφιλοσοφικά στοιχεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, που καλώς τα συμπεριέλαβε στις αναφορές του και προκάλεσαν αίσθηση, ένας πρώτος πολιτικός σχολιασμός θα μπορούσε να περιλάβει τις εξής επισημάνσεις:

Handelsblatt για Μητσοτάκη: Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Κογκρέσο έστειλε μήνυμα προστασίας της Δημοκρατίας

 

Άρθρο για την ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη γερμανική Handelsblatt με έμφαση στα μηνύματα κατά του λαϊκισμού και κατά του αναθεωρητισμού και της ρωσικής επιθετικότητας.

Η ομιλία Μητσοτάκη δυσαρέστησε την Τουρκία

 

Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας, την Τετάρτη, σε βουλευτές του AKP

H ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ. Νέες δηλώσεις Ερντογάν το μεσημέρι της Τετάρτης για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ για Μητσοτάκη: «Προβοκάτσιες, σκανδαλώδη λόγια, κλακαδόροι τα μέλη του Κογκρέσου»

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του αμερικανικού Κογκρέσου / Φωτογραφία: AP

Με πικρία και δόση ζήλιας για την ενθουσιώδη υποδοχή που επεφύλαξαν στο αμερικανικό κογκρέσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και με οργή για τις αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού στις προκλήσεις από την Τουρκία και τις δηλώσεις του αναφορικά με το Κυπριακό αντέδρασαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

The Hill: Ο Έλληνας ηγέτης προειδοποιεί το Κογκρέσο για τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία

 

Στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στο Κογκρέσο αναφέρεται η αμερικανική εφημερίδα The Hill, εστιάζοντας ειδικότερα στην αναφορά που έκανε για τις στρατιωτικές πωλήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν στην Τουρκία.

Atlantic Council: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα ανοίξει ξανά τη διπλωματία των αγωγών – Γιατί ο East Med δεν έχει πεθάνει

 


Μαριάννα Τζάννε

Τι αναφέρει η ανάλυση του πανίσχυρου Think Tank για τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην αγορά ενέργειας

«Βόμβα» Κομισιόν: Σχέδιο για κοινές προμήθειες σε μαχητικά, τεθωρακισμένα άρματα μάχης, φρεγάτες, drones

 

Ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για κοινές προμήθειες στον τομέα της άμυνας, παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν. Ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Βερσαλλιών της 11ης Μαρτίου για «ενίσχυση των ευρωπαϊκών αμυντικών δυνατοτήτων υπό το φως της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας», η Επιτροπή παρουσίασε ένα σχέδιο για να καλυφθούν τα κενά στην ευρωπαϊκή άμυνα, με τρόπο συντονισμένο, αλλά και για να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

Χωρίς πλαφόν στο φυσικό αέριο το νέο σχέδιο της ΕΕ για την ενέργεια

 

«Όταν η Ευρώπη ενεργεί από κοινού έχει μεγαλύτερη επιρροή. Κινητοποιούμε κοντά στα 300 δισ. ευρώ. Περίπου 72 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 225 δισ. ευρώ σε δάνεια», ανέφερε η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν.

Η Φινλανδία φοβάται ότι η Ρωσία θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στα τέλη της εβδομάδας

 

Η Ρωσία ενδέχεται να διακόψει τον ανεφοδιασμό της Φινλανδίας με φυσικό αέριο από αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα η κρατική φινλανδική εταιρεία Gasum, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης της Μόσχας με τις δυτικές χώρες με αφορμή τη ρωσική απαίτηση να πληρώνουν το αέριο σε ρούβλια.

Διχασμένη η γαλλική αριστερά για την ατλαντική συμμαχία

 

Ο ευρωβουλευτής της ριζοσπαστικής αριστεράς Μανουέλ Μπομπάρ επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για «σταδιακή αποχώρηση από την ολοκληρωμένη διοίκηση και στη συνέχεια από το ΝΑΤΟ». [EPA-EFE/Sebastien Nogier]

Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «δεν είναι καλή λύση» σύμφωνα με τον Μανουέλ Μπομπάρ, διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Ζαν-Λικ Μελανσόν για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, ο οποίος βέβαια «κατανοεί» τις επιθυμίες των δύο χωρών.

Γιατί η σερβική ακεραιότητα είναι λιγότερο σημαντική από την ουκρανική

 

Μάιος 17, 2022. Ελλάδα.

«Η Σερβία θέλει να συνεργαστεί με τη Δύση στη βάση της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού, αλλά λόγω των διπλών σταθμών για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και της Ουκρανίας, των πιέσεων, του εκβιασμού και της ασέβειας για την εποικοδομητική προσέγγιση του Βελιγραδίου, τίθεται το ερώτημα - είναι αυτή η επιθυμία αμοιβαία;», γράφει η σερβική Polika.

Η Ελβετία αγοράζει 36 μαχητικά F-35

 

Η ελβετική κυβέρνηση θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι τα τέλη Μαρτίου για την αγορά 36 μαχητικών αεροσκαφών F-35A Lightning II, ανακοινώθηκε την Τετάρτη, προχωρώντας χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα κάποιου δημοψηφίσματος για τη συμφωνία 5,5 δισ. δολαρίων, όπως θα γινόταν υπό άλλες συνθήκες.

Αυστρία: Δεν τίθεται θέμα συζήτησης για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ

 

Η Αυστρία επέλεξε την ουδετερότητα το 1955 και δεν τίθεται θέμα ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, διευκρίνισε ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ (AP Photo/Theresa Wey)

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η στρατιωτική ουδετερότητα δεν συνεπάγεται με πολιτική ουδετερότητα.

Η Τουρκία μπλοκάρει την άμεση ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

 

Ο Ερντογάν αναγκάζει τη Συμμαχία να αναβάλει την αρχική της απόφαση για να επεξεργαστεί το αίτημα των δύο χωρών

«Μπλόκο» στην αρχική απόφαση του ΝΑΤΟ να επεξεργαστεί άμεσα το αίτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στη Συμμαχία βάζει η Τουρκία.

Μέρος ΙV - Ν. Λυγερός: Στρατηγική ανάλυση γεωπολιτικών επιπτώσεων στην κτηματαγορά. G&P Lazarou.

 

Μέρος ΙV - Ν. Λυγερός: Στρατηγική ανάλυση γεωπολιτικών επιπτώσεων στην κτηματαγορά. G&P Lazarou. Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. 12/05/2022

Δ. Απόκης: Επίσκεψη Ουάσιγκτον. Χλιαρότης με Ισραήλ διότι δεν αναγνωρίζουμε Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα

 

Δ. Απόκης: Επίσκεψη Ουάσιγκτον. Χλιαρότης με Ισραήλ διότι δεν αναγνωρίζουμε Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα

Η Τουρκία θέλει να πάρει το Αιγαίο χωρίς πόλεμο! | Σάββας Καλεντερίδης (17-5-2022)

 

Στην πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα σε σχέση με τα οπλικά συστήματα αναφέρθηκε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο Μάζης για τα συμπεράσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

 

Ο Μάζης για τα συμπεράσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ στο AlphaNews Live

Φίλης, Δεσποτόπουλος, Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

 

Δύο εν μέρη διαφορετικές προσεγγίσεις έχουν οι Κύριοι Κωνσταντίνος Φίλης και Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος σχετικά με τα αποτελέσματα που είχε η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Εν μέρη γιατί και οι δύο καλοί διεθνολόγοι αναγνωρίζουν την μεγάλη σημασία τις επίσκεψης, αλλά ο Κος Φίλης τονίζει πιο ανοικτά ότι η χώρα μας έπρεπε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τις ΗΠΑ

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM, 17/05/2022

 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM, 17/05/2022

Γιατί τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη περνάνε μέσα από το Αιγαίο και την Κύπρο

 

Γιατί τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη περνάνε μέσα από το Αιγαίο και την Κύπρο

Σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ Τουρκίας – ΝΑΤΟ για την Φινλανδία | Ώρα Ελλάδος 18/05/2022 | OPEN TV

 

Γερμανοί αναλυτές: Ο Ερντογάν εκβιάζει γιατί θέλει F-35 και F-16 | Ώρα Ελλάδος 18/05/2022 | OPEN TV

Τουρκικά ΜΜΕ: Δηλώσεις – σκάνδαλο Μητσοτάκη στο Κογκρέσο | Ώρα Ελλάδος 18/05/2022 | OPEN TV

 

Ο Σ. Καλεντερίδης για την ομιλία το πρωθυπουργού στο Κογκρέσο και τις τουρκικές προκλήσεις | OPEN TV

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλες οι εξελίξεις από την 84η ημέρα ρωσικής εισβολής

 

Η ρωσική υποστηρίζει ότι πρόκειται για εγκληματίες πολέμου που πρέπει να δικαστούν