Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Ίμβρος - Τένεδος: Οι κατάφωρες παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάνης από την Τουρκία - Από το 1923 ως σήμερα

Τι προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης για τα δύο νησιά – Οι διαρκείς καταπατήσεις της από την Τουρκία – Η ανύπαρκτη ελληνική αντίδραση – Η σημερινή κατάσταση
Όπως είναι γνωστό, με τη Συνθήκη της Λωζάνης (17/12/2017), παραχωρήθηκαν στην Τουρκία η Ίμβρος, η Τένεδος και οι Λαγούσες Νήσους (Μαυρυές), καθώς ο έλεγχός τους αποτελεί «κλειδί» για τον έλεγχο των Στενών των Δαρδανελίων.

Η Ίμβρος και η Τένεδος είχαν δοθεί στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Σεβρών (Αύγουστος 1920) «…Η Τουρκία παραιτείται πλην τούτων υπέρ της Ελλάδος και όλων των δικαιωμάτων και τίτλων αυτής επί των νήσων Ίμβρου και Τενέδου» (άρθρο 84)».

Σκίτσο με την Ελλάδα ως «Κοιμώμενο Γίγαντα» προκαλεί αίσθηση στο διαδίκτυο


Ένα σκίτσο το οποίο έχει κάνει το γύρο του ελληνικού και όχι μόνο διαδικτυακού κόσμου προκαλεί αίσθηση.

Στην φωτογραφία-σκίτσο απεικονίζεται ένας πληγωμένος, ξαπλωμένος γίγαντας που συμβολίζει την λαβωμένη από την κρίση και από τις δυσκολίες χώρα μας και δίπλα του μικρούς πολεμιστές, που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατήσουν το θηρίο ξαπλωμένο και πληγωμένο.

Οι πολεμιστές έχουν τις σημαίες τριών μεγάλων χωρών όπως Γερμανία, Τουρκία και Αμερική, ενώ κάτω δεξιά αναγράφεται

Το γεφύρι στο Καρπενήσι που εμφανίζεται και... εξαφανίζεται ανάλογα με τον καιρό! - ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ(Εικόνες - Βίντεο)

Στον ποταμό Αγραφιώτη υπάρχει ένα αριστούργημα της λαϊκής αρχιτεκτονικής, ένα γεφύρι, το οποίο άλλοτε εμφανίζεται και άλλοτε... εξαφανίζεται.
Οχι, δεν πρόκειται για κάποιο περίεργο φαινόμενο, αλλά για ένα γεγονός που οφείλεται στην άνοδο και στην κάθοδο της στάθμης των υδάτων του ποταμού.
Οπως αναφέρει το info-karpenisi.gr, το  γεφύρι του Μανώλη, ένα πέτρινο μονοτοξοτό γεφύρι διαμέτρου περίπου 30 μέτρων, βρίσκεται σε απόσταση 50χλμ από το Καρπενήσι, στον ποταμό Αγραφιώτη.

Ακόμη και οι προπονήσεις τους… καθηλώνουν τα πλήθη Η ομάδα ΖΕΥΣ “σκίζει” τους αιθέρες(Βίντεο)

Ακόμη και οι προπονήσεις τους…καθηλώνουν τα πλήθη, καθώς προσφέρουν ένα εκπληκτικό θέαμα στον καταγάλανο ουρανό της Κρήτης.
Ο λόγος για τους πιλότους της ομάδας ΖΕΥΣ της Πολεμικής μας Αεροπορίας, οι οποίοι “έσκισαν” τους αιθέρες για άλλη μια φορά, όταν την ημέρα των Θεοφανίων εθεάθησαν στον ουρανό των Χανίων σε μία από τις προπονήσεις τους.
Με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης για το σκοπό που υπηρετούν, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας μας, οι πιλότοι σε κάθε περίπτωση μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι ακόμη και τους “χαλεπούς” αυτούς χρόνους που ζούμε, δακτυλοδεικτούμενοι από τους άλλους λαούς ως μία χώρα, που βυθίζεται στη φτώχεια και την ανέχεια.

Αποπειράθηκαν να πυρπολήσουν το ιστορικό ελληνικό προξενείο της Σμύρνης - ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ (Βίντεο)

Ενα περίεργο περιστατικό που συνέβη την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Σμύρνη, έρχεται στο φως: Ακραίοι κύκλοι της Τουρκίας επιχείρησαν αν βάλουν φωτιά στο Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την οικεία του Εμμανουήλ Καπετανάκη, στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης, το οποίο από το 1922 κι έπειτα φιλοξενεί το Ελληνικό Προξενείο.
Το περιστατικό έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο έγινε γνωστό από τον Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού..

Kυπριακό: Στην ατζέντα τα δύο κράτη

Kώστας Βενιζέλος 
Από το philenews
 
Νέα δεδομένα επιχειρείται από διάφορες πλευρές να διαμορφωθούν στο Κυπριακό με αλλαγή της ατζέντας. Οι κινήσεις που γίνονται παρασκηνιακά θα ξεκαθαρίσουν μετεκλογικά. Η τουρκική πλευρά παρουσιάζεται ανοικτή στη διαπραγμάτευση λύσης δύο κρατών. Η τουρκική αυτή στάση αποτελεί απάντηση, όπως προκύπτει, σε κινήσεις που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να κατονομάζονται οι εμπνευστές και προωθητές της ιδέας.

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με όλα τα προαπαιτούμενα.
Σύμφωνα με τους τελευταίους κυβερνητικούς σχεδιασμούς αναμένεται να έχει γίνει νόμος του κράτους τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.
Οι επίμαχες διατάξεις αναμένεται να κατατεθούν την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στο Κοινοβούλιο, με ενδιάμεσους, πιθανούς, «σταθμούς», τη συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές Τετάρτη και Πέμπτη και συζήτηση στην Ολομέλεια, από την Παρασκευή, με στόχο να ψηφιστεί το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου.

Ένας νεκρός από έκρηξη σε σταθμό της Στοκχόλμης - Επί τόπου η αστυνομία

Η έκρηξη έλαβε χώρα όταν ένας 60χρονος σήκωσε εγκαταλελειμμένο αντικείμενο - Μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο όπου κατέληξε - Και μία 45χρονη τραυματίστηκε 
Ένας 60χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα έξω από σταθμό του μετρό στη Στοκχόλμη, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι το περιστατικό δεν δείχνει να συνδέεται με τρομοκρατία.