Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Απολιθωμένες γιγαντιαίες χελώνες 3 εκ. ετών στο Μακρύγιαλο!

Μια πολύ σπουδαία ανακάλυψη, από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε χρήσιμα στοιχεία για το παρελθόν μας, το παρόν και το μέλλον, ήρθε στο φως στον Μακρύγιαλο, από ομάδα επιστημόνων του ΑΠΘ, που εντόπισαν τρεις απολιθωμένες χελώνες ηλικίας 2,5 - 3 εκατομμυρίων χρόνων.


Ήδη την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και ύστερα από μια συντονισμένη προσπάθεια, η μία εξ αυτών ξεθάφτηκε από την ακτή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο δημαρχείο Μακρυγιάλου.

«Μάρτης» ή «Μαρτιά»

Ο Μάρτης ή Μαρτιά είναι ένα παμπάλαιο έθιμο, με βαλκανική διασπορά. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου οι μύστες έδεναν μια κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι, όπως παρατηρεί ο λαογράφος Νικόλαος Πολίτης.
Σύμφωνα με το έθιμο, την 1η του Μάρτη, οι μητέρες φορούν στον καρπό του χεριού των παιδιών τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον Μάρτη ή Μαρτιά, για να τα προστατεύει από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, που είναι ιδιαίτερα βλαβερός, σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες. Ο Μάρτης προφυλάσσει επίσης, όπως πιστεύεται, από τα κουνούπια και τους ψύλλους και ακόμα απομακρύνει τις αρρώστιες και άλλα κακά.

Το αληθινό πρόσωπο της Τουρκίας

Του Ν. Λυγερού

Το αληθινό πρόσωπο της Τουρκίας περί κυπριακού θα αναγκαστεί να εμφανιστεί όλο και πιο έντονα και όσοι πιστεύουν ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις θα αναγκαστούν να ομολογήσουν ότι το όλο πλαίσιο είναι απλώς τεχνητό κι ότι έχει νόημα μόνο και μόνο όσο είναι περιορισμένο το παίγνιο σ’ ένα κοινοτικό πεδίο διαπραγματεύσεων. Διότι μόλις αγγίζουμε το γεωπολιτικό επίπεδο, η Τουρκία λόγω γοήτρου δεν μπορεί να κρατηθεί και πρέπει να εκδηλωθεί μ’ ένα χαρακτηριστικό τρόπο. Αυτό της επιτρέπει να λειτουργεί δυνητικά και να επηρεάζει την νοόσφαιρα όσων δεν είναι προετοιμασμένοι να δεχτούν επιθέσεις τέτοιου τύπου. Επιπλέον επειδή στην Κύπρο, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως στη Ρωσία που έχει συνηθίσει να ανταποκρίνεται με δυναμικό τρόπο στις τουρκικές προκλήσεις, σίγουρα θα έχουμε ραγιάδες που θα μας εξηγήσουν ότι δεν είχαν καταλάβει τα δεδομένα και είχαν παρερμηνέψει τις αρχικές συζητήσεις περί επίλυσης του κυπριακού.

Odin Finder: Κύπρος - Ισραήλ

Του Ν. Λυγερού

Το σκάφος Odin Finder που εξετάζει τον διάδρομο εφικτότητας για το υποθαλάσσιο καλώδιο EuroAsia Interconnector, ολοκλήρωσε την περιπολία του, αφού έφτασε στη Χάιφα στο Ισραήλ αφού πέρασε προηγουμένως από τη Λεμεσό στην Κύπρο. Με αυτήν την αποστολή ολοκληρώνεται και το πρώτο στάδιο της μελέτης για την πόντιση. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το τέλος του πρώτου μέρους της βυθομετρικής μελέτης, αφού στη συνέχεια θα επανέλθει σε αυτή τη διαδρομή για να έχει την ακριβή εικόνα για τις κατάλληλες τοποθεσίες επί του πρακτέου.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
με τον Γ. Γιαννακόπουλο στην εκπομπή "Δεξιά και αριστερά",
 Θεσσαλία Τηλεόραση. 25/02/2016

Ελληνικές υποψηφιότητες Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021

Του Ν. Λυγερού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αποφασίσει ότι μια από τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης το 2021 θα είναι ελληνική. Σ’ αυτόν το διαγωνισμό συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι ακόλουθες πόλεις: ο Βόλος, οι Δελφοί, η Ελευσίνα, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κέρκυρα, η Λάρισα, η Λέσβος, το Μεσολόγγι, ο Πειραιάς, η Ρόδος, η Σαλαμίνα, η Σάμος και η Τρίπολη. Η επιτροπή επιλογής, που επέλεξε τρεις πόλεις από αυτές τις υποψηφιότητες για να περάσουν στο επόμενο στάδιο, αποτελείται από εμπειρογνώμονες που προέρχονται από το Ευρωκοινοβούλιο, το Συμβούλιο Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Επιτροπή Περιφερειών και από την Ελλάδα. Η πατρίδα μας έχει φιλοξενήσει αυτόν το θεσμό το 1985 στην Αθήνα, το 1997 στη Θεσσαλονίκη και το 2006 στην Πάτρα.

«Οι Γερμανοί σκέφτονται όπως το τρίτο Ράιχ» Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel κάνει λόγο για στροφή προς τα δεξιά της γερμανικής κοινωνίας

«Δεν περιφρονούν μόνο ακροδεξιοί το (γερμανικό) Σύνταγμα, ολοένα και περισσότεροι πολίτες ακολουθούν. Σκέφτονται όπως στο τρίτο Ράϊχ, δηλαδή «εθνικολαϊκά» (völkisch). Ο λαός, όμως, τον οποίο επικαλούνται δεν υπάρχει», γράφει ο γνωστός για τις αιρετικές του απόψεις αρθρογράφος του γερμανικού περιοδικού Σπίγκελ Γιάκομπ Spiegel.

«Η προσφυγική κρίση γίνεται κρίση της γερμανικής κοινωνίας. Αποκαλύπτει αυτό που λαγοκοιμάται στο βάθος της γερμανικής ψυχής. Δεξιά από το κέντρο υπήρχαν πάντα δύο στρατόπεδα, συντηρητικοί και αληθινοί δεξιοί. Το όριο διαλύεται. Το «εθνικολαϊκό» γίνεται το συνδετικό τους στοιχείο. Πρόκειται για μια εκτίμηση συνταγματολόγων. Κάποιος συνταγματολόγος λέει μάλιστα ότι είναι τρομακτικό το γεγονός ότι «οι αστοί δεν διαφοροποιούν πλέον καθόλου», προσθέτει.

Γέμισε η Αθήνα με πράσινα παπαγαλάκια (Φωτό)

"Επιδρομή" πράσινων παπαγάλων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα.

Στα πάρκα, στην Πατησίων, στο Κολωνάκι, στο Λυκαβηττό, στα δέντρα στο κέντρο της πρωτεύουσας, στα πιο ζεστά περίχωρα.

Είναι οι περίφημοι πράσινοι παπαγάλοι, ασιατικής καταγωγής, που δραπέτευσαν -τους λένε και ιδανικούς δραπέτες- από διάφορα pet shops αφού αυτή είναι και η δουλειά τους.

Ο υπεξ των Σκοπίων προειδοποιεί ακόμα και για πόλεμο στα Βαλκάνια!

- «Φοβάμαι συγκρούσεις μεταξύ γειτόνων στην περίπτωση που ενισχυθούν οι συνοριακοί έλεγχοι», δήλωσε ο υπεξ της ΠΓΔΜ
- Θεώρησε πολύ σωστή την ρίψη δακρυγόνων εναντίον αμάχων το πρωί της Δευτέρας στην Ειδομένη!
- Κουνάει και το δάχτυλο στην Ελλάδα λέγοντας: Καθένας ανάμεσά μας θα πρέπει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης για την επικράτειά του
- Η ΠΓΔΜ στέλνει επιπλέον 700 αστυνομικούς και στρατιώτες στα σύνορα με την Ελλάδα
Ο παραλογισμός στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συνεχίζεται από την ΠΓΔΜ. Τόσο, που σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, o υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι εξέφρασε φόβους για τυχόν "συγκρούσεις μεταξύ γειτόνων στην περίπτωση που ενισχυθούν οι συνοριακοί έλεγχοι". Δηλαδή μίλησε για πόλεμο στα Βαλκάνια!

Φρικιαστικές αποκαλύψεις μοναχής για τη σφαγή Χριστιανών από φανατικούς ισλαμιστές (Βίντεο)

Στο βίντεο φαίνεται ότι ισλαμιστές πουλάνε αίμα σκοτωμένων χριστιανών έναντι του ποσού των 100.000 δολαρίων ανά φιάλη. Πρόσφατα, μια καλόγρια από τη Γερμανία συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα, η οποία στην πλειονότητά της παρακολουθεί απαθής το μαρτύριο των Χριστιανών στη Συρία και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, με μια παρουσίαση κατά τη διάρκεια συνεδρίου.

Η καλόγρια αυτή πραγματοποίησε μια ανεξάρτητη έρευνα. Το θέμα της έρευνας ήταν η αντιμετώπιση των χριστιανών από φονταμενταλιστικές ισλαμικές ομάδες στη Συρία.

Μέγα έργο: Ενώνεται με κανάλι η Κασπία Θάλασσα με τον Περσικό Κόλπο - KAΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΙΣ "ΘΕΡΜΕΣ" ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Από το pronews
 
Σε ένα έργο που θα αλλάξει για πάντα τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην Μέση Ανατολή αλλά και στον "δόμου του Μεταξιού" προχωράνε Ιράν και Ρωσία ξεκινώντας την κατασκευή της μεγάλης διώρυγας η οποία θα ενώνει την Κασπία Θάλασσα με τον Περσικό Κόλπο και τον Ινδικό Ωκεανό επιτρέποντας έτσι στην Ρωσία να κατέλθει στα περιβοήτα "ζεστά νερά" και να μην εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τα Στενά.

Δραματική προειδοποίηση ΟΗΕ: Στο χείλος ανεξέλεγκτης ανθρωπιστικής κρίσης η Ελλάδα

Περισσότεροι από 130.000 ξεριζωμένοι διέσχισαν κατά το πρώτο δίμηνο του 2016 τη Μεσόγειο, ξεπερνώντας ήδη τον συνολικό αριθμό των προσφύγων που καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο της περσινής χρονιάς – 24.000 εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.
Στο χείλος μεγάλης αυτοπροκληθείσας ανθρωπιστικής κρίσης βρίσκεται η Ευρώπη και κυρίως η Ελλάδα, όπως προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
AdTech Ad
Παράλληλα, καταγγέλλει τη συσσώρευση 24.000 προσφύγων στην Ελλάδα, καθώς και την απουσία συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων και την επιβολή νέων συνοριακών περιορισμών που αντιβαίνουν στο νόμο.

Χάος στην Ελλάδα και κίνδυνο για το ευρώ «βλέπει» η Μέρκελ

Την ίδια ώρα οι γερμανικές εφημερίδες γράφουν ότι η Αθήνα έχει χάσει τον έλεγχο των μεταναστών και προειδοποιούν: «Θα υπάρξουν νεκροί!»
Η διχόνοια που υπάρχει στην Ευρώπη λόγω προσφυγικού απειλεί σοβαρά το ευρώ, προειδοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ καθώς οι ηγέτες της ΕΕ ετοιμάζονται για την επόμενη κρίσιμη συνεδρίαση στην οποία θα αναζητήσουν λύση στο ζήτημα του προσφυγικού.