Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Δεν ήταν μόνο ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας… Ποια να αγαπήσω πιο πολύ; Την Ελλάδα ή την Κύπρο;

Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, αξιοποίησε το δώρο του Βελγίου και με τη νίκη της στο ΓΣΠ της Λευκωσίας επί της Κύπρου (2-1), επανήλθε στην 2η θέση του 8ου ομίλου και μία αγωνιστική πριν το φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες της για να βρεθεί στα μπαράζ πρόκρισης του ερχόμενου Νοεμβρίου. Φωτογραφία EPA

Γράφει ο Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Από το thesecretrealtruth
 
Κάθε φορά που η Ελλάδα και η Κύπρος αναμετρούνται, έστω και μέσα από τις τέσσερις γραμμές ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, τίθεται ενώπιον μου ένα τεράστιο δίλημμα. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα ένοιωσα και το περασμένο Σάββατο, όταν οι ποδοσφαιρικές μας ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο Γ.Σ.Π. της Λευκωσίας, στα πλαίσια των προκριματικών ποδοσφαιρικών αγώνων του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου 2018.

Βρέθηκε πιθανότατα το πρώτο ναυάγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Η πρώτη απώλεια έλαβε χώρα την ίδια μέρα που Αγγλία και Γερμανία πήγαν σε πόλεμο

Ο πόλεμος γίνεται γρήγορα, πιο γρήγορα απ’ όσο υπολογίζουν κάποιοι.
Κάτι που ίσχυε στα σίγουρα για τους επιβάτες του «Athenia», του βρετανικού επιβατικού πλοίου που έφυγε από τη Γλασκόβη μια φθινοπωρινή μέρα του 1939, όταν ο κόσμος δεν ήταν επισήμως σε πόλεμο, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις Μεγάλης Βρετανίας και ναζιστικής Γερμανίας ήταν όσο να πεις τεταμένες.
Δύο μέρες αργότερα ωστόσο, ο Νέβιλ Τσάμπερλεν βγήκε στο ραδιόφωνο, στις 11:00 το πρωί, και ανακοίνωνε πως η χώρα του ήταν σε πόλεμο με τους Γερμανούς.

ΟΗΕ: Το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών δεν εξυπηρετεί κανέναν

Παίζοντας το παιγνίδι της επίρριψης ευθυνών δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ σε σχέση με τη μη αναφορά στην έκθεση του κ. Γκουτέρες στην τουρκική άρνηση για απόσυρση στρατευμάτων και εγγυήσεων.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς γιατί στην έκθεση καλών υπηρεσιών του ΓΓ για το Κυπριακό, που κυκλοφόρησε και επίσημα χθες ως δημόσιο έγγραφο του οργανισμού, δεν υπάρχει αναφορά στην τουρκική άρνηση να αποσύρει τα στρατεύματα και τις εγγυήσεις της, αποτρέποντας τη λύση, ο κ. Ντουζαρίκ είπε πως «παίζοντας το παιγνίδι της επίρριψης ευθυνών δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό».

Ανιχνεύτηκαν ποσότητες ραδιενέργειας στην Ελλάδα – Ψάχνουν την πηγή προέλευσης

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) ανακοίνωσε ότι από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου ανιχνεύθηκαν εξαιρετικά μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της χώρας μας. Συγκεκριμένα, το ισότοπο που ανιχνεύθηκε είναι το ρουθήνιο-106 (Ru-106) και η πηγή του είναι άγνωστη.
Παρόμοια ευρήματα έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Αυστρία και η Σλοβενία. Σύμφωνα με την ΕΕΑΕ, πρόκειται για μη αναμενόμενα ευρήματα, τα οποία, αν και δεν έχουν καμία ραδιολογική σημασία, πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω για να εξακριβωθεί η πηγή προέλευσής τους.

«Χαστούκι» ΔΝΤ στην κυβέρνηση: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα φρέναρε… απότομα

«ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η ΕΚΘΕΣΗ WORLD ECONOMIC OUTLOOK - «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ – ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Το «θετικό momentum για τη στροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη», η αγαπημένη και αρκετά κλισέ πρόταση που ακούγεται εδώ και καιρό από τα χείλη των κυβερνητικών στελεχών, απογυμνώνεται πλέον από κάθε νόημα, μετά και τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζει η έκθεση World Economic Outlook (WEO) του ΔΝΤ για τη χώρα μας και τα οποία δόθηκαν σήμερα, Τρίτη (10/10/2017) στη δημοσιότητα.

Οι επιπτώσεις του κουρδικού στην Τουρκία

Του Ν. Λυγερού
Η αλλαγή των σχέσεων της Τουρκίας και με την Αμερική και με το Ιράν οφείλονται στις εξελίξεις του κουρδικού. Η εμμονή της Τουρκίας κατά των Κούρδων και η φοβία της σε σχέση με τη δημιουργία ενός Κουρδιστάν προκαλούν φθορές διπλωματικές. Η Τουρκία δεν έχει καταφέρει να πείσει τις ΗΠΑ να μην υποστηρίζουν τους Κούρδους. Κι επειδή τώρα μέσω της αλλαγής της κυβέρνησης αυτή η ενίσχυση έγινε και πιο σημαντική, η αντιδραστικότητα της Τουρκίας είναι ακόμα πιο εμφανής. Η Τουρκία με μία καθαρά σουλτανική προσέγγιση θεωρεί ότι οι άλλες χώρες πρέπει πάντα να κάνουν ό,τι θέλει αυτή. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Operation Finale: The Capture & Trial of Adolf Eichmann(Βίντεο)



N. Lygeros - New York City Hall. 
New York, 07/10/2017

Νέες προκλήσεις:Τριάντα παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από δύο τουρκικά κατασκοπευτικά!

Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη που τα συνόδευαν ήταν οπλισμένα ενώ καταγράφηκαν και επτά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προκλήσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο. Σήμερα Τρίτη  πάνω από το Αιγαίο πέταξαν 12 τουρκικά αεροσκάφη - οκτώ F- 16, δύο F-4 και δύο CN 235 ηλεκτρονικού πολέμου - σε βορειοανατολικό Αιγαίο, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.