Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Ιαπωνία σε Σκόπια και οχι μόνο: «Ο Έλληνας Μέγας Αλέξανδρος!»(Φωτό)

*Του Νίκου Αναστασίου στο crashonline

Οι Ιάπωνες δίνουν τη δική τους απάντηση στους Σκοπιανούς και σε όλους τους ανιστόρητους, για την ελληνική καταγωγή του Μέγα Αλέξανδρου.

Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι υπάρχουν πολλοί μη Έλληνες σε όλο τον κόσμο που αγαπούν την Ελλάδα και θαυμάζουν τον ελληνικό πολιτισμό.

Κάτι που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους αυτούς, είναι ότι γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία του έθνους μας και αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά της Ελλάδας στις επιστήμες, στις τέχνες, στην κουλτούρα πολλών εθνών, ακόμη και στην τεχνολογία.

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας για το 2019 - Ποιες συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του TripAdvisor

Τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας ανέδειξαν για ακόμη μία χρονιά οι χρήστες του TripAdvisor στο πλαίσιο των Τravellers' Choice Awards 2019.

Βασισμένοι στις εμπειρίες τους κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους σε αυτές, ανέδειξαν ακρογιαλιές τόσο σε νησιά των Κυκλάδων και του Ιονίου, όσο και ακτές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Κύπρος:Βουλή:Νόμος το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων

Τη σύσταση νόμου περί Ταμείου Υδρογονανθράκων ψήφισε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής με 43 ψήφους υπέρ και 7 εναντίον, μετά την ανακοίνωση μεγάλου κοιτάσματος στον στόχο «Γλαύκος» του τεμαχίου 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Η συζήτηση για τη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤΕ) το οποίο συστάθηκε δυνάμει των διατάξεων του περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και του Δημοσιονομικού Νόμου καθυστέρησε λόγω της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.

Ζιγκιν Σι: Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως η Σιγκαπούρη της Μεσογείου

Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ένας «στρατηγικός διερμηνέας» μεταξύ της Κίνας, της ΕΕ και των ΗΠΑ, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Shi Zhiqin, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου της Στρατηγικής Belt and Road στο Πανεπιστήμιο Tsinghua, καθώς και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και πρώην πρόεδρος της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο ίδιο πανεπιστήμιο. «Χωρίς την ελληνική παράδοση, ούτε οι ΗΠΑ ούτε η ΕΕ θα μπορούσαν να οικοδομήσουν τα εξαιρετικά ανθεκτικά και προηγμένα πολιτικά τους θεμέλια», εκτιμά ο Shi Zhiqin. Μάλιστα, αναφέρεται στον Επίκουρο και τον Ισοκράτη, κάνοντας λόγο για απαράμιλλη στρατηγική κουλτούρα που οι Έλληνες

«Έγραψαν» ιστορία τα Ελληνικά «φτερά» στο Albacete: Τα «φαντάσματα» της 337 Μοίρας πήραν την πρώτη θέση – «Best Warrior» του ΝΑΤΟ Έλληνας πιλότος(Βίντεο)

Οι Έλληνες πιλότοι είναι οι καλύτεροι στο κόσμο. Αυτό το αποδεικνύουν τόσο στο Αιγαίο, όσο και σε ασκήσεις που λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. 

Έτσι λοιπόν, τον χορό της πρωτιάς συνέχισαν οι Έλληνες Χειριστές και οι μηχανικοί υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας στο Al Bathente της Ισπανίας κατά την Νατοϊκή άσκηση του TLP.
Η 337η Μοίρα «Φάντασμα» από την 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας φέρνει και πάλι στην χώρα μας την πρώτη θέση, ενώ ως «Best Warrior» της εκπαιδευτικής σειράς του TLP, δηλαδή ως ο καλύτερος πιλότος στο ΝΑΤΟ, αναρριχήθηκε από τους συναδέλφους του ο Σμηναγός Ιπτάμενος Βασίλης Κοντόπουλος.

Ποντιακά Σωματεία: Ο Ερντογάν προσβάλει τη μνήμη των προγόνων μας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων υποστηρίζει ότι το τουρκικό κράτος συνεχίζει το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, αφού δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού
Για προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του σουλτάνου όπως τον χαρακτηρίζει, οι οποίες προσβάλουν βάναυσα την μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού από τους Νεότουρκους, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ).

Στην Αλβανία ευρωβουλευτές έμαθαν τις διώξεις των Βορειοηπειρωτών

Την Αλβανία επισκέφθηκαν ευρωβουλευτές και συναντήθηκαν με τον ηγέτη τη δεξιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα.
Πρόκειται για επταμελή αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αποσκοπεί με την επίσκεψή της στην εκτόνωση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία.
Ο κ. Μπάσα κατήγγειλε στους ευρωβουλευτές τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας από το καθεστώς του Έντι Ράμα.
Να σημειωθεί ότι οι Έλληνες μειονοτική, στη συντριπτική πλειονότητά τους, εκτός από Αλβανοί πολίτες είναι και Έλληνες πολίτες, πράγμα που τους καθιστά πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σάλος! Καταργούνται οι λέξεις «μαμά» και «μπαμπάς»

Σε μια προσπάθεια να είναι «πολιτικά ορθός» φτάνει στο άλλο άκρο!
Σε μια... τραγική κίνηση που δείχνει ότι οδεύουμε προς τη διάλυση της οικογένειας, προχωρά ο Εμανουέλ Μακρόν!
Θέλει, σύμφωνα με το σκεπτικό του, να βάλει τέλος σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων όταν βρίσκονται μπροστά σε μια προς συμπλήρωση αίτηση, η οποία αφορά ανήλικο παιδί.
Και τι κάνει; Καταργεί στις αιτήσεις εγγραφής στα γαλλικά σχολεία τις λέξεις «μητέρα» και «πατέρας». Συγκριμένα, αντί για «Ονομα Πατρός» και «Ονομα Μητρός» θα αναγράφεται «Γονέας 1» και «Γονέας 2»!

Τι συμβολίζει ο μάρτης, μαρτιά ή μαρτίτσια, το βραχιολάκι από κόκκινη και άσπρη κλωστή;

Της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου,
Από το medlabnews.gr

Έχει περάσει η εποχή που τα παιδιά φορούσαν από την 1η του Μάρτη, στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον "Μάρτη" ή "Μαρτιά" ή "Μαρτίτσια".

Το κόκκινο και το λευκό συμβόλιζαν την αγνότητα και τη χαρά. Σε κάποιες παραδόσεις αναφέρεται και μία χρυσή κλωστή ώστε να συμβολίζεται και η αφθονία.

Ο Μάρτης πήρε το όνομα του από το λατινικό όνομα του θεού Άρη (Mars = Άρης). Είναι ο πρώτος μήνας του ρωμαϊκού ημερολογίου και αντιστοιχεί με το μήνα Ελαφηβολιώνα των Αρχαίων Ελλήνων.

Η αντίσταση της Πτολεμαΐδας - Η κατάντια της κυβέρνησης

Η αντίσταση της Πτολεμαΐδας
Του Ν. Λυγερού

Η νέα αντίσταση της Πτολεμαΐδας είναι παράδειγμα προς μίμηση. Κανένας δεν πρέπει να κυκλοφορεί ανενόχλητος αν υπερψήφισε το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Ο καθένας πρέπει να μάθει ότι έχει χειροπιαστό κόστος να είσαι εχθρός της πατρίδας σου σε εθνικά θέματα. Φτάνει πια η σταλινική προπαγάνδα, φτάνει πια η ναζιστική μεθοδολογία. Όσοι αντιστέκονται σε αυτά τα συστήματα είναι όντως αντιστασιακοί ενάντια σε αυταρχικά στοιχεία. Δεν πρέπει να θεωρούν ότι η υπερψήφιση του Προσυμφώνου των Πρεσπών δεν θα έχει κόστος πολιτικό. Μπορεί οι φανατικοί του Προσυμφώνου να μην ντρέπονται, αλλά να μην νομίζουν ότι είναι αποδεκτοί από τον ελληνικό λαό. Και αυτός όπου σταθεί, θα πρέπει ν’ αντισταθεί στα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η αγραμματοσύνη της κυβέρνησης - Το ψευδοάνοιγμα της κυβέρνησης - Η σταλινική εκπαίδευση της κυβέρνησης

Η αγραμματοσύνη της κυβέρνησης
Του Ν. Λυγερού

Δεν μας φτάνει που η κυβέρνηση της μειοψηφίας προσπαθεί να καταστρέψει την έννοια του Έθνους με τα χτυπήματά της ενάντια στον Ελληνισμό, θέλει τώρα το Υπουργείο Παιδείας να σβήσει τα λατινικά και να τα αντικαταστήσει με την κοινωνιολογία. Η επιλογή είναι λογική αφού πρόκειται να ενισχύσουν την κοινωνιολογία, τομέας με τον οποίο εισήλθαν πολλοί στο Πανεπιστήμιο από το κυβερνών κόμμα. Επίσης το σβήσιμο των λατινικών ακολουθεί τη λογική του αφανισμού των αρχαίων πολιτισμών,