Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οριοθέτηση της ΑΟΖ Κύπρου-Λιβάνου

Το θέμα της οριοθέτησης της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου συζήτησαν στην πρωινή συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και του πρώην Πρωθυπουργού του Λιβάνου και αρχηγού της αντιπολίτευσης Φουάτ Σινιόρα, με τον τελευταίο να εκφράζει την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να επιλυθεί το θέμα σύμφωνα με το πρακτορείο SigmaLive .

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις σε έκταση με τον κ. Σινιόρα, για την αξιοποίηση της συμφωνίας που υπογράφηκε το 2007 μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου για την οριοθέτηση των ΑΟΖ των δύο χωρών και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την συνεκμετάλλευση στη μέση γραμμή ένθεν και ένθεν των δύο ζωνών.

Γκρούεφσκι: Να διαφυλάξουμε την «εθνική μας ταυτότητα»

Στο θέμα της ονομασίας και τη σύνδεση του με ζητήματα «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Μιλώντας σε εκδήλωση ομογενών της ΠΓΔΜ στο Λος Αντζελες, τους πρόετρεψε να διαφυλάξουν την «εθνική ταυτότητα» τους. «Διαφυλάξτε την παράδοση και τη μακεδονική γλώσσα και συνεχίστε τις προσπάθειές σας για τη διαφύλαξη και την προβολή της εθνικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας. Να είσαστε μαζί και ενωμένοι. Έτσι θα είστε πιο ισχυροί σε κάθε περίσταση που θα σας χρειαστεί η Μακεδονία» ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι.

Να μην φύγουν βουλευτές προς τον Λοβέρδο επιζητεί η Ιπποκράτους

Να περιορίσει τις απώλειες προς την κίνηση Λοβέρδου επιδιώκει η Ιπποκράτους, καθώς με τον πρώην υπουργό αναμένεται να συμπορευτεί ένας τουλάχιστον βουλευτής, με τις φήμες να επιμένουν για τον πρώην υφυπουργό από τη Δράμα, Χρήστο Αηδόνη.

Με εντολή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, το απόγευμα χθες, ο Γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης και ο βουλευτής Κυκλάδων Τάκης Ρήγας, πραγματοποίησαν… έρευνα μεταξύ των συναδέλφων τους βουλευτών για το εάν κάποιος εξ αυτών προτίθεται να ακολουθήσει τον επικεφαλής της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας).

Ναυάγιο στο Βόσπορο – Αγνοείται 8μελες πλήρωμα

Τουρκικά σωστικά συνεργεία αναζητούν 8 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης, στη Μαύρη Θάλασσα, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής τέσσερις άνθρωποι.

Το φορτηγό πλοίο Volgo Balt 100, που μετέφερε άνθρακα, εξέπεμψε μήνυμα SOS στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενώ έπλεε στα ανοιχτά της πόλης Χηλή (Şile), κοντά στην Κωνσταντινούπολη, όμως στη συνέχεια χάθηκε η επικοινωνία μαζί του, όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία GAC.

Τεχνητά τουρκικά νησιά στο Αιγαίο

Εμπνευσμένα από την ημισέληνο και το άστρο της τουρκικής σημαίας είναι τα τεχνητά νησιά που θέλει να κατασκευάσει στην Τουρκία ένας από τους διασημότερους σε διεθνές επίπεδο αρχιτέκτονες-μηχανικούς της χώρας, ο καθηγητής Μετίν Χεπγκιουλέρ.
Η κυβέρνηση Ερντογάν δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά στην πρόταση της οποίας η υλοποίηση υπολογίζεται να κοστίσει περί τα 2,5 δισ. ευρώ κα μένει να ανακοινωθούν επισήμως η έναρξη των εργασιών και η τοποθεσία κατασκευής.
Μιλώντας στην εφημερίδα 6 μέρες, ο αρχιτέκτονας αποκάλυψε ότι ως τόπος υλοποίησης της ιδέας προκρίνεται το Αιγαίο,

18χρονος ο κλέφτης της προτομής Ηλιάκη

Λίγες ώρες μετά το σοκ που προκάλεσε η κλοπή της προτομής του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη και λίγες ώρες μετά την ανεύρεσή της κοντά στις Καλύβες Αποκορώνου, οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων συνέλαβαν και τον δράστη.
Πρόκειται για έναν 18χρονο κάτοικο Σούδας Χανίων, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και αποφάσισε να κλέψει την προτομή για να την πουλήσει σε μάντρα ανακύκλωσης μετάλλων.
Όμως, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα και μετά το ασφυκτικό "μπλόκο" όλων των μαντρών

Ισχυρή έκρηξη σε γραφεία της Χρυσής Αυγής(Βίντεο)


Τρομοκρατική επίθεση στην Τ.Ο. Δυτικής Αττικής - Αποκλειστικές φωτογραφίες 

Άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα μεγάλης ισχύος στην είσοδο των γραφείων, η οποία όταν εξερράγη σχημάτισε κρατήρα σχεδόν ενός μέτρου. Από το ωστικό κύμα τμήματα της πόρτας τρύπησαν τον τοίχο του διπλανού καταστήματος. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες σχηματίστηκε και εκεί τρύπα σχεδόν ενός μέτρου. Το ισόγειο του κτηρίου καταστράφηκε ολοσχερώς. Η επίθεση θυμίζει σε πάρα πολλά σημεία την βομβιστική ενέργεια εναντίον των γραφείων μας στην οδό Σωκράτους 48.
Όπως προέκυψε από την αυτοψία στον εκρηκτικό μηχανισμό περιλαμβάνονταν και βλήματα ανάλογα περίπου με αυτά που περιέχονται σε εννιάβολα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, τα οποία είναι φονικά σε απόσταση πολλών μέτρων.

Θολό τοπίο στο Eurogroup για το Κυπριακό Μνημόνιο

Λευκωσία: Στον αέρα βρίσκεται η προσπάθεια της Λευκωσίας για λήψη καταρχήν απόφασης επί του κυπριακού Μνημονίου, στην έκτακτη σύνοδο του Eurogroup, στις 13 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρία των «17», το Eurogroup θα συζητήσει το κυπριακό Μνημόνιο, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για τη λήψη απόφασης, η οποία παραπέμπεται σε «εύλογο χρονικό διάστημα», ενώ παράλληλα, καλούνται η Τρόικα και η Λευκωσία «να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις για τους προτεινόμενους όρους του προγράμματος».

Απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται την Τρίτη, το κυπριακό χρηματιστήριο μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο.

Στις 13:29 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 123,53 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 2,34%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 47,47 μονάδες παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 1,96%.

Παράλληλα η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 242.196,12 ευρώ.

Πιέσεις με χαμηλό τζίρο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr


Σε ήπιες απώλειες υποχρεώνεται την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με την αγορά να τηρεί στάση αναμονής για την πορεία του προγράμματος επαναγοράς χρέους.

Ο συναλλακτικός όγκος και τζίρος διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ μικτή εικόνα διαμορφώνεται στον FTSE25, από τη σύνθεση του οποίου τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές των ΚΑΕ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΟΛΠ και Frigoglass.

Αμετανόητος και προκλητικός ο Παπανδρέου

Αμετανόητος και προκλητικός ο Παπανδρέου
Επιμένει για την ορθότητα της πολιτικής του - Δεν μετανιώνει για το Μνημόνιο - «Στο διαβατήριό μου μετράει το Χάρβαρντ, όχι το Έλληνας Πρωθυπουργός»
Αμετανόητος εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου που μοιάζει να μην έχει αντιληφθεί τι έχει προκαλέσει με τις πράξεις του σε μια ολόκληρη χώρα.
Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε για μια ακόμη φορά στην ορθότητα της πολιτικής που ακολούθησε, στην ανάδειξη του ελληνικού προβλήματος ως προβλήματος της Ευρώπης, αλλά και στην ιδιαίτερη σχέση της Ελλάδας με τον Αραβικό κόσμο.

Τρεις βουλευτές έτοιμοι να ακολουθήσουν τον Λοβέρδο

Τρεις βουλευτές έτοιμοι να ακολουθήσουν τον Λοβέρδο
Ποιοι «κορυφαίοι» του ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσουν τον πρώην υπουργό στη ΡΙΚΣΣΥ - Οι ζυμώσεις και το εγχείρημα ανασύστασης της κεντροαριστεράς
Ο Α. Λοβέρδος ασφαλώς και δεν είναι μόνος του στην πορεία που επέλεξε και η οποία τον οδήγησε εκτός ΠΑΣΟΚ.
Ούτως ή άλλως την επιλογή αυτή την είχε κάνει εδώ και καιρό, ουσιαστικά αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Και απέμενε μόνο το τάιμινγκ για να την «ξεδιπλώσει».
Και όλο αυτό το διάστημα είχε αναπτύξει ένα δίκτυο επαφών με άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Οι σχεδιασμοί των Γερμανών για την Ελλάδα Θέλουν να ελέγξουν τα πάντα

Οι σχεδιασμοί των Γερμανών για την Ελλάδα
«Τώρα ξέρουμε τις αιτίες του Ελληνικού προβλήματος». Η συγκεκριμένη φράση αποδίδεται στον κ.Ράιχενμπαχ και επιβεβαιώνεται από αναλύσεις που γίνονται στο Βερολίνο και περιλαμβάνουν τους γερμανικούς σχεδιασμούς για την Ελλάδα.
Ο κ.Ράιχενμπαχ και η ομάδα του μελέτησαν την ανεπιτυχή πορεία των δύο μνημονίων και κατέληξαν σε ορισμένα συμπεράσματα .
1ον) Η Ελληνική πολιτική τάξη ευθύνεται για το πελατειακό κράτος,την καθοδηγεί ακόμα και τώρα η έννοια του πολιτικού κόστους. Δεν είχε και δεν έχει το θάρρος να περάσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ψήφιζε μέτρα αλλά δίσταζε να τα εφαρμόσει.
2ον) Οι Έλληνες πολίτες αντιδρούν γιατί δεν έχουν εκπαιδευθεί στην τήρηση κανόνων. Το πολιτικό τους σύστημα, για δεκαετίες, τους εκπαίδευσε να αντιδρούν,να διεκδικούν και να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους.

Ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος προτείνει ο Α. Τσίπρας

Μία ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση για το χρέος ζητά επιμόνως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πρότεινε, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου να πραγματοποιηθεί ευρωπαϊκή διάσκεψη για το θέμα ώστε, όπως είπε «να ρυθμιστεί οριστικά και συλλογικά η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, κατά το προηγούμενο της Διάσκεψης του Λονδίνου για το χρέος της Γερμανίας το 1953. 

Για να δοθεί τέλος στη σημερινή, επικίνδυνη πορεία της Ελλάδας στην κόψη του ξυραφιού που απειλεί, όχι μόνον την ίδια αλλά και ολόκληρη την Ευρωζώνη».

«Έτσι θα φύγετε» Δείτε το βίντεο - απάντηση της Χρυσής Αυγής στο ΠΑΣΟΚ

Από το protothema

Με ένα βίντεο απάντησε η Χρυσή Αυγή στις χθεσινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και στην πρωτοβουλία του για ανάδειξη του ακροδεξιού κόμματος ως αντισυνταγματικού μορφώματος.

Το βίντεο δείχνει χαρακτηριστικές στιγμές της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ. Από το «ευχαριστώ» του Κώστα Σημίτη μετά τα Ιμια, το «μαζί τα φάγαμε» του Θεόδωρου Πάγκαλου μέχρι… το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου.

Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας Παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων είναι συνταγματικό, πλην  όμως η σύνδεση του με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης είναι παράνομη και αντισυνταγματική, μια ακόμη απόφαση εκδόθηκε από τη Δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με απόφασή του έκρινε παράνομο, η ΔΕΗ  να εισπράττει το ειδικό τέλος γνωστό και ως «χαράτσι» στα ακίνητα.

Παραδέχεται ότι η Γερμανία βγήκε ισχυρότερη από την κρίση Άνγκελα Μέρκελ: Δεν μπορώ να πω πως τα χειροτέρα έχουν περάσει

«Θα μπορούσα να χαλαρώσω και να πω ότι το ευρώ έχει σωθεί. Όμως είμαι πολύ επιφυλακτική να πω ότι το χειρότερο της κρίσης έχει περάσει», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Η καγκελάριος υπογράμμισε πάντως ότι η κυβέρνησή της είναι η καλύτερη που έχει γνωρίσει η Γερμανία μετά την επανένωση.  «Η κυβέρνηση είναι η καλύτερη ομοσπονδιακή κυβέρνηση μετά την Επανένωση», επανέλαβε πολλές φορές η πρόεδρος της CDU η οποία πρόκειται να επανεκλεγεί το απόγευμα για έβδομη φορά επικεφαλής του κόμματος και να ξεκινήσει την εκστρατεία της για να κερδίσει σε δέκα μήνες μια τρίτη θητεία στην καγκελαρία.

Μετά τις αντιδράσεις για το φόρο 45% σε εισοδήματα άνω των 26 χιλιάδων Σύσκεψη στο Μαξίμου για το φορολογικό

Εμπλοκή στην διαδικασία κατάρτισης του φορολογικού νομοσχεδίου προκάλεσαν οι πληροφορίες για κατάργηση του αφορολόγητου των τέκνων καθώς και η καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 45% από τα 26.000 ευρώ και πάνω.

Οι έντονες κοινωνικές αντιδράσεις είχαν αποτέλεσμα να παρέμβει ο πρωθυπουργός ο οποίος κάλεσε τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ σήμερα συγκαλεί και σύσκεψη των αρμοδίων παραγόντων. Στην σύσκεψη μετέχουν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης -ο οποίος μεταφέρει τις κατευθυντήριες γραμμές του πρωθυπουργού- ο κ. Μαυραγάνης και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Βρέθηκαν φάρμακα των αρχαίων Ελλήνων!!!

Το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα «αποκρυπτογράφησαν» αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι. Τα φάρμακα εντοπίστηκαν σε… γυάλινα δοχεία, μέσα σε ναυάγιο ελληνικού πλοίου που ανακαλύφτηκε το 1989 ανοικτά της Τοσκάνης. Το πλοίο από ξύλο καρυδιάς, που ναυάγησε το 130 π.Χ., μετέφερε γυαλικά από τη Συρία και φάρμακα, τα οποία είχαν παραμείνει άθικτα από το νερό, αφού τα προστάτευαν τα γυάλινα δοχεία. Μετά από 20 χρόνια ερευνών, οι μελετητές κατάφεραν να αναλύσουν τα σκευάσματα, διαπιστώνοντας πως κάθε χάπι ήταν μείγμα από τουλάχιστον δέκα διαφορετικά εκχυλίσματα φυτών, όπω. ….ο ιβίσκος και το σέλινο, και τα οποία χρησίμευαν για τη θεραπεία των ασθενών στην αρχαία Ελλάδα.

Νέα Πρόκληση : Σκοπιανοί ανάρτησαν τεράστιο πανό με την “Ενωμένη Μακεδονία” σε διεθνή αγώνα Xάντμπολ

pano1
Απίστευτη πρόκληση από Σκοπιανούς οπαδούς στα πλαίσια του διεθνή αγώνα  Xάντμπολ  μεταξύ της  HC Vardar PRO Σκοπίων και της Γερμανικής SC Magdeburg.
Στον αγώνα που διεξήχθει στα πλαίσια του EHF European Cup, σκοπιανοί οπαδοί άπλωσαν ένα τεράστιο πανό που απεικόνιζε την λεγόμενη “Ενωμένη Μακεδονία”. Το πανό παρέμεινε στο γήπεδο καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα όπως και ένα δεύτερο προκλητικό πανό με το αστέρι της Βεργίνας σχεδόν πίσω από το ένα τέρμα.
Παρόλο ό,τι το παιχνίδι ήταν διεθνή, διαιτητές και παρατηρητές συνέχισαν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. 

Απώλειες στη Wall Street μετά τα αρνητικά στοιχεία για τη μεταποίηση

Dow12.965,60-59,98 -0,46%  



  Nasdaq3.002,20-8,04 -0,27%  

Η Wall Street χθες
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street παρά το θετικό ξεκίνημα καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Institute for Supply Management έδειξαν ότι ο αμερικανικός μεταποιητικός κλάδος επέστρεψε το Νοέμβριο σε τροχιά συρρίκνωσης.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 49,5 μονάδες το Νοέμβριο από τις 51,7 μονάδες τον Οκτώβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 51 μονάδες.

Τα επιμέρους στοιχεία ήταν μικτά. Ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε στις 50,3 μονάδες από τις 54,2 μονάδες τον Οκτώβριο, ενώ ο δείκτης εξαγωγών διαμορφώθηκε στις 47 από τις 48 μονάδες.

Αντίθετα, ο δείκτης παραγωγής ενισχύθηκε στις 53,7 μονάδες από τις 52,4, ενώ ο δείκτης απασχόλησης παρουσίασε ισχυρή πτώση στις 48,4 μονάδες από τις 52,1 τον προηγούμενο μήνα.

Δείκτες – Στατιστικά