Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οριοθέτηση της ΑΟΖ Κύπρου-Λιβάνου

Το θέμα της οριοθέτησης της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου συζήτησαν στην πρωινή συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και του πρώην Πρωθυπουργού του Λιβάνου και αρχηγού της αντιπολίτευσης Φουάτ Σινιόρα, με τον τελευταίο να εκφράζει την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να επιλυθεί το θέμα σύμφωνα με το πρακτορείο SigmaLive .

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις σε έκταση με τον κ. Σινιόρα, για την αξιοποίηση της συμφωνίας που υπογράφηκε το 2007 μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου για την οριοθέτηση των ΑΟΖ των δύο χωρών και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την συνεκμετάλλευση στη μέση γραμμή ένθεν και ένθεν των δύο ζωνών.

Από πλευράς του ο κ. Σινιόρα, είπε ότι ανταλλάχθηκαν απόψεις για την επίλυση της διαφοράς που υπάρχει στο τριμερές των συνόρων (Κύπρου, Λιβάνου, Ισραήλ), λέγοντας πως η επίλυση του θέματος θα αποβεί προς όφελος των δύο χωρών. Χρειάζεται είπε, συνεχής παρακολούθηση του ζητήματος εκ μέρος των Κυβερνήσεων Κύπρου και Λιβάνου.

Στη συνάντηση τέθηκε και το Κυπριακό, με τον Πρόεδρο της Βουλής να εκφράζει θερμές ευχαριστίες για τη συμπαράσταση του Λιβάνου στον αγώνα της Κύπρου για επίλυση του Κυπριακού και τον κ. Σινιόρα να διαβεβαιώνει για τη σταθερή θέση του Λιβάνου σε ό,τι αφορά την ελευθερία, ανεξαρτησία και ενότητα εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου