Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Στο «φως» νέα σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στο Μενίδι


Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Στο ρέμα της Εσχατιάς, μεταξύ των δήμων Αχαρνών και Φυλής, ανακαλύφθηκε ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα: «Ένα εξαιρετικά οργανωμένο αποχετευτικό σύστημα από την κλασική εποχή της Αθήνας». To Newsbomb.gr ήταν εκεί και έχει όλες τις λεπτομέρειες για τη σπουδαία ανακάλυψη, που ρίχνει νεό φως στην κλασική ιστορία της πρωτεύουσας, αλλά και στα επιτεύγματα των προγόνων μας...

Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.


Εάν ο φεμινισμός ήταν μια γυναίκα θα χρειάζονταν άμεσα γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία. Οποιαδήποτε αντιπαράθεση στο φεμινιστικό δόγμα αντιμετωπίζεται άμεσα με επίθεση, συκοφαντία και κοινωνικό αποκλεισμό. Οι φεμινίστριες επιμένουν πως οι γυναίκες είναι καταπιεσμένες και αδύναμες. Ότι ζουν με έναν συνεχή φόβο βιασμού και βίας και πως βιώνουν συστημική διάκριση, σεξισμό και υποτίμηση. Φυσικά ακόμα και εάν οποιαδήποτε γυναίκα αρνηθεί τα παραπάνω, μεταμορφώνεται αυτόματα σε όργανο της πατριαρχίας και μισογυνιστικό εργαλείο. 

ΣΤ. Ορισμένοι σύμβουλοι του Τραμπ προβλέπουν μια εποχή μάλλον ρεϊγκανική παρά απομονωτική


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ (6/6) – Όσοι βρίσκονται κοντά στον πρώην Ρεπουμπλικανό πρόεδρο πιστεύουν ότι, αν εκλεγεί για δεύτερη θητεία, θα αντλήσει έμπνευση από τις πολιτικές του Ψυχρού Πολέμου του Ρόναλντ Ρέιγκαν για να φέρει τον Βλαντιμίρ Πούτιν στα μέτρα του.

Από την Laure Mandeville

Ειδικής ανταποκρίτριας στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον

Κεμαλιστές και το παραμύθι της Γαλάζιας Πατρίδας


Φωτογραφία αρχείου - Άγκυρα, άγαλμα του Μουσταφά Κεμάλ
ANADOLU VIA GETTY IMAGES
Κεμαλιστές η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Λεωνίδας Κουμάκης, Αρθρογράφος
Νομικός, Συγγραφέας. Μέλος του International Hellenic Association (IHA)

Ένας Φειδίας για όλες τις χρήσεις


του Αλέκου Μιχαηλίδη

Αν και οι μέχρι τώρα δηλώσεις του δεν επέδειξαν κάποιο ενδιαφέρον ή κάποια άποψη για το εθνικό μας ζήτημα, ο ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου είχε υποσχεθεί προ πολλού «κοινή εμφάνιση» με έναν Τουρκοκύπριο, ως μια δήθεν τοποθέτηση της νέας γενιάς για το Κυπριακό. 

Εποικισμός, το μεγάλο έγκλημα πολέμου


Η Θέση του «Φ»


Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ  αλλοίωση του νησιού αποτέλεσε στρατηγικό στόχο της Άγκυρας από τη δεκαετία του ’70, όταν μετά την εισβολή στήθηκαν στην Τουρκία γραφεία για τη μεταφορά κουβαλητών στα κατεχόμενα. Κι αυτός ο σχεδιασμός έγινε πράξη.

Αυλώνα: Μετανάστες «όρμησαν» προς τις ελ. περιοχές- Ανακόπηκαν από αστυνομία


Για μετακίνηση μεταναστών εντός της ουδέτερης ζώνης ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας ο Κοινοτάρχης της κατεχόμενης Αυλώνας, Μενέλαος Σάββα, τις αρχές της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση της Αστυνομίας, όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Σάββα στο ΚΥΠΕ.

Ελληνικός στόλος υποβρυχίων: Μισός αιώνας αγώνα (ΜΕΡΟΣ Β’)


Η σημερινή σύνθεση του ελληνικού υποβρυχιακού στόλου αποτελεί την κατάληξη μίας πορείας περίπου μισού αιώνα. Στο συνοπτικό χρονικό που ακολουθεί, παρουσιάζονται ανά δεκαετία τα ορόσημα αυτής της πορείας ώστε να αποτελέσουν οδηγό για τα βήματα που θα ακολουθήσουν. 

Πολεμικό Ναυτικό: Αγωνιά για έναν στόλο υποβρυχίων που “βουλιάζει” (ΜΕΡΟΣ Α’)


«Βόμβα» στα θεμέλια της εθνικής ναυτικής ισχύος αποτελεί το παρόν και το μέλλον του ελληνικού υποβρυχιακού στόλου. Από το καλοκαίρι του 2020 όταν η Τουρκία επιχείρησε να επιβάλλει ως καθεστώς το νέο-οθωμανικό αφήγημα της «γαλάζιας πατρίδας» και να επιφέρει θανατηφόρο πλήγμα στην κυριαρχία και τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας, οι κυβερνητικές εξαγγελίες και η δημόσια συζήτηση έχουν επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά στο μέλλον του στόλου των μεγάλων μονάδων επιφανείας υποβαθμίζοντας τα υποβρύχια.

Ύψιστη εθνική ανάγκη η ναυπήγηση νέων Υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό

Γιάννης Νικήτας

To Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) διαθέτει σήμερα ένδεκα υποβρύχια εκ των οποίων τέσσερα σύγχρονα υποβρύχια της κλάσης «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» τύπου «214», τέσσερα εκσυγχρονισμένα υποβρύχια τύπου «209» εκ των οποίων το ένα διαθέτει σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP) καθώς και τρία παρωχημένης τεχνολογίας υποβρύχια τύπου «209». 

Ναύαρχος Χηνοφώτης: Ενίσχυση του ΠΝ ΧΘΕΣ… αλλιώς ΟΛΕΘΡΙΕΣ συνέπειες


Ναύαρχος Χηνοφώτης. Οι συνιστώσες εκάστου ναυτικού ζητήματος διαμορφώνουν τη ναυτική ισχύ και τη συνεπαγόμενη ναυτική στρατηγική προς αξιοποίησή της.

Θα εγκαταστήσει υποβρύχιο καλώδιο από τις 20 Αυγούστου: Επανέρχεται το ερευνητικό σκάφος IEVOLI RELUME για έρευνες στην Κάσο εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων


Ένταση σημειώθηκε ανοιχτά της Κάσου με ευθύνη της κατοχικής Τουρκίας, Πέντε τουρκικά και 3 ελληνικά πολεμικά πλοία, βρέθηκαν γύρω από το ιταλικό ερευνητικό. Φωτογραφία από βίντεο μέσω του Skai GR

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ, Liberal

Τρεις εβδομάδες μετά το επεισόδιο της Κάσου, με την τουρκική παρέμβαση για τις εργασίες του ιταλικού ερευνητικού σκάφους IEVOLI RELUME, το ερευνητικό επανέρχεται στην περιοχή για συνέχιση των ερευνών όμως αυτή τη φορά η NAVTEX που εξέδωσαν οι ελληνικές αρχές αποφεύγουν περιοχές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκ νέου εμπλοκή.

Λίστα Ζελένσκι με ουκρανικά όπλα – Υπάρχει και ελληνική αλλά μην το κάνουμε και θέμα…

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 17 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έκανε μία λιτή ανάρτηση στο Χ, διαφημίζοντας προϊόντα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο.

Σκόπια: Χτυπά πάλι ο Μίτσκοσκι: Θα φέρει κι άλλα αγάλματα για να τονιστεί η δήθεν καταγωγή τους από τους αρχαίους Μακεδόνες


Αύγουστος 19, 2024. Ελλάδα.

«Θέλω πολύ όλα τα αντικείμενα του έργου «Σκόπια 2014» να κατασκευαστούν πλήρως το συντομότερο δυνατό», γράφει το δημοσίευμα

Επιμένει στα περί «Μακεδονίας» η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα: Νέα προκλητική δήλωση


Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα, επέμεινε για πολλοστή φορά στη χρήση του όρου «Μακεδονία», κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Οχρίδα, με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας του Στρατού» στη γειτονική χώρα.

Τουρκιγέ: «Τουρκικό μπλόκο από αέρα και θάλασσα στο Αιγαίο» - Ιδρύεται νέο Αμφίβιο Σώμα


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Το Αμφίβιο Σώμα, που θα δημιουργηθεί στο Τσανάκκαλε, θα περιλαμβάνει τρεις ταξιαρχίες και έχει στόχο τη βελτίωση των αμφίβιων επιχειρήσεων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού

Ερντογάν: Επαναφέρει την ένταση στο Αιγαίο – Η προκλητική τουρκική ΝΟΤΑΜ ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο και η αντίδραση της Αθήνας


Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έναν μήνα πριν από τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη. Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ (ειδοποίηση προς αεροπόρους) η οποία δεσμεύει πέντε περιοχές εντός του FIR Αθηνών και του Αιγαίου από τις 16 Αυγούστου έως τις 17 Σεπτεμβρίου, με σκοπό ασκήσεις έρευνας και διάσωσης καθώς και προστασίας του περιβάλλοντος, όπως αναφέρεται στο κείμενο.

Τουρκικά ΜΜΕ υποδαυλίζουν... εντάσεις στο Αιγαίο μετά την επέκταση λιμένων νησιών από την ελληνική κυβέρνηση


Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Τι συνέβη

Κούρδοι Ιράκ: Οι Αμερικανοί συνεχίζουν τον εξοπλισμό των Πεσμεργκά


Αύγουστος 19, 2024. Ελλάδα.

Ερμπίλ- Κουρδική Περιφέρεια Ιράκ

Ανώτερη πηγή στο υπουργείο Πεσμεργκά ανακοίνωσε ότι ο οπλισμός και η βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών στο Υπουργείο Πεσμεργκά συνεχίζονται και πολλά σημεία της συμφωνίας μεταξύ των δυνάμεων των Πεσμεργκά και των συμμάχων έχουν εφαρμοστεί, σύμφωνα με το αμερικανικό προξενείο στο Ερμπίλ.

Τι «ψάχνει» ο Πούτιν στο Αζερμπαϊτζάν;

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν έφτασε την Κυριακή στο Αζερμπαϊτζάν για διήμερη επίσημη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Αζέρο ομόλογό του, τον Ιλχάμ Αλίεφ.

Νετανιάχου και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς επέρριψαν ο μεν στο δε και αντιστρόφως την ευθύνη για την αποτυχία ως αυτό το στάδιο της προσπάθειας των μεσολαβητών να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ άρχισε νέα επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ.

Τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση Νετανιάχου - Μπλίνκεν - «Η αμερικανική πρόταση λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ»


Νωρίτερα, κατά την διάρκεια συνάντησης με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ, ο Μπλίνκεν τόνισε για άλλη μία φορά την άμεση αναγκαιότητα για επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας. 

Χαμάς και Ισλαμικό Τζιχάντ ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ


Λίγο νωρίτερα η αστυνομία του Ισραήλ και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ επιβεβαίωσαν ότι η έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε χθες στο Τελ Αβίβ ήταν τρομοκρατική επίθεση.

Ισραήλ: Νεκρός στρατιώτης από τη Χεζμπολάχ


Τον θάνατο ενός στρατιώτη ανακοίνωσε τη Δευτέρα (19/08) ο ισραηλινός στρατός. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται ο στρατιώτης «έπεσε στη μάχη στο βόρειο Ισραήλ» με τη Χεζμπολάχ.

Βρετανία: Mετά και τις συλλήψεις τουλάχιστον 1.100 ανθρώπων, η κυβέρνηση αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τα κελιά των αστυνομικών τμημάτων


Η Βρετανία θα κάνει χρήση ενός έκτακτου μέτρου για την κράτηση εγκληματιών σε κελιά αστυνομικών τμημάτων μέχρι να μπορέσει να βρει χώρο για αυτούς στις υπερπλήρεις φυλακές της μετά τη σύλληψη από την αστυνομία εκατοντάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στις εκτεταμένες ταραχές αυτόν τον μήνα.

Ο Ιλον Μασκ, ο Τσετσένος πολέμαρχος, το Tesla -πολυβόλο και ο... καθυστερημένος Αμερικανός

Ο Ιλον Μασκ και ο Ραμζάν Καντίροφ πάνω στο μαχητικό του Τesla AP

Δεν πέρασαν πολλές ώρες από την ανάρτηση του Ραμζάν Καντίροφ με το ενσωματωμένο πολυβόλο σε ένα Tesla Cybertruck, και ο Ιλον Μασκ διέψευσε κατηγορηματικά - και καθόλου ευγενικά - όλους όσοι έγραψαν πως το επίμαχι Tesla ήταν προσωπικό του δώρο στον Τσετσένο πολέμαρχο και στενό συνεργάτη του Πούτιν.

Παίζοντας με τις λέξεις και τις εντυπώσεις: Η Μόσχα λέει οι προτάσεις στο τραπέζι, αλλά όχι τώρα λόγω Κουρσκ – Ο Ζελένσκι λέει πρώτα η ουδέτερη ζώνη


epa11554841 A handout picture made available on 19 August 2024 by the press service of the 24th Mechanized Brigade of Ukrainian Armed Forces shows servicemen of 24th Mechanized Brigade, named after King Danylo, firing from BRM1K infantry fighting vehicle towards Russian positions near Chasiv Yar town, in Donetsk region, Ukraine, 17 August 2024 EPA/PRESS SERVICE OF THE 24 MECHANIZED BRIGADE HANDOUT

Ο σύμβουλος της ρωσικής προεδρίας Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να διεξαγάγει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία προς το παρόν δεδομένης της επίθεσης του Κιέβου στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, όμως η Ρωσία δεν αποσύρει τις ειρηνευτικές προτάσεις που είχε κάνει νωρίτερα.

Δεν έχει νόημα διάλογος με την Ουκρανία μετά το Κουρσκ, λέει σύμβουλος του Πούτιν


Η Ρωσία αποσύρει τις προτάσεις για κατάπαυση του πυρός που έχει υποβάλλει στην Ουκρανία, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο εκείνο που φαίνεται να ισχύει είναι πως η Ρωσία δεν βλέπει κανέναν λόγο οποιουδήποτε διαλόγου με το Κίεβο, δεδομένης της κατάστασης στο Κουρσκ.

«Χειρουργικά» χτυπήματα από τους Ουκρανούς στο Κουρσκ


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Τις στρατηγικής σημασίας για τις επικοινωνίες και τη διοικητική μέριμνα των Ρώσων γέφυρες του ποταμού Seym, στα δυτικά της περιφέρειας του Κουρσκ, έπληξε μέσα στο Σαββατοκύριακο η ουκρανική Αεροπορία.

Ρωσία: Θα αυξήσει τις δυνάμεις της στην Ουκρανία σε 800.000 στρατιώτες


Μέχρι σήμερα υπάρχουν περίπου 600.000 Ρώσοι στρατιώτες στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας αναφέρει το περιοδικό Forbes Ukraine

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ρωσική πόλη μετά από επίθεση ουκρανικών drones

AP Photo/Evgeniy Maloletka

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από τις τοπικές αρχές η πόλη Προλετάρσκ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, όπου χθες, Κυριακή, είχε προκληθεί από επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων οχημάτων (drones) πυρκαγιά σε αποθήκες καυσίμου και είχαν τραυματιστεί τουλάχιστον 18 πυροσβέστες.

Ναύαρχος Σταυρίδης: η εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ είναι εμβόλιο αυτοπεποίθησης σε κάθε Ουκρανό


Αύγουστος 19, 2024. Ελλάδα.

«Η απροσδόκητη εισβολή των ουκρανικών  Ένοπλων Δυνάμεων στην ρωσική ενδοχώρα θα προκαλέσει αναμφίβολα απάντηση από τη Μόσχα, αλλά η επίδειξη στρατιωτικής δύναμης του Κιέβου δείχνει το αποτέλεσμα της δυτικής υποστήριξης».

Γράφει ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης σε άρθρο του στο Bloomberg.

Ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος φαινόταν να είναι αποκλεισμένος επί μήνες καθώς έχασε έδαφος σε μια επιτυχημένη επίθεση από τον πολύ μεγαλύτερο αριθμητικά ρωσικό στρατό, έχει επίσης σημειώσει κάποια πρόοδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τι σημαίνει αυτό για την τροχιά του πολέμου; Πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα το υπόλοιπο καλοκαίρι και το φθινόπωρο εν μέσω των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ;

Εντυπωσιακό είναι το επίτευγμα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, όταν κατάφεραν να προετοιμάσουν και να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση, παρά την παρουσία ρωσικών δορυφόρων και πρακτόρων πληροφοριών.

Είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού στο σύγχρονο πεδίο μάχης κάτω από το αδιάκοπο μάτι των σύγχρονων συστημάτων επιτήρησης, από drones έως προηγμένες δυνατότητες στον κυβερνοχώρο.


Η επιχείρηση στο Κουρσκ ευνοεί  τους Ουκρανούς


Όλα αυτά είναι υπέρ των ουκρανικών στρατευμάτων.

 Πρώτον, η επίθεση ήταν πολύ απαραίτητη για τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αφού έδωσε αυτοπεποίθηση, σαν εμβόλιο, στον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας, σε κάθε Ουκρανό.

Οι δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες έδειξαν εξασθενημένη υποστήριξη για τον πόλεμο και αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τον χειρισμό των μαχών από την κυβέρνηση, αυξημένες απαιτήσεις στρατολόγησης και αποτυχίες στις μάχες στις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Δεύτερον, μια επιθετική επιχείρηση στη Ρωσία θα αυξήσει την εμπιστοσύνη στην Ουκρανία, όπου σχεδόν το 25% του πληθυσμού είτε έχει εγκαταλείψει τη χώρα είτε έχει εκτοπιστεί στο εσωτερικό, πιστεύει ο Σταυρίδης.

Όπως γράφει ο Αμερικανός ναύαρχος, δεν πρέπει να υπερεκτιμάται αυτό που συνέβη, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κολλήσει και πιθανότατα απλώς θα προσπαθήσουν να κρατήσουν ό,τι έχει ήδη καταληφθεί δημιουργώντας αμυντικές γραμμές. Οι Ουκρανοί δεν θα φτάσουν στο Κουρσκ, γράφει με σιγουριά ο Σταυρίδης. Ωστόσο, είναι πεπεισμένος ότι ακόμη και αυτό που έχει γίνει είναι ένα «καλό σημάδι» για τη Δύση.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Ρωσία: Περισσότεροι από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή Κουρσκ


Περισσότεροι από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από εννέα παραμεθόριες περιοχές στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Κίνα: Διπλωματική κίνηση Λι Τσιάνγκ, μεταβαίνει αύριο σε Ρωσία και Λευκορωσία


Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Τσιάνγκ θα μεταβεί στη Ρωσία και τη Λευκορωσία αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό ΥΠΕΞ.

Πλοία της Κίνας και των Φιλιππίνων «συγκρούστηκαν» στη Νότια Σινική Θάλασσα

Πλοία της Κίνας και των Φιλιππίνων συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια νέας αψιμαχίας κοντά σε διεκδικούμενο ύφαλο στη Νότια Σινική Θάλασσα, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά ΜΜΕ και τις αρχές στη Μανίλα.