Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Εποικισμός, το μεγάλο έγκλημα πολέμου


Η Θέση του «Φ»


Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ  αλλοίωση του νησιού αποτέλεσε στρατηγικό στόχο της Άγκυρας από τη δεκαετία του ’70, όταν μετά την εισβολή στήθηκαν στην Τουρκία γραφεία για τη μεταφορά κουβαλητών στα κατεχόμενα. Κι αυτός ο σχεδιασμός έγινε πράξη.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ εποίκων ήταν ένας σχεδιασμός, που υλοποιείται μέχρι σήμερα. Ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου και στην περίπτωση της Κύπρου η Τουρκία θα έπρεπε να είχε κατηγορηθεί.

ΜΙΑ πρόσφατη έρευνα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (της δημοσιογράφου Ρ. Παπαγεωργίου) για το εποικισμό περιέχει σημαντικές πληροφορίες, αλλά και απόψεις γύρω από ένα ζήτημα, που είναι πολύ σοβαρό και επηρεάζει τις συζητήσεις για το Κυπριακό.

ΑΠΟ τις διάφορες αναφορές, που περιέχονται στην έρευνα σημειώνουμε αυτή του Γενικού Γραμματέα του τουρκοκυπριακού Κόμματος Νέα Κύπρος, Μουράτ Κανατλί, ο οποίος επισήμανε ότι το άρθρο 49 της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης, που απαγορεύει τη μαζική μετακίνηση ανθρώπων σε εδάφη που καταλαμβάνονται με πόλεμο, παραβιάστηκε στην Κύπρο το 1974. Σημείωσε δε  ότι η «απέλαση ή η βίαιη μεταφορά πληθυσμού» ορίζεται ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σύμφωνα με το Άρθρο 7 του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Ο κ. Κανατλί είπε ότι έγινε βίαιη μετακίνηση πληθυσμού Ε/κ προς τις νότιες περιοχές του νησιού το 1974, ενώ η κατοχική χώρα έφερε πληθυσμό από την ενδοχώρα στην περιοχή που κατέκτησε με πόλεμο.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια σημαντική τοποθέτηση, που αναδεικνύει το ζήτημα του εποικισμού. Και αναδεικνύει αυτό το ζήτημα ένας άνθρωπος, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα. Όλα όσα αναφέρει είναι η πραγματικότητα και μάλιστα με ένα τρόπο δραματικό αλλά πρωτίστως τεκμηριωμένα. Ανέφερε πως σε αυτά τα 50 χρόνια, «όχι μόνο η δημογραφική δομή, αλλά όλα τα τμήματα, συμπεριλαμβανομένου του υφιστάμενου πληθυσμού, έχουν επίσης υποστεί πολιτισμικές αλλαγές λόγω πολιτικών αφομοίωσης (της Τουρκίας)».

Η ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ, ο εποικισμός, η πολιτιστική αλλοίωση των κατεχομένων συνθέτουν το πλαίσιο της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής στην Κύπρο. Είναι ένα σχέδιο το οποίο μπήκε σε εφαρμογή αμέσως μετά την τουρκική εισβολή του 1974 και έγινε με συστηματικό τρόπο και μεθοδικά.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα έγκλημα σε βάρος της Κύπρου και των πολιτών τους. Σε βάρος των Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών, Λατίνων. Ένα έγκλημα πολέμου, που πρέπει να καταγγέλλεται συνεχώς κι όχι να θέλουν κάποιοι να… νομιμοποιηθεί! Τα εγκλήματα δεν παραγράφονται.

ΠΗΓΗ https://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου