Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Το διαφορετικό Πάσχα του 1821..

Εκείνο το Πάσχα ήταν διαφορετικό. «Έπεφτε» 10 Απριλίου κι είχε κοφτερό κρύο. Αλλά τις καρδιές τους ζέσταινε μια θέρμη που ερχόταν από την Πελοπόννησο. Κοντά μήνα τώρα, σπίθες αντίστασης ξεπηδούσαν ταυτόχρονα στις σκλαβωμένες γωνιές του τόπου κι όλες μαζί είχαν γίνει φλόγα λευτεριάς. Αυτή τη φορά δεν έμοιαζε με τις άλλες τις προηγούμενες, τις θνησιγενείς προσπάθειες. Αυτή τη φορά, οι ραγιάδες ήταν σίγουροι πως ο αγώνας θα στέριωνε και θα πετύχαινε. Η Αυτοκρατορία των Οθωμανών ψυχορραγούσε. Έχαναν εδάφη. Ο στρατός τους δεχόταν απανωτές ήττες από δυνάμεις της Ευρώπης. Το 1821 θα ήταν η αρχή του τέλους. Θα ήταν ο χρόνος, που θα έμενε στην ιστορία του γένους. Οι Φιλικοί ήσαν έτοιμοι από καιρό. Είχαν δώσει όρκο «κατά πάντα και δια πάντα». Κι αυτοί δεν ήταν τυχαίοι. Ένας άνεμος ανάλαφρος, ζωογόνος είχε ήδη αρχίσει να πνέει στα βαλκάνια. Καζάνι που έβραζε ήταν η καρδιά της αυτοκρατορίας… Τα νέα έφταναν γοργά και σκορπούσαν ρίγη στους πληθυσμούς, όπου δεν είχε φτάσει ακόμα η επανάσταση.

National Geographic: Ύπουλη αρνητική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας;

Το βράδυ του Σαββάτου στις 23 Απριλίου στις 22:40 το “έγκυρο” National Geographic στην τηλεόραση της Nova προέβαλε στη σειρά “Φυλακισμένοι στο Εξωτερικό 12”, ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, βασισμένο (υποτίθεται) στην αληθινή ιστορία δύο νεαρών Αμερικανών, οι οποίοι μετέφεραν μεγάλη ποσότητα χασίς από το Αφγανιστάν και συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές στα σύνορα με την Τουρκία.

Γράφει ο Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΙΒΑΣ
ΠΗΓΗ: SLpress

Η ιστορία εξελίσσεται το 1969 και υποτίθεται –επαναλαμβάνω– ότι είναι αληθινή. Από εδώ και εις το

Ελληνοτουρκική προσέγγιση; Δείτε πρώτα το ΒΙΝΤΕΟ οργανωμένου εθνικού μίσους…

Τo παρακάτω βίντεο τα αφιερώνουμε από καρδιάς στους απανταχού οπαδούς της ελληνοτουρκικής προσέγγισης. 

Και είναι το πλέον επικίνδυνο για το μέλλον βίντεο και πρέπει να μας τρομάξει και να μας αφυπνίσει.

Δείχνει παιδιά σχολείου να λένε το ίδιο ισλαμοφαστιστικό εμβατήριο που λένε και οι στρατιώτες, το “Μεχμετσίκ”.

  Ιδού μια πρόχειρη απόδοση στα ελληνικά:

Express: Βρετανοί υπουργοί σκέφτονται την αναγνώριση της κατεχόμενης Κύπρου ως ανεξάρτητο κράτος

«Η Βρετανία μπορεί να συμβάλει στην παροχή μιας “ιστορικής ευκαιρίας” για την ειρηνική διευθέτηση της πολιτικής κρίσης (σ.σ. Κυπριακό) που έχει διχοτομήσει το νησί της Κύπρου για σχεδόν έξι δεκαετίες στις συνομιλίες (σ.σ. Άτυπη Πενταμερής) στη Γενεύη», γράφει η βρετανική Express.

Μιλώντας αποκλειστικά στη «Sunday Express», «ο Πρόεδρος της Τουρκικής Βόρειας Κύπρου Ερσίν Τατάρ (σ.σ. δεν υπάρχουν οι λέξεις «ψευδοκράτος» ή «κατεχόμενα» στη γλώσσα του Εγγλέζου δημοσιογράφου) προέτρεψε την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να υποστηρίξει το σχέδιό του για λύση δύο κρατών την οποία θα προτείνει στις συνομιλίες.

Παράνομη τουρκική Navtex για ασκήσεις στην «καρδιά» του Αιγαίου

Με σημερινή Navtex, ο σταθμός της Σμύρνης προειδοποιεί για άσκηση έρευνας και διάσωσης στις 20,25 και 26 Μαϊου δεσμεύοντας -χωρίς να έχει τη σχετική δικαιοδοσία- δυο περιοχές μεταξύ Λέσβου, Χίου και Σκύρου

Μια ημέρα πριν την έναρξη της πενταμερούς στη Γενεύη για το Κυπριακό, καθώς και στον απόηχο του «ραπίσματος» από τις ΗΠΑ με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, η Άγκυρα προχωρά σε μια σπασμωδική κίνηση στην καρδιά του Αιγαίου.

Με σημερινή Navtex, ο σταθμός της Σμύρνης προειδοποιεί για άσκηση έρευνας και διάσωσης στις 20,25 και 26 Μαϊου δεσμεύοντας -χωρίς να έχει τη σχετική δικαιοδοσία- δυο περιοχές μεταξύ Λέσβου, Χίου και Σκύρου.

Τι φοβάται η Τουρκία ότι θα ακολουθήσει την αναγνώριση της γενοκτονίας από τις ΗΠΑ

Γράφει η Ζεϊνέπ Γκιουρτζανλί*

Περίπου τρεις μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο κάλεσε στο τηλέφωνο στις 23 Απριλίου, ότι θα χαρακτήριζε επίσημα τα γεγονότα του 1915 ως «γενοκτονία». Την επόμενη μέρα, απλώς έκανε ό,τι είπε.

Με τη δήλωσή του ο Biden πρόσθεσε ένα ακόμα μεγάλο πολύ σοβαρόπρόβλημα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, που ήδη ταλανίζονται από το θέμα των κυρώσεων με βάση το νόμο CAATSA, λόγω των S-400, την αποπομπή της Τουρκίας από την κατασκευή του αεροσκάφους F-35, και την υπόθεση της Halkbank.