Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

New York Times: Η Ελλάδα έχει 227 νησιά –Να πώς θα επιλέξετε σε ποιο θα πάτε - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Ένα άρθρο για τα ελληνικά νησιά και ποια να προτιμήσετε να επισκεφθείτε, ετοίμασαν οι New York Times, εκθειάζοντας τις ομορφιές τους και προτρέποντας τους τουρίστες να πάνε σε όσα περισσότερα μπορούνε.

Στον Σαρωνικό για πιο χαλαρές στιγμές, στα Δωδεκάνησα για τις παραλίες, στο Ιόνιο για την αρχιτεκτονική και για χαλάρωση στο βόρειο Αιγαίο, είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις των New York Times. Κι αν δεν έχετε αποφασίσει για το πού θα πάτε φέτος το καλοκαίρι, το άρθρο σίγουρα θα σας δώσει μια ιδέα. Διαβάστε τι γράφουν οι New York Times για τα ελληνικά νησιά.

Τσικνοπέμπτη: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την "ημέρα του κρέατος"

Η ιστορία και οι συμβολισμοί που κρύβονται πίσω από την ξεχωριστή μέρα του χρόνου που το κρέας έχει την τιμητική του, την Τσικνοπέμπτη. Μυρωδιές από κρέας ψητό, καπνός, τσίκνα παντού διάχυτα στον αέρα και παραδοσιακές μουσικές να ακούγονται από κάθε σπίτι.

Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν από την Τσικνοπέμπτη, την ημέρα που στις ταβέρνες επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ σε ταράτσες και μπαλκόνια όλο και κάποια παρέα ή οικογένεια θα βρει την ευκαιρία να ανάψει μία ψησταριά!

New Europe : «Αυτός είναι ο κόσμος μας » - Θυμίζει «Σχολή των Αθηνών» του Ραφαήλ

Το εξώφυλλο εστιάζει στη συμβολή της Ελλάδας στη γέννηση της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας δημοκρατίας και στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει για τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το τιμώμενο πρόσωπο της επετειακής, δεκαετούς έκδοσης του «Our World», του ετήσιου περιοδικού που εκδίδεται από την εφημερίδα New Europe που κυκλοφορεί και σε συνεργασία με τους New York Times.
Στην έκδοση που έχει διεθνή χαρακτήρα μιλούν πάνω από 50 ηγετικά πρόσωπα της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

Εντυπωσιακές εικόνες από την ελληνογερμανική άσκηση «Λόγχη» - Συμμετείχαν μονάδες κρούσεως επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού(Βίντεο - Φωτο)

Η προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας «Λόγχη», που διεξήχθη στο Μυρτώο Πέλαγος με τη συμμετοχή μονάδων κρούσεως επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, ολοκληρώθηκε. Σε αυτήν συμμετείχαν πλοία των διοικήσεων φρεγατών, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης καθώς και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Η συγκεκριμένη άσκηση, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18 και 19 Φεβρουαρίου εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Πάιατ στον ΣΚΑΪ: Όλα τα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα

Την ξεκάθαρη θέση ότι όλα τα ελληνικά νησιά, ανεξαρτήτως μεγέθους έχουν δικαίωμα στην οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας εκφράζει ο Αμερικανός Πρέσβης μέσω αποκλειστικής συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Την ξεκάθαρη θέση ότι όλα τα ελληνικά νησιά, ανεξαρτήτως μεγέθους έχουν δικαίωμα στην οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας εκφράζει ο Αμερικανός Πρέσβης μέσω αποκλειστικής συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη. Ο Τζέφρι Πάϊατ δηλώνει εκ νέου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εγγυώνται την ασφάλεια της Ελλάδας κι εργάζονται καθημερινά για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.