Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Τα απίστευτα μάτια του Ηνίοχου

Τα μάτια του Ηνίοχου μαγνητίζουν», αποφαίνονται κάποιοι από τους μελετητές του μοναδικού ορειχάλκινου αγάλματος.

Το περίοπτο άγαλμα, με το μοναδικό βλέμμα έχει μια δική του, αποκλειστική, αίθουσα στο Μουσείο των Δελφών. Δεν αρκεί μια περαστική ματιά για να το δεις. Πρέπει να σταθείς, κοιτάζοντάς το προσεκτικά απ' όλες τις πλευρές, θαυμάζοντας ένα πλήθος από λεπτομέρειες στο σώμα και στον περίτεχνο, χάλκινο χιτώνα του.

Τα μάτια του Ηνίοχου μοιάζουν ζωντανά. Ίσως, κανένα άλλο άγαλμα δεν δίνει αυτή τη μοναδική αίσθηση.

«Μυστική συμφωνία για επιστροφή Αμμ/στου – Την έσχισε ο Ερντογάν»(Βίντεο)

Σε μια αποκάλυψη από το διπλωματικό παρασκήνιο που αφορούσε την επιστροφή της Αμμοχώστου, προέβη ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ. Λιλλήκας, μιλώντας σε εκδήλωση της Συμμαχίας Πολιτών, με τίτλο:  «Κυπριακό-Εναλλακτικές Επιλογές ή Αδιέξοδα;», αναφέρθηκε σε μια άγνωστη πτυχή του Κυπριακού το 2006 όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου.

Aπανωτά επεισόδια στην Κύπρο: Εισβολή τουρκικών δυνάμεων κατά μήκος της «νεκρής ζώνης» - Περικύκλωσαν Ελληνοκυπρίους

Απανωτές τουρκικές προκλήσεις έχουμε στη "νεκρή ζώνη" στη Κύπρο και συγκεκριμένα στις περιοχές Αθηαίνου, Σοπάζ, Μάμμαρι, Δένεια και Αυλώνα καθώς Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν, περικύκλωσαν και απείλησαν Ελληνοκύπριους γεωργούς. 

Στόχος των κατοχικών δυνάμεων είναι η έκταση της νεκρής ζώνης που αποτελεί το 6% του κυπριακού εδάφους.

Στήριξη ΗΠΑ στην Κύπρο για ανάπτυξη φυσικών πόρων

Την πάγια θέση των ΗΠΑ για αναγνώριση του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύσσει το  φυσικό της πλούτο, επαναβεβαίωσε από την Λευκωσία ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα ενεργειακών πόρων, Φράνσις Φάνον, υπογραμμίζοντας πως η Ουάσινγκτον δίνει προτεραιότητα στην ενεργειακή ανάπτυξη της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Φάνον συναντήθηκε με τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι άρχισε η γεώτρηση στον στόχο "Δελφύνη" στο τεμάχιο 10 από την κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum.

Το Μαξίμου απαντά στην Ιερά Σύνοδο: Δική μας ευθύνη και απόφαση η μισθοδοσία των κληρικών

Αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμα και μονομερώς στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών η κυβέρνηση - Ικανοποίηση Ιερώνυμου για την αντίδραση Τσίπρα - Νωρίτερα, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να παραμείνουν στο δημόσιο οι ιερείς - Διάλογοι – «φωτιά» των μητροπολιτών μαρτυρούν «σχίσμα» για τη συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας.
Το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να σηκώσει το… γάντι που πέταξαν οι κληρικοί, καθιστώντας σαφές όχι μόνο πως η μισθοδοσία των κληρικών είναι δικό του θέμα, αλλά και πως «θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους».

BREXIT:Politico: Τρία σενάρια μετά τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία

«Απίστευτο χάος».

Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την πολιτική κατάσταση στη Βρετανία μετά τις δραματικές εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου με τις απανωτές παραιτήσεις υπουργών (που αντιδρούν στο προσχέδιο συμφωνίας για συντεταγμένη και οργανωμένη έξοδο της χώρας από την ΕΕ), την αμφισβήτηση της εξουσίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και τη συγκέντρωση επιστολών από βουλευτές του κόμματός της για κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της.

Σύμφωνα με το Politico τρία είναι τα βασικά σενάρια για τις μελλοντικές εξελίξεις: