Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Ελληνική γλώσσα: Η ανώτερη μορφή γλώσσας που έχει επινοήσει ποτέ το ανθρώπινο πνεύμα

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)

Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ” αυτήν δεν υπάρχουν όρια.

(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)

Η Ελληνική και η Κινέζικη, είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.

Πανικός στην Τουρκία: Κάνουν DNA τεστ κι ανακαλύπτουν ότι είναι Έλληνες

Η εθνικιστική ομάδα «τουρκικό πρόγραμμα DNA», που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους Τούρκους να μάθουν περισσότερα για τη γενεαλογία τους, ζήτησε μποϊκοτάζ της σελίδας Ancestry.com. Σε ένα tweet που διαγράφηκε τώρα, η ομάδα του τουρκικού Project DNA ισχυρίστηκε ότι το Ancestry.com «δαιμονοποίησε» τους Τούρκους.

Το αρχικό tweet περιελάμβανε στιγμιότυπα από τον ιστότοπο που περιγράφουν πώς αναγκάστηκαν οι Έλληνες του Πόντου να αφομοιωθούν, συμπεριλαμβανομένης της εκμάθησης τουρκικών και της υιοθέτησης του Ισλάμ για να αποκτήσουν καλύτερες ευκαιρίες.

Μεταναστευτικό: Ριζικές αλλαγές - Στην Τουρκία θα επιστρέφουν όσοι κάνουν αίτηση για άσυλο(Βίντεο)

Πλήγμα στους διακινητές λαθρομεταναστών και στις επιδιώξεις της Άγκυρας

Ριζικές αλλαγές στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών δρομολογεί η απόφαση της χώρας μας να χαρακτηρίσει την Τουρκία ως μία ασφαλή τρίτη χώρα για τους αιτούντες άσυλο από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Σομαλία.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την δημοσίευση της ΚΥΑ των υπουργείων Εξωτερικών και, Μετανάστευσης και Ασύλου,  λαμβάνοντας υπόψιν την πρόσφατη εισήγηση της Υπηρεσίας Ασύλου και όλες τις επικαιροποιημένες πληροφορίες για την επικρατούσα

Φτάνει! Μη κρυβόμαστε πια πίσω από παραπλανητικές και παραμορφωτικές παρωπίδες!

Η συνεχής τουρκική escalation στις προβοκάτσιες, στις αυθαιρεσίες, στις παρανομίες και απαιτήσεις

Γράφει ο Ελληνιστής, Κρεσέντσιο Σαντζίλιο
Από το infognomonpolitics


Παρακολουθήσαμε πρόσφατα μια τηλεοπτική «αψιμαχία» στο ΟΡΕΝ μεταξύ του καθηγητή Γιάννη Μάζη και του δημοσιογράφου Κώστα Μαρδά, όπου ο δεύτερος βεβαίωνε πως ο πρώτος είχε προτείνει οι Έλληνες να βυθίσουν το τουρκικό ερευνητικό «Τσεσμέ» και ο πρώτος αντέκρουε πως ποτέ δεν είχε κάνει μια τέτοια πρόταση προκαλώντας τον δεύτερο να του δείξει το βίντεο όπου εμφανιζόταν.

Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ανάγκη ολιστικής προσέγγισης στο πρόβλημα με τις φρεγάτες;

Η περίφημη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα των φρεγατών έλαβε τέλος. Εάν κριθεί από την ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απορεί κανείς για ποιον λόγο συγκλήθηκε. Όλη η υπόθεση ήταν να τεθούν εκτός “κούρσας” οι “φιλότουρκοι” Ισπανοί και για να τελειώσει οριστικά η επιβλαβής φιλολογία περί της αμερικανικής δεύτερης “αξιοπρεπούς πρότασης” από την κοινοπραξία επικεφαλής της οποίας ήταν η Gibbs & Cox; Οι εξελίξεις, όπως διαγράφονται, εξακολουθούν να πάσχουν στον τομέα της λογικής. Επιχείρημα της παρούσας ανάλυσης είναι ότι προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης είναι α) η εγκατάλειψη της κρυψίνοιας για το θέμα και β) η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης από το Μέγαρο Μαξίμου…

Γράφει ο ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Από το defence-point

Πριν περάσουμε στην εξέταση των δυο επιχειρημάτων, απορίες εγείρονται ορισμένα ερωτήματα.

“Τι φρεγάτες πρέπει να πάρουμε”; Καθαρές κουβέντες από βουλευτή της ΝΔ και Αντιστράτηγο ε.α

Οι φρεγάτες και τα μαγικά καπέλα!

Γράφει ο Νικόλαος Μανωλάκος
Από το militaire
Αντιστράτηγος ε.α. – Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ
Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων

Ένα θέμα το οποίο  ταλανίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα το Πολεμικό Ναυτικό, εδώ και πλέον μια δεκαετία είναι η ανανέωση του στόλου, δηλαδή, κύρια,  η προμήθεια των φρεγατών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε  με σαφήνεια τη πρόθεση της χώρας μας, 

Ευρωπαϊκή Ένωση: Η Γερμανία ζητά κατάργηση του βέτο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής

Την κατάργηση του δικαιώματος μεμονωμένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο βέτο για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας ώστε η ΕΕ «να μην γίνεται όμηρος εκείνων που παραλύουν την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική.»

«Όποιος το κάνει, παίζει με τη συνοχή της ΕΕ. Το λέω εντελώς ανοιχτά: το βέτο πρέπει να φύγει – ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι και εμείς μπορεί να μειοψηφήσουμε», δήλωσε ο κ. Μάας κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των Γερμανών πρέσβεων που άρχισε σήμερα τις εργασίες της. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θεωρεί ότι το ζήτημα θα απασχολήσει και τις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης.