Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Τελικά η Ρωσία έριξε... "πυρηνικά": Απαίτησε από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία - ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ... ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ(Βιντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews 
 
H Ρωσία απαιτεί από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία ως ένδειξη "καλής θέλησης" από την Άγκυρα και το Ισλάμ και θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του συμβόλου της Χριατιανοσύνης προσφέροντας και τους καλύτερους επιστήμονες και συντηρητές της.
Μετά από ψήφισμά της η ρωσική Δούμα ζήτησε την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στο ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει  καλή θέληση , υπεράνω της πολιτικής, και είναι αναγκαία η επιστροφή της  Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη», δήλωσε ο επικεφαλής της  κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI  Gavrilov.

Η συνέχεια της κατάρριψης(Βίντεο)


Του Ν. Λυγερού

Το θέμα της κατάρριψης του Sukhoi-24 δεν έχει τελειώσει, γιατί δεν ήταν η αρχή αλλά μια ενίσχυση της τριβής που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών λόγω των εξελίξεων των γεγονότων, αλλά και των στρατηγικών επιλογών. Οι τριβές μπορούν γρήγορα να μετασχηματιστούν σε φθορές και αυτές να έχουν συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς. Η Τουρκία θεωρεί ότι επειδή παίζει οριακά πάνω στο νόμιμο πλαίσιο δεν θα υποστεί μεγάλο κόστος. Τα σημάδια όμως είναι ενδεικτικά και ήδη δείχνουν ότι κάνει λάθος. Σε πρώτο επίπεδο λόγω αναξιοπιστίας για τους συμμάχους.

Έρευνα: Η αρχαία καταγωγή της νεοελληνικής φουστανέλλας(Βίντεο-Φωτο)

Η αρχική φουστανέλλα, πού τη φορούσαν παλαιότερα οι Έλληνες, δεν ήταν τόσο κοντή, όσο φοριέται από τούς Εύζωνες. Άλλα δεν ήταν ούτε και τόσο μακριά, όσο υποστηρίζει ό καθηγητής Αντώνιος Κεραμόπουλος.

Α’

Γνώρισα, κατά τα έτη γύρω στα 1930, τη φουστανέλλα, την απλοϊκή και καθημερινή, — συνεπώς και την ανόθευτη από όποια σκόπιμη επίδειξη, — αυτήν πού ήταν φτιαγμένη από σκούρο δίμιτο γερό πανί του αργαλειού, μονοκόμματη• με κολλημένο δηλαδή το πανωκόρμι, όπως ακριβώς έτσι τη φορούσαν τότε πολλοί χωρικοί, ιδίως οι συντηρητικοί τσοπάνηδες στις ορεινές περιοχές, στην Αρκαδία και στη Δυτική Ρούμελη. Την ίδια ενδυμασία φορούσαν και πολλοί χωρικοί της Αττικής. Ήταν μιά πολύ πρακτική ποκαμίσα, με ραμμένη στη μέση μιά απλή ζώνη, από το ίδιο ύφασμα.

Μπροστά και στο απάνω μέρος του κορμού, η ποκαμίσα είχε άνοιγμα, για να φοριέται ή για να βγαίνη ευκολώτερα. Το άνοιγμα εκείνο, κάθετο μπροστά στο στήθος, έκλεινε με κουμπιά.

Δωρεάν και σε ψηφιακή μορφή 188 έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (Σκιάθος, 4 Μαρτίου 1851 – Σκιάθος, 3 Ιανουαρίου 1911), «η κορυφή των κορυφών» κατά τον Κ. Π. Καβάφη, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες, γνωστός και ως «ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων». Έγραψε κυρίως διηγήματα, τα οποία κατέχουν περίοπτη θέση στη νεοελληνική λογοτεχνία.
Ο ίδιος σε ένα σύντομο αυτοβιογραφικό σημείωμα ιστορεί τη ζωή του:
Ἐγεννήθην ἐν Σκιάθῳ, τῇ 4 Μαρτίου 1851. Ἐβγήκα ἀπὸ τὸ Ἑλληνικὸν Σχολεῖον εἰς τὰ 1863, ἀλλὰ μόνον τῷ 1867 ἐστάλην εἰς τὸ Γυμνάσιον Χαλκίδος, ὅπου ἤκουσα τὴν Α΄ καὶ Β΄ τάξιν.

Αποκαλύψεις των μυστικών της Σφίγγας

Λίγα μέτρα πιο πέρα από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας (Χέοπος) βρίσκεται η περίφημη Σφίγγα της Αιγύπτου που έχει κεφάλι γυναίκας, σώμα ταύρου, πόδια λονταριού και φτερά αετού. Ποια είναι όμως η σκοπιμότητα της υπάρξεώς της μέσα στο χώρο των πυραμίδων της Γκίζας, κάτω από τα πόδια της Μεγάλης Πυραμίδας και τι παριστάνει;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Σφίγγες γενικά είναι κατά την μυθολογία διάφορα τέρατα που τα μέλη του σώματός των αποτελούνται από διάφορα του ενός όντα. Ήσαν άγρια τέρατα, σιωπηλά και αινιγματικά. Τέτοιες σγίγγες κατά την αρχαιότητα υπήρχαν σε διάφορα μέρη του τότε γνωστού κόσμου και είχαν περιβληθεί με διάφορες μυθολογικές ιστορίες. Στην αρχαία Ελλάδα ήταν γνωστή η Σφίγγα της Βοιωτίας που είχε πρόσωπο και στήθος γυναίκας, σώμα λιονταριού, φτερά όρνιθας και ουρά φιδιού. Η μυθολογία λέει ότι γεννήθηκε από την Έχιδνα και τον Τυφώνα ή Όρθρον και καθόταν στο δρος Φικίον, όπου περίμενε του διερχόμενους από εκεί στους οποίους έθετε το γνωστό περίφημο αίνιγμα : «Τι εστίν ό, μίαν έχων φωνήν, τετράπουν και δίπουν και τρίπουν γίγνεται;» και εφόσον ως ήταν επόμενο οι διαβάτες που δεν έβρισκαν την λύση τους κατέτρωγε. Λέγεται ότι από εκεί κάποτε πέρασε και ο Οιδίποδας και συναντήθηκε με την Σφίγγα, η οποία έθεσε και σε αυτόν το ίδιο αίνιγμα. Ο Οιδίποδας έδωσε τη σωστή απάντηση και η Σφίγγα από το κακό της έπεσε στο γκρεμό και σκοτώθηκε.

Το μένος των Ρώσων για την Τουρκία σε έναν χάρτη που σαρώνει στα social media (Φωτο)

Για να καταλάβετε το μίσος των Ρώσων που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ρωσία αυτή είναι η φωτογραφία που αναρτήθηκε 

στο ρωσικό τουίτερ και κάνει το γύρω των social media με το μήνυμα «Κόψτε την Τουρκία στην μέση και δώστε την στα αδέλφια μας τους Έλληνες και τους Αρμένιους»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ακραία φαινόμενα θα «χτυπήσουν» τη χώρα-Πότε και πού θα χιονίσει

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα (26/11) το βράδυ ο καιρός, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες και ημέρες θα «ντύσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή του, κυρίως στα ορεινά της χώρας.
Συγκεκριμένα, για σήμερα από το απόγευμα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στην κεντρική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τσίπρας: Υπέρ ενός παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ(Βίντεο)

Παράλληλα ανακοίνωσε την επίσκεψη του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στην Αθήνα το διήμερο 21 και 22 Δεκεμβρίου
Υπέρ της λύσης των δύο κρατών και ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Μαχμούντ Αμπάς.

Παράλληλα ανακοίνωσε την επίσκεψη του παλαιστίνιου προέδρου στην Αθήνα το διήμερο 21 και 22 Δεκεμβρίου.

Σύσκεψη αρχηγών με Τσίπρα: Καχυποψία στα κόμματα, «όχι» από ΚΚΕ

ΝΔ: Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά - «Το άλλο με τον Αλέξη το ξέρεις;», έγραψε ο διευθυντής της Φ. Γεννηματά - Ποτάμι: Δε θα στηρίζουμε τον Τσίπρα κάθε φορά που έχει ανάγκη - Λεβέντης: «Θα πάμε στη σύσκεψη για να ζητήσουμε οικουμενική τεχνοκρατών»
Μετά από πέντε χρόνια σκληρής κριτικής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και με το σύνθημα των πρόσφατων εκλογών, «στις 20 τους τελειώνουμε», να αντηχεί ακόμη στα αυτιά των επιτελών τους είναι τουλάχιστον λογικό ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχθηκαν την είδηση για συμβούλιο αρχηγών με επιφύλαξη.

Οικονομικά αντίποινα από τη Ρωσία - Απειλεί με ακύρωση του Turkish Stream - Έρχονται περιορισμοί και στις εισαγωγές τροφίμων από Τουρκία

Η Μόσχα εξετάζει το «πάγωμα» κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Άγκυρα - Μέχρι και δέκα δισ. θα χάσει η Τουρκία από το ρωσικό εμπάργκο στον τουρισμό - O Ερντογάν σκόπιμα οδηγεί σε αδιέξοδο τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, δήλωσε ο Πούτιν
Νέα επίθεση στην τουρκική ηγεσία για την υπόθεση της κατάρριψης του ρωσικού Σουκχόι εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι σκόπιμα οδηγεί σε αδιέξοδο τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.