Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Ανοικτή επιστολή Εμφιετζόγλου προς τον Αμερικανό πρέσβη: “Οι φρεγάτες σας δεν μας κάνουν”

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΠΑΪΑΤ

από τον Δρ Πρόδρομο Εμφιετζόγλου,

 Κύριε Πρέσβη,

Είναι γνωστές οι ικανότητές σας τόσο από την θητεία σας στην Ουκρανία όσο και στη Χώρα μας.

Όλοι αναγνωρίζουν την αξιοσύνη σας και την εργώδη προσπάθεια να υπερασπιστείτε τα Εθνικά Συμφέροντα της Χώρας σας. 

Αντίστοιχα ιερό χρέος έχει η Ελληνική Κυβέρνηση να προασπίζεται τα Εθνικά μας Δίκαια και Συμφέροντα.

«Athens Flying Week 2021»: 4-5 Σεπτεμβρίου στην Τανάγρα, με στατική και πτητική επίδειξη Rafale

Η καταξιωμένη αεροπορική έκθεση «Athens Flying Week» θα διεξαχθεί στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, στις 4-5 Σεπτεμβρίου, ανανεωμένη και προσαρμοσμένη στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι διοργανωτές της φετινής έκθεσης υπόσχονται μια διαφορετική εμπειρία και ένα φαντασμαγορικό Air Show. Να σημειωθεί ότι λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων φέτος ο χώρος του αεροδρομίου θα έχει δυο ζώνες. Η Ζώνη 1 είναι για εμβολιασμένους και για όσους έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης. Η Ζώνη 2 θα είναι μικτή. Στην φετινή «Athens Flying Week» θα δούμε από κοντά τις μοναδικές πτητικές ικανότητες του Rafale, του νέου αποκτήματος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η διπλωματία των… drones από Ερντογάν: Τώρα και πέτρα να μετακινήσουν θα ζητούν έγκρισή μας!

«Στην περιοχή μας κάποιος που θέλει να μετακινήσει έστω και μια πέτρα θα ζητά την έγκριση της Τουρκίας» ισχυρίστηκε προκλητικά ο τούρκος πρόεδρος.

Μετά τη διπλωματία των κανονιοφόρων, η Τουρκία «εφευρίσκει» και τη… διπλωματία των drones όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης!

Αναφερόμενος στο νέο τουρκικό drone ο Ταγίπ Ερντογάν έδειξε το μεγαλοϊδεατισμό του, αναφέροντας ότι όλοι στην ευρύτερη περιοχή θα πρέπει να ζητούν την έγκριση της Άγκυρας πριν πράξουν κάτι!

Παραστρατιωτικός Λιβύης : «Οι Τούρκοι δεν βοήθησαν τους Λίβυους, δεν θεράπευσαν ούτε έναν τραυματία χωρίς αμοιβή»

Ο διοικητής της διεθνούς καταζητούμενης πολιτοφυλακής της «Ταξιαρχίας Αλ Σαμούτ», Σαλάχ Μπαντί, αποκάλυψε ότι η Τουρκία έχει τώρα ελέγχει κάθε απόφαση που λαμβάνεται για ττις περιοχές της δυτικής Λιβύης, μετά την παρέμβασή της στη μάχη της Τρίπολης, όπως αναφέρει η Africa Gate News.

Ο Σαλάχ Μπαντί, σύμφωνα με την πηγή, είπε:

 «Οι Τούρκοι δεν βοήθησαν τους Λίβυους, ούτε καν με τη θεραπεία ενός τραυματία δωρεάν.

Οι Τούρκοι, για να θεραπεύσουν για τους τραυματίες ή οποιοδήποτε που πάσχει, παίρνουν αμοιβή για αυτό. Τίποτε δεν κάνουν για βοήθεια.

Κρίσιμο τεστ σήμερα για την Λιβύη - Σύγκρουση Κοινοβουλίου-πρωθυπουργού και στη μέση η... Τουρκία

Νίκος Μελέτης
Από το liberal

Σε κρίσιμη δοκιμασία υποβάλλεται από σήμερα η δύσκολη και προβληματική διαδικασία ειρήνευσης στην Λιβύη, καθώς αναμένεται η πρώτη ευθεία αναμέτρηση της κυβέρνησης Ντμπεϊντά και των δυνάμεων που πρόσκεινται στους Αδελφούς Μουσουλμάνους και την Τουρκία, με το εκλεγμένο και μόνο δημοκρατικά νομιμοποιημένο Σώμα της χώρας, το Κοινοβούλιο, το οποίο στηρίζεται και από τις δυνάμεις της Ανατολικής Λιβύης του στρατηγού Χαφτάρ.

Η πορεία προς τις εκλογές του Δεκεμβρίου καρκινοβατεί και μεγάλο εμπόδιο παραμένει η επιμονή του επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης να διασφαλίσει την παραμονή στην Λιβύη των τουρκικών δυνάμεων, ελπίζοντας ότι έτσι θα επιτευχθεί και η χειραγώγηση των εκλογών όταν διεξαχθούν.

«Όχι» της ΕΕ σε χρήματα για την ελληνική ακτοφυλακή

Του Παναγιώτη Κουπαράνη
 Από το  Deutsche Welle

Η Κομισιόν δεν πρόκειται προς το παρόν να ανταποκριθεί στο αίτημα της Ελλάδας για χρηματοδότηση της δραστηριότητας της ελληνικής ακτοφυλακής με το ποσό των 15,8 εκ. ευρώ.

Σε σημερινό άρθρο στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού DER SPIEGEL η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, τονίζει ότι η Κομισιόν έχει θέσει ως προϋπόθεση για την ικανοποίηση του ελληνικού αιτήματος την καθιέρωση ενός ανεξάρτητου μηχανισμού στην Ελλάδα για την παρακολούθηση της τήρησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ότι ήδη έχει συσταθεί σχετική ομάδα εργασίας.