Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Λήμνος: η Ηφαιστία, το Καβείριο και η Πολιόχνη

Η Λήμνος, το νησί του Βορείου Αιγαίου με τους πιστούς φίλους και το ιδιαίτερο χρώμα, είχε αποκτήσει πλούτο και φήμη ήδη από τους Προϊστορικούς Χρόνους.

Ως «ευκτίμενον πτολίεθρον» («καλοχτισμένη πολιτεία») τη μνημονεύει ο Όμηρος στην Ιλιάδα, χάρη στην εξαίρετη γεωγραφική θέση της (απέναντι από την είσοδο του Ελλησπόντου, στη διαδρομή προς τις μεταλλοφόρες πλουτοπαραγωγικές πηγές), το εύφορο έδαφος, τα πλούσια αλιεύματα και τα ασφαλή αγκυροβόλιά της, καθώς και τις σπουδαίες μεταλλουργικές επιδόσεις των κατοίκων της.

Κύπρος:Διάγγελμα ΠτΔ: Θα επαναληφθεί η διαδικασία για Κυπριακό

Η διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού θα επαναληφθεί, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι η νέα αποτυχία στις συνομιλίες για το Κυπριακό δεν θα μας κάμψει.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως η νέα αποτυχία δεν θα μας κάμψει. Η διαδικασία του Κυπριακού θα επαναληφθεί και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε με το ίδιο σθένος και την ίδια δημιουργικότητα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια καταβλήθηκε μία τεράστια προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, η οποία κορυφώθηκε στο Κραν Μοντανά, της Ελβετίας τον περασμένο Ιούλιο, προσθέτοντας ότι μέσα από τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες «έγινε κατορθωτό η άμεση συμμετοχή της Τουρκίας, για πρώτη φορά, σε ένα απευθείας διάλογο προκειμένου να τερματιστούν τα όσα απαράδεκτα βιώνουμε από το 1974».

Ο Ερντογάν απειλεί τους Κούρδους: Θα πληρώσουν το τίμημα για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας - ΝΕΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι κουρδικές αρχές στο Ιράκ θα πληρώσουν το τίμημα για την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος της ανεξαρτησίας, στην διεξαγωγή του οποίου, ήταν αντίθετες οι ξένες δυνάμεις.
Οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ υποστήριξαν μαζικά την ανεξαρτησία τους, στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των γειτονικών χωρών.

Άρχισε η μάχη της Βαρκελώνης: Η αστυνομία έχει αποκλείσει 1300 εκλογικά κέντρα - Κομμένη στα δύο η Ισπανία(Βίντεο)

Πάνω από 160 σχολεία παραμένουν υπό κατάληψη - Τελεσίγραφο από Μαδρίτη: «Αν δεν φύγετε μέχρι τις 6:00 αύριο, θα συλληφθείτε» - Χιλιάδες άτομα στις διαδηλώσεις υπέρ της ενότητας
«Δεν θα απαρνηθούμε τα δικαιώματά μας», δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο, μετά το «τελεσίγραφο» της Μαδρίτης που απειλεί με συλλήψεις και βαριά πρόστιμα τους καταληψίες των εκλογικών κέντρων και τους διοργανωτές του δημοψηφίσματος.