Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Αθανάσιος Διάκος (1788-1821) - Ο μάρτυρας της Επανάστασης

Δείτε και ΕΔΩ
 
«Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός και θ’ αποθάνω!».
Αθανάσιος Διάκος


Ο Αθανάσιος Διάκος ήταν ηρωικός αγωνιστής και μάρτυρας κι ένας από τους πρωτεργάτες της Επανάστασης του 1821.

Γεννήθηκε γύρω στο 1788 (σύμφωνα με άλλη εκδοχή το 1782). Ο τόπος γέννησης του Αθανάσιου Διάκου, αποτελεί σημείο τριβής και διεκδικείται από δύο χωριά, την Άνω Μουσουνίτσα και την Αρτοτίνα. Και τα δυο, χωριά της Φωκίδος. Το βέβαιο είναι ότι ο Διάκος έλκει την καταγωγή του και στα δυο χωριά. Ο πατέρας του ήταν από την Μουσουνίτσα και η μητέρα του από την Αρτοτίνα.

Ο κοντινότερος στην Γη εξωπλανήτης με τα μάτια της NASA (Βίντεο)

H NASA έδωσε στην δημοσιότητα μια εικόνα του κοντινότερου σε εμάς εξωπλανήτη που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική απεικόνιση που δείχνουν τον εξωπλανήτη και το σύστημα στο οποίο βρίσκεται.

Τα διαστημικά τηλεσκόπια και τα νεότερης γενιάς επίγεια τηλεσκόπια σε συνδυασμό με νέες μεθόδους παρατήρησης του Διαστήματος προκάλεσαν μια πραγματική επανάσταση στην αστρονομία. Γνωρίζαμε ότι υπάρχουν αμέτρητοι πλανήτες στον γαλαξία μας αλλά τα τεχνικά μέσα που διαθέταμε δεν επέτρεπαν τον εντοπισμό τους κάτι που επετεύχθη για πρώτη φορά την δεκαετία του 1990.

Θράσος Τατάρ: Χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση την ΕΟΚΑ

Για «τρομοκρατική οργάνωση» έκανε λόγο ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αναφερόμενος στην ΕΟΚΑ, που όπως είπε «στόχευε στην προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα και την 1η Απριλίου 1955 άρχισε ένοπλο αγώνα μετατρέποντας την Κύπρο σε λίμνη αίματος».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης έκανε λόγο για μια οργάνωση (ΣΣ: την ΕΟΚΑ) που έγινε από κοινού και με την στήριξη της ε/κ ηγεσίας, της ορθόδοξης εκκλησίας των Ε/κ και της Ελλάδας με στόχο την ένωση. Πρώτα, συνέχισε, είχαν στόχο τους Βρετανούς και μετά του άρχισαν τις επιθέσεις εναντίον των Τ/κ.

Λιβύη: Αφέθηκαν ελεύθεροι 120 αιχμάλωτοι μαχητές του στρατάρχη Χάφταρ - Αιχμαλωτίστηκαν κοντά στη Ζαουίγια

Απελευθερώθηκαν 120 αιχμάλωτοι, μέλη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάληψης της Τρίπολης.

Οι κρατούμενοι αυτοί απελευθερώθηκαν σε μια τελετή που οργάνωσαν οι αρχές της Ζαουίγια, μιας πόλης που απέχει 45 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Δυνάμεις από τη Ζαουίγια συμμετείχαν στην άμυνα της λιβυκής πρωτεύουσας, από τον Απρίλιο του 2019.

Ανοίγει πάλι ο φάκελος της υπόθεσης Marfin -Νέα στοιχεία προσκόμισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Marfin, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον επανέλεγχο βιντεοληπτικού υλικού φωτογραφιών καταθέσεων έχουν προκύψει τουλάχιστον 4-5 ύποπτοι για την συμμετοχή τους στη δολοφονική επίθεση στη Marfin στις 5 Μαΐου του 2010, όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα.