Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

5 φιλόσοφοι που μας εκπαίδευσαν για τη ζωή, πολύ πριν εμφανιστούν οι σύγχρονοι «γκουρού αυτοβοήθειας»


Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν απλώς οι πρωτοπόροι του δυτικού πολιτισμού, ήταν επίσης οι αρχικοί «προπονητές» της ζωής.

Το δίκτυο της συκοφαντίας


Το δίκτυο της συκοφαντίας του φεμινισμού μπορεί να καταστρέψει την ζωή ενός άντρα πριν καλά ακόμα καταλάβει ότι είναι στόχος του. Το δίκτυο συκοφαντίας του φεμινισμού είναι μια στρατηγική μέθοδος που αποτελείται από φήμες, ανώνυμες κατηγορίες και ιδιωτικούς ψιθύρους κατασκευασμένο για να καταστρέψει την καριέρα, την ζωή και την υπόληψη ενός άντρα, χωρίς την περιαυτολογία κάποιας επίσημης διαδικασίας. Την ίδια μόλις στιγμή που γίνει γνωστό πως υπάρχει κάποια κατηγορία, η υπόληψη του κατηγορούμενου έχει επί της ουσίας τερματίσει.

Οικόσιτα τερατάκια


του Τάκη Θεοδωρόπουλου 

Yποθέτω ότι εκτός απ’ αυτά που μαθαίνουμε συμβαίνουν κι άλλα που δεν μαθαίνουμε. Αναφέρομαι στην κακοποιητική συμπεριφορά ομάδων εφήβων εναντίον συνομηλίκων τους ή και καθηγητών. Τα οποία καταχρηστικώς αποκαλούνται «παραβατικότητα». 

Πρόεδρος: Πολύ συγκεκριμένη η ατζέντα της τριμερούς


Ανδρέας Πιμπίσιης


Η ατζέντα της τριμερούς συνάντησης της 15ης Οκτωβρίου είναι πολύ συγεκριμένη και αφορά τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Σπεύδοντας την ίδια ώρα να διαμηνύσει πως δεν πάει στη Νέα Υόρκη για να συζητήσει την ατζέντα που προσπαθεί να περάσει ο Ερσίν Τατάρ και η τουρκική πλευρά.

Προεκτεινόμενη Αποτροπή Ελλάδας και Κύπρου


Η σημασία των μεγάλων κοινών στρατιωτικών ασκήσεων

του Χρίστου Λοΐζου, Πολιτικού Επιστήμονα από το Άρδην τ. 130-131 με αφιέρωμα στα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής και Κατοχής στην Κύπρο.

Πολύωρες συναντήσεις αξιωματούχων ψευδοκράτους με Ερντογάν-Γιλμάζ. Το Κυπριακό επί τάπητος


Το Κυπριακό, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, έργα στα κατεχόμενα και κυρίως το θέρμα της ενέργειας συζητήθηκαν στις συναντήσεις  αξιωματούχων του ψευδοκράτους με τους Ερντογάν και Γιλμάζ

Ευρωατλαντική ασφάλεια και Ανατολική Μεσόγειος στο πλαίσιο του Cyprus Forum


Η διασύνδεση της Ευρωατλαντικής ασφάλειας και η στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου συζητήθηκαν την Πέμπτη στο πλαίσιο του Cyprus Forum, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

ΤΑΜΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (pics)


Την Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκαν στις Περιοχές Ευθύνης της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (9 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ) «ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ» και του 10ου Συντάγματος Πεζικού (10 ΣΠ) «Χ ΜΠ», Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ – 2/2024» με τη συμμετοχή προσωπικού, Εθνοφυλάκων και μέσων των Σχηματισμών.

SPICE 1000/2000 και η “μυστική” σύμβαση που ανατέθηκε πριν ένα έτος

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ισραηλινών μαχητικών την τελευταία περίοδο, εναντίον στόχων στην Γάζα, την Συρία, τον Λίβανο ή ακόμη και την Υεμένη, φέρνει στην επικαιρότητα για το ελληνικό κοινό και ένα ισραηλινής προελεύσεως όπλο που χρησιμοποιείται και πρόκειται να αποκτηθεί από την Πολεμική Αεροπορία. Πρόκειται για τις Έξυπνες Ακριβούς Προσκρούσεως Οικονομικές (SPICE) συλλογές καθοδήγησης που προσαρμόζονται σε βόμβες των 1.000 και 2.000 λιβρών.

Πολεμικό Ναυτικό: Κυριαρχία στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο-Οι εμβέλειες των Captas

Γιάννης Νικήτας

Την απόλυτη κυριαρχία των γαλλικών φρεγατών FDI HN επιβεβαιώνει η σημερινή παρουσίαση της γαλλικής Thales. Η παρουσίαση της Thales πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Euronaval 2024 στη Βρέστη. 

Είναι ο συνδυασμός FDI HN – MdCN η καλύτερη επιλογή για στρατηγικό πυραυλικό οπλοστάσιο;

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Οι χθεσινές επιθέσεις του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας από τις αρχές του 2022, υπογραμμίζουν μία γνωστή πραγματικότητα: μεταξύ των όπλων μακράς κρούσεως, τους πυραύλους πλεύσεως (cruise) και τους βαλλιστικούς πυραύλους, οι δεύτεροι είναι γενικώς πιο δύσκολο να αναχαιτιστούν. 

Μητσοτάκης: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύουν τους Έλληνες και Κυπρίους συμπολίτες μας»


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Ορεστιάδα που βρίσκεται για την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση του νομού Έβρου, αναφέρθηκε στην εκκένωση των 38 Κυπρίων και 22 Ελλήνων πολιτών από την Βηρυτό.

Αδιανόητη ανακοίνωση Παλαιστινίων για τον νεκρό Έλληνα: Ο Ιωνάς δεν ήταν ένας αθώος πολίτης


Σοκ έχει προκαλέσει η ανάρτηση που έκανε η Παλαιστινιακή κοινότητα στην Ελλάδα για τον θάνατο του 26χρονου Ιωνά Καρούση.

Νίκος Δένδιας: Επιτυχής επιχείρηση απεγκλωβισμού 60 Ελλήνων και Κυπρίων από τη Βηρυττό

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI

Τον επιτυχή απεγκλωβισμό από τη Βηρυττό 60 πολιτών από την Ελλάδα και την Κύπρο ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Φόρουμ Ασφάλειας Βαρσοβίας: Επισημάνσεις Αμερικανού στρατηγού Χότζες και η πρόταση της Ελλάδας


Οκτώβριος 3, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Το ΝΑΤΟ δεν διαθέτει επαρκή αεράμυνα, στρατιωτική κινητικότητα, πυρομαχικά και νοοτροπία για να είναι πλήρως προετοιμασμένο για έναν συμβατικό πόλεμο πλήρους κλίμακας, δήλωσε ο απόστρατος υποστράτηγος των ΗΠΑ Μπεν Χότζες, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η Λιβύη επανεκκινεί την παραγωγή πετρελαίου, δίνοντας τέλος στην κρίση


Η Λιβύη θα συνεχίσει την παραγωγή πετρελαίου από την Πέμπτη, δήλωσε ο Υπουργός Πετρελαίου Χαλίφα Αμπούλ Σάντεκ σε συνέντευξή του στο Bloomberg, μια κίνηση που ενδέχεται να επαναφέρει εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια ημερησίως στις παγκόσμιες αγορές.

Μελόνι: Αυστηροποιεί τους κανόνες για το μεταναστευτικό - Θέτει περιορισμούς σε ΜΚΟ


Αυστηροποίηση των κανόνων για το μεταναστευτικό αποφάσισε η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι.

Εμπιστευτική αναφορά της γαλλικής συνοριακής αστυνομίας προειδοποιεί: Έρχονται στην Ευρώπη δυνητικά επικίνδυνοι τρομοκράτες – Από τρεις θαλάσσιους δρόμους


FILE PHOTO: The Hellenic Coast Guard shows migrants on a boat. Photo via HELLENIC COAST GUARD

Σε εμπιστευτικό σημείωμα της συνοριακής αστυνομίας και του Γαλλικού Γραφείου για την Καταπολέμηση της Λαθρεμπορίας Μεταναστών (Oltim), του οποίου η εφημερίδα  έλαβε γνώση και με το οποίο εκφράζουν την ανησυχία τους για την επικίνδυνη συμπεριφορά των λαθρεμπόρων και τον κορεσμό των συστημάτων ασφαλείας από κύματα μεταναστών, αναφέρεται σχετικό δημοσίευμα της Le Figaro.

ΕΕ: Το Μεταναστευτικό και η κρίση στη Μ. Ανατολή


Οι συνέπειες του πολέμου στη Μέση Ανατολή σε σχέση με το Mεταναστευτικό απασχολούν έντονα τις κυβερνήσεις της ΕΕ. Διήμερη συνάντηση υπ. Εσωτερικών G7 στην Ιταλία

Η επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ και τα αποτελέσματα της. Οι διεθνείς εξελίξεις, τα νέα, οι δηλώσεις και η αναμενώμενη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν


Η επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ και τα αποτελέσματα της. 

Οι στρατιωτικοί και γεωπολιτικοί αναλυτές πρέπει να μην υποστηρίζουν καμία εμπλεκόμενη πλευρά-χώρα για να έχουν καθαρό μυαλό και να αναφέρουν-δουν με καθαρό μάτι τις εξελίξεις για να μας τις μεταφέρουν με πάσα ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος.

Προκλήσεις στο Αιγαίο: Ρουτίνα οι τουρκικές παραβάσεις στο FIR Αθηνών – Ρεκόρ χρονιάς τον Σεπτέμβριο


Ανυποχώρητη στο ανυπόστατο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι η Τουρκία, που και τον Οκτώβριο επιμένει στις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, επιχειρώντας να γκριζάρει το τμήμα του 25ου μεσημβρινού, νότια της Κάσου και της Καρπάθου, που θεωρεί τμήμα του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Άγκυρα: Γιατί αποσυρθήκαμε από τη νατοϊκή άσκηση Ramstein Flag-24 που γίνεται στην Ελλάδα


Για το πώς οδηγήθηκε η Άγκυρα στην απόφαση να αποσυρθεί από τη νατοϊκή άσκηση Ramstein Flag-2024 που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, αναφέρθηκαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι οι αιτιάσεις τους δεν έγιναν αποδεκτές στους κόλπους της διατλαντικής συμμαχίας. 

Συνάντηση Ερντογάν - Μπαχτσελί: Στην ατζέντα το Ισραήλ, ελληνοτουρκικά και Κυπριακό

O Tαγίπ Ερντογάν (δεξιά) με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί. AP Photo

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε εκτάκτως με τον κυβερνητικό του εταίρο και αρχηγό του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, όπου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η Τουρκία σε επιφυλακή ή προπαγάνδα το αφήγημα Ερντογάν περί απειλής από το Ισραήλ;


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Το νέο αφήγημα Ερντογάν ότι η Τουρκία βρίσκεται στο στόχαστρο του Ισραήλ έχει αρχίσει και διανθίζεται από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης

«Η ήττα της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ θα φέρει νέα κράτη στην περιοχή»


Οκτώβριος 3, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Εάν η Χεζμπολάχ χάσει τη δύναμή της και δεν μπορεί πλέον να στηρίξει τον Μπασάρ αλ Άσαντ, είναι πολύ πιθανό η Συρία να χωριστεί σε τρία μέρη.

«Λερναίες Ύδρες» οι Χεζμπολάχ και Χαμάς για το Ισραήλ - Σκοτώνει τους ηγέτες τους αλλά αυτές δεν πεθαίνουν


Το Ισραήλ, ακολουθώντας την πολιτική των στοχευμένων δολοφονιών,  έχει σκοτώσει στρατιές ολόκληρες ηγετών εχθρικών ένοπλων οργανώσεων, χωρίς όμως να τις αποδυναμώσει

Νεκρός ο πρωθυπουργός της Γάζας σε χτύπημα του ισραηλινού στρατού


Ο de facto πρωθυπουργός της Λωρίδας Ραουί Μουσταχά και άλλοι δύο ανώτεροι αξιωματούχοι της Χαμάς σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή πριν από τρεις μήνες, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός. Κρύβονταν σε σήραγγα-οχυρό.

SM-3: Αντιτορπιλικά του U.S Navy κατέρριψαν ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους που στόχευαν το Ισραήλ [vid]


Νέες πληροφορίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την μαζική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν την περασμένη Τρίτη (01.10.2024) με στόχο το Ισραήλ, καθώς η CENTCOM δημοσίευσε πλάνα από την εκτόξευση πυραύλων τύπου SM-3 από αντιτορπιλικά του U.S Navy.

Που θα χτυπήσει το Ιράν το Ισραήλ

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Στο στόχαστρο των πυραύλων, καθώς και των ιδιαίτερα εξελιγμένων αεροσκαφών του Ισραήλ βρίσκονται οι αεροπορικές, ναυτικές, στρατιωτικές και άλλες βάσεις του Ιράν, εν όψει της επικείμενης επίθεσης των IDF/IAF στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Ανάλυση του CNN: Στη δίνη ενός περιφερειακού πολέμου η Μέση Ανατολή -Τι θα κάνει το Ισραήλ


Το CNN εξηγεί πώς ουσιαστικά η Μέση Ανατολή έχει περιέλθει στη δίνη ενός περιφερειακού πολέμου.

LIVE BLOG: Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Iσραήλ χτυπά αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό


Ισορροπίες τρόμου στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ και το Ιράν να βρίσκονται στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης. Ο κατάλογος των νεκρών αυξάνεται, ενώ ο αριθμός των εκτοπισμένων στο Λίβανο ξεπέρασε το 1.2 εκατομμύρια

Στροφή 180 μοιρών από τον Πεζεσκιάν: «Το Ιράν θέλει ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή»


Μετά την μαζική επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ την περασμένη Τρίτη (01.10.2024) και τις απειλές «για σκληρότερα μέτρα κατά του σιωνιστικού καθεστώτος», ο Ιρανός Πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν εμφανίστηκε πιο μετριοπαθής σε νέες δηλώσεις του.

Ισραήλ: Τέλος τα σενάρια για εκεχειρία- «Κενές οι εκκλήσεις για αποκλιμάκωση - Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια»


Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ λέει ότι «η ώρα για κενές εκκλήσεις για αποκλιμάκωση έχει τελειώσει».

Tεχεράνη: «Mεροληπτική και ανεύθυνη» η κοινή δήλωση των G7 εναντίον μας

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ Office of the Iranian Supreme Leader via AP

«Μεροληπτική και ανεύθυνη» έκρινε η Τεχεράνη την καταδίκη της G7 για την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, τόνισε σήμερα εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Reuters: Οι Χούθι στέλνουν απειλητικά mail σε ελληνικές ναυτιλιακές -«Μη διασχίζετε την Ερυθρά, θα σας χτυπήσουμε»


«Οι Χούθι προειδοποιούν τους πλοιοκτήτες στη νέα φάση της εκστρατείας στην Ερυθρά Θάλασσα: "Ετοιμαστείτε να δεχτείτε επίθεση"», αναφέρει το Reuters σε ρεπορτάζ του.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, αφού κηρύχθηκε «persona non grata» από το Τελ Αβίβ


Οκτώβριος 3, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ την Τετάρτη, λέγοντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι «ο θανατηφόρος κύκλος της βίας πρέπει να τελειώσει».

Για ακατανόητους λόγους ο Αντόνιο Γκουτέρες μεταξύ των φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης του 2024: Συνολικά 286 υποψηφιότητες – Στις 11 Οκτωβρίου η ανακοίνωση


FILE PHOΤΟ: Secretary-General of the United Nations Antonio Guterres EPA/JUSTIN LANE

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), το Διεθνές Δικαστήριο και ο επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είναι μεταξύ των φαβορί για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, σύμφωνα με ειδικούς, σε μια χρονιά που έχει σημαδευτεί από τους πολέμους στη Γάζα και την Ουκρανία.

Ο νέος Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε επισκέφθηκε την Ουκρανία

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, δύο μόλις ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, συνάντησε σήμερα στο Κίεβο τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να διαβεβαιώσει την Ουκρανία για την υποστήριξη της Συμμαχίας, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο.

Ρωσία – Κίνα, νέος χάρτης στην Αρκτική


Καθώς ο άξονας Μόσχας – Πεκίνου ευθυγραμμίζεται όλο και περισσότερο απέναντι στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, ο αγώνας για το παγκόσμιο γεωπολιτικό πλεονέκτημα έχει επεκταθεί πλέον και σε ένα νέο πεδίο, παλαιότερα αποκλεισμένο από τους πάγους: την Αρκτική.