Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Πετράκης Γιάλλουρος (7 Φεβ.1956)…ἔπεσε 17 ἐτῶν

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER
Δείτε ομιλία της Ελένης Θεοχάρους ΕΔΩ


 Γεννήθηκε στο χωριό Ριζοκάρπασο,
της επαρχίας Αμμοχώστου,
στις 29 Αυγούστου 1938.
Φονεύθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1956,στην Αμμόχωστο,
από άγγλους, κατά τη διάρκεια μαχητικής διαδήλωσης,την οποία καθοδηγούσε.
Γονείς: Ζαχαρίας και Αννεζού Γιάλλουρου
Αδέλφια: Λευτέρης, Μαρία, Καίτη, Νίκος, Γιάννης

Ο Πετράκης Γιάλλουρος φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Ριζοκαρπάσου.Όταν φονεύθηκε,ήταν τελειόφοιτος του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου. Ψηλός,λεπτός,με σγουρά μαλλιά και γαλανά μάτια και πάντα πρώτος στα μαθήματά του,ο Πετράκης ήταν ο σημαιοφόρος στις εκδηλώσεις του σχολείου του.

Λόγος του και κουβέντα του, αφηγείται η μάνα του, ήταν πάντα η Ελλάδα. Καημός του και πόθος, όνειρο και τραγούδι του, η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Bild: «Μήπως η Γερμανία κουράστηκε από την Μέρκελ;»

Ο Σουλτς έχει δηλώσει πως θα νικήσει την Μέρκελ με μια εκστρατεία που θα έχει στόχο να ξεπερασθούν οι «βαθιές διαιρέσεις».
Η γερμανική εφημερίδα Bild θέτει σήμερα ανοικτά το ερώτημα αν οι ψηφοφόροι έχουν κουραστεί από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αφού δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) προηγούνται των συντηρητικών της καγκελαρίου.
«Μήπως η Γερμανία κουράστηκε από την Μέρκελ;», ρωτάει στον τίτλο της η Bild, αφού μια δημοσκόπηση που πραγματοποίησε για την εφημερίδα το ινστιτούτο INSA έδειξε πως το κεντροαριστερό SPD προηγείται με 31% των συντηρητικών, οι οποίοι συγκεντρώνουν 30%.

Ακιντζί: Η προσάρτηση στην Τουρκία δεν ωφελεί κανέναν - «Είναι αδύνατον ο δικός τους χάρτης να ληφθεί ως βάση»

Κωνσταντινούπολη:  Η προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία δεν ωφελεί κανέναν, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην εφημερίδα “Τζουμχουριέτ”, ενώ είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει συμφωνία για κανένα χάρτη. Όπως είπε, οι χάρτες θα ξεκλειδωθούν από τη θυρίδα του ΟΗΕ στο τέλος, “αφού έχουν τελειώσει όλα”. Για το περιουσιακό δήλωσε ότι γίνεται λόγος να τεθεί όρος όπως οι περιουσίες που θα επιστραφούν να μην ξεπερνούν το 1/3, ωστόσο αυτό, είπε, δεν έχει συμφωνηθεί.

Μετεωρίτης φώτισε τον ουρανό σε ΗΠΑ και Καναδά Σε 12 πολιτείες και το Οντάριο έγινε ορατό το φαινόμενο – Δείτε το Βίντεο

Ένας μετεωρίτης «άναψε» κυριολεκτικά στον ουρανό της αμερικανικής ηπείρου. Καθώς «έπεφτε», ένα εκτυφλωτικό φως διέγραψε την πορεία του και έγινε ορατό σε 12 πολιτείες των ΗΠΑ.
«Αυτός ο μετεωρίτης είναι αυτό που ονομάζουμε "σποραδική βολίδα" και είναι ένα τυχαίο αλλά όχι πολύ σπάνιο φαινόμενο καθώς θα συμβεί 3 με 4 φορές κάθε χρόνο», δήλωσε ο Μάικ Χάνκεϊ, διευθυντής επιχειρήσεων του AMS στο ABC και συμπλήρωσε: «Αυτό το φαινόμενο δεν μπορούμε να το πιάσουμε στο διάστημα οπότε εάν το είδατε ζωντανά είστε τυχεροί».

Ο τελευταίος να κλείσει και την πόρτα: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας

Την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, ανακοίνωσε νωρίς το πρωί ο βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, με επιστολές του προς τον Πρόεδρο της Βουλής της Ελλήνων, καθώς και προς τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, δηλώνοντας μεταξύ άλλων απογοητευμένος.

 

Η  επιστολή του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη 

Παραλήρημα δημάρχου Αγκυρας: Δυνάμεις εχθρικές προκαλούν τεχνητά σεισμούς για να μας βλάψουν - ΣΤΟ TWITTER

Ο δήμαρχος της Άγκυρας εξέφρασε σήμερα τον φόβο ότι δυνάμεις εχθρικές έναντι της Τουρκίας προκαλούν τεχνητά σεισμούς για να βλάψουν την οικονομία της χώρας, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί σεισμικές δονήσεις.
«Σημειώθηκε ένας ισχυρός σεισμός σήμερα στα Δαρδανέλια (...) Έκανα έρευνες (...) Φαίνεται πως υπάρχει εκεί κοντά ένα σκάφος σεισμικών ερευνών», δήλωσε στο Twitter ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, ο οποίος φημίζεται στην Τουρκία για τις μπερδεμένες θεωρίες του, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

11χρονο κοριτσάκι περιφερόταν ξυπόλητο στον Παντοκράτορα της Πάτρας-Αρνιόταν να πάει σπίτι, συνελήφθη η μάνα

Ένα 11χρονο κορίτσι, μόνο του και ξυπόλητο, εντόπισαν τρεις εργαζόμενες στο Άσυλο Ανιάτων στην πλατεία Παντοκράτορος στην Πάτρα, το μεσημέρι της Κυριακής. Οι γυναίκες προσέγγισαν το κορίτσι και μάλιστα το φρόντισαν, προσφέροντάς του μπισκότα. Σύμφωνα με πληροφορίες η μικρή φέρεται να τους είπε ότι δεν ήθελε να γυρίσει στο σπίτι της εξαιτίας της μητέρας της.

Στο σημείο μετά από λίγη ώρα έφτασε στην πλατεία και η μητέρα, ωστόσο το παιδί αρνιόταν να επιστρέψει στην οικία του.

Ντάισελμπλουμ: Όχι σε κούρεμα του χρέους - Ξεπερασμένη η έκθεση του ΔΝΤ

Έκπληκτος από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα,  δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι νομίζει το Ταμείο».
Να υπενθυμίσουμε πως το ΔΝΤ στην έκθεση του έκρινε εξαιρετικά μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ενώ  ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα παρά το πακέτο μέτρων που πήρε, δεν θα καταφέρει να πετύχει πλεόνασμα άνω του 1,5% του ΑΕΠ.

Θεσσαλονίκη: Αυτές οι περιοχές θα εκκενωθούν για την απομάκρυνση της βόμβας (Βίντεο)

Σύσκεψη για τον συντονισμό της επιχείρησης απομάκρυνσης της βόμβας, που εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη σε βενζινάδικο στην περιοχή του Κορδελιού, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική Υπηρεσία, πυροτεχνουργοί του Ελληνικού Στρατού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ και του ΕΚΑΒ και οι δήμαρχοι των τριών εμπλεκόμενων δήμων: ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος.

Η ΟΛΜΕ ζητά την κατάργηση της υποχρεωτικής Θεματικής Εβδομάδας - Από τους καθηγητές στο Μεσολόγγι ξεκινούν οι αντιδράσεις

Οι καθηγητές προβληματίζονται για το θέμα των «έμφυλων ταυτοτήτων» και ζητούν να γίνει προαιρετική - Ν. Παπαχρήστος: «Φόβοι για ΜΚΟ και κομματικές οργανώσεις στα σχολεία στο πλαίσιο της ενημέρωσης»
Κατάργηση της υποχρεωτικής Θεματικής Εβδομάδας ζητεί η ΟΛΜΕ, ενώ το εναρκτήριο λάκτισμα για κινητοποιήσεις δίνεται από το Μεσολόγγι , όπου οι καθηγητές της Α' ΕΛΜΕ ζητούν “συνδικαλιστική κάλυψη” για τους καθηγητές που δεν επιθυμούν να υλοποιήσουν τη συνδικαλιστική εβδομάδα.