Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Γίνε μέλος του πληρώματος του Βότση… Βύθισε μαζί του το τουρκικό θωρηκτό!

Ο επισκέπτης θα φοράει ειδικά γυαλιά, γάντια, θα ανεβαίνει στον ποδόμυλο και θα νιώθει ότι βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλοίο του Νικόλαου Βότση, τον Οκτώβριο του 1912. Από το 2023 όλα αυτά, καθώς τότε εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η κατασκευή και τοποθέτηση ειδικής VR (εικονικής πραγματικότητας) εγκατάστασης στον χώρο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, μέσω της οποίας ο επισκέπτης θα «συμπρωταγωνιστεί» και θα βιώνει το ιστορικό γεγονός του τορπιλισμού του Φέτιχ Μπουλέντ.

Η εγκατάσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εξατομικευμένη Αλληλεπίδραση με Ιστορικά

Διακρατική άσκηση Κύπρου–Ελλάδας–ΗΠΑ στη Σούδα (Εικόνες)

Συνεκπαίδευση μεταξύ Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ναυτικού της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της Κύπρου πραγματοποιήθηκε από τις 11 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2021, στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, οι συμμετέχουσες δυνάμεις εκτέλεσαν ασκήσεις, οι οποίες εξέτασαν αντικείμενα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σούδας, στην Κρήτη.

 Ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης ανέφερε ότι τέτοιες κοινές ασκήσεις παρέχουν ανεκτίμητες εμπειρίες για το προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεών μας και ως εκ τούτου το Υπουργείο Άμυνας προσβλέπει σε παρόμοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον, οι οποίες  συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Ελληνοτουρκικά: Οι υδρογονάνθρακες παίζονται στις καθυστερήσεις

Ιωάννης Αναστασάκης
Από το liberal

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ισπανική εταιρεία PERSOL, προτίθεται να αποχωρήσει από τα τρία μπλοκ στην Ελλάδα όπου είχε αναλάβει έρευνες για υδρογονάνθρακες. Αυτό γίνεται σε εφαρμογή ενός ευρύτερου σχεδιασμού να ενισχύσει τις επενδύσεις της σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ευρώπη και πράσινη ενέργεια

Η PERSOL ως ευρωπαϊκή εταιρεία, φαίνεται ότι προσαρμόζει την επενδυτική πολιτική της στους ευρύτερους σχεδιασμούς της ΕΕ σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Δηλαδή Πράσινη Ενέργεια αντί υδρογονάνθρακες.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη δωρεά στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ένα τεράστιο παράδειγμα πατριωτισμού γνήσιου και άδολου πατριωτισμού προσφέρει ο 97χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πετυχημένος επιχειρηματίας – εφοπλιστής στον πολυτάραχο βίο του, Ιάκωβος Τσούνης. Δηλώνοντας ότι επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος, χαρίζει την περιουσία του στις “Άγιες” όπως τις αποκαλεί, ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Συνδρομητής της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ“, αυτός ο ιδιαίτερος και αξιοθαύμαστος Έλληνας, απόγονος ηρώων της επανάστασης του 1821 (σ.σ. ελπίζουμε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου να διαβάσει το δημοσίευμα), συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων ευεργετών του Ελληνισμού, αφήνοντας 23 εκατ, ευρώ για την άμυνα της πατρίδας του και 60 αποβατικά σκάφη (αμφιβίων επιχειρήσεων)… Νωρίτερα είχε ιδρύσει μουσείο στο Αίγιο.