Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η αρχαιότερη οργανωμένη βιβλιοθήκη στην Μεσόγειο με την μορφή σημερινών σύγχρονων βιβλιοθηκών σε ράφια και όχι αρχείων, βρέθηκε στην Κύπρο στην αρχαία Μυκηναική πόλη, Πύλα

Ένα από τα εκπληκτικά στοιχεία των νέων ευρημάτων είναι πως οι ψημένες σε κλίβανο πινακίδες απόπηλό που βρέθηκαν ήταν φτιαγμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετούνται σε ράφια όπως τωνσύγχρονων βιβλιοθηκών.
Η αρχαιότερη οργανωμένη βιβλιοθήκη στην Μεσόγειο με την μορφή σημερινών σύγχρονων βιβλιοθηκών σε ράφια και όχι αρχείων, βρέθηκε στην Κύπρο στην αρχαία Μυκηναική πόλη, Πύλα, στην τοποθεσία Κοκκινόκρεμος, πλησίον της Λάρνακας, από την αρχαιολογική ομάδα της διδάκτορος αρχαιολογίας και επίτιμης διευθύντριας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτωνΗρακλείου Αθανασίας Κάντα.

Ήδη η διεθνής αρχαιολογική κοινότητα μετά τις επιστημονικές δημοσιεύσεις και την έκδοση βιβλίου στην Αγγλική γλώσσα που φέρει την υπογραφή της κ. Κάντα και του κ. Βάσου Καραγιώργη, έχει στρέψει το βλέμμα της και στην Κύπρο αναμένοντας τα περαιτέρω.

Το πειραμα της Φιλαδελφειας και η μαχη του Μαραθωνα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Το άρθρο αυτό αποτελεί συνέχεια του άρθρου ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ και για να το καταλάβετε συνιστώ να διαβάσετε πρώτα τα περί Πεντέλης.

Υποψη ότι στο παρόν άρθρο θα αναφερθούν πράγματα τα οποία μπορούν να συμβούν μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.Αλλά κανείς δεν ξέρει...άλλωστε όπως λέγεται η τεχνολογία προηγείται της φαντασίας !!!!!!!

Πχ μέχρι πρίν 25 χρόνια κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα είχαμε τηλέφωνο στην τσέπη μας και πολλές φορές οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι το λέγαμε για αστείο πειράζοντας κάποιον !!!! Εγώ όταν το είδα σε Αμερικανό το 1989 δεν πίστευα στα μάτια μου !!!!

Οι υπερήλικοι Βορειοηπειρώτες είναι δικοί μας

Του Ν.Λυγερού

Οι υπερήλικοι Βορειοηπειρώτες είναι δικοί μας όχι μόνο και μόνο με την έννοια ότι είναι Έλληνες, γιατί αυτό είναι αυτονόητο, αλλά με την ιδέα της θυσίας και της αντίστασης που επιτρέπει στην πατρίδα μας να είναι ελεύθερη, ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν είδαν την απελευθέρωση των δικών τους περιοχών. Με άλλα λόγια θυσιάστηκαν για μας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ, αλλιώς αρνούμαστε την ίδια μας την ιστορία. Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι, που αποτελούν παράδειγμα ηρωισμού, ζουν ακόμα, δεν είναι νεκροί μετά από τόσα χρόνια επιβίωσης. Είναι, λοιπόν, απαράδεκτο να μην έχουμε διορθώσει τις αδικίες που τους αφορούν ακόμα και στο πιο απλό επίπεδο.

Αντιδράσεις για το αμερικανικό ριάλιτι με Έλληνες (Βίντεο)




Ομογενείς διαμαρτύρονται και μαζεύουν υπογραφές


Ξεκινάει σήμερα στο MTV, το αμερικανικό ριάλιτι με Έλληνες ομογενείς και πριν καν βγει στον αέρα έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις. Το ριάλιτι λέγεται «Growing Up Greek» και δείχνει τη ζωή σε κοινότητα ομογενών στο Tarpon Springs της Φλόριντα.

Η αντίδραση μέρους της ομογένειας ήταν άμεση και μαζεύουν υπογραφές για να ακυρωθεί η προβολή ή να γυριστεί ξανά ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Επιστήμονες δημιούργησαν "ολογράμματα" που μπορείς να αισθανθείς δια της αφής (Βίντεο)

Η τεχνολογία έχει αλλάξει ραγδαία τα τελευταία χρόνια, μέσω της ανάδρασης αφής, γνωστή ως απτική, που χρησιμοποιείται στην ψυχαγωγία, την αναδόμηση και ακόμη την χειρουργική εκπαίδευση. Νέα έρευνα, με τη χρήση υπερήχων, έχει αναπτύξει μια αόρατη 3-D απτική μορφή που μπορεί να δει και να νιώσει.

Η ερευνητική εργασία, που δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του ACM Transactions on Graphics δείχνει πώς μια μέθοδος δημιουργήθηκε για να παράγει 3D σχήματα που μπορούν να γίνουν αισθητά όντας μετέωρα στον αέρα.

Αρχαίοι Αστροναύτες: Bep Kororoti, ο «Πολεμιστής του Σύμπαντος»

Οι κάτοικοι της ζούγκλας του Αμαζονίου, οι Ινδιάνοι Kaiapo που εγκαταστάθηκαν στη περιοχή Pará στη βόρεια Βραζιλία, έχουν λεπτομερείς  θρύλους για επισκέπτες του ουρανού, που έδωσαν στους ανθρώπους τη σοφία και τη γνώση τους.

Οι Ινδιάνοι Kaiapo λάτρευαν ιδίως έναν από αυτούς τους ουράνιους δασκάλους. Το όνομά του ήταν Bep Kororoti,  που στην γλώσσα Kayapo , σημαίνει «Πολεμιστής του Σύμπαντος».

Αποκάλυψη: "Εξωγήινα" Τεχνουργήματα των Μάγια αποκαλύπτονται στο κοινό (ΦΩΤΟ)

Τα αντικείμενα αυτά δείχνουν πρόσωπα "εξωγήινων";

Δείχνουν διαστημικά σκάφη και ιπτάμενους δίσκους;

Πρόκειται για τους λεγόμενους γκρίζους;

Μια πρόκληση για τους αμφισβητίες.

Η κυβέρνηση το Μεξικού προχώρησε σε αποκαλύψεις.

Τα αντικείμενα αυτά βρέθηκαν στο Ojuelos de Jalisco, στο Μεξικό.

Στην βόρεια Καρολίνα συλλαμβάνουν τους άστεγους και τους αναγκάζουν να βάλουν τσιπακι!!(Βίντεο)

Ένα πολύ τρομακτικό άρθρο για τους άστεγους στη Βόρεια Καρολίνα,.

 Αυτό το ολοκαίνουργιο βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε περιεχει μια συγκλονιστική είδηση του τι συμβαίνει σε άστεγους της Βόρειας Καρολίνας!


Οχι μόνο συλλαμβάνονται γιατί είναι άστεγοι, αλλά μετά που μεταφέρονται στα στρατόπεδα της FEMA τους δίνεται μια επιλογή, η να δεχτούν το τσιπ RFID ή να χάσουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα τους .

Πώς θα είναι η μελλοντική ζωή της ανθρωπότητας στο διάστημα (Εντυπωσιακό Βίντεο)

Ένα υπέροχο βίντεο ταξιδεύει την ανθρωπότητα στο Ηλιακό σύστημα.

Σκηνοθετημένο από τον ψηφιακό καλλιτέχνη Erik Wernquist και βασισμένο σε επιστημονικές ιδέες και σχεδιασμούς του πως θα μπορούσε να φαίνεται το μέλλον μας στο διάστημα,
αν αυτό κάποτε γινόταν πράξη, το “Wanderers” (Περιπλανητές) καθηλώνει όσους το δουν.

Εστιατόριο στη Κίνα αντικατέστησε το ανθρώπινο προσωπικό με ρομπότ (Βίντεο)


Οι αλματώδεις εξελίξεις στη ρομποτική αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την ανθρώπινη απασχόληση -τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Νέα ρομπότ θα αναλάβουν την προηγμένη βιομηχανική παραγωγή, την εκπαίδευση, την επιμελητεία και τις πελατειακές σχέσεις.

Θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν και να χειρίζονται περίπλοκους εξοπλισμούς, να λειτουργούν εκσκαφείς, να σχεδιάζουν κατασκευές, ακόμη και να οδηγούν τα αυριανά αυτοκίνητα.

Συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας! Σε ποια ταινία το είδαμε και ποιό ήταν τo φινάλε;

Συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας! Σε ποια ταινία το είδαμε και ποίο ήταν τo φινάλε; Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Και όμως η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου που ουσιαστικά καταργεί τον South Steam, παίχτηκε σε ταινία. Μάλιστα στην ταινία το κεντρικό θέμα ήταν η οικονομική κατάρρευση της Αμερικής, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες της Ρωσίας, μια εκ των οποίων φυσικά είναι και η χθεσινή συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για την κατασκευή του νέου πετρελαιαγωγού.
Όπως γνωρίζουμε οι ελίτ κρύβουν μελλοντικά τους κόλπα σε ταινίες. Η ταινία Shadow Recruit δείχνει μια σκηνή με ένα παρόμοιο τίτλο με αυτούς που παίζουν σε όλα τα κανάλια σήμερα!

Βρέθηκε νοικοκυριό... 6.000 ετών

Βρέθηκε νοικοκυριό... 6.000 ετώνΈνα ανέπαφο νοικοκυριό της Ύστερης Νεολιθικής Εποχής, που χρονολογείται περίπου την τέταρτη χιλιετία π.Χ., πλήρως εξοπλισμένο με αγγεία, εργαλεία και δύο φούρνους βρήκαν οι αρχαιολόγοι με αφορμή την εγκατάσταση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τη Σωσάνδρα προς την Αρίδαια Νομού Πέλλας.

Πρόκειται για μία πασσαλόπηκτη οικία, ορθοφώνιας κάτοψης 58 τ.μ. χωρισμένη εσωτερικά σε τρία μέρη. Είχε ξύλινο σκελετό κατασκευασμένο με πασσάλους, ενώ οι τοίχοι ήταν κατασκευασμένοι με πλέγμα κλαδιών και καλαμιών μαζί με πηλό.Η ανασκαφή έφερε στο φως ένα σχεδόν πλήρες πλέγμα από πασσαλότρυπες και ένα ανέπαφο εδώ και 6.000 χρόνια σπιτικό με τον εξοπλισμό του σε άριστη κατάσταση. Ο οικιακός εξοπλισμός περιελάμβανε ένα μεγάλο αριθμό πήλινων αγγείων, λίθινα εργαλεία και δύο οικιακούς φούρνους.

4 Πτωχεύσεις έχουν κάνει οι Γερμανοί και εξαπάτησαν τους δανειστές τους. Εμείς γιατί να πληρώνουμε;

Στις 24 Ιανουαρίου 1921 στη διάσκεψη του Παρισιού οι Γερμανοί συμφώνησαν να πληρώσουν 226 δισεκατομμύρια χρυσά μάρκα μέσα σε 44 χρόνια. Μετά ένα χρόνο ο τότε Καγκελάριος Γιόζεφ Βιρτ δήλωσε ότι αδυνατεί να πληρώσει το χρέος γιατί θέτει σαν προτεραιότητα «το ψωμί του γερμανικού λαού» και στις 9 Ιουλίου 1932 στη Διάσκεψη της Λωζάννης διέγραψαν το τεράστιο χρέος της Γερμανίας!!! από το οποίο κάτι θα παίρναμε και εμείς…
ΚΟλαφο για την κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό προσωπικό, συνιστούν οι αποκαλύψεις του Γερμανού καθηγητή της ιστορίας της οικονομίας Albert Ritschl στο έγκυρο γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Ο Γερμανός καθηγητής, τεκμηριώνει με απόλυτο τρόπο τις αξιώσεις που προβάλει η Ελλάδα για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις, όταν οι δοσίλογοι και οι ξεπουλημένοι στην τρόικα Έλληνες πολιτικοί, τρέμουν να κάνουν έστω και αναφορά στο επίμαχο ζήτημα και πάγωσαν κάθε πρωτοβουλία διεκδίκησης.

Ρωσικός Στόλος πλέει μεταξύ κυπριακής ΑΟΖ και Συρίας προς Ταρτούς απέναντι στα τουρκικά πλοία

Στη Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Κύπρου και Συρίας με κατεύθυνση την Ταρτούς  πλέει αυτή την στιγμή ρωσικός Στόλος με επικεφαλής το αντιτορπιλικό «Severomorsk» (φωτό) και τουλάχιστον τέσσερα μεταγωγικά πλοία τα οποία μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό στη Συρία ίσως και τμήματα αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU2.
Η αποστολή μόνο τυχαία δεν είναι και συνδέεται σαφώς με τα σχέδια των ΗΠΑ για επιχείρηση ανατροπής του Άσαντ, αλλά και με τις εξελίξεις στα ενεργειακά εντός και της Κυπριακής ΑΟΖ.
  

Τι συμβαίνει με τον καιρό και γιατί οι μέχρι τώρα προβλέψεις της ΕΜΥ έχουν "χρεοκοπήσει";ΤΑ "ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ" ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ... ΗΛΙΟΥΛΟΥΣΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!

Προβληματίζουν οι συνεχόμενες αποτυχημένε προβλέψεις της ΕΜΥ οι οποίες μας προειδοποιούσαν για έντονα καιρικά φαινόμενα και κακοκαιρία σε όλη της χώρα και εδώ και τέσσερις ημέρες έχουμε στην κυριολεξία "ανοιξιάτικη" ζέστη με ήλιο και θερμοκρασίες που ξεπέρασαν σε ορισμένες περιοχές τους 24 βαθμούς Κελσίου.
 
Πέραν κάποιας βραδινής βροχής προχθές η χθεσινή ημέρα ήταν όχι απλώς ηλιόλουστη, αλλά και καλοκαιρινή!

Μόνο 7 + ο Τατσόπουλος υπέγραψαν για Πρόεδρο

Οκτώ υπογραφές συγκέντρωσε η επιστολή βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητων Δημοκρατικών
Την επιστολή συναίνεσης για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και εθνικές εκλογές εντός του 2015 κατέθεσαν οκτώ βουλευτές από την ΔΗΜΑΡ και την ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατιών.



Πάντως ο αριθμός των υπογραφών είναι σαφώς μικρότερος από αυτόν που φιλοδοξούσαν να συγκεντρώσουν οι συντάκτες του κειμένου και αρκετά μικρότερος σε σχέση με τον αριθμό των βουλευτών που αρχικώς εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους για τις προτάσεις.